Lommelyktgutten - Ove Røsbak - Romaner Lydbok | Fabel

Lommelyktgutten
149 kr
Legg i handlekurven
Prøv 2 uker gratis*
*Denne lydboka er tilgjengelig for strømming for deg som er Fabel-abonnent.
Hør tusenvis av lydbøker i Fabel-appen for 179 kr i måneden.

Innleser: Ove Røsbak
Spilletid: 08:28:30
Språk: Bokmål
Utgitt: 27.10.2009
ISBN: 9788242134271

 

En magisk-realistisk oppvekstskildring fra en av våre folkekjære og stilsikre forfattere. «Je var en liten lommelyktgutt. Men je var itte redd.» Med nyskrevet musikk av KNUT REIERSRUD.

Ove Røsbak henter bilder og farger fra oppvekstens arsenal av muntlige fortellinger, slektshistorie og bygdeskrøner i en roman som oser av liv. Han går ikke av veien for å gjengi Hedemarkens saftige humor og viltre uttrykksmåter. Likevel er en undertone av livets alvor tilstede i hele det lappeteppet av fortellinger som boka utgjør. Forfatteren har selv lest inn lydboka med fynd og klem på egen dialekt, slik at den muntlige kvaliteten ved boka virkelig kommer til sin rett.

Knut Reiersruds gitarspill løfter fram både det lyse og det mørke, det spreke og det humoristiske, sårheten og varmen i romanen. Musikken har Reiersrud laget spesielt for «Lommelyktgutten» og med seg har han jazzmusikere fra øverste hylle - resultatet er en unik lydbok!

«Det å bli knæppe ta en hæst, det er noe virkelig, det er kontakt, det er liv, det er itte angst, det er itte det uformelige som lure i mørket, utafor lommelyktstrima.»
**
«Går det an å kalle en jubel vemodig? Je går i nyføllin snø med flakkendes lommelykt, og je kjinne på en vemodig jubel. Je er to ting samtidig: en liten, mørkredd lommelyktgutt og en smått aldrendes mænn som snart har skrevi ferdig ei hel fortæljing, fortæljinga fra barndommen.»
**

«Aldri har Ove levert så glitrende fortellinger som her. Og kanskje har han aldri vært så nakent personlig til stede i teksten heller. Den er sprudlende morsom, med en språklig lekenhet og en konkret detaljrikdom som en må relativt langt oppi Furnesåsen for å finne. Men samtidig er den sår og øm, og da spesielt knyttet til det som ikke kan sies og ikke kan snakkes om. Sikkert er det at Ove har aldri skrevet bedre prosa enn dette.»
- Geir Vestad, HA

 
 
Mer som dette
May Grethe Leru...
Abonner
Tore Renberg
Abonner
Beate Grimsrud
Abonner
Liane Moriarty
Abonner
Holly Ringland
Abonner
Agnes Ravatn
Abonner
Olaug Nilssen
Abonner
Olaug Nilssen
Abonner
Olaug Nilssen
Abonner
Mette Barfelt
Abonner
Mette Barfelt
Abonner
Natasha Lester
Abonner
Erica James
Abonner
Erica James
Abonner
Nick Alexander
Abonner
Jan Guillou
Abonner
Sarah Jio
Abonner
Santa Montefior...
Abonner
Tonny Gulløv
Abonner
Gunn Marit Nisj...
Abonner
Jojo Moyes
Abonner
Natalie Normann
Abonner
Olav Ottersen
Abonner
Ida S. Skjelbak...
Abonner
 

Mer om

Varighet 08:28:30
Språk Bokmål
Forlag Lydbokforlaget
Utgitt 27.10.2009
source xml
ISBN 9788242134271