Mørk safari - Tomm Kristiansen - Biografier og memoarer Lydbok | Fabel

Mørk safari

Spilletid: 10:19:57
Språk: Bokmål
Utgitt: 01.05.2000
ISBN: 9788242126313

 

"Mørk safari" er en rå beretning om et innadvendt menneske som snudde historien, fortalt med stor innlevelse av Tomm Kristiansen, en av våre aller mest kunnskapsrike Afrika-kjennere.

Det var Henry M. Stanley som fant dr. Livingstone i Afrikas indre. Men hva skjedde siden? Og hva hadde hendt før? Etter flere års grundig research bretter Tomm Kristiansen ut fortellingen om den plagede og avviste fattighusgutten John Rowlands, som under navnet Stanley blir en av verdens største oppdagelsesreisende. Han deltok i borgerkrigen i USA, gikk og padlet Afrika på tvers, fant dr. Livingstone, grunnla fristaten Congo og fylte de hvite feltene på Afrika-kartet. Men det kostet. Han deltok i stammekriger, lot venner i stikken, lurte og løy. Vi møter en avvikende og uhyggelig personlighet. Men hans brutale galskap og vilje til å overleve fascinerer.

"Nettopp forfatterens spesielle kjennskap til dette kontinentet gjør at han klarer å levendegjøre historien om de strabasiøse reisene gjennom Afrikas jungel slik han gjør. At det er forfatteren selv som er oppleser, er utelukkende en fordel. Som et tilleggsmoment får vi som lesere (eller tilhørere) merke hans voldsomme engasjement for saken, der han tordner løs på teksten! Her blir det terningkast fem!"
Rose-Maries litteratur- og filmblogg

"Vi har endelig fått denne beretningen, med alle dens sannheter, også på norsk. Med Stanleys personlige «mørke kilder» som bagasje - slik de er kunstnerisk behandlet av Joseph Conrad og Graham Greene - tar Kristiansen oss med til Afrikas indre. Det gjør han så velskrevet fortellende at det gleder et gammelt Afrika-hjerte. Her har vi fått en bok som fyller et stort savn - både på nattbord og i offentlig bibliotek."
Markus Markusson, Dagbladet

 
 
Mer som dette
 

Mer om

Varighet 10:19:57
Språk Bokmål
Forlag Lydbokforlaget
Utgitt 01.05.2000
source xml
ISBN 9788242126313