Herbjørg Wassmo - Fabel


Forfatter
Herbjørg Wassmo

Herbjørg Wassmo er en tidligere lærer og en av de aller mest leste forfatterne i Norge. Hennes forfatterskap er blant annet preget av 1970-årenes kvinnekamp og den regionale kulturreisningen i Nord-Norge. Hun debuterte som forfatter i 1976 med diktsamlingen Vingeslag, men det er som romanforfatter hun har hatt sin største suksess, blant annet med de to triologiene om Tora og Dina. Bøkene hennes har blitt solgt til over 25 land.

I 1981 kom romanen "Huset med den blinde glassveranda" ut, den første i triologien om Tora, en 12-årig jente som bor på en øy nord i landet på 1950-tallet og er på vei inn i puberteten. Den tredje og siste boken i serien, "Hudløs himmel" (1986) førte til at Wassmo ble tildelt Nordisk Råds litteraturpris i 1987.

Siden har Wassmo mottatt en rekke priser for sitt forfatterskap, blant annet Amalie Skram-prisen, Fredrikkeprisen og Jonasprisen. I 2007 ble hun utnevnt til Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden, og i 20011 ridder av Ordenen for kunst og litteratur i Frankrike.
 

Lydbøker av Herbjørg Wassmo
Herbjørg Wassm...
Herbjørg Wassm...
Herbjørg Wassm...
Herbjørg Wassm...
Herbjørg Wassm...
Herbjørg Wassm...
Herbjørg Wassm...
Herbjørg Wassm...
Laste mer