Jo Nesbø - Forfatter - Lydbøker - Fabel


Forfatter
Jo Nesbø

Jo Nesbø er en norsk forfatter, musiker og siviløkonom, og har utgitt både kriminalromaner og barnebøker som er oversatt til flere språk. Aller mest kjent er han kanskje for sine bøker om den alkoholiserte politietterforskeren Harry Hole.

Det var med den første boken i serien om Hole, "Flaggermusmannen", at Nesbø debuterte som forfatter i 1997. Siden har han skrevet en rekke romaner, og han har blitt en av Norges aller mest populære krimforfattere. Flere av bøkene hans har også blitt adaptert til film, blant annet "Snømannen", med Michael Fassbender i hovedrollen, og "Hodejegerne".

Både for sine kriminalromaner og barnebøker har Nesbø mottatt en rekke priser, blant annet Glassnøkkelen for beste skandinaviske roman, Rivertonprisen, Bokhandlerprisen og Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok.

Nesbø er en mann av mange talenter, og som ung spilte han på førstelaget til Molde Fotballklubb. Han er også vokalist og låtskriver i popgruppen Di Derre, spesielt kjent for den klassiske låta "Jenter".
 

Lydbøker av Jo Nesbø
Laste mer