Spenningsboka vant Riverton-prisen - Lydbok | Fabel

Ulvefellen: Spenningsboka som vant Riverton-prisen!

Er ikke spionsjangeren noe for deg, sier du? Er du glad i spenningsbøker bør du uansett gi «Ulvefellen» av Aslak Nore en sjanse.

Den unge, norske frontkjemperen Henry Storm vender nedbrutt og desillusjonert tilbake fra Østfronten sommeren 1942. Med seg har han Jernkorset og vissheten om at han har kjempet på feil side.

Et farlig rykte

På Østfronten snappet han også opp et rykte om en rakett tyskerne var i ferd med å utvikle, som kunne endre krigens gang. Ivrig etter å gjøre bot for sine gjerninger, gjenopptar Harry de tekniske studiene sine i Tyskland, samtidig som han spionerer for de allierte.

Dobbeltagenten: Vakre Beatrice

I Berlin er den fremadstormende SS-offiseren Werner Sorge på jakt etter «Griffen» – en tysk spion som lekker informasjon om det topphemmelige rakettprogrammet V2 til de allierte. Da Sorge skjønner at nordmannen Storm kan lede ham til Griffen, legger han ut en ulvefelle: en vakker, polsk kvinne som opererer som dobbeltagent.

Hvis Henry lykkes med sine planer, kan han forandre krigens gang, men Sorge rykker stadig nærmere.

Forfatter Aslak Nore har de siste årene etablert seg som en av de tydeligste stemmene i norsk offentlighet. Foto: AKAM1K3/Aschehoug forlag

Årets beste spenningsroman!

For «Ulvefellen» ble Aslak Nore tildelt Rivertonprisen 2017, som er utmerkelsen for årets beste spenningsroman.

I begrunnelsen heter det at prisen går til «en spenningsroman som holder seg innenfor rammen av krigsårene, og som klarer seg helt strålende med å følge farligheter, drap, spionasje og kontraspionasje som viser seg å kunne være avgjørende for utfallet av krigen».

Og lovordene har haglet om «Ulvefellen»: 

«En gjennomført og interessant spionthriller skrevet med stort overskudd», skrev VG i sin anmeldelse av Ulvefellen, og trillet terningkast 5.

Ute etter flere omtaler? 

NRK skriver: Slik er det med de beste bøkene i spionthrillernes verden – gjennomarbeidet research, vitenskapelig og historisk-politisk innsikt er deres adelsmerke. Slik også med «Ulvefellen».

«En strålende spionroman fra Aslak Nore», skriver Dagbladet.

Bokblogg-Berit har skrevet om lydboka her: «Dette er rett og slett ein av årets beste norske bøker.»