Lydbøker for barn - Sommerlydbøkene til barna | Fabel

Lydbøker for barn i sommer

I bilen, på flyet, hytta eller ved kjøkkenbordet hjemme. Lydbøker er en naturlig del av barnas ferieunderholdning, og her deler vi våre tips til lydbøker for barn i sommer.

For de minste:

Brillebjørn flyr lydbok forside

Brillebjørn-bøkene, skrevet av Ida Jackson

Barna elsker bøkene om Brillebjørn, med hverdagshistorier det er lett å kjenne seg igjen i – både for store og små. I sommer kan du bli med Brillebjørn på flytur til Syden (hvordan går det, tro?), opp i den største sklia på lekeplassen (tør han?), i butikken (der mamma mister lommeboka) og når han blir henta i barnehagen (men Brillebjørn vil jo ikke hjem!). Lydbøkene om Brillebjørn inneholder fin musikk og sang.

Kaja og Stine lydbok forside

Kaja og Stine, skrevet av Line Baugstø.

Kaja og Stine er detektiver og har startet detektivbyrået «To små blå», og sammen tar de alle saker som kommer deres vei. De jakter både på hundetyver, sjokoladetyver og løser mysterier i skogen. Historiene er skikkelig spennende for de minste barna, så forbered deg på å høre: “En gang til!” fra baksetet når denne er ferdig!

Lydboka om Kaja og Stine består av alle ni bøkene i serien. 

For de store barnehagebarna og de minste skolebarna:

Julius-bøkene av Martin Svensson

Julius og Linn går i samme klasse. Og nå er det kanskje sånn at Julius liker Linn. Men skal han tørre å spørre om hun vil bli sammen med ham? Og hvordan sier man det? Julius-bøkene er fine for både jenter og gutter fra sju år og oppover, og blir fort favoritter.

Operasjon Skrotnisse lydbok forside

Operasjon skrotnisse Jørn Lier Horst

Det er ikke uten grunn at Detektivbyrå nr. 2-bøkene troner på toppen av lyttelistene for barna. Dette er spennende og realistiske bøker med overraskende løsninger, som gjerne inspirerer barna til å starte egne detektivbyråer. Og i denne boka har det vært innbrudd i mange av husene i Elvestad. Men alt som har blitt stjålet er verdiløst skrot. En mystisk sak midt i blinken for Detektivbyrå nr. 2! Operasjon skrotnisse er en av mange bøker om Detektivbyrå nr. 2

Verdens kuleste gjeng lydbok forside

Verdens kuleste gjeng-serien av Maja Lunde

Verdens kuleste gjeng består av den ustoppelige Helena, den pene, men veldig dumme Ivan, erkenerden Alfred og fortelleren Bjørg, som selv synes hun er ultimat kjedelig. Det er duket for masse latter når denne gjengen kommer sammen!

For skolebarna:

Foreldrebyrået lydbok forside

Foreldrebyrået av David Baddiel

Barry er lut lei foreldrene sine. De er kjedelige, de er strenge og det er deres skyld at han heter Barry. Derfor ønsker han seg noen nye, bedre foreldre – og så blir han dratt med til Foreldrebyrået, hvor barn får velge seg perfekte foreldre. Det er som om en drøm går i oppfyllelse, men det tar ikke lang tid før Barry skjønner at det å velge nye foreldre er mye vanskeligere enn han hadde trodd … 

Midnattsgjengen lydbok forside

Midnattsgjengen av David Walliams

Når Tom får en cricketball i hodet, må han legges inn på Lord Skillings hospital. Der blir han tatt imot av en skummel portør, og enda verre blir det når han møter den onde bestyrerinnen for barneavdelingen. 
Snart viser det seg imidlertid at Tom er i ferd med å legge ut på sitt livs mest spennende eventyr, sammen med resten av Midnattsgjengen.

Superbitchenes hemmelighet lydbok forside

Bøkene om Superbitchene av Audhild Solberg

Denne serien er spennende og hylende morsom om bertejenter, toppligagutter, bollesveisnørder, pingler, losere og freaker. Å være annerledes er ingen spøk. Men har man en bestevenn, en kul tante og et skjult talent, kan man klare seg rimelig bra likevel. Superbitchenes hemmelighet er en av fem bøker om denne gjengen. 

Lydboka for hele familien:

Bestefar på rømmen lydbok forside

Bestefar på rømmen av David Walliams

Her er en vakker fortelling om forholdet mellom en liten gutt og bestefaren hans, og et actionfylt eventyr om ekspedisjoner med jagerfly over London.

Bestefaren til Jack: 
– Går med tøfler i butikken. 
– Serverer hermetisk tunge til middag. 
– Glemmer ganske ofte hva Jack heter.

Men bak spakene på sitt Spitfire jagerfly er han ustoppelig! Under 2. verdenskrig var bestefaren til Jack jagerflypilot. Nå er han en litt forvirret, gammel mann som er blitt plassert på gamlehjem. Sammen planlegger Jack og bestefar en spektakulær flukt – uten å ane at den gale bestyrrerinnen har tatt opp jakten på dem … Bestefar på rømmen er en av mange bøker av David Walliams. 

Alle nye abonnenter høre disse og mange flere bøker til både små og store gratis i Fabel-appen. Klikk her for å starte din gratisperiode!