Tips til lydbøker for små og store barn - Fabel

Tips til lydbøker for små og store barn

Det er godt det finnes barnelydbøker når dagene blir lange og skole og barnehage er stengt. Her får du tips til bøker barna liker ekstra godt.

Barn helt fra 2 år og oppover kan ha stor glede av lydbøker, og det er bevist at lydboklytting både utvikler fantasien og utvider ordforrådet til barna.

FOR DE MINSTE BARNA:

Brillebjørn-bøkene til Ida Jackson.

Barna kjenner Brillebjørn fra barne-tv, og bøkene om bjørnen og familien hans er full av situasjoner de minste barna kjenner seg godt igjen i – både gleder, frustrasjoner og undringer.

Og dessuten: Lydbøkene inneholder fin musikk!

Tambar-bøkene til Tor Åge Bringsværd.

Tambar er en vilter gutt som går i barnehagen med bestevenninnen Gurine, og som liker å leke med lego og å huske. En ganske allminnelig gutt, altså… bortsett fra at han er et troll! Og trollfamilien hans møter på ganske utrolige og eventyrlige utfordringer!

Lillesøster-bøkene til Kari Grossmann.

Det er ikke uten grunn at bøkene om Lillesøster nærmest har blitt klassikere i den moderne barnelitteraturen. Bøkene er både morsomme og alvorlige, og handler om temaer som barna bryr seg om og lever seg inn i. Lydbøkene er dessuten fulle av fine sanger som barna gjerne hører om igjen og om igjen.

FOR DE STORE BARNEHAGEBARNA:

Superflygjengen av Rolf-Magne Golten Andersen.

I Luftvik kan alle barn fly, men de voksne har bestemt at flyging er forbudt. Den strenge antiflysjefen Margitt passer på at barna holder seg på bakken. Og om de skulle finne på å fly rundt, så låser hun på dem en tung blyvest. Derfor er det nesten ingen barn som flyr, bortsett fra de tre bestevennene Alma, Sofie og Lukas. De flyr i skjul for å redde mennesker og dyr som trenger hjelp. De er SUPERFLYGJENGEN!

Frida-bøkene av Mari Eggen Sager.

Frida er like sprelsk som Pippi, og blir fort barnas nye bestevenn. Hverdgen hennes er full av opplevelser, og vi får for eksempel høre om da Frida blir tyv, når Frida er med pappa på jobben og de voksne bare er dumme og når Frida må være doktor fordi den gamle naboen Tullik ramler på isen.

Alvin Pang-bøkene av Endre Lund Eriksen.

Her er bøkene som tar barna på alvor! Kanskje kan noen barn for eksempel kjenne seg igjen i å få en lillesøster som viser seg å bare være plagsom, og som tar all oppmerksomheten.

Alvin legger en plan: Skal han selge lillesøster? Eller kanskje bytte henne bort?

FOR DE FERSKE BARNESKOLEBARNA:

Detektivbyrå nr 2-serien til Jørn Lier Horst.

Denne serien trenger neppe noen nærmere introduksjon. At forfatteren har klart å skape bøker barna vil ha, er det ingen tvil om. Detektivbyrå nr 2 er spenning, mysterier og vennskap, og barna er så klart heltene som oppklarer alt. At det finnes massevis av lydbøker i serien er også et stort pluss. Her har barna lydbøker de kan høre i lang tid!

Tom Gates-bøkene til Liz Pichon.

Spilloppmaker Tom Gates er lærerens hodepine, ivrig tegner og evig urokråke, og bøkene har tatt barn over hele verden med storm.

Her er det store sjanser for at barna ler høyt!

Ella-bøkene til Unni Lindell.

Ella er forelsket. Men kjærligheten er ikke alltid ukomplisert. Man kan for eksempel forelske seg i Bo, som er helt ny i klassen og har tøffe klær, og som har sagt at han skal kysse tre jenter på tirsdag inne i bøttekottet. For det å være forelsket er ganske alvorlig. Og ganske nervepirrende.

FOR DE LITT STØRRE BARNESKOLEBARNA

Verdens verste barn-bøkene til David Walliams.

Morsomme bøker fra en av Englands største barnebokforfattere!

Du trodde kanskje du kjente til verdens verste barn? Da har du ikke møtt barna i disse bøkene, som er så fæle at de får lillebroren din til å framstå som en engel i forhold.

Verdens kuleste gjeng-bøkene til Maja Lunde.

Verdens kuleste gjeng er så kul at ingen har oppdaget det ennå. For det finnes faktisk noen som er kulere enn de kule.

Sånne som den ustoppelige Helena, erkenerden Alfred, den pene (men veldig dumme) Ivan og meg. Men det erbare et spørsmål om tid!

En pingles dagbok-serien til Jeff Kinney.

Det er ikke uten grunn at bøkene om pinglen Greg Heffley er blant de aller mest hørte barnebøkene i Fabel. Gjennom høy grad av gjenkjennelse og korte, episodiske kapitler treffer bøkene barna så det suser! Passer til både jenter og gutter!

Kunne du tenke deg å prøve lydbøker for barna? Vi gir alle nye kunder gratis og uforpliktende prøvetid. Klikk her for å starte din prøveperiode!