Udødelighetens elixir - Gabi Gleichmann - Romaner Lydbok | Fabel

Udødelighetens elixir
149 kr
Legg i handlekurven
Prøv 2 uker gratis*
*Denne lydboka er tilgjengelig for strømming for deg som er Fabel-abonnent.
Hør tusenvis av lydbøker i Fabel-appen for 179 kr i måneden.

Innleser: Anders Ribu
Spilletid: 25:44:40
Språk: Bokmål
Utgitt: 13.08.2012
ISBN: 9788242144041

 

En sensasjonell debut som er solgt til 10 land - før utgivelse! «Udødelighetens elixir» er en roman som bobler over av kunnskap om europeisk og jødisk kultur og historie. Vi møter den 350 år gamle vandrende jøden Salman de Espinoza, Voltaire som ikke kan motstå den 17-årige Shoshana, og Freud som diagnostiserer pasienter på avstand - for å nevne noen karakterer. En underholdende, magisk og fargerik fortelling om en underlig slekt gjennom 36 generasjoner, fra Portugal på 1100-tallet til dagens Oslo.

Den barnløse Ari Spinoza ligger for døden i Oslo i 1999. Når han dør forsvinner Spinoza-slekten ut av historien. Bare gjennom fortellingene vil den kunne leve videre. Derfor har Ari bestemt seg for å skrive ned slektens historier slik han som liten gutt i Budapest hørte dem fortalt av grandonkel Fernando. Fortellingen begynner i Lisboa på 1100-tallet, snor seg videre gjennom Europa og århundrene før slektens eventyrlige skjebner og mysterier får nytt liv i Aris skrift. Den jødiske Spinoza-slektens eldste sønner har båret hemmeligheten om udødelighetens elixir gjennom generasjonene. Slik fikk de også et viderverdig liv, en brå død og en uendelig stor nese.


«Min grandonkel Fernandos ord falt alltid i god jord. Verken min tvillingbror Sasha eller jeg reagerte noensinne med skepsis på slektskrønikene hans. Som forteller var han uimotståelig. Vi satt med gapende munn, fylt av stolthet og beundring over den eventyrlige verden som han prøvde å vekke til liv rundt seg. Selv var jeg så begeistret for min grandonkels historier at jeg lærte dem utenat. Noen ganger, når han bommet på en detalj eller en dato, kunne jeg til og med rette på ham.»


 
 
Mer som dette
May Grethe Leru...
Abonner
Tore Renberg
Abonner
Beate Grimsrud
Abonner
Liane Moriarty
Abonner
Holly Ringland
Abonner
Olaug Nilssen
Abonner
Agnes Ravatn
Abonner
Olaug Nilssen
Abonner
Olaug Nilssen
Abonner
Mette Barfelt
Abonner
Mette Barfelt
Abonner
Erica James
Abonner
Natasha Lester
Abonner
Erica James
Abonner
Nick Alexander
Abonner
Jan Guillou
Abonner
Sarah Jio
Abonner
Santa Montefior...
Abonner
Tonny Gulløv
Abonner
Gunn Marit Nisj...
Abonner
Jojo Moyes
Abonner
Natalie Normann
Abonner
Olav Ottersen
Abonner
Ida S. Skjelbak...
Abonner
 

Mer om

Varighet 25:44:40
Språk Bokmål
Forlag Lydbokforlaget
Utgitt 13.08.2012
source xml
ISBN 9788242144041