Lydbok-tips: Påskekrim! - Fabel

Lydbok-tips: Påskekrim!

Gjør deg klar til påske med det særnorske fenomenet krim + påske = sant! Her er våre anbefalinger til lydbøker og lydbok-serier du kan kose deg med!

En mann som hører lydbok mens han er ute på tur
I påsken går hygge og uhygge hånd i hånd. Gled deg til å høre årets nervepirrende påskekrim på lydbok!

 

En spennende stalker-krim: Kartografen av Anette Hemming

Ikke hørt navnet Anette Hemming før? Da bør du merke deg det nå. Hennes debut-krim Kartografen er en skikkelig, skikkelig spennende lydbok!

I et velstående nabolag i Bærum forbereder den nyskilte tobarnsmoren Lisbet en helt vanlig frokost da hun oppdager et håndtegnet kart festet på kjøkkenvinduet. Kartet viser rommet hun befinner seg i, og er markert med et rødt kryss. På baksiden er det størknet blod. Dagen etter blir hun funnet drept på sitt eget kjøkken.

Etterforsker John Persvik sliter med å finne et motiv og en mulig drapsmann, men så hevder en lokal dranker at han kan ha vært vitne til noe mystisk den natten Lisbet ble drept.

«Kartografen er ganske enkelt vellykket»

NRK

Lydbok Agentene Mick Herron Slough House-serien

Satire og spenning, hånd i hånd: Slough House-serien av Mick Herron

Slough House er en avfallsplass der britiske etteretningsagenter blir dumpet om de roter det til på jobben. 

De som jobber der kalles De sløve hestene, og alle har de havnet i vanære på grunn av tabber de har gjort. Og på toppen sitter sjefen, den hissige Jackson Lamb, som er mildt sagt vanskelig å samarbeide med, og som vil gjøre hva som helst for å komme tilbake i etterretningstjenesten. I en satirisk stil klarer Mick Herron å beskrive det moderne England gjennom denne gjengen ikke helt veltilpassede politifolk, som høyst uvillig må samarbeide med hverandre.

Lydbok Kokain Pascal Engman

Samfunnsaktuelle thrillere: Vanessa Frank-bøkene til Pascal Engman

I et Stockholm der kriminaliteten aldri sover, og der nye hatgrupper dukker opp i et stadig kaldere samfunn, tar etterforsker Vanessa Frank seg av de mest kompliserte sakene.

Serien har fått strålende kritikker for hvordan bøkene klarer å ta vår samtid på pulsen, og ta opp aktuelle samfunnsproblemer i en ytterst spennende setting. Det er ikke uten grunn at Pascal Engmans lydbøker når et stadig større publikum, og om du ikke har stiftet bekjentskap med Vanessa Frank ennå, er tiden rundt påske et veldig godt tidspunkt å starte på.

Ohlsson-Isbryter-Lydb.indd

Småby-spenning på sitt beste: August Strindberg-serien til Kristina Ohlsson

Møt August Strindberg, en tidligere finansmann som har forlatt en fremgangsrik karriere i Stockholm for å starte en bruktbutikk på et bitte lite sted på den svenske vestkysten. 

Det høres kanskje ut som starten på en feelgood-roman? Det er er det ikke. For på vestkysten blir det alt annet enn stille og rolig, når mennesker forsvinner, og gamle mordsaker ryster lokalsamfunnet. Bli kjent med interessante mennesker i et vakkert miljø der ondskapen lurer rundt hjørnet.

Lydbok Trude Teige Løgnere

Nervepirrende journalist-krim: Trude Teiges serie om Kajsa Coren

Alle mine bøker er basert på sanne historier, har forfatter og journalist Trude Teige uttalt. Det gjør bare bøkene hennes enda mer spennende. 

Serien startet faktisk med Trude Teiges journalistiske etterforskning i barnehjemsskandalen i Norge, og gjennom bøkene har hun blitt en mester i å blande fiksjon og spenning med faktiske hendelser som har funnet sted, noe som gir en verdifull dimensjon til bøkene hennes. Kanskje er det også derfor mange av historiene gjør så sterkt inntrykk?

Lydbok Siste spiker Stefan Ahnhem

En av Skandinavias mest populære serier: Fabian Risk-serien til Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhems bokserie om Fabian Risk er kjent for sine komplekse plott, realistiske karakterer – og det går ikke alltid bra til slutt.

Serien tiltrekker lesere med sin blanding av intriger, overraskende vendinger og dybde i karakterutviklingen. I politiets samarbeid på tvers mellom Sverige og Danmark møter vi en lang rekke rystende drapssaker og et politikorps som innimellom jobber mer mot sine egne enn mot de kriminelle. Serien er den typen som setter spor, lenge etter at du har lyttet ferdig, og får deg til å ville ha mer – og mer!

 

Du finner alle disse og tusenvis av andre lydbøker i Fabel-appen. Og du? Som ny kunde prøver du Fabel gratis og helt uforpliktende.

 Klikk her for å starte din prøveperiode!