Roald Dahls barnelydbøker - Fabel

Roald Dahls barnelydbøker

Fra den sprø Willy Wonka til den modige Matilda, lar Roald Dahls utrolige lydbøker barna få drømme seg bort til et univers fylt med humor, spenning og fantastiske opplevelser.

Barn som hører på Roald Dahls barnelydbøker sammen
I Roald Dahls barnebøker er det barna som er heltene . Kanskje er det en av grunnene til at bøkene aldri slutter å begeistre nye lyttere?

Barnelydbøkene til Roald Dahl finner du bare i Fabel. Klikk her for å begynne å lytte! 

Her er Roald Dahls lydbøker:


Lydboka Matilda av Roald Dahl

Matilda

Passer for: barn fra ca 8 år

Lest av: Inger Lindheim Gundersen

Matilda er en helt spesiell jente med usedvanlige evner. Hun lærer å lese i en alder av 3 år, og bøker blir hennes store glede og lidenskap. I tillegg har hun overnaturlige evner.

Men Matilda vokser opp i en familie som bare er opptatt av penger og TV. De legger ikke merke til Matildas spesielle evner. Når Matilda begynner på skolen, gleder hun seg og tror at nå skal hun endelig få lære mange nye ting. Men hvordan skal hun klare å overleve på en skole der læreren synes det er helt greit å kaste barna ut av vinduet?

Lydboka Heksene av Roald Dahl

Heksene

Passer for: barn fra 6 år

Lest av: Kjersti Holmen

I eventyrene har hekser alltid tåpelige, svarte hatter og svarte kapper og rir på kosteskaft. Men dette er ikke noe eventyr.

Denne boka handler om virkelige hekser. Det du først og fremst må vite om virkelige hekser, er dette: Virkelige hekser har helt alminnelige klær og ser stort sett ut som kvinner flest. De bor i vanlige hus og har vanlige jobber. Det er derfor det er så vanskelig å fange dem.

Lydboka Charlie og sjokoladefabrikken av Roald Dahl

Charlie og sjokoladefabrikken

Passer for: barn fra 6 år

Lest av: Espen Beranek Holm

Fem barn – og bare fem barn – skulle få komme inn i Willy Wonkas sjokoladefabrikk. De fem heldige skulle få se alle de mystiske maskinene i fabrikken, som laget verdens mest vidunderlige sjokolade.

Men hva hender når de fem barna møter den berømte Willy Wonka? Hva hender når de møter de ukjente fabrikkarbeiderne, som kaster bitte små skygger på vinduene og snakker på rim? Og hva hender når barna – det ene etter det andre – ikke adlyder Willy Wonka?

Lydboka Charlie og den store glassheisen lydbok

Charlie og den store glassheisen

Passer for: Barn fra 6 år

Lest av: Espen Beranek Holm

Glassheis ute av kurs! Willy Wonka er et geni når det gjelder sjokolade, men Charlie og familien hans tviler på Wonkas evner når det gjelder å styre en glassheis.

I denne frittstående fortsettelsen av Charlie og sjokoladefabrikken har heisen kommet ut av kurs og er på vei ut i verdensrommet. Klarer den oppfinnsomme eks-sjokoladefabrikkdirektøren å få dem tilbake til jorda?

Lydboka SVK av Roald Dahl

SVK

Passer for: barn fra 6 år

Lest av: Jan Gunnar Røise

Vesle foreldreløse Sophie blir en natt kidnappet av et kjempesvært menneskelignende vesen: SVK eller Den Store Vennlige Kjempe.

SVK er ikke som de andre kjempene som hver natt raser rundt i verden på jakt etter favorittmaten sin – små søte uskyldige barn. SVK vandrer nemlig rolig rundt i nattestille gater og blåser nydelige drømmer inn i soveværelsene til små gutter og jenter. Dette er en helt unormal oppførsel av en kjempe. Den lille jenta og den vennlige kjempen blir venner og legger en fantastisk plan for å redde alle barn fra de digre kjøttslafsende kjempene.

Lydboka Georgs magiske medisin av Roald Dahl

Georgs magiske medisin

Passer for: barn fra 6 år.

Lest av: Ivar Nergaard.

Georg finner opp medisinen som gjør underverker med ufyselige bestemødre.

Georgs bestemor er ikke som bestemødre flest – snill og koselig. Georgs bestemor er derimot nifs, og hun bare syter, klager, knurrer, bråker og blander seg opp i alt mulig. Georg orker bare ikke denne bestemoren mer og vil forandre henne. Hun skal få smake sin egen medisin! Og da må han lage en magisk en, hvor tennvæske, loppepulver, grisepiller og hårfjerner er viktige ingredienser.

Lydboka Danny og den store fasanjakten av Roald Dahl

Danny og den store fasanjakten

Passer for: barn fra 8 år.

Lest av: Terje Strømdahl.

Danny og den store fasanjakten er kanskje den mest alvorlige av Roald Dahls bøker for barn, samtidig som den er vakker og humoristisk.

Danny og faren hans bor i en sigøynervogn bak en bensinstasjon faren driver. De eier den vesle jordflekken de bor på, mens all jorda rundt dem eies av den ufordragelige godseieren Mr. Hazell. Han gjør alt han kan for å få Danny og faren hans vekk, men de gir seg ikke så lett. Og så er det tid for den store fasanjakten, og da får Mr. Hazell seg en lærepenge til landsbyens fryd.

Lydboka Den fantastiske Mikkel Rev av Roald Dahl

Den fantastiske Mikkel Rev

Passer for: barn fra 6 år.

Lest av: Trond Peter Stamsø Munch.

I hiet under det store treet på den skogkledde åsen bodde herr Rev og kona hans og de fire reveungene deres. Hver kveld dro Rev ned i dalen og hentet den maten de trengte hos gårdbrukerne Bred, Bisk og Bønne. Men der gir de ikke fra seg noe frivillig!

Hver kveld henter de hagla si og legger seg på lur, men forgjeves. Selv om Bred, Bisk og Bønne jakter natt og dag med både gevær, spader og gravemaskiner, klarer Herr Rev alltid å redde seg unna. Til slutt bestemmer Bred, Bisk og Bønne seg for å sulte revefamilien ut av hiet. Men herr Rev er en smart fyr.

Verdens største fersken, en lydbok av Roald DahlVerdens største fersken

Passer for: Barn fra 8 år.

Lest av: Ivar Nergaard.

Bli med James på en helt utrolig reise!

James Henry Trotters foreldre ble spist av et neshorn, så nå bor han sammen med sine to forferdelige tanter. En stekende varm sommerdag skjer det noe merkelig. En enorm fersken begynner å vokse i hagen. Snart ruller James og verdens største fersken vekk fra de fæle tantene. Det blir begynnelsen på en fantastisk og vidunderlig reise.

Lydboka Eddap Liks av Roald Dahl

Eddap liks

Passer for: barn fra 8 år.

Lest av: Terje Strømdahl.

En Roald Dahl bok som bare er morsom, varm og snill – finnes det? Ja her er den, og den er ikke blitt kjedelig av den grunn!

Hoppy bor alene. Det gjør fru Silver også, i leiligheten under ham. Hoppy elsker fru Silver, men fru Silver vier all sin kjærlighet til skilpadda Alfie. Hoppy er for sjenert til å gi fru Silver det aller minste hint om at han elsker henne. Men så en morgen snakker de med hverandre fra altanen. Silver forteller om hvor glad hun hadde blitt hvis skilpadda Alfie bare kunne ha vokst seg litt større. Da sier det “klikk” i hodet til Hoppy og en forbløffende idé slår ned i ham. Ved hjelp av et mystisk vers og 140 skilpadder vil han vinne fru Silvers hjerte!

Lydboka Den magiske fingeren av Roald Dahl

Den magiske fingeren

Passer for: barn fra 6 år.

Lest av: Marit Jaastad.

Har du noen gang hørt om en jente som har en magisk finger?

Jenta i denne historien er svært uvanlig. Når noen gjør henne sint, og hun bare ikke klarer å stanse, straffer hun dem med et lyn fra den magiske, gnistrende fingeren. Resultatene er fantastiske, magiske . og morsomme.

Lydboka Bittesmåene av Roald Dahl

Bittesmåene

Passer for: barn fra 4 år.

Lest av: Espen Beranek Holm.

Spennende, skummel og vakker lydbok fra Roald Dahl.

Vesle Billy er lei av å være snill, og han lengter etter å utforske den store, svarte skogen. Selv om moren hans har advart ham mot knasknusere og hornsvingere, går han inn mellom de mørke trærne.

Lydboka Den kjempestore krokodillen av Roald Dahl

Den kjempestore krokodillen

Passer for: barn fra 6 år.

Lest av: Harald Heide-Steen

De fleste krokodiller synes barn er både sure, seige og vonde. Men ikke Den Kjempestore Krokodillen. Nå skal han inn i jungelen for å finne seg et barn til frokost!

Ja, for den kjempestore krokodillen spiser barn dersom han greier å få tak i dem. Men det er ikke lett! Derfor må krokodillen være like smart som den er stor, og kamuflere seg som best den kan. Og den er lurere og lumskere enn du kanskje tror, der den står og er nesten usynlig . godt forkledd som for eksempel lekeapparat på lekeplassen. Harald Heide Steen leser med humor og stor innlevelse om krokodillens videre skjebne . får krokodillen det den ønsker seg til frokost, eller blir det bare krokodilletårer?

Lydboka Sjiraffen Pelli og jeg av Roald Dahl

Sjiraffen Pelli og jeg

Passer for: barn fra 6 år.

Lest av: Harald Heide-Steen.

En sprudlende og morsom lydbok for de minste og de litt større.

Like i nærheten av der Billy bor, ligger det et merkelig gammelt trehus som han alltid har hatt lyst til å utforske nærmere. Det pleide å være et konditori i første etasje, og moren til Billy har forklart ham at i gamle dager var konditori nesten det samme som godteributikk. Og det Billy ønsker seg mest av alt i verden, det er å eie en godteributikk. En morgen oppdager Billy at det er noen i det nedlagte konditoriet. Det viser seg å være de tre vinduspusserne Giraffen, Pelli og Apen som har kjøpt det gamle huset. Nå trenger de vinduspusseroppdrag slik at de får råd til mat: Apen trenger valnøtter, Pelli må ha laks og Giraffen kan bare spise de lyserøde og de lilla bladene på ringle-ringle-treet.

Dustene, en lydbok av Roald Dahl

Dustene

Passer for: barn fra 8 år.

Lest av: Trond Peter Stamsø Munch.

Herr og fru Dust er duster. De er også utrolig ufyselige.

Derfor klekker Rulle-Rask-fuglen og apen Klubbi-Klopp ut en genial plan. Nå skal endelig herr og fru Dust få smake sin egen medisin.

 

Roald Dahls barnelydbøker er klassikere som engasjerer og fenglser nye generasjoner av barn. Du finner dem bare i Fabel. Klikk her for å begynne å lytte!