Lydbøkene som kommer i november - Fabel

Lydbøkene som kommer i november

I november kan du glede deg både til nye krimserier og romaner, massevis av gode lydbøker til barna, og ikke minst: mot slutten av måneden begynner vi å slippe julelydbøkene!

1.november:

David Walliams: Isbjørnen som sa bø! Barn

På toppen av verden bor en isbjørnunge som elsker å skremme andre. Men det er ikke alle som liker leken like godt, og snart får den lille isbjørnungen en stor overraskelse. 

 • Mari Jungstedt: Den mørke engelen. Krim. Bok nr 6 om Anders Knutas
 • Anders Totland: Engel i snøen. Ungdom
 • Arnt Olav Klippenberg: Steinulv. Roman

2.november:

Sigrid Undset: Tilbake til fremtiden. Roman

Da Tyskland invaderte Norge 9. april 1940, oppholdt den verdenskjente nobelprisvinneren og antinazisten Sigrid Undset seg i Oslo. Hun kom seg hjem til Bjerkebæk på Lillehammer, men bare ti dager senere nærmet tyske soldater seg, og Undset måtte legge ut på flukt.

Med bil, båt, tog, fly og slede reiser Undset nærmest jorden rundt. Fra Oslo til Lillehammer, oppover Gudbrandsdalen til Åndalsnes og videre til Mo i Rana. Der tar hun seg over til Sverige, før hun flykter videre til Russland og Japan. Endelig når hun USA og San Fransisco, før New York blir siste stoppested. På veien har hun fått vite at den ene av hennes to sønner har falt i krigen.

Tilbake til fremtiden ble skrevet i New York og først utgitt i USA i 1942. Den kom på norsk i 1949. Resultatet er en spontan og livfull skildring av den første tiden med krig i 1940.

 • Jørn Lier Horst: Jakten på den grønne votten. Barn. Detektivbyrå nr 2
 • Kjetil Johnsen: Kjøtt. Ungdom
 • Harald Rosenløw Eeg: Kvartinger. Ungdom
 • Aleksander Bergan: Legendariske fiskere. Sakprosa
 • Kristin S. Ålovsrud: Skjebnedøgn. Serieroman. Bok nr 14 i Fredsår-serien

3.november:

Mo Hayder: Fuglemannen. Krim. Første bok i serien om Jack Caffery

Første bok i en ny krimserie!

I Greenwich sørøst i London blir fem ille tilredte lik, alle unge kvinner, funnet nedgravd på en øde byggeplass. Obduksjonen viser at det dreier seg om rituelle seksualdrap, og at gjerningsmannen har en helt spesiell signatur. Etterforskerne skjønner raskt at de har å gjøre med en iskald seriemorder.

Den unge førstebetjenten Jack Caffery må kjempe både mot motstand innad i politiet og mot sine egne demoner. Saken blir en uhyggelig påminnelse om et dødsfall han mislyktes i å forhindre for mange år siden. Han skrider til verket med alle tilgjengelige rettsmedisinske hjelpemidler, for han vet at det bare er et spørsmål om tid før den sadistiske drapsmannen slår til mot et nytt offer.

 • Helen Fielding: Bridget Jones’ baby. Roman. 
 • Bukkene bruse + De tre små grisene. Barn. Eventyr
 • Olga Tokarczuk: Daghus, natthus. Roman
 • Tore Kvæven: Hard er mitt lands lov. Roman
 • Kate Helen Simonsen: Redningsmannen. Serieroman. Bok nr 14 i Villblomster-serien

4.november:

Julie S. Werenskiold: Et lite, etisk feiltrinn. Krim

En annerledes og aktuell spenningsroman for en ny tid: en konspirasjonsthriller, med innslag av pulp og romanse.

Frilansjournalisten Svala er litt for glad i champagne og sene kvelder på byen, og litt for dårlig til å holde orden på økonomien. På en flytur over Atlanteren får hun tips om en brennbar sak, et tidenes scoop som ryster en hel verden og redder Svalas karriere. Men allerede dagen etter at nyheten slippes mottar hun en kryptert e-post med beskyldning om at saken hennes er fake news. Svala innser at jakten på sannheten kan komme til å koste henne langt mer enn penger og suksess.

Minsteinnsatsen er menneskeliv, og ikke bare hennes eget.Svala lokkes inn i et internasjonalt spill der nyheter, fakta og informasjon er blitt en het handelsvare. Fanatikere bruker religion, etnisitet og migrasjon som våpen i en global kulturkrig om politisk påvirkning, samtidig som hemmelige tjenester har fått friere tøyler og mer effektive midler enn noensinne

 • Mariela Årsandøy: Blodrose. Roman. Bok nr 5 i Slekten fra havet-serien
 • K.A. Applegate: Budskapet + Nærkontakt. Barn. Bok nr 3 og 4 i Animorphs-serien.
 • Bjørn Ingvaldsen: Jeg er nyttig! Barn
 • Ole Robert Sunde: Jeg føler meg uvel. Roman
 • Ida Marie Hansen: Jeg var gift med en bedrager. Sakprosa
 • Caitlin Spencer: Vær så sniill la meg gå. Sakprosa
 • Peter James: Ønsker deg død. Krim. Bok nr 10 i Roy Grace-serien

7.november:

Venke Knutson: La oss prate mer sammen. Sakprosa

Bli med på å skape et rausere samfunn! Sommeren 2017 bestemte Venke Knutson seg for å lage en kopp som kunne få folk lettere i prat. En Skravlekopp. I dag tilbyr over 360 kaféer sine gjester den store grønne koppen som signaliserer at «Jeg er ledig for en prat», og koppene, de trengs.

Samtalen må ikke å være dyp eller lang, vi behøver ikke å bli bestevenner eller holde kontakten. Vi trenger bare å dele noen øyeblikk sammen. Venke Knutson forteller historien bak Skravlekopp-bevegelsen, og hun gir deg noen gode råd om hvordan nettopp du kan være med på å gjøre dagen hyggeligere – både om du selv savner litt mer prat, eller om du vil være med å skape et rausere samfunn.

I denne inspirerende og hjertevarme boken deler Venke Knutson fortellinger fra hele Norge om mennesker som har våget å ta en Skravlekopp. Noen har fått livet sitt endret. Alt takket være helt enkel kaffekopp.

 • Jonas Moström: Dominodøden. Krim.
 • Jan Kjærstad: Kloden dreier stille rundt. Rroman
 • Kathrine Nederjord: Lappjævel! Barn
 • Margit Sandemo: Skammens hus. Serieroman. Bok nr 11 i Heksemesteren-serien
 • Ragnar Hovland: Utanfor sesongen. Krim. 
 • Lene Wold: Ære være mine døtre. Sakprosa

8.november:

Elisabeth Åsbrink: Forlattheten. Roman

Forlattheten er en slektsroman som bygger på Elisabeth Åsbrinks egen familiehistorie. Den følger tre kvinner i tre generasjoner, på tre steder: Rita, Sally og K, i London, Sverige og Thessaloniki.

Jeg-fortelleren vil en gang for alle sette navn på skyggen som har fulgt henne gjennom livet, og ved å skildre de tre kvinnene oppdager hun hemmeligheter, løgner og tabuer som går fra én generasjon til den neste. Romanen er en fengslende beretning om kjærlighet og emigrasjon, og dessuten en utforskning av hvorfor vi trenger å både huske og glemme, og å fortelle historier, for å kunne leve.

 • Mari Jungstedt: Den doble stillheten. Krim. Bok nr 7 om Anders Knutas
 • Lars Mæhle: Harry og Ivar i Junaited Statesen + Harry og Ivar tryllar jula inn + Harry og Ivars detektivbyrå. Barn
 • Sissel Chipman: Når den tredje månen kommer. Barn
 • Ørjan Karlsson: Tidsrosen. Ungdom. 
 • Monika Steinholm: Under snøen. Ungdom

Birgitte Gjestvang: Ung sorg. Ungdom

Mange barn og unge opplever å miste en som står dem nær. Denne boken har derfor et stort publikum, ikke bare blant unge, men også blant alle som er i kontakt med og føler omsorg for barn og unge i sorg.

“Ung sorg” inneholder intervjuer med 14 unge mennesker som har mistet en de er glad i på grunn av sykdom, ulykke eller selvmord. Vi får et ærlig innblikk i hvor sammensatt sorg og sorgreaksjoner er – hvor vanskelig, sårbart og ensomt det kan være – og at det er lov å sørge på ulike måter. Men det handler også om håp, og her er gode råd om hvordan man kan takle sorgen. Boken har i tillegg intervjuer med tre foreldre. I bokens siste kapittel skriver psykolog Atle Dyregrov om sorgreaksjoner. Han gir råd til unge som har opplevd dødsfall, og til deres nærmeste.

9.november:

Lena Lindgren: Ekko. Et essay om algoritmer og begjær

Vinneren av Brageprisen for beste sakprosa-bok! Et forsøk på å skildre menneskehetens blind date med kunstig intelligens.

Ekko var nymfen som snakket for mye. For dette ble hun dømt til en skjebne hvor hun bare kunne gjenta andre. På 2000-tallet møter vi Ekko i medieteknologien; i virale memer, skittstormer, hekseprosesser og ekkokamre. Den som får algoritmene på sin side, vinner oppmerksomhetsøkonomiens høyeste trofé: å bli sett. Og Ekkos store kjærlighet var Narcissus, han som druknet i sitt eget speilbilde. I dette essayet fletter Lena Lindgren politikk, mytologi, psykologi og vitenskap sammen med scener fra Silicon Valley. Ekko er en samtidsdiagnose og en høyttenkning rundt noen av de mest avgjørende spørsmålene i vår tid.

 • Jørn Lier Horst: Jakten på snøkrystallene. Barn. Detektivbyrå nr 2
 • Hilde K. Kvalvaag: Fengsla. Ungdom
 • Jon Ewo: Film, død og kjærlighet. Ungdom
 • Hanne Kristin Rohde: Kjemp for alt hva du har kjært. Sakprosa
 • Thomas Marco Blatt: Vi kom fra Liverpool. Roman.
 • Kristine S. Henningsen: Vikaren. Roman

10.november:

Levi Henriksen: 12 ord fra Oskar Maier. Roman

Tea Henriksens store ungdomskjærlighet var Oskar Maier, den tyske unggutten og gartnerlærlingen som måtte forlate Norge, trekke i uniform og dra til Østfronten, der han havnet i russisk krigsfangenskap.

Historien om den brått avsluttede kjærligheten mellom de to er noe Tea Henriksens musikersønn har båret med seg gjennom hele livet, som falmede bilder i et fotoalbum. Moren er for lengst død, og sønnen har lagt fortiden bak seg. Nå har han søkt havn i Kongsvinger for å forberede seg til å reise til Sverige for å skrive sanger til det som skal bli hans aller siste og beste plate. Men like før avreise dukker Oskar Maiers etterkommere opp i byen. Med seg har de alle brevene Tea Henriksen skrev til sin kjære Oskar, og en krans til å legge på graven hennes.

 • Askeladden som kappåt med trollet + Pannekaka + Rødhette og ulven. Eventyr. Barn
 • Per Arne Dahl: Gjestfrihetens kraft. Sakprosa
 • Ivar Mysterud: Nytt håp ved demens og Alzheimers’ sykdom. Sakprosa

11.november:

Max Seeck: Jenta under isen. Krim. Bok nr 2 om Jessica Niemi.

Seks måneder har gått siden Jessica Niemis møte med den mystiske seriemorderen som drepte hennes mentor. Marerittene om moren har blitt verre, men Jessica gjør det hun kan for å holde fokus.

Drapsavdelingen, nå under ny ledelse, har fått en ny sak. Liket av en ung kvinne har skylt opp på en iskald strand. Samtidig har to berømte influensere forsvunnet. Under etterforskningen finner Jessica et skremmende maleri – av et fyrtårn på en avsidesliggende øy, og under bildet et grusomt dikt som beskriver et drap. Og mens Jessica jobber febrilsk med å løse saken, og forhindre flere drap, innhenter den forferdelige fortida henne, og truer med å ødelegge henne.

 • Sjöwall og Wahlöö: Brannbilen som forsvant. Krim. Bok nr 5 om Martin Beck
 • K.A. Applegate: Erobringen + Oppdagelsen. Barn. Bok 5 og 6 i Animorphs-serien.
 • Liv Margareth Alver: Den hvite rose. Serieroman. Bok nr 10 om Hanseatene.
 • Hilde Østby: Leksikon om lengsel. Roman

14.november:

Fredrik Græsvik: Dømt til døden i Kongo. Sakprosa

17. mai 2017 kom Joshua French tilbake til Norge etter åtte år i fengsel i Kongo. Fredrik Græsvik har fulgt saken tett helt siden Tjostolv Moland og Joshua French ble arrestert, mistenkt for å ha myrdet sjåføren Abedi Kasongo i 2009.

I denne boken forteller Græsvik hele den høydramatiske historien fra de to unge norske guttene tok seg over fra Uganda til Kongo, og frem til hjemkomsten til French. Vi leser om flukten i jungelen og de absurde rettssakene som endte med at begge ble dømt til døden. Græsvik fulgte rettssakene og besøkte dem flere ganger i fengselet, der Tjostolv Moland så tragisk tok sitt eget liv i 2013. Boka tar oss tett på de to hovedpersonene og kommer med nye, spennende opplysninger om spillet rundt løslatelsen.

 • Anders Moe: Knokkelstøv. Krrimi.
 • Jonas Moström: Midnattspiker. Krim
 • Ragnar Hovland: Paradis. Krim
 • Kristin Vego: Se en siste gang på alt vakkert. Roman
 • Aud Midtsund: Sjalusi. Serieroman. Bok nr 7 i Tårnhuset-serien
 • Kathrine Nedrejord: Slepp meg. Ungdom.
 • Jan Kjærstad: Speil. Roman

15.november:

Lena Anderson: Datteren. Roman. Bok nr 2 i Folkhemmet-serien

Fornøyelig, opplysende lesning fra en av Sveriges viktigste forfattere og samfunnsdebattanter

Datteren er Lena Anderssons oppfølger til den kritikerroste romanen Sveas sønn, om sosialdemokraten Ragnar som strever med å finne seg til rette i den moderne tiden. I Datteren møter vi Folkhemmets barnebarn. Ikke minst følger vi Ragnars datter Elsa på vei ut i livet, fra barnets undring over verden til den unge kvinnens konfrontasjon med tidens nye ideer og tenkemåter – mens Folkhemmet, slik faren så det, sakte oppløses og synet på mennesket, samfunnet og tilværelsen utfordres på alle måter.

 • Kristin S. Ålovsrud: En uventet gjest. Serieroman. Bok nr 23 i Sagmesterens barn-serien
 • Arnt Olav Klippenberg: Relikvie. Roman
 • Ørjan Karlsson: Sjelenes brønn. Ungdom
 • Sissel Chipman: Trolldom over Tåkemyra. Barn

16.november:

Mo Hayder: Kuren. Krim. Bok nr 2 om Jack Caffery

I en rolig gate i Brixton sør i London blir et ektepar funnet fastlenket, mishandlet og sterkt dehydrert i sitt eget hjem. Det som imidlertid bekymrer førstebetjent Jack Caffery og teamet hans mest, er at den niårige sønnen til paret er forsvunnet.

Det viser seg at gjerningsmannen har overvåket ofrene i lang tid, og etter hvert blir det klart at det bare er et tidsspørsmål før en ny familie vil bli utsatt for grufulle overgrep. Leteaksjonen og jakten på overgriperen blir en uhyggelig påminnelse om da Jacks egen bror forsvant. Men det er først når Jack avdekker groteske spor knyttet til broren, at marerittet virkelig begynner. “Kuren” er intens og trenger inn i menneskets mørkeste og mest sårbare sider, en skremmende leseropplevelse som nagler deg fast i stolen og setter nervene dine på en uutholdelig prøve.

 • Jørn Lier Horst: Jakten på pepperkakemannen. Barn. Detektivbyrå nr 2
 • Frode Øverli: Frida og jakten på nesehårene. Barn. 
 • Hilide K. Kvalvaag: Nattsommarfugl. Ungdom
 • Helen Fielding: Olivia Joules’ hyperaktive fantasi. Spenning

Kristin Hauge: Teorier om sand. Roman

Annas nitten år gamle datter, Karla, myrdes under en reise i Sudan, et land hvor drap kan straffes med døden. Offerets etterlatte kan bidra til at domfelte likevel benådes.

Anna kastes inn i et eksistensielt tomrom fylt av savn og sinne, og søker etter kunnskap om hva rettferdighet, straff, tilgivelse og menneskeverd betyr. Vi følger Anna til Sudan, der det grusomme skjedde, men der Karla også hadde hatt en fin tid.

17.november:

Maria Alnæs: Tjeneren. Roman

Krystof er den perfekte tjener. Nøyaktig og usynlig sørger han for at alt er som det skal være på slottet, og han har ingen ambisjoner ut over å fylle sin lille rolle i det store maskineriet.

Men under en gallamiddag på slottet blir han tilfeldigvis vitne til en forbrytelse som setter ham i et moralsk dilemma og får store konsekvenser. Fengsel, krig, flukt og kjærlighet er bare noen av ingrediensene i denne medrivende fortellingen, som viser hvordan mening kan finnes på de mest uventete steder.

 • Dorthe Erichsen: Kjærlighet og tvil. Serieroman. Bok nr 12 i Seterliv-serien
 • Bjørn Ingvaldsen: Myggen. Barn
 • Kate Helen Simonsen: Ufred. Serieroman. Bok nr 15 i Villblomster-serien.

18.november:

Ole Robert Sunde: Penelope er syk. Roman

Assosiasjonsrik og dypt bevegende prisvinnerroman fra Ole Robert Sunde.

Thereses gate er en bygate som ligner mange andre gater i hovedstaden. Her er leiegårder fra tiden omkring forrige århundreskifte, her dundrer trikken forbi på vei ned mot sentrum eller opp mot Adamstuen, og det spruter regnvann fra hjulene på bilene som passerer. Her er leiligheter med forskjellige slags beboere. I en av dem bor en forfatter og hans kone. Hun er syk, alvorlig syk, og forfatteren har begitt seg i vei til Adamstuen, til sushisjappa der, for å kjøpe noe fristende å spise.

Men veien dit er fylt av avbrudd og forstyrrelser: Han møter Oslokyklopen, som forsøker å stanse ham, og en kyklop til dukker opp. Noen roper lokkende fra en balkong, kjentfolk og kollegaer er ute og går eller jogger. Mens forfatteren stadig tenker på sin kone og hennes tilstand, trekkes blikket hans i alle retninger, inntrykkene flommer på, assosiasjonene myldrer og konsentrasjonen svikter. Og det som skulle vært en kort spasertur med ett enkelt mål, blir en tilsynelatende evigvarende odyssé opp og ned Thereses gate, mens Penelope er syk og venter der hjemme.

 • K.A. Applegate: Avgjørelsen + Den fremmede. Barn. Bok nr 7 og 8 i Animorphs-serien
 • Aud Midtsund: Prøvelser. Bok nr 29 i Malmbyen-serien
 • Sjöwall og Wahlöö: Snut, snut, kaffegrut. Krim. Bok nr 6 om Martin Beck

Peter James: Du er død. Krim. Bok nr 11 i Roy Grace-serien

Siste bok i Peter James’1 krimserie om Roy Grace!

Jamie Ball får en desperat oppringing fra sin forlovede Logan Sommerville, som nettopp har kjørt ned i parkeringshuset under boligen deres i Brighton. Det siste han hører, er at hun skriker, så kuttes samtalen. Etter noen minutter er politiet på plass. Logan er forsvunnet og etterlater seg både bilen og mobilen.

Samme ettermiddag avdekker gravearbeider i en park i en annen del av byen liket av en ung kvinne. Kvinnen har vært død i tretti år. De to sakene kobles ikke sammen før nok en ung kvinne i Brighton forsvinner og enda et lik fra fortiden avdekkes. I mellomtiden har en velrenommert London-psykiater møte med en person som hevder å vite noe om Logan. Og Roy Grace blir kald om hjertet når han innser at informasjonen er relevant for både de fortidige og nåtidige forbrytelsene. Er Brighton herjet av en seriemorder for første gang på åtti år?

21.november:

 • Deon Meyer: Djevel-fjellet. Krim
 • Ragnar Hovland: Eline og Julie tar ferja. Krim
 • Terje Toftenes: Fri fra kreft. Sakprosa
 • Jan Kjærstad: Homo Falsus. Roman
 • Kathrine Nedrejord: Hvem er jeg når du er borte? Ungdom
 • Kjetil Johnsen: Lasarus-fenomenet. Ungdom
 • Bente Pedersen: Mytteriet. Serierroman. Bok nr 25 i Raija-serien
 • Jonas Moström: Til døden skiller oss. Krim.

22.november:

 • Mari Jungstedt: Den farlige leken. Krim. bok nr 8 om Anders Knutas
 • Sissel Chipman: Fangene på Daudaborg. Barn
 • Bente Pedersen: Grossererens datter. Serieroman
 • Erlend Kaasa: Men ikkje Maria. Roman
 • Heidi Linde: Sug. Barn
 • Jon Ewo: Total wipeout i Atland

23.november:

Claire Keegan: Småting som dette. Roman

Det er jul i den lille irske byen New Ross, og kullhandleren Bill Furlong har det travelt med årets siste leveranser.

Hjemme forbereder han høytiden med kona og de fem døtrene. Aller siste tur, på selve julaften, går til byens nonnekloster. Her møter Bill et menneske som virvler opp hans egen fortid, og som stiller ham overfor et moralsk dilemma. Skal han sikre seg og familien, eller lytte til sin egen samvittighet? Småting som dette er en tidløs julefortelling om menneskelighet og mot.

 • Jørn Lier Horst: Operasjon julekule. Barn. Detektivbyrå nr 2
 • Arne Lygre: Min døde mann. Roman
 • Kristine S. Henningsen: Mørke følelser. Serieroman
 • Kate Lord Brown: Parfymehagen. Roman
 • Kristin Hauge: Ritualer. Roman

24.november:

Kristina Ohlsson: Spøkelseshusets hemmelighet: en julegrøsser. Barn

Søstrene Alba og Ellen er på juleferie hos onkelen sin. På loftet har han et miniatyrhus som Alba syns er litt skummelt, og det blir ikke bedre av at det plutselig brenner i kakkelovnen i det lille huset.

Det blåser opp til snøstorm, ingen kommer seg ut eller inn av den lille byen – og om natten hører Alba stemmer som hvisker at julen er den farligste tiden på året. Og som om ikke dette er skummelt nok: Alba finner et gammelt brev, der det står om en som kalles Samleren og som tidligere flere ganger har bortført barn fra den lille byen. Når han kommer blir det snøstorm, og alt tyder på at han er tilbake.

 • Edy Poppy: Anatomi. Monotomi. Roman
 • Levi Henriksen: Feber. Roman
 • Rahma Hamed: Å samle solstråler fra Mosul til Drammen. Biografi

25.november:

Joanna Bolouri: Den største julegaven. Roman

Når Nick mister jobben i advokatbyrået han har vært ansatt i, og blir dumpet av sin glamorøse, men krevende kjendis-kjæreste, takker han noe motvillig ja til stillingen som julenisse på et lokalt kjøpesenter. Mens vennene hans blir gift, eller forfremmet, tilbringer han dagene blant lunefulle alver og snørrete småtroll.

Så treffer han fire år gamle Alfie. Det eneste Alfie ønsker seg til jul, er at mammaen hans, Sarah, skal få en kjæreste. Nick blir så rørt at han bestemmer seg for å gjøre det han kan for å oppfylle Alfies største juleønske. Han ordner en date mellom Sarah og bestekompisen Matt, og resten er historie. Bortsett fra at det er ikke helt det. For Nick skjønner – litt sent – at Sarahs og Matts lykke vil bety kjærlighetssorg for ham selv.

 • K.A. Applegate: Hemmeligheten + Androiden. Barn. Bok nr 9 og 10 i Animorphs-serien
 • J.D. Barker: Den fjerde ape. Krim.
 • Sjöwaall og Wahlöö: Mannen på taket. Krim. Bok nr 7 om Martin Beck.

28.november:

Natalie Cox: Ikke bare til jul… Roman

Charlie hater julen. Singel, midlertidig hjemløs og med en mild hjernerystelse ser hun at årets jul blir en av de verste.

Kjæresten har forlatt henne. Moren har reist utenlands med sin nyeste ektemann. Charlies plan om en alenejul i London gikk fløyten da en gasslekkasje gjorde leiligheten ubeboelig. Så ringer telefonen. Kusinen Jez skal til Grønland i julen, for å møte en dame hun har truffet på nett. Kan Charlie passe på kennelen hennes?

Der bor en umake forsamling: en gravid Beagle, en døv Grand Danois og liten spisshund med stort ego. Charlie er en byjente, hun er ikke vant til hunder og trenger hjelp. Den lokale veterinæren må stadig trå til. Men hvorfor er han så irriterende? Har han noe å skjule? Livet på landet ble helt annerledes enn Charlie hadde tenkt og julen ble mye bedre enn sitt rykte.

 • Aud Midtsund: Bryllupsklokker. Serieroman. Bok nr 8 i Tårnhuset-serien
 • Kjetil Johnsen: Carrington-katastrofen. Ungdom.
 • Sissel Chipman: Forvandlet. Ungdom

29.november:

Jenny Fagerlund: 24 gode gjerninger. Roman

Varm og tankevekkende juleroman fra en av Sveriges største feelgood-forfattere.

Emma mister mannen sin på selveste julaften. To år senere har hun fortsatt vansker med å finne mening i tilværelsen. Samvittigheten gnager i henne. Kunne hun gjort noe for å redde ham?

En kveld hun er på vei hjem, hjelper hun en eldre mann som har gått seg vill i snøstormen. For første gang på lenge kjenner hun på en følelse av glede, og samme kveld får hun en idé: Hun skal utføre 24 gode gjerninger. En for hver dag fram til julaften.

Etter hvert som det nærmer seg jul, blir Emma kjent med nye og inspirerende mennesker, og gradvis trekkes hun ut av ensomheten og gjenoppdager hverdagens små gleder. Hvordan kommer livet til å se ut når hun våkner julaften? Tør hun igjen å satse på kjærligheten? 24 gode gjerninger er en varm, tankevekkende og romantisk fortelling om hvor ensom julen kan kjennes iblant, og hvor vanskelig det kan være å komme seg videre. Og husk: Du er bare 24 gode gjerninger unna et lykkelig liv.

 • Heile Linde: Jug! Barn
 • Tore Aurstad: Rampenissen på Kutoppen. Barn

30.november:

Lucy Diamond: Jul på Strandkafeen. Roman

Etter en hektisk sommer på Strandkafeen, ser Evie virkelig fram til å feire jul med kjæresten Ed. Hun tenker at det vil bli den mest romantiske julen hun har kan forestille seg. Koselige kvelder foran peisen, med gløgg og julekaker – hva kan gå galt?

Julefreden blir plutselig ikke så fredelig lenger. Først er det Eds eks som plutselig vil ta opp kontakten. Så dukker det opp to uventede gjester: Eds bror Jake og Evies venninne Amber. Legg til stress med den perfekte julegave, snøstorm og familiedrama – så er det mulig dette blir en ganske katastrofal jul.

 • Jørn Lier Horst: Jakten på rampenissen. Barn. Detektivbyrå nr 2
 • Kristin S. Ålovsrud: Hemmeligheter. Serieroman. Bok nr 15 i Fredsår-serien
 • Ruth Lillegraven: Julemysteriet. Barn. 

Sigmund Løvåsen: Snøballkrigen. Barn. 

Hva skjer når to snarrådige barn setter himmel og jord i bevegelse for å oppfylle oldemors siste ønske?

Åsmunds oldemor er i ferd med å bli dement. Jula nærmer seg, og det eneste hun vil, er å gjenoppleve den store snøballkrigen bygdas barn pleide å arrangere på lille julaften. Sammen med vennen Margit går Åsmund i gang med å ta opp den årlige tradisjonen. Men det skal ikke bli lett.

Plassen der snøballkrigen fant sted er gjenvokst, oldemors barndomsvenner har vandret videre, og det er bare et tidsspørsmål før oldemor selv havner på sykehjem.

Du finner alle disse og tusenvis av andre lydbøker i Fabel-appen. Og du? Som ny kunde prøver du Fabel gratis og helt uforpliktende. Klikk her for å starte din prøveperiode!