Tilbake til lydbok-hverdag - Lydbøker | Fabel

Tilbake til lydbok-hverdagen

Selv om feriens lange bilturer og late stranddager er over, er det ingen grunn til å legge bort lydboklyttingen. Her får du tipsene til gode lyttesituasjoner hver dag!

Lenge å vente på bussen? Godt du har en spennende lydbok du kan høre på!

Lydbok på vei til og fra jobb:

Uansett om du går, kjører buss, trikk eller bil til jobb, blir den daglige pendleturen mye gøyere om du hører lydbok.

Eller jobber du fra hjemmekontor?

Når man jobber hjemmefra kan det være vanskelig å skape et godt skille mellom hjemmelivet og arbeidslivet.

Hva med å starte arbeidsdagen med en rask tur i nabolaget med lydbok på øret før du begynner å jobbe? Ved å “gå til jobb” vil du være mer nullstilt og klar til å jobbe effektivt når du kommer inn igjen.

Støvsuginga frister litt mer med en god lydbok.

Mens du gjør husarbeid:

Synes du også at støvsuging, klessammenlegging og rydding er dørgende kjedelig? Prøv å høre lydbok samtidig! En fengende lydbok hever husarbeidet mange hakk!

Når du trener eller går tur:

Mange av oss har lyst til å komme inn i gode trimrutiner igjen etter ferien, men sliter litt med dørstokkmila. Vi har fått et godt tips fra en fast lydboklytter:

Finn en skikkelig spennende lydbok du har veldig lyst til å høre, og lag en regel for deg selv som sier at du bare får høre på boka når du trener eller går tur. Da er det mye lettere å komme seg ut av huset!

Lydbøker utvikler fantasien og ordforrådet til barna, og er dessuten veldig hyggelig å høre sammen – både barn og voksne.

Når barna skal roe seg ned etter en lang dag:

Ferien er lydboktid for mange familier, og du har kanskje selv opplevd hvor mye kortere bilturen til hytta føles når familien hører en morsom lydbok sammen? Men hverdagen er også full av gode lydboksituasjoner for barna.

En fin rutine er å la barna høre lydbok mens de spiser kveldsmat. Da får familien ro rundt maten, samtidig som barna får en fin opplevelse sammen med de voksne før leggetid. Og husk å lese en fin bok sammen på senga etterpå!

Det kommer massevis av spennende, nye lydbøker i Fabel hver uke hele høsten, og nye kunder prøver Fabel gratis. Start din prøveperiode her!