Om Fabel

Fabel er den norske strømmetjenesten for lydbøker hvor du finner de største, norske forfatterne og de mest populære forfatterne fra utlandet. Du kan velge mellom et stort utvalg lydbøker i alle sjangre, fra krim og spenning til romaner, dokumentarer og barnelydbøker. Du finner lydbøker på både norsk og engelsk i appen. Vi produserer også egne podkaster spesielt til våre Fabel-abonnenter. Vi legger ut nye lydbøker i tjenesten flere ganger i måneden, slik at du alltid skal ha noe nytt å velge mellom.

Du kan også kjøpe digitale lydbøker som du kan ha til odel og eie dersom du ikke kan vente før lydbøkene slippes i Fabel-appen. Du kan lytte til dine kjøp i Fabel-appen eller i en annen avspiller om du ønsker.

Fabel Lyd AS (tidligere Lydbokforlaget) står bak Fabel og er Norges eldste lydbokutgiver. Vi har laget kvalitets-lydbøker for det norske markedet siden 1987. Vi er en engasjert gjeng som jobber hardt for å tilby deg et stort og variert utvalg av lydbøker, innlest av dyktige, norske skuespillere.

Organisasjonsnummer: 945 872 357

Fabel Abonnement – hør så mange lydbøker du vil!

Med Fabel-abonnement har du tilgang til tusenvis av lydbøker å velge mellom, rett på mobilen, både norske og engelskspråklig litteratur. Du kan selv velge det abonnementet som passer for deg.

Fabel Kjøp – kjøp nyhetene alle snakker om!

De nyeste filmene går først på kino – og så til strømming. Slik er det med lydbøker også. Nå får du mulighet til å kjøpe de aller nyeste bøkene, slik at du ikke trenger å vente til de kommer i strømmetjenesten. Kjøp dem her, og hør dem i Fabel-appen!

Fabels etterlevelse av Åpenhetsloven

Fabel Lyd AS sin aktsomhetsvurdering oppsummerer hvordan virksomheten systematisk arbeider med å kartlegge, forebygge, gjøre rede for og følge opp hvordan faktiske og mulige negative konsekvenser av vår virksomhet håndteres og følges opp.

Les mer om Fabel sin etterlevelse av Åpenhetsloven.

Ofte stilte spørsmål

Fabel er en abonnementstjeneste som tilbyr strømming av lydbøker og lydserier fra norske og utenlandske forfattere. Vi tilbyr også tusenvis av bøker på engelsk. Du kan lytte så mye du vil - til en lav månedspris. Fabel har en bred katalog av krim, romaner, fakta, podcaster, ungdoms- og barnebøker. Registrer deg på www.fabel.no og last ned Fabel-appen på Google play eller Appstore for å lytte.

Fabel Kjøp er en nettbutikk hvor du kan kjøpe nye og gamle lydbøker. Du kan lytte til dine kjøpte lydbøker i Fabel-appen. Du trenger ikke være Fabel-abonnent for å gjøre det. 

Her er en forklaring på hvordan man lytter til kjøpte bøker.

Når du registrerer deg hos Fabel og aksepterer vilkårene opprettes det en kontoavtale med Fabel. Når du har gjort denne avtalen har du en brukerkonto, også kalt Fabel-konto. Med en brukerkonto kan du logge deg inn på Min Konto med brukernavn og passord, og tegne eller endre et abonnement. Med brukerkontoen kan du også logge deg inn i appen med samme brukernavn og passord, og utforske innholdet der samt lytte til bøker du eventuelt har kjøpt – selv uten et aktivt abonnement.

For å lytte til lydbøker må du laste ned Fabel-appen. Det er ikke mulig å spille av lydbok på våre nettsider.

Lytt til din favorittforfatter med vår iOS-, Huawei- eller Android-app. Bruk vår nedlastingsfunksjon for å lytte mens du er på farten, helt uten internett-tilkobling. Det er anbefalt å laste ned alle bøkene du lytter til for å få den optimale lytteopplevelsen. Lydbøkene du har kjøpt på fabel.no kan du nå også høre i Fabel-appen. 

Her kan du lese mer om hvordan du lytter til kjøpte lydbøker i appen.

Fabel er kompatibel med alle nyere Android- HarmonyOS- og iOS-telefoner, gitt ut de tre siste årene.

Du kan velge mellom tre ulike abonnementer på Fabel:

 • Standard koster 199 kr/mnd. Her får du ubegrenset tilgang til alt innhold og 1 profil kan lytte om gangen.
 • Duo koster 239 kr/mnd. Her får du ubegrenset tilgang til alt innhold og 2 profiler kan lytte samtidig.
 • Familie koster 269 kr/mnd. Her får du ubegrenset tilgang til alt innhold og 3 profiler kan lytte samtidig.

Du kan enten betale med kort eller via mobilfaktura (strex). Etter endt prøveperiode fornyes abonnementet automatisk. Dere som har opprettet et Fabel-abonnement før de nye abonnementene ble tilgjengelig vil beholde deres gamle abonnement, til den prisen dere alltid har betalt, frem til dere selv velger å avslutte eller bytte abonnement.

Fabel har imidlertid rett til å flytte abonnenter på et gitt abonnement over på et annet dersom dette anses hensiktsmessig med utgangspunkt i produktutvikling eller den totale kundeopplevelsen, for eksempel dersom et abonnement skal utfases. Fabel varsler om slike endringer minst 30 dager før endringen trer i kraft.

Dersom du er ute etter kun å kjøpe lydbøker trenger du ikke et aktivt Fabel-abonnement. Du kjøper da lydbøker i vår nettbutikk og kan velge å lytte til dem i Fabel-appen. Nye lydbokutgivelser kan tidligst strømmes ett år etter utgivelsen (ihht norsk boklov), men de kan kjøpes før det. Derfor er nettbutikken en ypperlig måte til å få lytte til de aller nyeste lydbokutgivelsene i Fabel-appen.

Opprett bruker på fabel.no ved å trykke på "Prøv gratis"-knappen på forsiden av Fabel.no. Først velger du det abonnementet som passer for deg, deretter følger du instruksene.

Hvis du allerede har en registrert bruker kan du logge deg inn på kontoen din på fabel.no og aktivere abonnementet ditt igjen. Innlogging finner du helt øverst til høyre.

Last ned Fabel appen i Google play, App store eller HuaweiAppgallery og logg inn.

Alle tilbud om å teste Fabel kostnadsfritt i en prøveperiode, går over i et betalende abonnement hvis ikke noe annet er oppgitt. Prøveperioden gjelder kun for nye kunder.

Viktig! Oppsigelsen må skje senest 1 dag før det fornyes med en ny betalende periode. På din konto kan du alltid se hvilken dato ditt betalende abonnement ble trukket sist og når neste trekk er. Her kan du også se betalingsmåte (mobilbetaling via Strex eller kortbetaling). Fabel betaler ikke tilbake eller krediterer en påbegynt periode. Du kan alltid benytte deg av Fabel ut påbegynt periode. 

Alle oppsigelser vil bli bekreftet per SMS eller e-post. Mottar du ikke bekreftelse fra kundeservice innen utløpsdato ber vi deg sende en henvendelse til [email protected].

Prøveperioden starter idet du bekrefter betalingen. Varighet på prøveperioden avhenger av kampanjetilbud.

Avgiften for abonnementet belastes din mobilregning eller trekkes fra konto hver måned. Du betaler på forskudd, og vil fortsatt ha tilgang til tjenesten resten av den betalte perioden, selv om du har sagt opp. Sier du opp tjenesten før prøveperioden er over, betaler du selvsagt ingenting. For å avslutte abonnementet må du logge inn på din konto på fabel.no. Vi har ingen bindingstid så lenge ikke annet er oppgitt (for eksempel ved spesielle kampanjer og lignende).

Hvis du ønsker å endre til et annet abonnement enn det du har i dag kan du logge inn på kontoen din på fabel.no. Brukernavnet er mobilnummeret ditt, passordet er det samme som du bruker når du logger inn i Fabel-appen.

Under abonnementsinformasjon kan du velge et av de andre abonnementene vi tilbyr. 

 

Hvordan endre Fabel-abonnement på Min konto

Ja, det har vi. Du kan velge mellom tre ulike abonnementer når du registrerer deg:

 • Familie koster 269 kr/mnd, og gir deg muligheten for 3 samtidige strømminger og tilgang til lydbøker for barn og ungdom.
 • Duo koster 239 kr/mnd og gir deg muligheten for 2 samtidige strømminger, og tilgang til lydbøker for barn og ungdom.
 • Standard koster 199 kr/mnd og gir deg tilgang til lydbøker for barn og ungdom, men her kan bare 1 lytte samtidig om gangen!

I alle våre abonnementer kan en opprette egne profiler, og du har mulighet til å opprette egne barneprofiler.

Se våre abonnementer her.

Vi har 2 abonnement som lar seg dele: Duo har 2 samtidige strømminger mens Familie har 3 samtidige strømminger. Dette vil si hvor mange som kan benytte seg av appen til samme tid. 

Du som har abonnementet:

 1. Trykk på profil-ikonet i øverste høyre hjørne i appen.
 2. Trykk på «legg til profil» / «administrer profiler».
 3. Lag en profil per person du skal dele med.

Du kan endre navn og legge til profil-ikon.

De du deler med:

 1. Laster ned appen til sin mobil
 2. Logger inn i appen med ditt mobilnummer og passord.
 3. Går inn på profilen med sitt navn.
 4. Spiller av bøker fra sin profil.

Hver profil får sine egne bokhyller, nedlastede bøker, favoritter, personlige anbefalinger på forsiden (dette gjelder ikke barneprofiler) og appen husker din preferanse på lyttehastighet per profil.

Hvis du ønsker barnemodus for en profil huker du av for dette når du lager profilen.

Ja, det har vi. Våre abonnementer Standard, Duo og Familie tilbyr barnemodus. Dette skrur du på ved å opprette en profil og huke av for at den nye profilen er en barneprofil. 

I barnemodus har brukeren ikke tilgang til lydbøker for voksne. 

For å finne profilen klikker du på firkanten øverst i høyre hjørne. Før du har endret navn eller lagt til profil-ikon vil den blå firkanten vise første tall i ditt telefonnummer - dette kan du enkelt endre selv.

Opprette barneprofil i fabel-appen

Vi tilbyr en rekke bøker i vårt strømmebibliotek. Dersom du har et aktivt Fabel-abonnement kan du logge inn i appen for å finne de bøkene som er tilgjengelig. Har du ikke et Fabel-abonnement? Se vårt utvalg av lydbøker

Dersom du har abonnementet Fabel Basis har du ubegrenset tilgang til alle lydbøker og lydserier, bortsett fra lydbøker - og serier for barn og ungdom.

På grunn av den norske bokloven har vi ikke lov til å gjøre bøker tilgjengelig for strømming tidligst ett år etter at lydboka ble utgitt. Derimot har du mulighet til å kjøpe de aller nyeste lydbøkene i nettbutikken vår, og lytte til dem i Fabel-appen, slik at du ikke trenger å vente til de kommer i abonnementstjenesten. Du trenger ikke et Fabel-abonnement for å lytte til kjøpte bøker i appen. Her ser du hvordan du går frem. 

Fabel har tre abonnementer slik at alle kan finne et abonnement som passer for seg.

Som eksisterende Fabel-kunde beholder du det abonnementet du har fra før med de betingelser som ligger i abonnementet. 

Fabel har imidlertid rett til å flytte abonnenter på et gitt abonnement over på et annet dersom dette anses hensiktsmessig med utgangspunkt i produktutvikling eller den totale kundeopplevelsen, for eksempel dersom et abonnement skal utfases. Fabel varsler om slike endringer minst 30 dager før endringen trer i kraft.

Ønsker du å bytte abonnement gjør du dette ved å logge inn min konto på fabel.no og velge et av abonnementene du finner der.

Det legges stadig nye bøker til vårt strømmebibliotek og som Fabel-abonnent får du tilgang til alle disse, med mindre du har valgt et abonnement som gir deg begrenset tilgang, f.eks. Fabel Basis som utelater barne- og ungdomsbøker. For å få en oversikt over hvilke disse er kan du følge bloggen vår eller du kan logge deg inn i Fabel-appen og se etter boklisten "Kommende bøker". 

Dersom du er ute etter å kjøpe bøker kan du se kommende bøker for salg her

På grunn av den norske bokloven har vi ikke lov til å gjøre bøker tilgjengelig for strømming før tidligst ett år etter at lydboka ble utgitt. Derimot har du mulighet til å kjøpe de aller nyeste lydbøkene i nettbutikken vår, og lytte til dem i Fabel-appen, slik at du ikke trenger å vente til de kommer i abonnementstjenesten. Du trenger ikke et Fabel-abonnement for å lytte til kjøpte bøker i appen. Her ser du hvordan du går frem.

Du kan alltids endre ønsket betalingsmetode. Vi har i dag to betalingsmåter: 1) mobilfaktura gjennom Strex eller 2) kortbetaling. Vi jobber nå med å se på andre betalingsmuligheter for våre kunder. Fabel tilbyr ikke faktura som betalingsmåte.

For å endre ønsket betalingsmetode logger du inn på din konto på fabel.no. Gå deretter ned til fakturering og velg "endre betalingsmåte". 

 

Profiler gir deg mulighet til å dele appen med familie på en enkel måte. Du velger profil ved åpning av appen, eller ved å klikke på det firkantede ikonet oppe i høyre hjørne. Før du har endret navn eller valgt et profil-ikon vil den blå firkanten vise første tall i ditt mobilnummer - dette kan du enkelt endre selv.

Med våre abonnementer kan man opprette 6 ulike profiler, og i familieabonnementene kan man også opprette egne barneprofiler. Hver profil får sine egne bokhyller, nedlastede bøker, favoritter, personlige anbefalinger på forsiden (dette gjelder ikke barneprofiler) og appen husker din preferanse på lyttehastighet per profil.

Det er enkelt å få et nytt passord. Trykk påglemt passordher. Deretter kan du logge på igjen i Fabel-appen eller på  Min konto. 

Du kan avslutte abonnementet ditt inne på Min konto på fabel.no. Du kan ikke si opp abonnementet via appen. Det hjelper heller ikke kun å slette appen. 

Alle oppsigelser vil bli bekreftet per sms eller e-post. Mottar du ikke bekreftelse fra kundeservice innen utløpsdato ber vi deg sende en henvendelse til [email protected].

Dersom du har et abonnement med bindingstid, vil det ikke være mulig å avslutte abonnementet før bindingstiden er avsluttet. Ta kontakt med kundeservice dersom du har spørsmål angående dette.

 1. Finn boken du ønsker å kjøpe i vår nettbutikk på fabel.no/lydbok og legg den i handlekurven.
 2. Gå til kassen
 3. Fullfør registreringen av din brukerkonto
 4. Fullfør betalingen (Vipps eller kort)
 5. Last ned Fabel-appen
 6. Logg deg på hvis du allerede er Fabel Abonnement kunde/Gå inn i gjestemodus ved å trykke på "Prøv Fabel"/"Prøv uten konto".
 7. Finn den kjøpte boka under "Mine bøker" i Fabel-appen

Her finner du oversikt  over hvordan du kobler sammen Fabel-kjøp og Fabel-abonnementskonto. Du trenger bare å gjøre dette en gang, og neste gang ligger kjøpet i appen din med en gang.

Her finner du oversikt  over hvordan du kobler sammen Fabel-kjøp og Fabel-abonnementskonto. Du trenger bare å gjøre dette en gang, og neste gang ligger kjøpet i appen din med en gang.

Du kan også laste ned dine kjøper bøker fra fabel.no ved å logge inn og gå ned området kjøpte bøker.

Når du logger inn på fabel.no, se øverst til høyre, får du mulighet til å velge kjøpte bøker inne på din konto. Her vil du finne alle dine kjøp. Akkurat nå er det tilfeldig hvilken bok som havner øverst, men dersom du bruker søkefunksjonen finner du boken du leter etter på 1-2-3.