Her er desember-lydbøkene - Lydbok-tips | Fabel

Her er desember-lydbøkene!

I år fylles Fabel-appen til randen med jule-feelgod, julespenning og julestemning – både for store og for små. Gled deg til både julekalendere, romantikk, gode romaner og nervepirrende krim i årets siste måned. 

1.desember

Simon Stranger: Adventsstjernen 1:24

Årets adventskalender for skolebarna i Fabel er full av ekte juleglede, og fra 1. til 24. desember får du en ny episode i Fabel-appen hver dag.

De lever helt ulike liv. Stella, 11 år fra Norge, har en pappa som er politi og en mamma som er borte. Yousef, 17 år fra Palestina, er en flyktning med avslag på oppholdstillatelsen. De møtes en desemberdag på en låve, og skjønner snart at under stjernehimmelen er de mer like enn de kanskje tror.

Adventsstjernen handler om flukt og hjemløshet, men også vennskapsbånd og det å høre til.

«Årets beste kalenderbok. Adventsstjernen byr ikke på enkle løsninger. Kvir seg ikke for vanskelige temaer. Men her er også mye fint, mye håp og varme og kos. Ekte julestemning, og en påminnelse om solidaritet. Som vel er det jula faktisk handler om, sånn egentlig.»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen.

Mæhle, Lars: Hvor er julekalenderen? 

De minste skal selvsagt også sin egen adventskalender i Fabel. Hver dag frem til julaften får småbarna løse et mysterie sammen med barna i Kråkeslottet barnehage – en barnehage som attpå til skal rives på selve lille julaften. For Gunnhild Griske har kjøpt barnehagen, og har tenkt å rive den og bygge blokk der i stedet, slik at hun kan tjene masse penger. 

Men Leon og Live, Kråkeslottet barnehages egne detektiver, tar saken. For er det ikke noe mystisk med Gunnhild Griske? Jo. For snart får de høre at Gunnhild Griske har en hemmelighet.

I tillegg må barna i barnehagen bryne seg på mange mindre julemysterier i adventstiden. Hvor er julekalenderen? Hvem gjemmer seg i julepynten? og Hvem hadde og-til-slutt-en-kilo-pepper i pepperkakene? Dette er bare noen av mysteriene Leon og Live må løse.

 • Olav Ottersen: Besettelse. Serieroman. Bok nr 19 i Tidevann-serien
 • Kristin S. Ålovsrud: En ny vår. Serieroman. Bok nr 2 i Fredsår-serien.
 • Gert Nygårdshaug: Chimera. Roman. Bok nr 4 i Mino-serien

Heidi Sævareid: Longyearbyen. Roman

Vinter i 50-tallets Longyearbyen, et samfunn av tundra, snø og is, og med kullgruvene som industrisår midt i den uberørte naturen.

Fra november til mai er stedet fullstendig isolert, ingen skip eller fly, ingen forsyninger … og ingen mulighet til å komme derfra før isen sprekker opp. Hit flytter Eivor med sin legemann og to små barn. Midt i den mørkeste og kaldeste tiden havner en nær venn av familien i dyp – og farlig – krise, og må innlegges, mot sin vilje. Situasjonen forsterker Eivors egen stille desperasjon, og en voksende motvilje mot ektemannen tar form. Hun føler seg isolert, med to små barn, en alltid arbeidende mann og en altfor varm leilighet i et bygg som er i ferd med å sprekke av permafrostens utrettelige herjinger i bakken.

2.desember

Rosie Curtis: Et ønske til jul. Roman

Bridget Jones møter Love Actually i denne perfekte julehistorien!

29-år gamle Jess følger drømmen og flytter til London. Det er desember, og hun leier et rom i et litt nedslitt, men fenomenalt hus i Notting Hill. Den første kvelden møter hun Alex, som bor i samme etasje som henne. Jess blir stormende forelsket. Hun drømmer om hvordan livet i huset skal bli fremover. Kanskje de til og med kan rive veggen mellom rommene.

Etter at juleferien er over, viser det seg at Alex har blitt sammen med Emma, som bor i etasjen over. Jess ser for seg et år hvor hun konstant vil måtte støte på mannen i sitt liv – og kvinnen i hans. Jess er fast bestemt på å legge det hele bak seg og bli forelsket i London istedenfor Alex. Men hva om hjertet legger andre planer?

 • Simon Stranger: Adventsstjernen 2:24
 • Lars Mæhle: Hva er verdens dummeste julegave?
 • Rune Angell-Jacobsen: Til døden oss skiller. Serieroman. Bok nr 12 i Sara Vakker-serien
 • Ida S. Skjebakken: Mørke strømmer. Serieroman. Bok nr 14 om Ylva Alm
 • Sarah Lark: Et håp ved verdens ende. Roman. Bok nr 4 i New Zealand-serien
 • Tor Bomann-Larsen: Folket. Biografi. Bok nr 2 om Haakon & Maud
 • Anne B. Ragde: Julestjerner. 

Tor Åge Bringsværd: Vinter og jul med Karsten og Petra. Barn. 

Det er vinter og dagene er korte. Likevel er det en fin tid, synes Karsten og Petra. Kanskje den fineste i hele året!

For snart er det jul og det forbereder alle seg på i barnehagen. Petra holder på noe hemmelig. Først blir Karsten lei seg, men så skjønner han at Petra lager gave til ham. Så da lager han én til henne også.

3.desember

Tove Jansson: Julen kommer til Mummidalen. Barn

Her er boka for neste generasjons Mummielskere. Helt uimotståelig!

Mummitrollet er vekket fra sin lange vintersøvn, og alle i Mummidalen er veldig urolige. Noe som heter JULEN, skal komme allerede samme kveld! Og den mystiske julen ser ikke ut til å være hyggelig i det hele tatt – hvis du dømmer etter hvor stresset alle er. Juletre, julemat og julepresanger må skaffes før julen kommer.

 • Simon Stranger: Adventsstjernen 3:24
 • Lars Mæhle: Hva er i detektivkofferten?
 • Margit Sandemo: Skandalen. Serieroman. Bok nr 27 om Sagaen om Isfolket

Astrid Lindgren: Marikkens jul

Juleklassikeren fra Astrid Lindgren!

Marikken og Lisabet drar på tur bortover den islagte elva, helt bort til Apalhaugen. Julen på Junibakken er fylt med herligheter, og med besøk både hos Linus-Ida og familien Nilsson. Og Abbe blir glad når han får en fin julepresang av Marikken.

 • Astrid Lindgren: Emils jul
 • Peter James: Død manns fotspor. Krim. Bok nr 4 i Roy Grace-serien

Jonathan Franzen: Korrigeringer. Roman

En storslått roman fra Jonathan Franzen!

Enid Lambert begynner å planlegge julen i mars. Hun maser på de tre voksne barna om å komme hjem til julefeiring i St. Jude. Hun vil ha en god, gammeldags familiejul, men familien hater å være sammen, og går umiddelbart hverandre på nervene. Jonathan Franzen beskriver nådeløst, rørende, humoristisk og med mye varme den amerikanske familien og det sprikende gapet mellom moderne og tradisjonelle forventninger til livet.

Lars Mæhle: Hvor er julenissen? +  Hvor er Lucia-kronen? Barn

Mer barnehagekrim for barna som er hekta på julekalenderen fra Kråkeslottet barnehage! Her får barna to bøker i serien.

Hvor er julenissen: Det er julefest i Kråkeslottet barnehage og selvsagt kommer nissen! Barn og foreldre er på plass og koser seg. Elin foreslår at de skal rope på nissen. Barna roper flere ganger, men nissen kommer ikke. Hvor kan han være? Dette er en sak for Leon og Live! Har han gjemt seg? Finnes det noen spor? Kråkeslottets detektiver går grundig til verks i saken.

Hvor er Lucia-kronen: Det er klart for Lucia-fest! Alle barn og foreldre skal gå i lystog rundt Kråkeslottet barnehage. Lille, sjenerte Signe skal være Lucia. Men like før toget skal starte, forsvinner Signes Lucia-krone på mystisk vis. Hvem har tatt den? Både barna og de voksne er mulige mistenkte. Løsningen er veldig overraskende! Selv ikke Kråkeslott-ets smarte detektiver, Leon og Live, klarer å gjette hvem eller hva som står bak.

4.desember

 • Simon Stranger: Adventsstjernen 4:24
 • Lars Mæhle: Hvem gjemmer seg i julepynten?

5.desember

 • Simon Stranger: Adventsstjernen 5:24
 • Lars Mæhle: Hvorfor er julenissen lei seg?

6.desember

Ellen Emmerentze Jervell: Bra kunst om menn. Roman

Er det ikke slik at sann suksess bare kan måles etter to parametere, hvor god du er til å lure andre og hvor god du er til å lure deg selv?

Det er nyttårsaften, og i Tromsø feirer Magnus Madsen sin siste kveld som ansvarsløs. Han er et av landets største kunsttalent og bare måneder unna sitt livs viktigste utstilling, det som skal bli hans store gjennombrudd. Fra i morgen av mener han alvor. Han skal våkne og lage verker som ingen kan glemme. Han skal slutte å drikke seg full og kaste bort tid på jenter som krever noe av ham. Han skal gjenopplive sitt egentlige jeg, sitt sarkastiske, sjarmerende, strålende jeg. Men i byens forfrosne avkroker skjuler det seg mennesker som vil det annerledes.

 • Simon Stranger: Adventsstjernen 6:24
 • Lars Mæhle: Hvor er de knallgrønne sheroxene?
 • Jujja Wieslander: Mamma Mø og Kråka feirer jul. Barn
 • Unni Lindell: Juleengler
 • Egil Foss Iversen: Ondskapens skygge. Krirm. Bok nr 3 om Cato Iversen
 • May Grethe Lerum: Til verdens ende. Serieroman. Bok nr 29 i Livets døtre-serien

7.desember

Beate Grimsrud: God jul. Hvor er du? Roman

God jul. Hvor er du? er en morsom og nostalgisk julebok fra prisbelønte Beate Grimsrud.

Det er julaften 2011. I Wadi Rum-ørkenen ligger romanens jeg-forteller og søsteren hennes i soveposer og betrakter vinterhimmelen med alle stjernebildene. Minnene om tidligere juler strømmer på; om å få feil julepresang som barn, om ikke å feire jul, om å feire jul i en kirke i Harlem. Og om forskjellige soveplasser; i telt på safari, i snøhule på fjellet, med et biljardbord som underlag.

 • Simon Stranger: Adventsstjernen 7:24
 • Lars Mæhle: Hvem har bakglatte ski?
 • Fredrik Backman: Bjørnstad. Roman
 • Natalie Normann: Narrespill. Serieroman. Bok nr 10 i Skjebnesøstre-serien
 • Ragnar Hovland: 1964. Roman

Torkil Damhaug: Ildmannen. Krim

Vinneren ar Rivertonprisen 2011!

En natt sent i mars antennes stallen på Stornes gård. Nærmere tretti hester brenner inne. Utover våren herjes flere steder i nærheten av brann, og attenåringen Karsten og hans seks år yngre søster trekkes inn i en strøm av uhyggelige hendelser. Flere liv skal gå tapt når Ildmannen raser.

8.desember

 • Simon Stranger: Adventsstjernen 8:24
 • Lars Mæhle: Hvem hadde og-til-slutt-en-kilo-pepper i pepperkakene?
 • Arnaldur Indridason: Skumring. Krim. Bok nr 2 om Flovent og Thorson
 • Rune Angell- Jacobsen: Diligence-krigeren. Serierroman. Bok nr 34 i Amerika-serien
 • Kjersti Anfinnsen: De siste kjærtegn. Roman
 • Carin Gerhardsen: Pepperkakehuset. Krim. Bok nr 1 i Hammarby-serien

Cecelia Ahern: Gaven. Roman

Lou kjemper en evig kamp mot klokken. Når han er hjemme med familien, er tankene hans på jobben. Når han sover, drømmer han om hva han skal gjøre neste dag. Han legger alltid planer for fremtiden, men glemmer det som ligger rett foran nesen på ham.

En dag like før jul treffer Lou den hjemløse Gabe og tilbyr ham en jobb i postavdelingen i firmaet der han arbeider. Gabe viser seg å være en nyttig mann for Lou, men snart begynner Lou å føle ubehag: Hvordan kan det ha seg at Gabe tilsynelatende kan være to steder samtidig? Dette er en fortelling om mennesker som ikke ulikt gaver skjuler hemmeligheter. De dekker seg til i lag på lag inntil den rette personen blottlegger dem og oppdager hva som er inni.

9.desember

Jørn Lier Horst: Jakten på den avskyelige snømannen

Et julemysterie for Detektivbyrå nr 2!

Den styggeste julepynten i hele Elvestad er sporløst forsvunnet fra trappen til Amalie Andersen. Hun ber Detektivbyrå nr. 2 om hjelp, og Tiril, Oliver og Åtto tar saken. Dermed begynner Jakten på den avskyelige snømannen.

 • Simon Stranger: Adventsstjernen 9:24
 • Lars Mæhle: Hva er Gunnhild Griskes hemmelighet? Del 1
 • Kassandra Montag: Etter syndfloden. Roman
 • Arne Dahl: Utmarker. Krim. Bok nr 1 i Berger og Blom-serien

Kristin S. Ålovsrud: Gledelig jul. Roman

Julen handler om familie, nærhet og om å åpne hjertet for andre. Eller…?

Etter at moren forsvant like før jul da de var små, har de to søstrene Frida og Ellen hatt et veldig ulikt forhold til julen og til hverandre. Mens Ellen har tatt avstand fra både julen og søsteren, har Frida elsket alt som hører julen til, og hun har gjentatte ganger forsøkt å forbedre kontakten mellom dem, uten at det har hjulpet. Da de blir tvunget til å overnatte på en hytte på fjellet, har ikke Ellen noen mulighet til å unnslippe, og sannheten kommer endelig for en dag.

Vil de to søstrene klare å legge den vonde fortiden bak seg? Og kan kjærligheten seire til slutt?

10.desember

 • Simon Stranger: Adventsstjernen 10:24
 • Lars Mæhle: Hva er Gunnhild Griskes hemmelighet? Del 2
 • Inger Frimansson: Ri på Golden. Barn. Bok nr 1 om Rana-klubben
 • Inger Frimansson: Redd Rabalder. Barn. Bok nr 2 om Rana-klubben
 • Rune Angell-Jacobsen: Rivaler. Serieroman. Bok nr 12 om Folket på Lindstad.

Lene Lauritsen Kjølner: Petra Pettersen perfekte plan. Roman

Petra Pettersen jobber i bokhandel. Hun er gift med Einar, fisker på Hvasser, og har to utflyttede døtre. Livet er trygt og forutsigbart, men ganske kjedelig. Men Petra har en drøm.

Hun vil jobbe med noe innen kunst, men hva? Plutselig får hun et Eureka- øyeblikk. At det kommer like etter at hun har bakt sin tradisjonelle julekake, og rett før Einar får sans for trening, er tilfeldig. Da Petra tenker at skjebnen er ublid, dukker det opp et håp. Men planen er ikke perfekt. For er den kjekke advokaten hel ved? Og er det lurt å gå på et kokkekurs der man parterer villsvin like før jul? Hva vet hun egentlig om døtrenes liv? Et møte i en vinkjeller kan løse Petras innfløkte plan. Eller ikke? Kanskje det er åpningen av grandtante Berthas nydelige julekake som gjør susen?

11.desember

 • Simon Stranger: Adventsstjernen 11:24
 • Lars Mæhle: Hva er Gunnhild Griskes hemmelighet? Del 3

12.desember

 • Simon Stranger: Adventsstjernen 12:24
 • Lars Mæhle: Hva skjuler seg i den største pakken i julekalenderen, egentlig?

13.desember

Lars Petter Sveen: Nordriket. Roman.

I ei verd som kan minne om vår eiga, blir den vesle, uavhengige staten Nordriket trua av den overlegne krigsmakta til Føderasjonen.

Angrepet på Nordriket set i gang ein geriljakrig der terror og religiøs ekstremisme raskt veks fram. Folket i Nordriket kjempar ein kamp dei ikkje kan eller vil tape. Dei vil ikkje miste verken sjølvstyret eller dei religiøse tradisjonane dei har måtta kjempe for i tidlegare krigar. Harald, sonen til ein av motstandsheltane i Nordriket, forvandlar seg gradvis til ein soldat alle fryktar.

Søstera Ingebjørg leitar både etter ektemannen, som er teken til fange av Føderasjonen, og etter ein måte å komme seg bort frå krigen på. Mens den føderale offiseren Henok ikkje skyr noko i kampen for å knuse motstandsrørsla, han vil hemne foreldra som mista livet i ein terroraksjon under førre krig. I Nordriket skjer eit nådelaust oppgjer mellom to ulike sivilisasjonar. Det er både spennande og urovekkande, underhaldande og vondt. Bli med inn i ei verd der familie, venskap og tillit blir sett på prøve – og i spel.

 • Simon Stranger: Adventsstjernen 13:24
 • Lars Mæhle: Hvor er bestefar Lucia?
 • Jujja Wieslander: Santa Møcia. Barn. 
 • Anette Moe. Dødssynd. Krim. Bok nr 1 om profilør Ernst Lier

Annika Estassy: En sang til Hedda. Roman

Det er mindre enn to uker til jul da Linas rolige tilværelse forandrer seg drastisk. Hun blir oppsagt på jobben og får i tillegg plutselig vite at hennes for lengst avdøde norske far lever i beste velgående.

Også Linas mor, Hedda, har en hel del å baske med: familiens gjestgiveri er på konkursens rand, sønnen Jesper vil ikke lenger jobbe for dem, og i tillegg sliter hun med å huske alt som skal gjøres. Utfordringene hoper seg opp idet hele familien skal samles til den årlige, tradisjonsrike julefeiringen. Hvorfor vil ikke Hedda snakke om fortiden? Kan gjestgiveriet reddes? Vil Lina finne sin egen vei og forsone seg med sin ukjente far? En sang til Hedda er en fortelling om frihet, tilgivelse og forsoning.

14.desember

Corina Bomann: En eventyrlig julereise. Roman

En sjarmerende juleroman!

Egentlig kan ikke Anna fordra julen, men i år har hun bestemt seg for å feire sammen med familien. Dermed setter hun seg på toget til Berlin. Det som følger er en uforutsigbar road trip gjennom et snødekt landskap. All trafikk stanser og Anna må haike med en brøytebil, mens «Last Christmas» strømmer ut av høyttalere overalt. På denne odysseen møter hun opprørske gamle damer, en klok lastebilsjåfør og en gjeng med hippier. Men uansett hvor forskjellige disse menneskene er, har de dette felles: De skal feire jul.

 • Simon Stranger: Adventsstjernen 14:24
 • Lars Mæhle: Hvor er sagen? Del 1
 • Gert Nygårdshaug: Budbringeren. Krim. Drum-serien nr 12
 • Ragnar Hovland: Vegen smal og porten trang. Roman.
 • Kristin S. Ålovsrud: Livets irrganger. Serieroman. Bok nr 12 om Sagmesterens barn
 • Fatou Åsbakk: Været og uvirksomheten. Roman

15.desember

Kari Spjeldnæs: Lese. En liten bok om de store opplevelsene. Sakprosa

Kan du huske når du sist fortapte deg i en bok? Gleden over å sitte helt i ro og leve deg inn i en fortelling? Når tid og sted forsvant og du ikke ville gjøre noe annet enn å lese?

Kari J. Spjeldnæs minner oss på hvor mye kjærlighet som ligger i lesing – og hvor viktig det er for hjernen. Hun viser verdien av å sette seg ned med en bok. De fleste gjør det litt sjeldnere enn før: I en travel hverdag tar skjermen mange ganger over for papiret, og skrolling erstatter ofte den konsentrerte dybdelesingen. Det handler om å ta tilbake tiden. “Lese” er en klok og inspirerende påminnelse om de store opplevelsene som bare lesing kan gi – skrevet av en ekte bokelsker. Med gode råd om leseteknikk, hurtiglesing og med mengder av varierte lesetips, er boken også perfekt til lesesirkler.

 • Simon Stranger: Adventsstjernen 15:24
 • Lars Mæhle: Hvor er sagen? Del 2
 • Gert Nygårdshaug: Zoo Europa. Roman. Bok nr 5 i Mino-serien
 • Arne Svingen: Opptaksprøven. Barn. 

16.desember

Karl Ove Knausgård: En tid for alt. Roman

En tid for alt begynner med å fortelle englenes historie, slik den aldri tidligere er blitt fortalt.

I før-bibelsk tid levde englene på jorden sammen med menneskene. Og slik utfolder denne romanen seg på svimlende måter: i skyggen av kjente, bibelske fortellinger reiser andre historier seg, som peker mot en annen mulig verden, en annen historieforståelse. Dermed blir dette også en roman om forholdet mellom et menneskelige og det guddommelige. Nesten umerkelig beveger fortellingen seg fram til vår tid, og til Norge, der den kulminerer med en overraskende og hjerterå historie. En tid for alt er en ekspanderende fortelling med et sterkt episk sug, fortalt med stor språklig assosiasjonskraft.

 • Simon Stranger: Adventsstjernen 16:24
 • Lars Mæhle: Hvor er drage-dorullnissen som spruter ild?
 • Lucy Foley: Jaktselskapet. Krim
 • Tor Bomann-Larsen: Vintertronen. Biografi. Bok nr 3 om Haakon & Maud
 • Rune Angell-Jacobsen: Mørke krefter. Serieroman. Bok nr 13 i Sara Vakker-serien

17.desember

Peter James: Død i morgen. Krim. Bok nr 5 i Roy Grace-serien

Nok en spennende bok i krimserien om Roy Grace!

Ved mudderet på havbunnen utenfor Sussex kommer liket av en tenåring til syne. Obduksjonen viser at den døde mangler flere vitale organer. Et skremmende funn – og snart blir to døde til funnet. Samtidig er 15 år gamle Caitlin Beckett fra Brighton i ferd med å dø. Hun trenger en ny lever for å overleve, og moren fortviler over transplantasjonskøen. Etter søk på nettet finner hun en som kan skaffe datteren organet på det svarte markedet. Men prisen er svært høy.

Etterforskeren Roy Grace får saken med de ukjente døde. Hvor kommer de fra? Hva har skjedd med de maltrakterte kroppene deres? Grace og teamet hans befinner seg snart på sporet av en bande som organiserer barne-trafikking fra Øst-Europa. Og det er et kappløp med tiden …

 • Simon Stranger: Adventsstjernen 17:24
 • Lars Mæhle: Hva er Gunnhild Griskes hemmelighet? Del 4.
 • Lars Lenth: Den norske pasienten. Roman. Bok nr 1 om Leo Vangen og Rino Gulliksen
 • Aud Midtsund: Tvil og tro. Serieroman. Bok nr 17 i Malmbyen-serien

18.desember

 • Simon Stranger: Adventsstjernen 18:24
 • Lars Mæhle: Hva er Gunnhild Griskes hemmelighet? Del 5

19.desember

 • Simon Stranger: Adventsstjernen 19:24
 • Lars Mæhle: Hva er Gunnhild Griskes hemmelighet? Del 6

20.desember

 • Simon Stranger: Adventsstjernen 20:24
 • Lars Mæhle: Hva er Gunnhild Griskes hemmelighet? Del 7.
 • Jujja Wieslander: Mamma Mø danser. Barn
 • Egil Foss Iversen: Ondskapens arv. Krim. Bok nr 4 om Cato Iversen
 • Bente Pedersen: Farsarven. Serieroman. Bok nr 13 i Raija-serien
 • Celeste Ng: Alt jeg ikke sa. Roman

21.desember

Francesca Hornak: Syv dager med oss. Roman

Det nærmer seg jul, og familien Birch skal feire som de pleier på godset i Norfolk. Eldstedatteren Olivia er hjemme for første gang på flere år, og moren gleder seg til å ha begge døtrene samlet under ett tak.

Men fordi Olivia er mulig smittebærer av et dødelig virus, må både hun og resten av familien holdes i karantene i en uke. I de neste syv dagene er derfor familien isolert fra omverdenen inne i det herskapelige, men nedslitte huset. Så tett på hverandre er det vanskelig å holde hemmeligheter skjult, og på toppen av alt dukker det opp en uventet gjest med nyheter som vil forandre hele deres tilværelse.

 • Simon Stranger: Adventsstjernen 21:24
 • Lars Mæhle: Hva er Gunnhild Griskes hemmelighet? Del 8.
 • Torkil Damhaug: Se meg, Medusa. Krim
 • Ragnar Hovland: Sveve over vatna. Roman
 • Rune Angell-Jacobsen: Festningen. Krim. Bok nr 9 om Abel Eik
 • Aud Midtsund: Gjøkungen. Serieroman. Bok nr 21 i Karoline-serien

22.desember

Arnaldur Indridason: Myren. Krim. Bok nr 1 om Erlendur Sveinsson

Ny krimserie i Fabel!

En eldre mann blir funnet myrdet i en kjellerleilighet i Reykjavik. Gjemt under skrivebordsplaten hans finner politiet et bilde av en barnegrav. Når man klarer å tyde inskripsjonen på gravstøtten viser det seg at det ligger en fire år gammel jente der, og at hun døde i 1968. Ved hjelp av fotografiet nøster politiet opp gamle og nye forbrytelser som har ført til flere familietragedier. Samtidig forsvinner en ung kvinne fra sitt eget bryllup… Erlendur Sveinsson og hans kolleger i politiet står overfor en uvanlig komplisert og gåtefull sak som har røtter tilbake i en tid da mye var annerledes på Island.

 • Simon Stranger: Adventsstjernen 22:24
 • Lars Mæhle: Hva er Gunnhild Griskes hemmelighet? Del 9.
 • Kerry Lonsdale: Alt vi vil beholde. Roman
 • Rune Angell-Jacobsen: Vågemot. Serieroman. Bok nr 35 i Amerika-serien

23.desember

Lars Lenth: Børdrene Vega. Roman. Bok nr 2 om Leo Vangen og Rino Gulliksen

Miljøvernere og lakseoppdrettere barker sammen i en kamp på liv og død.

En ung miljøkriger fra Bærum sprenger et oppdrettsanlegg i Nordland og gjemmer seg innerst i en fraflyttet fjord. Brødrene Torvald, Einar og Gunnar Vega har tjent seg søkkrike på å harve over natur og mennesker i Brønnøy kommune og har ingen planer om å la terroristen slippe unna. Den konfliktsky advokatfullmektigen Leo Vangen hyres for å finne miljøkrigeren og lose ham ut av området før brødrene Vega slår kloa i ham. Snart befinner Vangen seg midt i skuddlinjen mellom rasende, selvrettferdige miljøvernere og skruppelløse lakseoppdrettere. I kulissene lurer en marinbiolog med råtten samvittighet, en velstående Bee Gees-fan med skjulte motiver og en eremitt med tvilsom fortid og gul sydvest på hodet.

Brødrene Vega er en frodig og harmdirrende historie om mennesket, naturen og menneskenaturen, en fortelling om hvor latterlig langt vi er villige til å gå for å nå våre mål.

 • Simon Stranger: Adventsstjernen 23:24
 • Lars Mæhle: Hva er Gunnhild Griskes hemmelighet? Del 10.
 • Clare Empson: Femten år senere. Roman
 • Rune Angell-Jacobsen: Farlige rykter. Serieroman. Bok nr 13 om Folket på Lindstad
 • Martin Widmark: Nelly Rapp – Monsterskolen. Barn. 

24.desember

Lars Mæhle: Julaften spesial! 

Hvem finner mandelen i grøten? Hvem er julenissen? Og sist, men ikke minst: Vil Kråkeslottet barnehage bli revet til jul?

Alle barna samler seg til en siste julefest i Kråkeslottet barnehage. Hvem vil vinne mandelen i grøten? Bare én ting er sikkert: Mario blir veldig skuffet om det ikke blir ham! Eller blir det egentlig den siste festen i barnehagen? Vil Gunnhild Griske rive barnehagen til jul? Hun kommer i alle fall til julefesten. Oi! Hva vil skje nå? På selveste julaften?

 • Simon Stranger: Adventsstjernen 24:24

27.desember

Jessica Fellowes: Mysteriet på Asthall. Roman. Bok nr 1 i serien om Mitford-mordene

Klassisk krimserie med smak av Agatha Christie, Downton Abbey og mellomkrigstidens glamour. Perfekt romjulslytting!

Året er 1919, og Louisa Cannon drømmer om å slippe unna fattigdommen i London, og ikke minst sin brutale og undertrykkende onkel. Redningen blir en jobb som barnepike hos familien Mitford på Asthall Manor i Oxfordshire. Aller mest knyttet blir hun til seksten år gamle Nancy Mitford – en oppvakt ung jente som elsker en god historie. Men da sykepleiersken Florence Nightingale Shore blir myrdet på et tog, finner Nancy og amatørdetektiven Louisa ut at i England etter den store krigen har alle noe å skjule…

Serien Mitford-mordene er basert på virkelige, uløste forbrytelser, og på livene til de glamorøse Mitford-søstrene.

Jessica Fellowes: Strålende unge døde. Roman. Bok nr 2 i serien om Mitford-mordene

Og siden vi er så godt i gang med Mitford-serien, slipper vi like godt bok nr 2 med det samme. Har du tid til å høre begge i romjula, er du garantert underholdt!

Mitford-søstrene dras inn i kretsen rundt Londons Bright Young Things – de unge, blaserte og festglade menneskene som avisene elsker å skrive skandalehistorier om.

Da Pamela Mitford fyller atten, bestemmer de seg for å arrangere skattejakt, men det ender tragisk idet den karismatiske, men ikke spesielt sympatiske Adrian Curtis faller i døden fra et kirketårn. Politiet konkluderer raskt med at det er tjenestejenta Dulcie som står bak drapet. Hun har sine egne grunner til å hate Adrian Curtis. Men Louisa Cannon, som er Mitford-jentenes selskapsdame og selv tidligere kriminell, er sikker på at Dulcie er uskyldig, og at den virkelige morderen finnes like i nærheten.

 • Astrid Lindgren: Brødrene Løvehjerte. Barn
 • Ragnar Hovland: Ei vinterreise. Roman
 • Gert Nygårdshaug: Den tredje engelen. Krim. Bok nr 13 i Drum-serien

Johan Theorin: Skumringstimen. Krim. Bok nr 1 i Ölandsserien

Stor nyhet! Endelig begynner vi å slippe den prisbelønte og utrolig stemningsfulle spenningserien fra Öland av svenske Johan Theorin. Kos deg med første boka i romjula, og gled deg til flere bøker i januar og februar!

En liten gutt forsvinner på Öland i 1972. Tyve år senere får guttens mor en telefon fra sin far, som har fått en slitt barnesko i posten. Motvillig vender hun tilbake til barndommens øy.

 • Antoine de Saint-Exupéry: Den vesle prinsen. Barn
 • Kristin S. Ålovsrud: Seterliv. Serieroman. Bok nr 3 i Fredsår-serien
 • Ida S. Skjebakken: Myrlandet. Serieroman. Bok nr 15 i Krøniken om Ylva Alm
 • Peter James: Død som deg. Krim. Bok nr 6 i Roy Grace-serien
 • Tor Bomann-Larsen: Makten. Biografi. Bok nr 4 om Haakon & Maud
 • Martin Widmaark: Nelly Rapp – Frankensteineren. Barn.

Lars Saabye Christensen: Magnet. Roman

Et storverk fra Lars Saabye Christensen!

Magnet er fortellingen om det umake paret Jokum og Synne. De møter hverandre på Sogn Studentby i Oslo på syttitallet, og vi følger dem videre til San Fransisco, hvor Jokum etablerer seg som fotograf og Synne som hans kurator. Magnet handler om tid, kunst og jetlag. Men den er først og fremt en kjærlighetsroman.

Fikk du lyst til å kose deg med lydbøker i førjulstida? Du finner alle disse bøkene og mange tusen flere i Fabel-appen. Og husk! Alle nye kunder prøver Fabel gratis og helt uforpliktende. Klikk her for å starte din prøveperiode!