Nyfrelst lydboklytter - Vi som fabler | Fabel

Nyfrelst lydboklytter

Videoprodusent Per Gunnar Fordal (29) har vært storforbruker av podkaster, men ble lei av alt svadaet. Så prøvde han Fabel, og dét forandret lyttevanene hans totalt. 

Serie: Vi som fabler

Mann med videokamera
Per Gunnar Fordal oppdaget lydbøker under korona-pandemien, har siden slukt både Harry Hole-serien, en mengde biografier og serien om Nokas-millionene.

-Jeg starta med Jo Nesbø, og hørte de 10 første bøkene om Harry Hole i ett jafs, forteller Per Gunnar Fordal. 

Da Norge stengte ned under koronautbruddet i mars fikk Fordal, som til daglig jobber med å produsere reklamefilmer, plutselig tid til overs. Samtidig gikk han lei av pratepodkaster, og ville prøve noe helt annet. Og som for mange andre ferske lydboklyttere, var det Jo Nesbø som lokka ham inn i lydbøkenes verden. 

– Siden den gang har jeg hørt sikkert en bok i uka eller mer, forteller videoprodusenten. 

Lydbok gir tankene en pause

På grunn av yrket er Fordal mye på farten, og etter at han oppdaget lydbøker, har dødtiden mellom møter og oppdrag blitt til verdifull lyttetid. 

-Mesteparten av lyttinga for min del skjer under transport. Jeg har en million møter og sykler mye i Oslo fra møte til møte, og da har jeg begynt å høre på Fabel, forteller Fordal.

– Når jeg hører på lydbok tenker jeg ikke på noe annet. Lydbok lar meg forsvinne inn i andre tankebaner, og gir meg et avbrekk fra jobb og planer. Da er jeg liksom helt frisk og klar i hodet igjen når jeg er ferdig å lytte, og klar til å ta opp tankene på jobb og oppdrag igjen. 

Hekta på biografier

Etter å ha pløyd gjennom store deler av Harry Hole-serien, oppdaget Fordal alle biografiene i Fabel. Han synes biografiene er en fin måte å få innsyn i andre synspunkter enn sine egne.

-De to siste biografiene jeg har hørt, er om Sophie Elise og Utsi, ler han.

– Det er jo litt spenn mellom dem. Men siden jeg driver og lager film, er det interessant å høre alle slags livshistorier, og høre hva som har påvirket folk, og hvordan de deler sine livserfaringer, sier han.

I sommer var Fordal også én av mange som kastet seg over Fabel Original-produksjonen om Nokas-millionene. For én som er glad i å se dokumentarer på tv, var dét en positiv overraskelse: 

-Dét er et format jeg ikke har hørt så mye av fra før, der du både får lyd-dokumentar, musikk, prating og en spennende historie, og som jeg ble veldig interessert i å høre mer av! sier Fordal.

Og som ny-hekta lydboklytter forteller han at han får en stadig lengre liste med lydbøker han vil høre. 

– Utvalget i Fabel har vært bra, og hver gang jeg er ferdig med en bok, er det mye mer jeg har lyst til å høre. Det dukker opp bøker hele tiden som jeg tenker at jeg må markere meg!

I serien Vi som fabler møter du helt vanlige Fabel-lyttere, som forteller om hvorfor de er glade i å høre lydbok. 

Har du lyst til å høre lydbøkene Per Gunnar Fordal anbefaler, eller velge mellom tusenvis av andre lydbøker i Fabel-appen? Nye kunder prøver Fabel gratis. Start din prøveperiode!