Har du hørt serien om Kajsa Coren av Trude Teige? - Fabel

Har du hørt serien om Kajsa Coren av Trude Teige?

Trude Teige er en av Norges mest hørte krimforfattere. Gjennom realistiske spenningsplot og sympatiske hovedpersoner, har hun truffet en nerve blant norske krimlyttere.

Forfatter Trude Teige
– Alle mine bøker er basert på sanne historier, sier forfatter Trude Teige.

– Hver gang jeg går i gang med et nytt bokprosjekt, stiller jeg meg de samme spørsmålene: Hva kan jeg noe om? Hva ønsker jeg å si noe om?

Det sier Trude Teige.

Gjennom Kajsa Coren-bøkene har hun skrevet om skjebnen til norske barnehjemsbarn, om eldreomsorg, tyskerjentene, og om overgrep i både kristne miljøer og i psykiatrien.

I Aldri tilgi (2019) lot hun #Metoo danne bakteppet for plottet:

Som tidligere politisk journalist kjenner jeg media og norsk politikk godt, og jeg har sett hvordan mannsdominerte arbeidsmiljø kan skape et klima der kvinner ikke tør å melde fra om ulike former for trakassering.

Dyktig journalist

Hennes erfaring som journalist fra TV2 gir Trude Teige en spenstig innfallsvinkel for serien om Kajsa Coren, en politisk journalist i Kanal 4. Teige ble en gang spurt hva som egnet seg best for å belyse svakheter ved samfunnet, massemediene eller skjønnlitteratur, og da svarte hun:

– De utfyller hverandre. Dyktige journalister kan avsløre skandaler og belyse kompliserte saker. Men journalister kan ikke gå inn i et menneskesinn, inn i en skjebne, slik en forfatter kan. Som skjønnlitterær forfatter kan jeg vise hva som ødelegger et uskyldig barn og forklare hvorfor dette barnet som voksen vil være i stand til å drepe

Serien fikk sitt utgangspunkt i Trude Teiges journalistiske etterforskning i barnehjemsskandalen i Norge.

Rekkefølgen på lydbøkene i Kajsa Coren-serien:

  1. Noen vet (2009)
  2. En hjelpende hånd (2010)
  3. Svik (2012)
  4. Jenta som sluttet å snakke (2014)
  5. Pasienten (2017)
  6. Aldri tilgi (2019)
  7. Løgnere (2022)
Forfatter Trude Teige
Foto: Tine Poppe

Trude Teige

Trude Johanne Teige (1960, Fosnavåg) er en norsk forfatter og tidligere journalist i TV2, fra 1992 til 2014. Teige er aktiv som konferanse- og debattleder for næringsliv og organisasjonsliv, i tillegg til å være president i Rivertonklubben.

Vil du høre Kajsa Coren-bøkene til Trude Teige, eller andre spennende krimbøker? Du finner dem i Fabel-appen. Og du? Som ny kunde prøver du Fabel gratis og helt uforpliktende. Klikk her for å starte din prøveperiode!