Tre svenske krimbøker til påska! - Fabel

Tre svenske krimbøker til påska!

Uansett om påska blir hjemme eller på hytta, passer det alltid godt å ha en skikkelig spennende krim i ørene!

Blir det ikke påske før du har fått med deg en spennende krim? Her er krimbøkene som kickstarter påska:

Lina Bengtsdotter: Annabelle

Hvis du er en av mange som bare sjelden hører krim, og vanligvis foretrekker romaner,  bør du høre Annabelle. Her får du nemlig spenning innpakket i en drivende god roman!  

Alle småbyer har en hemmelighet. En varm sommernatt forsvinner sytten år gamle Annabelle fra småbyen Gullspång. Foreldrene hennes er fra seg av uro, og politiet står uten spor.

En reise tilbake til fortiden

Politietterforsker Charlie Lager sendes til Gullspång sammen med en kollega for å bistå det lokale politiet. Hun er etterforsker ved Politiets nasjonale operative avdeling, er dyktig i yrket sitt, og har funnet en ro i arbeidsoppgavene sine, de beroliger hennes kaotiske indre.
Hun vegrer seg for å reise, men gjør som alltid, hun følger ordre fra sin sjef. For Charlie blir dette en reise tilbake til fortiden. Hun tvinges til å forholde seg til den lille småbyen hun selv forlot da hun var fjorten år. En fortid og en barndom som hun har gjort alt for å legge bak seg. En småby der valgmulighetene var få, og med en mor som var alkoholisert og syk. Alt hun drømte om, var å komme seg bort.

Når hun etterforsker sannheten om hvem Annabelle var og hvorfor hun forsvant, gjør Charlie skremmende oppdagelser om sin egen bakgrunn, og hun tvinges til å konfrontere sitt verste minne; den gangen hun lot et annet menneske dø.

Lydboka passer for deg som:

 • Foretrekker krim som ikke er altfor bloddryppende
 • Er ute etter interessante person- og miljøskildringer
 • Er nysgjerrig på nye krimforfattere
 • Liker svensk krim

Liker du denne, bør du også høre oppfølgeren Francesca!

Hjorth & Rosenfeldt: Mannen som ikke var morder

Lydbøkene om psykologen Sebastian Bergman er blant Fabels mest populære krimbøker, og et absolutt must for deg som er glad i spennende og litt uventede krimfortellinger. Dette er den første boka i serien. 

Sekstenårige Roger er forsvunnet. Rømt til Stockholm, sier Vesterås-politiet. Men så finner man Roger i et kratt nord for byen, med hjertet skåret ut av kroppen.

Sebastian Bergman, psykolog og ekspert på gjerningsmannprofilering, har trukket seg tilbake fra alt arbeid etter at han ble utsatt for en privat tragedie. Helt tilfeldig dras Sebastian inn i etterforskningen. Alt ser ut til å lede mot Rogers skole – et tilsynelatende problemfritt miljø som skal vise seg å skjulte hemmeligheter.

Lydboka passer for deg som:

 • Vil høre en pageturner
 • Synes det er viktigere at hovedpersonen er interessant, enn at han er en likandes kar
 • Er ute etter å høre en hel serie, og gjerne vil starte på første bok. 
 • Liker stemmen til Ivar Nergaard

Liker du denne bør du også høre de andre bøkene i serien:

 

Kristina Ohlsson: Lotus blues

Sverige har mange spennende krimtalenter, og Kristina Ohlsson er blant våre store favoritter. Gled deg til å dykke ned i skikkelig god og mørk nordic noir!

En desperat mann henvender seg til advokat Martin Benners kontor og ber om hjelp til å renvaske sin søster for mord på fem personer. Det er bare dét at søsteren er død.

Før hun tok sitt eget liv, erkjente hun seg skyldig i drapene. I avisene kalles hun tidenes seriemorder og har fått kallenavnet Sara Texas. Broren vil kjempe for hennes uskyld og samtidig finne sønnen hennes, Mio, som er sporløst forsvunnet.

Martin Benner har det meste. Karriere, kvinner og en liten datter. Men han har også svakheter. Og mest av alt har han utfordringer. I jakten på sannheten gjør han en alvorlig feilvurdering. Plutselig blir han en liten brikke i et farlig spill, der han til slutt tvinges til å ta et grusomt valg.

Lydboka passer for deg som:

 • Vil høre en gatesmart krim uten blod og gørr
 • Liker at krimmen ikke nødvendigvis er så realistisk
 • Har lyst til å oppdage et helt nytt krimunivers

Liker du denne bør du også høre oppfølgeren Mios blues!

Ble du fristet til å høre en av disse, eller noen av de mange andre krimlydbøkene i Fabel? Nå prøver nye kunder Fabel gratis og helt uforpliktende. Klikk her for å starte din prøveperiode!