Vi på kundeservice ønsker å hjelpe deg så godt vi kan

Hva er Fabel?

Fabel er en abonnementstjeneste som tilbyr strømming av lydbøker og lydserier fra norske og utenlandske forfattere. Vi tilbyr også tusenvis av bøker på engelsk. Du kan lytte så mye du vil - til en lav månedspris. Fabel har en bred katalog av krim, romaner, fakta, podcaster, ungdoms- og barnebøker. Registrer deg på www.fabel.no og last ned Fabel-appen på Google play eller Appstore for å lytte.

Fabel Kjøp er en nettbutikk hvor du kan kjøpe nye og gamle lydbøker. Du kan lytte til dine kjøpte lydbøker i Fabel-appen. Du trenger ikke være Fabel-abonnent for å gjøre det. 

Her er en forklaring på hvordan man lytter til kjøpte bøker.

Hvor kan jeg lytte?

For å lytte til lydbøker må du laste ned Fabel-appen. Det er ikke mulig å spille av lydbok på våre nettsider.

Lytt til din favorittforfatter med vår iOS-, Huawei- eller Android-app. Bruk vår nedlastingsfunksjon for å lytte mens du er på farten, helt uten internett-tilkobling. Det er anbefalt å laste ned alle bøkene du lytter til for å få den optimale lytteopplevelsen. Lydbøkene du har kjøpt på fabel.no kan du nå også høre i Fabel-appen. 

Her kan du lese mer om hvordan du lytter til kjøpte lydbøker i appen.

Hva slags telefoner/operativsystemer er kompatible med Fabel-appen?

Fabel er kompatibel med alle nyere Android- HarmonyOS- og iOS-telefoner, gitt ut de tre siste årene.

Hva koster Fabel?

Du kan velge mellom fire ulike abonnementer på Fabel:

 • Fabel Én Bok koster 89 kr/mnd. Her får du tilgang til én ny lydbok i måneden
 • Fabel Basis koster 149 kr/mnd. Her kan du lytte så mye du vil til alt innhold, bortsett fra barne- og ungdomslydbøker
 • Fabel Familie koster 189 kr/mnd, Her får du ubegrenset tilgang til alt innhold og 2 samtidige strømminger.
 • Fabel Familie Pluss koster 229 kr/mnd. Her får du ubegrenset tilgang til alt innhold og 4 samtidige strømminger.

Du kan enten betale med kort eller via mobilfaktura (strex). Etter endt prøveperiode fornyes abonnementet automatisk. Dere som har opprettet et Fabel-abonnement før de nye abonnementene ble tilgjengelig vil beholde deres gamle abonnement, til den prisen dere alltid har betalt, frem til dere selv velger å avslutte eller bytte abonnement.

Dersom du er ute etter kun å kjøpe lydbøker trenger du ikke et aktivt Fabel-abonnement. Du kjøper da lydbøker i vår nettbutikk og kan velge å lytte til dem i Fabel-appen.

Hvordan starter jeg et abonnement?

Opprett bruker på fabel.no ved å trykke på "Prøv gratis"-knappen på forsiden av Fabel.no. Først velger du det abonnementet som passer for deg, deretter følger du instruksene.

Hvis du allerede har en registrert bruker kan du logge deg inn på kontoen din på fabel.no og aktivere abonnementet ditt igjen. Innlogging finner du helt øverst til høyre.

Last ned Fabel appen i Google play, App store eller HuaweiAppgallery og logg inn.

Hvordan fungerer prøveperioden?

Alle tilbud om å teste Fabel gratis i en prøveperiode, går over i et betalende abonnement hvis ikke noe annet er oppgitt. Prøveperioden gjelder kun for nye kunder.

Viktig! Oppsigelsen må skje senest 1 dag før det fornyes med en ny betalende periode. På din konto kan du alltid se hvilken dato ditt betalende abonnement ble trukket sist og når neste trekk er. Her kan du også se betalingsmåte (mobilbetaling via Strex eller kortbetaling). Fabel betaler ikke tilbake eller krediterer en påbegynt periode. Du kan alltid benytte deg av Fabel ut på begynt periode. 

Alle oppsigelser vil bli bekreftet per SMS eller e-post. Mottar du ikke bekreftelse fra kundeservice innen utløpsdato ber vi deg sende en henvendelse til [email protected].

Prøveperioden starter i det du mottar velkomst-SMS fra 2280. Varighet på prøveperioden avhenger av kampanjetilbud.

Hvordan betaler jeg abonnementet?

Avgiften for abonnementet belastes din mobilregning eller trekkes fra konto hver måned. Du betaler på forskudd, og vil fortsatt ha tilgang til tjenesten resten av den betalte perioden, selv om du har sagt opp. Sier du opp tjenesten før prøveperioden er over, betaler du selvsagt ingenting. For å avslutte abonnementet må du logge inn på din konto på fabel.no. Vi har ingen bindingstid så lenge ikke annet er oppgitt (f.eks. ved spesielle kampanjer o.l.).

Hvordan endrer jeg abonnement?

Hvis du ønsker å endre til et annet abonnement enn det du har i dag kan du logge inn på kontoen din på fabel.no. Brukernavnet er mobilnummeret ditt, passordet er det samme som du bruker når du logger inn i Fabel-appen.

Under abonnementsinformasjon kan du velge et av de andre abonnementene vi tilbyr. 

 

Har Fabel familieabonnement?

Ja, det har vi. Du kan velge mellom fire ulike abonnementer når du registrerer deg. Fabel Familie koster 189 kr/mnd og gir deg muligheten for 2 samtidige strømminger og tilgang til lydbøker for barn og ungdom. Fabel Familie Pluss koster 229 kr/mnd og gir deg muligheten for 3 samtidige strømminger, og tilgang til lydbøker for barn og ungdom.

Se mer her: https://registrering.fabel.no/registrering/

Hvordan kan jeg dele abonnementet mitt med flere?

Vi har 2 abonnement som lar seg dele; Fabel Familie har 2 samtidige strømminger, mens Fabel Familie Pluss har 4 samtidige strømminger. Dette vil si hvor mange som kan benytte seg av appen til samme tid. 

Du som har abonnementet:

 1. Trykk på person-ikonet i midten av meny-linjen.
 2. Gå til innstillinger (grønn sirkel/tannhjul) øverst til venstre.
 3. Trykk på «legg til profil» / «administrer profiler».
 4. Lag en profil per person du skal dele med.
 5. Gi profilene navn som er lette å skille mellom.

De du deler med:

 1. Laster ned appen til sin mobil
 2. Logger inn i appen med ditt mobilnummer og passord.
 3. Går inn på profilen med sitt navn.
 4. Spiller av bøker fra sin profil.

Hver profil får sine egne bokhyller, nedlastede bøker, favoritter, personlige anbefalinger på forsiden og du kan hoppe rett inn i den boken du holder på med for øyeblikket.

Hvis du ønsker barnemodus for en profil huker du av dette når du lager profilen.

Har Fabel barnemodus?

Ja, det har vi. Våre abonnementer Fabel Familie og Fabel Familie Pluss tilbyr barnemodus. Dette skrur du på ved å opprette en profil og huke av for at den nye profilen er en barneprofil. 

I barnemodus har brukeren ikke tilgang til lydbøker for voksne. 

For å finne profilen din klikker du på person-ikonet i midten, og deretter den grønne sirkelen øverst i høyre hjørne. Før du har endret navn vil den grønne sirkelen ha første tall i ditt telefonnummer, dette kan du endre selv. Her kan du legge til opptil 6 profiler. 

Hvilke bøker får jeg tilgang til som Fabel-abonnent?

Vi tilbyr en rekke bøker i vårt strømmebibliotek. Dersom du har et aktivt Fabel abonnement kan du logge inn i appen for å finne de bøker som er tilgjengelig. Har du ikke et Fabel abonnement? Se utvalget her: https://fabel.no/lydbok/

Dersom du har abonnementet Fabel Én Bok vil du få tilgang til én ny lydbok i måneden. Du kan velge fritt fra Fabels bibliotek, unntatt lydbøker på engelsk. Du gjør utvelgelsen ved å logge deg inn på Min Konto og gå til https://fabel.no/lydbok/.

Dersom du har abonnementet Fabel Basis har du ubegrenset tilgang til alle lydbøker, bortsett fra lydbøker for barn og ungdom.

På grunn av den norske bokavtalen har vi ikke lov til å gjøre bøker tilgjengelig for strømming før tidligst 1. mai året etter at lydboka ble utgitt. Nå gir vi deg mulighet til å kjøpe de aller nyeste lydbøkene, slik at du ikke trenger å vente til de kommer i abonnementstjenesten

Jeg har et abonnement som ikke tilbys på fabel.no lenger. Vil de nye abonnementene og prisene påvirke mitt abonnement?

Fabel har lansert fire nye abonnementer slik at alle kan finne et abonnement som passer for seg.

Som eksisterende Fabel-kunde beholder du det abonnementet du har fra før. Dersom du for eksempel har et abonnement til 179 kr/mnd med tilgang til alle lydbøker og to samtidige strømminger vil det tilsvare vårt nye abonnement Fabel Familie til 189 kr/mnd. Du vil fremdeles betalte kun 179 kr/mnd frem til du velger å bytte eller avslutte ditt abonnement.

Ønsker du å bytte abonnement gjør du dette ved å logge inn kontoen din på fabel.no.

Hva er Fabel Én Bok?

Fabel Én Bok er et av våre abonnementer som passer perfekt for deg som tenker at det holder med én ny lydbok i måneden. For 89 kr/mnd får du høre én ny lydbok i måneden. Du kan velge lydbok fritt fra Fabels bibliotek, unntatt lydbøker på engelsk.

Du velger lydbok ved å logge deg inn på Min Konto, her på fabel.no. Etter du har bestemt deg og valgt en bok legger den seg automatisk i appen din. Du må altså logge deg inn på fabel.no for å velge lydboken, du kan ikke velge lydboken fra appen.

Du beholder alle dine valgte lydbøker, også når en ny måned starter.

Kjenner du på et tidspunkt at én lydbok i måneden blir litt for lite? Da kan du alltid oppgradere abonnementet ditt ved å logge inn på Min Konto her på fabel.no.

Hvordan velger jeg bok på Fabel Én Bok?
 1. Logg inn på fabel.no
 2. Finn lydboka du ønsker å høre, enten ved å søke eller lete deg igjennom "Lydbøkene i Fabel"
 3. Klikk på "Velg denne lydboka"
 4. Klikk "Ja" for å bekrefte
 5. Nå ligger lydboka klar i appen din
Hvilke bøker kommer i Fabel?

Det legges stadig nye bøker til vårt strømmebibliotek og som Fabel-abonnent får du tilgang til alle disse, med mindre du har valgt et abonnement som gir deg begrenset tilgang, f.eks. Fabel Basis som utelater barne- og ungdomsbøker. For å få en oversikt over hvilke disse er kan du følge bloggen vår eller du kan logge deg inn i Fabel-appen og se etter boklisten "Kommende bøker". 

Dersom du er ute etter å kjøpe bøker kan du se kommende bøker for salg på https://fabel.no/nokkelord/kommer/

Hvorfor får jeg ikke tilgang til alle nye lydbøker i et Fabel-abonnement?

På grunn av den norske bokavtalen har vi ikke lov til å gjøre bøker tilgjengelig for strømming før tidligst 1. mai året etter at lydboka ble utgitt. Nå gir vi deg mulighet til å kjøpe de aller nyeste lydbøkene, slik at du ikke trenger å vente til de kommer i abonnementstjenesten.

Hvordan endrer jeg betalingsmetode?

Du kan alltids endre ønsket betalingsmetode. Vi har i dag to betalingsmåter: 1) mobilfaktura gjennom Strex eller 2) kortbetaling. Vi jobber nå med å se på andre betalingsmuligheter for våre kunder. Fabel tilbyr ikke faktura som betalingsmåte.

For å endre ønsket betalingsmetode logger du inn på din konto på fabel.no. Gå deretter ned til fakturering og velg "endre betalingsmåte". 

 

Hvordan fungerer profiler i Fabel-appen?

Profiler gir deg mulighet til å dele appen med familie eller andre i din nærhet på en enkel måte. For å finne profilen din klikker du på person-ikonet i midten, og deretter den grønne sirkelen øverst i høyre hjørne. Før du har endret navn vil den grønne sirkelen ha første tall i ditt telefonnummer, dette kan du endre selv.

De som har abonnementene Fabel Basis, Fabel Familie og Fabel Familie Pluss kan lage 6 ulike profiler. Hver profil får sine egne bokhyller, nedlastede bøker, favoritter, personlige anbefalinger på forsiden og du kan hoppe rett inn i den boken du holder på med for øyeblikket.

Fabel Én Bok har kun tilgang til 1 profil per abonnent.

Hvordan få nytt passord?

Hvis du har glemt passordet ditt, kan du få tilsendt nytt ved å sende en sms med teksten PASSORD til 2280, deretter kan du logge på igjen i appen eller på fabel.no

Hvordan avslutter jeg mitt abonnement på Fabel?

Logg inn på din konto på fabel.no eller sende en tekstmelding med kodeordet STOPP til 2280. Du kan ikke si opp abonnementet via appen. Det hjelper heller ikke kun å slette appen. 

Alle oppsigelser vil bli bekreftet per SMS eller e-post. Mottar du ikke bekreftelse fra kundeservice innen utløpsdato ber vi deg sende en henvendelse til [email protected].

Dersom du har et abonnement med bindingstid, vil det ikke være mulig å avslutte abonnementet før bindingstiden er avsluttet. Ta kontakt med kundeservice dersom du har spørsmål angående dette.

Hvordan kjøper jeg lydbok?
 1. Finn boken du ønsker å kjøpe i vår nettbutikk på fabel.no/lydbok og legg den i handlekurven.
 2. Gå til kassen
 3. Fullfør registreringen av din brukerkonto
 4. Fullfør betalingen (Vipps eller kort)
 5. Last ned Fabel-appen
 6. Logg deg på hvis du allerede er Fabel Abonnement kunde/Gå inn i gjestemodus ved å trykke på "Prøv Fabel"/"Prøv uten konto".
 7. Finn den kjøpte boka under "Mine bøker" i Fabel-appen

Her finner du oversikt  over hvordan du kobler sammen Fabel-kjøp og Fabel-abonnementskonto. Du trenger bare å gjøre dette en gang, og neste gang ligger kjøpet i appen din med en gang.

Hvordan lytte til mine kjøpte bøker i Fabel-appen?

Her finner du oversikt  over hvordan du kobler sammen Fabel-kjøp og Fabel-abonnementskonto. Du trenger bare å gjøre dette en gang, og neste gang ligger kjøpet i appen din med en gang.

Du kan også laste ned dine kjøper bøker fra fabel.no ved å logge inn og gå ned området kjøpte bøker.

Hvor går jeg for å laste ned mine kjøpte bøker?

Når du logger inn på fabel.no, se øverst til høyre, får du mulighet til å velge kjøpte bøker inne på din konto. Her vil du finne alle dine kjøp. Akkurat nå er det tilfeldig hvilken bok som havner øverst, men dersom du bruker søkefunksjonen finner du boken du leter etter på 1-2-3.