Vi på kundeservice ønsker å hjelpe deg så godt vi kan

Hva er Fabel?

Fabel Abonnement er en abonnementstjeneste som tilbyr strømming av lydbøker fra norske og utenlandske forfattere. Du kan lytte så mye du vil - til en lav månedspris. Fabel har en bred katalog av krim, romaner, fakta, podcaster, ungdoms- og barnebøker. Fabel.no er eid av Lydbokforlaget AS. Last ned appen på Google play eller Appstore.

Fabel kjøp er en nettbutikk hvor du kan kjøpe lydfiler. Få med deg de nyeste lydbøkene og let i de eldre utgivelsene.

Hvor kan jeg lytte?

For å lytte til lydbøker må du laste ned Fabel-appen. Det er ikke mulig å spille av lydbok på våre nettsider.

Lytt til din favorittforfatter med vår iOS-, Huawei- eller Android-app. Bruk vår nedlastingsfunksjon for å lytte mens du er på farten, helt uten internett-tilkobling. Lydbøkene du har kjøpt på fabel.no kan du nå også høre i Fabel-appen. Lytt når som helst, hvor som helst, på opptil 3 enheter samtidig.

Hva slags telefoner/operativsystemer er kompatible med Fabel-appen?

Fabel er kompatibel med alle nyere Android- HarmonyOS- og iOS-telefoner, gitt ut de tre siste årene.

Hva koster Fabel?

Du kan velge mellom tre ulike Fabel-abonnementer.

 • Fabel Nyttårstilbud koster 139 kr/mnd, med bindingstid til 30. juni 2022.
 • Fabel Basis koster 179 kr/mnd, uten bindingstid.
 • Fabel Pluss koster 199 kr/mnd, uten bindingstid.
 • Fabel Premium koster 239 kr/mnd, uten bindingstid.

Du kan enten betale med kort eller via mobilfaktura (strex). Etter endt prøveperiode fornyes abonnementet automatisk.

Dersom du er ute etter kun å kjøpe lydbøker trenger du ikke et aktivt Fabel Abonnement. Du kjøper da lydbøker i vår nettbutikk og kan velge å lytte til dem i Fabel-appen.

Hvordan starter jeg et abonnement?

Opprett bruker på fabel.no ved å trykke på "Prøv gratis"-knappen på forsiden av Fabel.no. Først velger du det abonnementet som passer for deg, deretter følger du instruksene.

Hvis du allerede har en registrert bruker kan du logge deg inn på kontoen din på fabel.no og aktivere abonnementet ditt igjen. Innlogging finner du helt øverst til høyre.

Last ned Fabel appen i Google play, App store eller HuaweiAppgallery og logg inn.

Hvordan fungerer prøveperioden?

Alle tilbud om å teste Fabel gratis i en prøveperiode, går over i et betalende abonnement hvis ikke noe annet er oppgitt. Du vil motta en velkomst-SMS fra 2280. Prøveperioden gjelder kun for nye kunder.

Viktig! Oppsigelsen må skje senest 1 dag før det fornyes med en ny betalende periode. På din konto kan du alltid se hvilken dato ditt betalende abonnement ble trukket sist og når neste trekk er. Her kan du også se betalingsmåte (mobilbetaling via Strex eller kortbetaling). Fabel betaler ikke tilbake eller krediterer en påbegynt periode. Du kan alltid benytte deg av Fabel ut på begynt periode. 

Alle oppsigelser vil bli bekreftet per SMS eller e-post. Mottar du ikke bekreftelse fra kundeservice innen utløpsdato ber vi deg sende en henvendelse til [email protected].

Prøveperioden starter i det du mottar velkomst-SMS fra 2280. Varighet på prøveperioden avhenger av kampanjetilbud.

Hvordan betaler jeg abonnementet?

Avgiften for abonnementet belastes din mobilregning eller trekkes fra konto hver måned. Du betaler på forskudd, og vil fortsatt ha tilgang til tjenesten resten av den betalte perioden, selv om du har sagt opp. Sier du opp tjenesten før prøveperioden er over, betaler du selvsagt ingenting. For å avslutte abonnementet må du logge inn på din konto på fabel.no. Vi har ingen bindingstid.

Har Fabel familieabonnement?

Ja, det har vi. Du kan velge mellom tre ulike abonnementer når du registrerer deg. Fabel Pluss koster 199 kr/mnd og gir deg muligheten for 4 samtidige strømminger. Fabel Premium koster 239 kr/mnd og gir deg muligheten for 6 samtidige strømminger.

Hvilke bøker får jeg tilgang til som Fabel-abonnent?

Vi tilbyr en rekke bøker i vårt strømmebibliotek. Dersom du har et aktivt Fabel abonnement kan du logge inn i appen for å finne de bøker som er tilgjengelig. Har du ikke et Fabel abonnement? Se utvalget her https://fabel.no/biblioteket/

Hvilke bøker kommer i Fabel?

Det legges stadig nye bøker til vårt strømmebibliotek og som Fabel-abonnent får du tilgang til alle disse. For å få en oversikt over hvilke disse er kan du følge bloggen vår eller du kan logge deg inn i Fabel-appen og se etter boklisten "Kommende bøker". 

Dersom du er ute etter å kjøpe bøker kan du se kommende bøker for salg på https://fabel.no/nokkelord/kommer/

Hvorfor får jeg ikke tilgang til alle lydbøker i Fabel Abonnement?

På grunn av den norske bokavtalen har vi ikke lov til å gjøre bøker tilgjengelig for strømming før tidligst 1. mai året etter at lydboka ble utgitt. Nå gir vi deg mulighet til å kjøpe de aller nyeste lydbøkene, slik at du ikke trenger å vente til de kommer i abonnementstjenesten.

Hvordan endrer jeg betalingsmetode?

Du kan alltids endre ønsket betalingsmetode. Vi har i dag to betalingsmåter: 1) mobilfaktura gjennom Strex eller 2) kortbetaling. Vi jobber nå med å se på andre betalingsmuligheter for våre kunder. Fabel tilbyr ikke faktura som betalingsmåte.

For å endre ønsket betalingsmetode logger du inn på din konto på fabel.no, se øverst til høyre. Gå deretter ned til fakturering og velg "endre betalingsmåte". 

 

Hvordan fungerer profiler i Fabel-appen?

Profiler gir deg mulighet til å dele appen med familie eller andre i din nærhet på en enkel måte. For å finne profilen din klikker du på person-ikonet i midten, og deretter den grønne sirkelen øverst i høyre hjørne. Før du har endret navn vil den grønne sirkelen ha første tall i ditt telefonnummer, dette kan du endre selv. Du kan lage 6 ulike profiler. Hver profil får sine egne bokhyller, nedlastede bøker, favoritter, personlige anbefalinger på forsiden og du kan hoppe rett inn i den boken du holder på med for øyeblikket.

Hvordan få nytt passord?

Hvis du har glemt passordet ditt, kan du få tilsendt nytt ved å sende en sms med teksten PASSORD til 2280, deretter kan du logge på igjen i appen eller på fabel.no

Hvordan avslutter jeg mitt abonnement på Fabel?

Logg inn på konto på fabel.no eller sende en tekstmelding med kodeordet STOPP til 2280. Du kan ikke si opp abonnementet via appen. Abonnementet avsluttes ikke ved å slette appen.

Alle oppsigelser vil bli bekreftet per SMS eller e-post. Mottar du ikke bekreftelse fra kundeservice innen utløpsdato ber vi deg sende en henvendelse til [email protected].

Dersom du har abonnementet Fabel Sommertilbud, Høsttilbud eller Nyttårstilbud for 139 kr/mnd har du en bindingstid frem til 31. desember 2021 (sommertilbud), 31. mars 2022 (høsttilbud) eller 30. juni (nyttårstilbud). Det vil ikke være mulig å avslutte abonnementet før bindingstiden er avsluttet. Ta kontakt med kundeservice dersom du har spørsmål angående dette.

 

Hvordan kjøper jeg lydbok?
 1. Finn boken du ønsker å kjøpe i vår nettbutikk på fabel.no/lydbok og legg den i handlekurven.
 2. Gå til kassen
 3. Fullfør registreringen av din brukerkonto
 4. Fullfør betalingen (Vipps eller kort)
 5. Last ned Fabel-appen
 6. Logg deg på hvis du allerede er Fabel Abonnement kunde/Gå inn i gjestemodus ved å trykke på "Prøv Fabel"/"Prøv uten konto".
 7. Finn den kjøpte boka under "Mine bøker" i Fabel-appen

 

Hvordan lytte til mine kjøpte bøker i Fabel-appen?

Her finner du oversikt  over hvordan du kobler sammen Fabel-kjøp og Fabel-abonnementskonto. Du trenger bare å gjøre dette en gang, og neste gang ligger kjøpet i appen din med en gang.

Du kan også laste ned dine kjøper bøker fra fabel.no ved å logge inn og gå ned områedet kjøpte bøker.

Hvor går jeg for å laste ned mine kjøpte bøker?

Når du logger inn på fabel.no, se øverst til høyre, får du mulighet til å velge kjøpte bøker inne på din konto. Her vil du finne alle dine kjøp. Akkurat nå er det tilfeldig hvilken bok som havner øverst, men dersom du bruker søkefunksjonen finner du boken du leter etter på 1-2-3.