Lydbøkene du kan glede deg til i juli - Fabel

Lydbøkene du kan glede deg til i juli

Sommer og lydbøker hører sammen for mange, og i juli kommer det mange store nyheter i Fabel-appen din!

Uansett om du skal på bilferie, på hyttetur, ha en aktiv ferie eller bare slappe av hjemme i sommer, har du massevis av lydbok-nyheter du kan glede deg til i Fabel-appen.

1.juli:

Lydbok Jeg kommer til å finne nøkkelen Alex Ahndoril

Alex Ahndoril: Jeg kommer til å finne nøkkelen.

Krim. Første bok i serien om Julia Stark. 

Gled deg til en splitter ny spenningsserie av forfatterduoen bak Lars Kepler!

Godseier Per Günter Mott våkner morgenen etter familiens generalforsamling og middagsselskap og finner et uhyggelig bilde på telefonen sin. Det viser en blodig mann, bundet fast og med en sekk tredd over hodet. Det ble inntatt store mengder alkohol kvelden før, og Mott har ikke noe minne verken om mannen eller bildet. Han må finne ut hva som har skjedd før politiet kobles på saken. Hva om det er han selv som er gjerningsmannen?

Privatdetektiv Julia Stark tar saken og ber eksmannen Sidney Mendelson om å ta permisjon fra politiet. Hun vet at hun kommer til å trenge hans hjelp, og drømmer samtidig om at de skal finne sammen igjen. De tas imot som gjester på det overdådige familiegodset og begynner å lete etter sannheten. Samtidig omgås de alle familiemedlemmene som hver og en, teoretisk sett, kan være innblandet.

 • Mona Berntsen: Mona og mistanken + Mona på danseleir. Barn 6-9 år. Bok nr 3 og 4 i barneserien Flow.
 • Hanne Kristin Rohde: Hackermysteriet. Barn 9-12 år. Bok nr 8 i Blålys-serien.

2.juli:

Moa Herngren Skilsmissen lydbok

Moa Herngren: Skilsmisssen.

Roman.

Svensk bestselger! En roman som på gripende vis forteller historien om et opprivende samlivsbrudd fra begge parters perspektiv.

Bea og Niklas lever et bekvemt liv på Östermalm i Stockholm. Men etter en bagatellartet krangel, forsvinner Niklas hjemmefra. Bea tror han skal komme tilbake hvert øyeblikk som helst, bare han får roet seg litt. Men timene går, og ingen Niklas kommer. I dagene som følger fortsetter han å holde seg borte. Og raseriet vokser hos Bea. Sånn oppfører man seg ikke etter et langt ekteskap, med to døtre. Hun tar barna med seg og reiser til familiens sommerhus på Gotland. Det skal jo ikke gå ut over deres ferie at faren har en livskrise.

Når det kommer fram at Niklas har truffet en annen, spisser alt seg til. Han er ikke interessert i å forsøke å løse krisen – han vil rett og slett skilles. Hvordan kan han være så følelseskald og urimelig etter alle årene de har hatt sammen? Men kommer virkelig skilsmissen som lyn fra klar himmel? Er det alltid den som forlater, som er den onde? Hva dukker opp når man begynner å skrape i overflaten?

 • Synnøve Borge: Brunlangøre + Jerv. Barn 3-6 år. To bøker i Dyrebiografiserien
 • Eivind Sæther: De likviderte. Historie.
 • Lars Helle: Den som hengir seg til djevelen. Krim
 • Jojo Moyes: Toner i natten. Underholdningsroman

Ellen Vahr Sykehuset på Ellis Island

Ellen Vahr: Sykehuset på Ellis Island.

Underholdningsroman. Bok nr 3 i Idle Hour-trilogien.

Den gripende romanen som avslutter Ellen Vahrs trilogi om bakerdatteren Thea fra Kampen, som reiser til Amerika for å arbeide for den velstående Vanderbilt-familien. 

Første verdenskrig er over. Thea er tilbake hos familien Vanderbilt på Manhattan. Kjæresten Paul har falt i krigen, og hun har bestemt seg for å vende hjem til Kristiania. Før hun drar, lover hun å hjelpe sin venninne Aislynn med å få datteren Anna inn i landet. Men Anna blir syk på overfarten og isolert på sykehuset på Ellis Island. Thea må utsette hjemreisen. En dag dukker en mystisk mann med hukommelsestap opp. Gradvis avsløres hemmeligheter om Annas bakgrunn, og Thea blir tvunget til å ta sitt livs største valg.

3.juli:

Nicolay Ramm Sportshemmeligheter lydbok

Nicolay Ramm: Sportshemmeligheter.

Barn 6-9 år.

Boka for barn som elsker sport!

Visste du at Erling Braut Haaland isbader midt på natten? Eller at Heidi Weng sover med hørselsvern under store mesterskap? Og hva står det egentlig på lappen Martin Ødegaard har sydd inn i den norske landslagsdrakten sin! Dette – og veldig, veldig mye mer – kan du lese om i Nicolay Ramms aller første bok. Gjennom TV-programmene sine har han fått en unik tilgang til landets største idrettsstjerner, og nå har han samlet en haug av hemmelighetene deres i én bok! Ramm setter også den internasjonale idrettsarenaen under lupen og forteller leseren om hva som foregår i kulissene – som doping, rivalisering og vanvittig pengebruk! Gjør deg klar for å lese alt du (ikke) trenger å vite om sport!

 • Arne Svingen: Cash Money. Barn 9-12 år.
 • Erica James: Den bortgjemte hagen. Underholdningsroman.
 • Peter Strassegger: Kvil i fred. Ungdom. 

4.juli:

Ditt smarte barn lydbok Hanne Finstad

Hanne S. Finstad: Ditt smarte barn. 

Guide.

Ønsker du at barnet ditt skal oppleve mestring og lykkes på skolen?
I denne boka forteller Hanne S. Finstad om hvordan barnas hjerne fungerer og utvikler seg. Du får også konkrete råd og tips om hva du kan gjøre, fra den første spebarnstiden og opp til tenårene.
Ofte er rådene overraskende enkle, som å snakke med babyen, sørge for nok søvn – og spille Ludo. Boka har egne kapitler om den beste metoden for å lære å lese, om hvordan du kan la barnet oppdage matte helt fra barne hagealderen av, og om hva du kan gjøre hvis du mistenker at barnet har lese- og skrivevansker eller problemer med tallforståelsen. Skolen og barnehagen bruker ikke alltid de beste metodene – denne boka setter deg i stand til å ta grep selv. Mestring gir glede og lyst til å lære mer. Du kan hjelpe barnet ditt på rett spor!
 • Margit Sandemo: Nattsvarte roser. Serieroman. Bok nr 10 i Sagnet om Lysets rike.
 • Marcus Jarl: Dine farger var blå. Underholdningsroman. 
 • Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug: Hoffnarren. Ungdom. Bok nr 7 om Halve kongeriket. 

5.juli:

Byttet Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhem: Byttet.

Krim.

Klar for å kose seg med en skikkelig spennende sommerkrim fra krimfavoritt Stefan Ahnhem?

Dette var akkurat det Carl og Helene trengte. En lang ferie, for å finne tilbake til hverandre. De har funnet drømmehuset i California, og byttet bolig med et par som skal tilbringe sommeren i villaen deres i Stockholms skjærgård. Men så snart de ankommer Santa Cruz er det noe som kjennes feil. Så huset virkelig slik ut på bildene? Og hva driver egentlig det andre paret med i deres hjem? Flaks at Carl har installert overvåkningskameraer i alle husets værelser.

Byttet er en psykologisk thriller om hvordan drømmene og fantasiene våre kan vendes mot oss, slik at vi til slutt ikke engang tør å tro på oss selv. Om hvordan løfter er til for å brytes. Og om hvordan de vakreste fasader lett kan rakne i møte med lidenskapens krefter.

 • Arne Svingen: Flukten til verdensrommet. Barn 6-9 år. Bok nr 8 om Agent Elvin Griff.
 • A.F. Steadman: Skandar og fantomrytteren. Barn 9-12 år. Bok nr 2 om Skandar.
 • Alex Schulman: Brenn alle mine brev. Roman.
 • Natasha Lester: En ny verden. Underholdningsroman. 

8.juli:

Stygt og pent Ragnhild Brochmann lydbok

Ragnhild Brochmann: Stygt og pent.

Design.

En lommeparlør og guide for deg som er nysgjerrig på visuell kultur, men mangler ordforråd, reisefølge og noen å holde i hånda.

Kunst- og motekulturhistoriker Ragnhild Brochmann har en misjon: hun vil lære oss å snakke om tingene vi omgir oss med. Hvorfor kjøper vi de samme grå, boks-formede Bolia-sofaene, legger historiske fliser i entreen og sparer til lange øyevipper? Hvilket design og hvilke designere løfter vi, hva gjenbrukes og hva ler vi av (foreløpig)? Og hvordan kan vi snakke om den visuelle kulturen som ikke prater selv, og som ikke har kjente designere: Egget du triller barnet ditt i til barnehagen, kaffekoppen du har på kontorpulten, de store joggeskoene dine, som du før synes var stygge, og nå fine, interiørbladene du ikke lenger finner inspirasjon i, og alle de andre ingrediensene som lå, og stadig ligger og putrer i populærkulturen?

Stygt og pent er en essaysamling med Brochmanns mest gnistrende tekster om visuell kultur, kategorisert etter bruksområder (mote, design, interiør, arkitektur) supplert med sylskarpe kapittelinnledninger.

 • Synnøve Borge: Salamander + Steinhumle. Barn 3-6 år. To bøker i Dyrebiografiserien.
 • Shabana Rehman: Mine ni liv. Biografi.
 • Catherine Isaac: En ny begynnelse. Underholdningsroman.
 • Nina Borge: Leage. Ungdom.

Uten vestentlige feil eller mangler Linda Skomakerstuen lydbok

Linda Skomakerstuen: Uten vesentlige feil og mangler. 

Roman.

En død småbyjordmor. En forsvunnet leieboer. Og en bikkje til besvær.

Elvira er revisor og skjønner ikke helt vitsen med andre mennesker. Når hun ikke sitter nedsunket i kalkyler og regneark, holder hun omgivelsene på trygg avstand fra den hvitmalte stua si i enden av Lille Trappegata. Slik kunne det fortsatt, men en dag skjer det noe. Den pensjonerte jordmoren som bor i nabohuset dør, og kvinnen som leier stua på toppen av heia forsvinner på mystisk vis. Elvira er overbevist om at noen i den lille sørlandsbyen ruger på en mørk hemmelighet. Med skarpt revisorblikk og jordmorens innpåslitne hund på slep tar hun saken i egne hender. Motvillig blir hun nødt til å snakke med menneskene rundt seg, som kanskje ikke er så ille likevel. Og når Elvira minst venter det, dukker den velstående mannen fra Engholmen opp, herregården som inntil nylig har stått tom i årevis.

9.juli:

Dronning Charlotte lybok

Julia Quinn og Shonda Rhimes: Dronning Charlotte.

Underholdningsroman. 

Boka bak Netflix-suksessen!

En solfylt septemberdag i 1761 møter det unge paret hverandre for første gang. Innen få timer er de gift. Charlotte, opprinnelig tysk prinsesse, er vakker, men også egenrådig og rasende intelligent. Ikke akkurat de egenskapene det britiske hoffet ønsker seg da de endelig finner en passende brud for sin konge. Men Charlottes sterke selvstendighet er det som redder henne, for George har hemmeligheter … hemmeligheter som kan ryste monarkiets grunnvoller. Kastet inn i rollen som dronning, må Charlotte lære seg å navigere det politiske spillet. Og selv om hun blir forelsket i George, prøver han å holde henne på avstand. Hun må derfor ta vare på seg selv og lære seg å regjere og forstå at hun har fått makt til å endre samfunnet. Hun blir aldri mer bare Charlotte, nå må hun følge skjebnen som dronning.

 • Harald Høiback: Krigføring. Dokumentar.
 • Vetle Lid Larsen: De stjernekyndige. Roman.
 • Rachel Reneé Russel: Nedtegnelser fra et fancy Paris-eventyr. NOT. Barn 9-12 år. Bok nr 15 i Dustedagboka-serien.
 • Jan Tore Noreng: Gangster. Ungdom. Bok nr 3 om Gutta.
 • Beth O’Leary: Date på deling. Underholdningsroman.

10.juli:

Hanne Kristin Rohde Kjærlighetssvindel lydbok

Hanne Kristin Rohde: Kjærlighetssvindel. 

Krim. Bok nr 6 om Wilma Lind. 

Ny bok i bestselgerserien om Wilma Lind!

Politiet i Risør finner en utbrent bil med et forkullet lik i passasjersetet. Wilma Lind og Bjarne Larssen blir dratt inn i etterforskningen, og oppdager snart at alt ikke er som det skal i den idylliske sørlandsbyen. Lillian Lunde har truffet Nikos på nettet og blitt stormforelsket. Etter hvert ber han henne om penger, og Lillian stoler blindt på sin nye flamme. Etter hvert kommer det fram at Lillian ikke er det eneste offeret for kjærlighetssvindel i Risør. Kjærlighetssvindel handler om hvor vanskelig det er å finne ekte kjærlighet og hvor galt det kan gå når du har brent deg på den.

 • Andrzej Sapkowski: Sjøens frue. Fantasy. Bok nr 7 om Volveren.
 • René Rønshof: Terror. Krim.
 • Deepti Kapoor: I syndens tid. Roman.
 • Emmy Abrahamsson: Hvordan man forelsker seg i en mann som bor i en busk. Underholdningsroman.

11.juli:

Jeg er glad mamma døde lydbok

Jennette McCurdy: Jeg er glad mamma døde. 

Dokumentar. 

Hjerteskjærende og hylende morsom selvbiografi – endelig på norsk!
Jeg er glad mamma døde er en internasjonal sensasjon som har solgt over to millioner eksemplarer. Den tidligere barnestjernen Jennette McCurdy har fått strålende anmeldelser. Det handler om spiseforstyrrelser og avhengighet, om å ha en mor som lever ut sine forskrudde drømmer gjennom datteren – men først og fremst om å ta tilbake kontrollen over sitt eget liv. Dette er en inspirerende fortelling om motstandskraft, uavhengighet og gleden over å vaske håret selv.
 • Måns Gahrton: 7 barnelydbøker i den spennende serien Hotell den gylne kløne. Barn 9-12 år.
 • Marie Næss: Er jeg på jorden som de sier? Dokumentar.
 • Rebecca Alexander: Arven fra øya. Underholdningsroman.

12.juli:

De små jentene lydbok Monica Isakstuen

Monica Isakstuen: De små jentene.

Roman.

Joda, for utenforstående ser det idyllisk ut en hvitmalt liten hytte, delvis skjult bak noen klynger med vindherja furutrær.
Noen rører på seg der inne, de ferierende våkner. Snart er sommermorgenen i gang, den fylles av lengsler og behov, men også av regler og nedarvede formaninger. Kjærlighet og forakt side om side. Gjør sånn, ikke sånn, snakk slik, ikke på den måten, hvordan er det du oppfører deg. Bebreidelsene truer med å ta over dagen. Men så åpner det seg, i forestillingen eller i livet, og noe kan endelig skje.
 • Reidar Müller: Norge. Dokumentar.
 • Neda Alaei: På én betingelse. Ungdom.

15.juli:

Alt lyset vi ikke ser lydbok

Anthony Doerr: Alt lyset vi ikke ser.

Roman. 

En bok som har rørt millioner av lesere verden over, en sterk og gripende roman om mot og tvil, og om den godheten som ligger dypt forankret i våre hjerter, selv i de mørkeste tider.

Vi følger livsløpet til franske Marie-Laure LeBlanc og tyske Werner Pfennig under andre verdenskrig. Marie-Laure mister synet som seksåring og er blind når nazistene okkuperer Paris. Foreldreløse Werner er et teknisk vidunderbarn, men han vokser opp på et barnehjem i en tysk gruveby hvor skjebnen er å jobbe i kullgruvene hvor faren døde. I løpet av krigsårene må Marie-Laure flykte fra Paris med sin far, mens Werners evner snart sikrer ham en plass på et eliteakademi for Hitlerjugend. På elegant vis veves livet til Marie-Laure og Werner sammen, og Doerr belyser på hvilken måte vi mennesker, mot alle odds, prøver å være gode mot hverandre.

 • Arne Svingen: Tacomonsteret + Vennskapsprøven. Barn 6-9 år. To bøker i serien Svingens gale verden.
 • Shabana Rehman: Blåveis. Dokumentar.
 • Pip Williams: Boken for glemte ord. Roman.
 • Per Asle Rustad: Hvem tok Therese? Debatt.
 • Jonas Moström: Svart sirkel. Krim. Bok nr 2 om Johan Axberg.

16.juli:

Cecilie Enger Ett minutts stillhet lydbok

Cecilie Enger: Et minutts stillhet. 

Roman.

Ny fengslende roman fra Cecilie Enger.

Den aldrende Åsta Cooper har bestandig fulgt sin engelske diplomatmann rundt i verden, men synes hun finner et større rom for utfoldelse da hun blir kjent med den førti år yngre Ane Knutsen. De bor begge i Warszawa. De diskuterer, leser romaner høyt for hverandre, går i museer. Så rammes Åsta av hjerneslag og mister tilgangen til det engelske språket, det språket mannen hennes snakker, og som har vært hennes eget i nesten et halvt århundre. Tilbake er bare barndommens norsk, fra en oppvekst i en helt annen tilværelse. Og en fortærende avhengighet av Ane for å bli forstått og oversatt til omgivelsene.

Ett minutts stillhet er en roman om språk og identitet. Om litteratur og minner, og om hvorfor man av og til må presses til det ytterste før man er i stand til å huske de hendelsene man en gang reiste fra, men som likevel har formet et liv.

 • Alf Prøysen: Sirkus Mikkelikski. Barn 3-6 år.
 • Frida Skybäck: Dagbokens hemmelighet. Roman.
 • Moa Herngren: Svigermoren. Roman.

17.juli:

Håkan Nesser En fremmed banker på din dør lydbok

Håkan Nesser: En fremmed banker på din dør.

Krim.

«Den svenske forfatteren fra Kumla bedriver en helt annen skrivekunst enn det som er vanlig i krimlitteraturen», skrev anmelder Per-Magne Midjo fra Trønder-Avisa i sin siste anmeldelse av en Nesser-bok.
Nesser demonstrerer dette til fulle med disse tre fortettede krimfortellingene. Her er ingen overflødige ord, men Nesser klarer likevel å gå i dybden på menneskers psyke. Det skjer både drap og forbrytelser, men hva er det som driver mennesket? Hva er årsakene bak våre handlinger? I disse tre krimfortellingen viser Håkan Nesser hvorfor han fortjener den uformelle tittelen «Sveriges krimkonge».
 • Sara Medberg: Den sjarmerende hertugen. Roman. Bok nr 2 i Silkesøstre-serien.
 • Aasne Linnestå: Sommer i mørket. Roman
 • Kristin S. Ålovsrud: Ingen nåde. Serieroman. Bok nr 36 i Fredsår-serien.
 • Laila Brenden: Lyden av sensommer. Underholdningsroman. Bok nr 3 i Ane-trilogien.

18.juli:

Sara Strömberg Skygger lydbok

Sara Strömberg: Skygger.

Krim. Første bok i serien om Vera Bergström.

Snikende uhygge fra de dype svenske skoger.
Høsten river i Åre. Til tross for at turistene fortsatt glitrer på luksusrestaurantene, har lokalbefolkningen begynt å planlegge for jakten og mørket. I andre etasje på en nedlagt togstasjon bor den avdankede lokalredaktøren Vera Bergström. Hun sover med en jaktbørse under senga, og kjemper med både overgangsalder og det livet som aldri ble noe av. Når en kvinne blir funnet drept i skogen på baksiden av Åreskutan, påtar hun seg motvillig oppdraget med å skrive en reportasje om bygdefolkets frykt. Men på veien blir hun stadig mer besatt av å finne ut hvem offeret var, hvem som drepte henne – og hvorfor. Det tar ikke lang tid før Vera selv er i fare.
 • Oskar Källner: Verdensmakeren. Barn 9-12 år. Bok nr 6 om Imperiets arvinger.
 • Leif Einar Lothe: Lothepus. Biografi,.
 • Margit Sandemo: Skrømt. Serieroman. Bok nr 11 i Sagnet om Lysets rike.

19.juli:

SOm i en drøm Julia Quinn lydbok

Julia Quinn: Som i en drøm.

Underholdningsroman. Første bok i Smythe Smith-kvartetten.

Den første boken i Smythe-Smith-kvartetten,en herlig, romantisk og sjarmerende serie fra forfatteren av de bestselgende bøkene om familien Bridgerton.

Honoria Smythe-Smith, den yngste datteren til den eldste sønnen til greven av Winstead, spiller fiolin i familiens musikalske kvartett. Hun er fullstendig klar over at de låter grusomt. Faktisk innrømmer hun gladelig (til søskenbarna sine) at hun sannsynlig er den verste musikeren av dem alle. I stedet for å skjemmes, velger hun heller å le av det hele. Marcus Holroyd er bestevennen til Honorias bror Daniel, som lever i eksil utenlands. Han har lovet å holde et øye med Honoria, og tar oppgaven svært seriøst. Men han får hendene fulle når Honoria setter kursen mot Cambridge med ett mål for øyet: Å bli gift innen slutten av sesongen. Hun har sett seg ut den eneste ugifte i familien Bridgerton, som knapt er tørr bak ørene. Når fremstøtene hennes blir avvist, gjenstår det å se: Kan Marcus stjele hjertet hennes i tide til familiens årlige musikkaften?

 • Morten Myklebust: Middelaldergutten Brage + Dauinger og demoner. Barn 6-9 år. To bøker om Middelaldergutten Brage. 
 • Alex Schulman: Glem meg. Roman.
 • Leander Djønne: Oskespiralen. Roman.

22.juli:

Superkraften i alle foreldre lydbok

Anne Hilde Vassbø Hagen: Superkraften i alle foreldre. 

Barn, oppdragelse.

Alle foreldre har en superkraft i seg! Ingen kjenner barna sine bedre enn foreldrene, samtidig som vi har en nesten utømmelig kilde av kjærlighet til dem.

For ikke å snakke om motivasjonen til å strekke oss langt for at de skal ha det bra! Likevel kan mange foreldre bli usikre, og vi kan føle oss inkompetente. Våre egne vanskelige følelser kan komme i veien for superkraften, og føre til at vi mister kontakten med den. Et av målene med denne boken er å hjelpe deg å hente frem superkraften i deg. Du vil også få lære deg tre foreldreferdigheter som kan komme godt med på den lange veien det er å oppdra barna dine, helt frem til du kan følge dem ut i voksenlivet. De tre ferdighetene er validering av følelser, grensesetting og det å si unnskyld. Hovedmålet er å styrke relasjonen mellom deg og barnet ditt, og forsterke troen din på at du er en del av løsningen når livet blir vanskelig for barnet.

Foreldrerevolusjonen Warholm lydbok

Line Marie Warholm: Foreldrerevolusjonen.

Barn, oppdragelse.

Hvordan skal vi gjøre barna våre mer robuste og i stand til å tåle de utfordringene livet bringer? Aftenpostens psykologspesialist og forfatter Line Marie Warholm mener at vi trenger et paradigmeskifte i foreldrestilen:

«Vi trenger en endring fra å løfte frem individet, til å løfte frem det kollektive. Fra å prestere til å bidra. Barna trenger en solid, indre kjerne som står stødig i en omskiftelig tid». Og hvordan kan man gi barna sine denne kjernen? Er det strenge regler for spilletid, tett oppfølging av barnets sosiale liv på og utenfor skolen, eller evig oppmuntring og ros som skal til? Nei, «hands off», mener Warholm. Ikke fokuser på de små tingene, men løft blikket og konsentrer deg om det viktigste: Å lære barnet selvstendig tenkning. Å tåle utenforskap. Og å fylle livet med mening gjennom å bidra. Foreldrerevolusjonen vil gi deg perspektiv på hva som egentlig betyr noe gjennom de korte barneårene – og den vil gi deg selvtillit og styrke som forelder.

 • Mari Jungstedt: Et mørke blant oss. Krim. 

23.juli:

Ingen lykkelig familie Shari Lapena

Shari Lapena: Ingen lykkelig familie. 

Krim.

I denne familien har alle hemmeligheter – også de døde.

I et stille, fasjonabelt nabolag blir et eldre ektepar funnet brutalt drept en påskemiddag med sine tre voksne barn på besøk. Da søsknene får den sjokkerende beskjeden om drapet på foreldrene sine, blir de dypt rystet. Eller blir de egentlig det? Hver av dem kommer til å arve millioner. De har aldri vært en lykkelig familie, takket være en hevngjerrig far og en likegyldig mor. Skjedde det noe etter den utrivelige middagen? Var det en av dem som fikk nok av farens nedlatende kommentarer? Eller var det en utenforstående som smøg seg inn i huset den natten? Hvis en av søsknene dine var i stand til å drepe, så ville du vel visst det. Eller?

 • Anneli Klepp: Benny fotball-komet + Benny fotball-kompis + Benny fotball-tiger. Barn 6-9 år.
 • Peter May: En stille død. Krim
 • Heidi Mittun-Kjos: Jenter i trær. Roman.
 • Else Skranefjell: En jødisk familie 1918-1947. Roman. Første bok i serien Ingen vil ha oss. 
 • Kristin S. Ålovsrud: På villspor. Serieroman. Bok nr 41 om Sagmesterens barn

24.juli:

Nattens bok Jørgen Brekke

Jørgen Brekke: Nattens bok. 

Krim.

Når den du har vært aller tryggest på, viser seg å være en fremmed …
Elisabet er tilfreds med familielivet. Hun er et hverdagsmenneske, og det viktigste er uansett at hun vet at hun kan stole på ektemannen Jakob. En dag dukker den gåtefulle Sofie opp hjemme i leiligheten til Jakob og Elisabet og presenterer seg som Jakobs lillesøster. Jakob og Elisabet har bodd under samme tak i femten år, de har fått to barn sammen, men Elisabet har aldri fått vite at Jakob har en søster. Det skal snart vise seg at det er langt mer hun ikke har fått vite. Sofies inntog er begynnelsen på en kjede fatale hendelser som får Elisabets verden til å rakne. Hun må revurdere alt hun har trodd om Jakob, om sin nærmeste familie og om sin egen virkelighet. Snart forstår hun at jakten på sannheten kan komme til å koste mye, den kan koste henne livet.
 • Doris Lessing: Det synger i gresset. Roman.
 • Anita Strøm Andersen: Vage løfter. Serieroman. Bok nr 15 i Jordmor i Nidaros-serien.
 • Dag Otto Lauritzen: Stjerneskudd. Barn 9-12 år. Bok nr 6 i Mot og mysterier-serien.
 • Emmy Abrahamsson: Hvordan gjøre suksess på galehus? Underholdningsroman.

25.juli:

The Missus EL James lydbok

E.L. James: The missus. 

Underholdningsroman. Bok nr 2 i serien Mister & Missus.

Fra de majestetiske fjellene i Albania, gjennom idyllisk engelsk landsbygd til det moderne Londons mørke glamour: The Missus er en fortryllende reise som byr på kjærlighet, lengsel, aksept og forløsning.
Maxim Trevelyan er motvillig blitt jarl av Trevethick. Etter den forferdelige ulykken der broren hans omkom, har Maxim arvet ikke bare familiens adelstittel, rikdom og eiendom, men også alt ansvaret det fører med seg. Kvinnen han elsker, Alessia Demachi, har trosset og overlistet kidnappere og menneskehandlere, og Maxim har fulgt etter henne til den albanske landsbyen hun kommer fra. Etter å ha kjempet for og vunnet henne, må han nå gifte seg med henne. Men kan en tidligere rundbrenner som Maxim noen gang bli en god ektemann – eller vil hans eget rykte og de skandaløse familiehemmelighetene ødelegge alt? Og vil Alessia noen gang bli godtatt som lady Trevethick, Maxims grevinne – eller kommer hun alltid til å bli omtalt som «vaskehjelpen»?
 • Paula Harrison: Den rampete kattungen + Valp på ville veier. Barn 6-9 år. To bøker i serien om Dyreprinsessen.
 • Kasper Kristoffersen: Gi slipp. Selvhjelp.

26.juli:

Cilla og Rolf Börjlind: Den forbløffende fortellingen om Georg von Ingenting.

Roman.

Cilla & Rolf Börjlind er kjent for krimserien om Olivia Rönning & Tom Stilton. Her viser de seg frå en underfundig og varm side.

Langt inne i en vik ligger en liten by som heter Skyggesiden. På grunn av de høye fjellene som omkranser byen, kommer solen bare frem hvert femte år. Her bor enkle menn med få fremtidsutsikter og rakryggede kvinner med vilje av stål. Her finnes flammende kjærlighet, gryende fornærmelser og svart misunnelse.

En dag dukker det opp en fremmed i bygda. Han har kun en skoeske under armen og sier at han heter Georg von Ingenting. Uten noe mer om og men blir han akseptert i det lille samfunnet og i den intime  krets som jevnlig møtes på den lokale puben.

Det viser seg at Georg har et spesielt talent. Han sjarmerer alle han møter og får dem til å åpne seg og fortelle om sine innerste hemmeligheter, alt de har forsøkt å holde skjult eller glemme. Men hvem er Georg von Ingenting, som klarer å få frem det beste i folket fra Skyggesiden?

 • Julia Quinn: En natt som denne. Underholdningsroman. Bok nr 2 i Smythe Smith-serien
 • Tete Lindbom og Sven Bisgaard Sundet: Alt fotball har lært oss om livet. Dokumentar.
 • Hanne Ørstavik: Bli hos meg. Roman.

29.juli:

FOrfulgt av død Gunnar Staalesen lydbok

Gunnar Staalesen: Forfulgt av død. 

Krim. Bok nr 20 om Varg Veum.

Tenk at det har blitt 20 krimbøker om Varg Veum!

Den 20. boka begynner med at Veum får førerkortet sitt beslaglagt av politiet i Sogn og Fjordane. Fra bussvinduet på vei hjem til Bergen legger han merke til tre personer i et veikryss. Noen dager senere gjenkjenner han en av disse under avisoverskriften UNG MANN SAVNET. De tre skulle delta i en demonstrasjon mot et oppdrettsanlegg i den trange bygden Solvik nord for Bergen. Veums naturlige nysgjerrighet fører ham til Solvik og et tilfeldig funn av et lik i sjøen. Er det noen forbindelse mellom dette likfunnet og dødsfallet til en journalist som gravde i fiskeanleggets drift to år tidligere? Hvor mange hemmeligheter skjuler det seg i Solvik, der to familier konkurrerer om lakserikdommene, og der Bygdedyret våker over alt som skjer?

 • Rut Granli: Invasjonen. Barn 9-12 år. Første bok i serien Ephyra.
 • Joakim Randa Berthelsen: Brann. Dokumentar.
 • Kaja Nylund: Le carousel. Underholdningsroman. Bok nr 4 om Madame Blonde.

30.juli:

Provokasjonen Øystein Bogen lydbok

Øystein Bogen: Provokasjonen. 

Thriller.

Kampen om Svalbard er i gang. Da geologer finner verdifulle mineralforekomster i fjellene nord på Svalbard, inngår stormaktene Russland og Kina en hemmelig pakt om fordelingen av rikdommen.

Men først må de sørge for at Norge mister suvereniteten over øygruppen. Samfunnet der oppe er sjokkerende utsatt: En enkel sabotasjeaksjon mot den ene kabelen som forbinder Svalbard med omverdenen, er alt som skal til for at befolkningen effektivt isoleres fra all kommunikasjon. Slik kan den uoffisielle russiske invasjonen iverksettes uten verdenssamfunnet som vitne. Etterretningsoffiserene Per Henriksen og Tora Fjell blir i all hemmelighet sendt til Svalbard. De blir deltakere i et dødelig kappløp der vinnerne vil kontrollere Svalbards ressurser for all fremtid.

 • Erna Solberg: Veien videre. Politikk.
 • Else Skranefjell: En syrisk familie 1942-2018. Roman. Bok nr 2 i serien Ingen vil ha oss.

31.juli:

Snapshot lydbok Garry Disher

Garry Disher: Snapshot. 

Krim. Bok nr i Penninsula-serien.

Gled deg til en ny bok i vår australske favorittkrimserie! 

Psykolog Janine McQuarrie er svært skeptisk til ektemannens krav om at hun skal bli med ham på swingersfest, men omsider gir hun etter for presset. Kort tid etter, en dag hun er ute og kjører bil med den lille datteren og må stoppe for spørre om veien, blir hun skutt og drept. Den lille jenta kommer seg så vidt unna, for noen skyter mot henne også.
Etterforsker Hal Challis og teamet hans får saken, og Challis oppdager snart at han befinner seg i en krevende skvis. Den døde kvinnen er nemlig sjefens svigerdatter, og han virker langt mer opptatt av å beskytte sin sønn, enn å avsløre hvem som myrdet konen hans.
 • Mina, Lina, Diana og Sophia Adampour: Asfaneh – vår mors historie. Dokumentar.
 • Mathilde Okkenhaug Pilskog: Syklusboka. Helse.
 • Tonny Gulløv: Ravnehugg. Roman. Bok nr 5 i serien Tusenårsriket.
 • Sara Medberg: Frøken Solinas hemmelighet. Roman. Bok nr 3 i Silkesøstre-serien.
 • Stig Holmås: Der gresshoppen aldri synger. Roman.
 • Dag Otto Lauritzen: Nordlys. Barn 9-12 år. Bok nr 7 i Mot og mysterier-serien.

Begynte du også å gled deg nå? Alle disse lydbøkene og tusenvis av andre hører du i Fabel-appen. Og du vet vel at alle nye abonnenter kan prøve Fabel helt gratis og uforpliktende? Klikk her for å starte din prøveperiode!