Disse lydbøkene strømmer du kun hos Fabel - Fabel

Disse lydbøkene strømmer du kun hos Fabel

Uansett om du er ute etter spenning, feelgood eller gode romaner, kan vi tilby deg en lang rekke lydbøker i Fabel som du ikke finner i strømming noe annet sted. Finner du kanskje en ny favorittlydbok på lista? 🤩

Dame tjuvlytter til lydbok i en lang klem

Den spennende Fabian Risk-serien av svenske Stefan Ahnhem

Den er serien som har gjort Stefan Ahnhem til en av Nordens største krimforfattere. Er du glad i nervepirrende pageturnere og lange spenningslydbøker, er Fabian Risk-bøkene noe for deg. 

I serien møter du kriminaletterforsker Fabian Risk. Etter mange år i Stockholmspolitiet, vender han tilbake til sin hjemby Helsingborg – like ved sundet som skiller Danmark og Sverige. Men flyttingen får brutale konsekvenser for Risk og hans familie, samtidig som han må lede brutale og kompliserte mordetterforskninger som fører han over landegrenser, og som utfordrer ham som menneske.

Foreløpig kan du strømme hele seks spennende lydbøker om Fabian Risk i Fabel-appen, og i løpet av våren 2024 kommer det enda flere. 

Her er Fabian Risk-lydbøkene på norsk som du bare finner i strømming i Fabel!

 

August Strindberg-bøkene av Kristina Ohlsson: idyllen slår sprekker på den svenske vestkysten

Lydboka Isbryter av Kristina Ohlsson

Hun har skrevet en utypisk krimserie med en brukthandler ved navn August Strindberg i hovedrollen, og med sin litt utradisjonelle vri tar Kristina Ohlsson svensk spenning til nye høyder. 

I lydbøkene om August Strindberg befinner vi oss nemlig i ei lita, idyllisk vestkystbygd i Bohuslän. Dit har vår hovedperson August  nylig flyttet, etter å ha brutt totalt med sin bakgrunn som finansmann i Stockholm. Noe uventet har han i stedet startet en bruktbutikk. Men som du kanskje har gjettet, slår idyllen snart sprekker. En lærer forsvinner, og August får en ubehagelig følelse av at han kan sitte på en del av løsningen.

I de to bøkene du kan strømme foreløpig, er det duket for spenning, storslått natur og et gryende kjærlighetsforhold. Bok nr 3 kommer i strømming i løpet av våren. 

Både bok nr 1 Stormvakt og bok nr 2 Isbryter finner du kun i strømming på norsk i Fabel-appen. 

 

En fullstendig avhengighetsskapende krimserie fra Hjorth & Rosenfeldt

Som man sår, en lydbok av Hjorth & Rosenfeldt

Har du først stiftet bekjentskap med kriminalpsykolog Sebastian Bergman, er det gode sjanser for at du blir hekta. 

Serien starter med at Sebastian Bergman har trukket seg helt tilbake fra alt arbeid etter en privat tragedie. Traumene etter å ha mistet sin familie i tsunamien i Thailand takler han med sexmisbruk, og han er på et dårlig sted i livet. Men mot sin vilje blir han trukket inn som profilerer i etterforskningen av drapet på en 16 år gammel gutt. Det skal bli starten på historie som spinner over mange bøker, med stadig mer intrikate vendinger.

De sju første av de norske lydbøkene om Sebastian Bergman finner du kun i strømming i Fabel-appen. Klikk her for å se alle!

Personlig og medrivende krim fra Johanna Mo: Hanna Duncker-serien kan du bare strømme i Fabel

Når den dyktige politietterforskeren Hanna Dunckers far dør, vender hun etter 16 år i Stockholm tilbake til barndommens Öland. Det er en øy som skjuler mange hemmeligheter. 

15 år gamle Joel blir funnet død og mishandlet ved en rasteplass. Hanna må etterforske saken selv om Joels mor en gang var hennes beste venn – en venn Hanna forlot for mange år siden. Alle kjenner alle i det lille øysamfunnet. Alle vet at Hannas far satt i fengsel for drap. Hanna får bruk for all sin styrke og menneskekunnskap i etterforskningen av Joels tragiske og voldsomme død. At det koster å grave, både i nåtid og i fortid, lar det lukkede samfunnet henne ikke glemme.

De to første bøkene om Hanna Duncker og kollegaene hennes på Öland kan du høre i Fabel nå, og i løpet av våren 2024 kommer også tredjeboka Mittlandet i Fabel-appen din. 

«Denne blir du hektet på!»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

 

Gjør deg klar for å le med Ingrid Winter!

Janne Drangsholts serie tar hverdagslige situasjoner på kornet. 

Ingrid Winter sitter fast. I huset hun ikke får solgt, i FAU-møter, i jobbkonflikter, i frykten for dørselgere, i et ekteskap som har mistet gnisten, i sin egen hverdagsangst. På jobben skal de flytte inn i åpent kontorlandskap med clean desk-policy og nye, synergiskapende samarbeidsformer, stikk i strid med Ingrids drømmer om professortittel og sabbatsår. Og som ikke dét var nok, flytter Den Perfekte Familien inn ved siden av, og Ingrids gamle morfar er i ferd med å miste grepet fullstendig.

De tre første bøkene om Ingrid Winter, Ingrid Winters makeløse mismot, Winter i verdens rikeste land og Winterkrigen, finner du kun i strømming hos Fabel. Og liker du disse, kan du også glede deg til å høre fjerdeboka Winterferie eksklusivt i Fabel i løpet av våren 2024. 

Noe av det beste fra dansk krim: Martin Juncker-bøkene av Kim Faber og Janni Pedersen. 

Det hele starter med at Danmark er rystet av en ufattelig terroraksjon. Det er like før jul, og på Kongens Nytorv er 19 personer drept. Politiet er under enormt press for å finne ut hvem som står bak. 

Signe Lind er etterforskningsleder ved Københavns drapsavsnitt, og hun får et tips som peker mot et sted hun ikke i sin villeste fantasi hadde forestilt seg.

Samtidig, langt ut i provinsen, finner vi den tidligere stjernepolitimannen Martin Juncker. Etter en grov tjenestefeil har han flyttet inn hos sin stadig mer demente far, og fått ansvaret for å lede en nyopprettet, liten politiavdeling. Det burde være udramatisk, helt til en spektakulær drapssak havner på hans bord. Det skal vise seg at Signe og Martin får mye med hverandre å gjøre i tiden fremover.

Vinterland, Satans sommer og Kveleren er de tre første bøkene om Signe Lind og Martin Juncker, og de norske lydbøkene finner du kun i strømming hos Fabel.

Realistisk – og vanvittig spennende: Krimserien om Vanessa Frank tar pulsen på samtiden

En eksklusiv urmaker i Stockholm blir ranet, men ingen klokker blir stjålet. Kort tid etter blir noen av Sveriges rikeste menn kidnappet, og familiene deres blir presset for penger. I Chile søker et privat sykehus etter friske organer. I Sverige, der 500 barn forsvinner hvert år, står de kriminelle bandene klare til å bistå. Førstebetjent Vanessa Frank har en mistanke om at sakene har noe med hverandre å gjøre, men har problemer med å finne sammenhengen. Hun er ufrivillig permittert fra sin stilling på grunn av en opprivende skilsmisse, men driver etterforskning på egen hånd, og møter tøffe, organiserte kriminelle med forgreininger til det svenske politiet.

Svenske Pascal Engman har på kort tid blitt en av de mest leste svenske forfatterne. Hans bakgrunn som journalist kommer tydelig frem i bøkene hans, hvor han fokuserer på samfunnsaktuelle utfordringer som høyreradikale, incels og islamister.

Er du glad i krim, vil vi påstå at Pascal Engmans fire bøker om Vanessa Frank – Ildlandet, Rottekongen, Enkene og Kokain – er et must å få med seg. Våren 2024 får du også strømme femteboka X eksklusivt i Fabel. 

Koselig, skotsk feelgood fra bestselgerforfatter Jenny Colgan: Den lille bokhandelen-serien strømmer du kun i Fabel

Nina Redmond elsker bøker, og hun elsker å finne rett bok til rett leser – til nå har dette vært jobben hennes. Men da byens bibliotek legges ned, står hun uten jobb eller framtidsutsikter.

Så får hun en idé. Hun flytter til en søvnig landsby i det skotske høylandet og kjøper en buss som hun bygger om til en omreisende bokhandel. Med den tar hun bøkene med seg fra det ene nabolaget til det andre, og med fortellingens kraft endrer hun livet til menneskene hun møter på sin vei. Snart oppdager hun at disse menneskene endrer hennes liv også. Er det mulig at Ninas eventyr får en lykkelig slutt?

De tre lydbøkene Den lille bokhandelen på hjørnet, Den lille bokhandelen på stranden og En evighet fra deg ligger klare til en hyggelig lyttestund i Fabel-appen. 

 

Humor og nervepirrende spenning: Mick Herrons krimserie om etterretningsagentene i Slough House har begge deler

Og Mick Herron sparer ikke på kruttet. I førsteboka blir vi kastet rett inn i et nervepirrende terrorscenario. 

Den unge MI5-feltagenten River Cartwright er på King’s Cross stasjon, hvor han skal finne og pågripe en mistenkt selvmordsbomber. Ifølge instruksen er bomberen fra Midtøsten, iført hvit t-skjorte under blå skjorte. River og de andre agentene finner mannen som passer beskrivelsen, men han er ingen selvmordsbomber. Plutselig blir River usikker: hvit t-skjorte under blå skjorte, eller blå t-skjorte under hvit skjorte?

Serien om Slough House, avdelingen hvor MI5-agenter blir omplassert etter å ha begått utilgivelige tjenestefeil eller på annet vis tabbet seg ut. Sjefen her er Jackson Lamb: tjukk, uflidd, kjederøykende og intenst utrivelig – og, skal det etter hvert vise seg, en genial spion med en ryggrad av stål.

Serien består foreløpig av de fire krimbøkene Sløve hester, Døde løver, Ekte tigre og Agentene, som alle kun er i strømming på norsk hos Fabel. Lydbok nr 5, Londonreglene, kommer i strømming for deg som er Fabel-abonnent våren 2024. 

Lydboka Det åttende livet av Nino Haratischwili

En eventyrlig god roman – som du bare finner i strømming i Fabel

Det åttende livet av Nino Haratischwili er den typen lydbok som får deg hekta på ordentlig. 

Bli med på en reise gjennom et Europa i endring og et rystende og rørende flettverk av kjærlighet, krig og tragedier. Og en sjokoladeoppskrift som viser seg å bære med seg både ekstase og fortapelse.

Ved begynnelsen av det tjuende århundret, i utkanten av Det russiske imperiet, slår en georgisk familie seg opp ved hjelp av en hemmelig sjokoladeoppskrift. Stasia lærer den av faren sin, og tar den med seg til både St. Petersburg og Tbilisi. Hennes unge ektemann befinner seg i hjertet av Den russiske revolusjon. Etter Sovjetunionens oppløsning herjer borgerkrigen i Georgia, og familien er blitt spredt. Kitty, Stasias datter, har flyktet til London, mens oldebarnet Nitsa har flyttet til Berlin. Til niesen Brilka forteller Nitsa familiens historie, og skaper med det en episk slektskrønike som utfolder seg gjennom hele «det røde århundret».

«en sjelden leseropplevelse.»

Guri Hjeltnes, VG

 

Lydboka Dalen av Bernard Minier

Iskaldt – og kjempespennende! Ikke gå glipp av Martin Servaz-serien, som er blant Frankrikes mest populære krimbøker. 

Det første offeret er en hest: den hodeløse kroppen er vrengt ut og hengt opp i isødet på 2000 meters høyde. Samme dag begynner en ung psykolog sin jobb på en psykiatrisk sikringsanstalt for ekstra farlige kriminelle.

Kriminalførstebetjent Servaz kan ikke forstå at han blir kalt ut for et dødt dyr, men det er noe underlig ved denne forbrytelsen han ikke kan overse. Når DNA-spor på kadaveret viser seg å tilhøre en av de aller farligste pasientene på anstalten, og det få dager senere dukker opp et menneskelik, er marerittet i gang, og vi blir vitne til en grusom historie om galskap og hevn langt inne i Pyreneene. Atmosfæren er tyngende, intrigen spent til det ytterste.

Allerede nå ligger seks spennende lydbøker om Martin Servaz klare til lytting i Fabel-appen din, og i løpet av våren 2024 kommer også bok nr 7 i strømming. De norske lydbøkene finner du kun i strømming i Fabel. 

 

Ellevill humor og kjempegøy underholdning for barna: en av Norges mest populære barneserier finner du bare i strømming i Fabel.

Vi snakker selvsagt om Verdens verste-serien, skrevet av norske Marius Horn Molaug, som får barn fra seks-sju år og oppover til å le høyt av begeistring.

Serien handler om bestevennene Ruben og Kent, som roter seg opp i stadig nye problemer – til begeistring for lytterne.

Barna finner allerede en lang rekke med skikkelig underholdende Verdens verste-lydbøker i appen, og hvert år kommer det påfyll av flere lydbøker i serien. 

Lydboka Charlie og sjokoladefabrikken av Roald Dahl

Roald Dahl-lydbøkene er klassikerne barna aldri går lei

Eller vi voksne, for den saks skyld. For historiene om Matilda, Charlie, Georg og alle de andre er lydbøker som er skikkelig gode å lytte til sammen, både store og små. 

Kanskje husker du selv hvor oppslukt du ble av Danny og den store fasanjakten, SVK eller Heksene da du var liten? I Roald Dahls barnebøker er barna heltene, og de voksne er ikke alltid snille. Gjennom både grufulle, spennende, ekle og koselige fortellinger trollbinder lydbøkene lytterne, og historiene vil vi gjerne høre igjen og igjen.

Du og barna finner hele 15 av Roald Dahls fantastiske barnelydbøker i Fabel. Og de norske Roald Dahl-lydbøkene finner du bare i strømming i Fabel-appen. 

Fikk du lyst til å høre én eller flere av lydbøkene? Som Fabel-abonnent kan du lytte ubegrenset til tusenvis av lydbøker. Og du? Som ny kunde prøver du Fabel helt gratis.

Klikk her for å starte din prøveperiode.