Påskekrim-anbefalinger - Fabel

Påskekrim-anbefalinger

Vi gjør oss klar til påske med det særnorske fenomenet krim + påske = sant! Her er våre anbefalinger til serier du kan kose deg med!

I påsken går hygge og uhygge hånd i hånd – få med deg årets nervepirrende krim.

Archie Sheridan-serien av Chelsea Cain

Ny serie i Fabel!

Chelsea Cains hyllede krimserie omhandler Archie Sheridan, en etterforsker som sliter med psykiske og fysiske problemer etter å ha blitt grusomt torturert av en kvinnelig seriemorder to år tidligere.

I første bok går en ny seriemorder løs, og Archie kommer tilbake som leder for sin gamle spesialgruppe. Susan Ward, en ung journalist som følger etterforskningen, forstår at Archie skjuler noe. Hun lurer på hva som egentlig skjedde de dagene han ble holdt fanget av seriemorderen, og om han er i stand til å stoppe den nye morderen.

Med hver eneste nye bok i serien bekrefter Cain sin evne til å skrive besettende historier og holde leseren i åndeløs spenning. Bøkene blir utgitt i forkant av påske, og etter påske – en nervepirrende serie å ta med seg ut april måned!

 

Offer 2117 av Jussi Adler-Olsen

Til sommeren kommer bok 9 fra Avdeling Q-serien; Natriumklorid! Før den tid anbefaler vi bok 8 i serien: Offer 2117, som fokuserer på Assads historie!

I over ti år har Assad vært et gåtefullt kraftsenter i Avdeling Q. En kjedereaksjon av voldsomme hendelser bringer ham på randen av total kollaps. Bare Rose, som også har sine utfordringer, kan hjelpe Assad å fri seg fra de mørke demonene som vekkes til live av den spanske journalisten Joan Aiguaders dekning av en flyktnings tragiske død.

 

Løgnene du fortalte av Harriet Tyce

Perfekt krimbok til påskeferien

Kan du skille sannheten fra løgnene?

Sadie er tvunget til å flytte tilbake til London sammen med datteren sin Robin, etter at mannen hennes har fortalt at han har vært utro og vil skilles. Livet de har etablert i USA, blir ødelagt på dagen.

Sadies avdøde mor var både kontrollerende og manipulerende. For å kunne motta morens arv er betingelsene at de må bo i huset hun har etterlatt seg, og at Robin må gå på den samme eksklusive privatskolen som Sadie gikk på. Sadie hatet skolen da hun gikk der, men de har ikke råd til å gjøre noe annet. Skolemiljøet er svært konkurransepreget, ikke bare blant elevene, men også blant mødrene.

Sadie får tilbake sin gamle jobb som strafferettsadvokat og må assistere i en sak der en lærer blir anklaget for et forhold til en elev, en sak som kan ha forbindelser til Robins skole.

 

Dalen av Bernard Minier

En ny Martin Servaz-krim fra en av Frankrikes ledende krimforfattere.

«Jeg tror noen forsøker å spille Gud»

En dal avskåret fra resten av verden. Et kloster fylt av hemmeligheter. Et skrik om hjelp midt på natten. En mystisk skog. En serie grusomme mord. Vettskremte innbyggere som vil at rettferdigheten skal seire. Et samfunn på randen av kaos.

 

Vårlik av Mons Kallentoft

Bok nr 4 i serien om Malin Fors. (Kommer ut i app 28. mars)

Vårsolen skinner over Linköping og de vinterbleke menneskene som har våget seg til uteserveringene rundt torget. Noen svaler kretser over dem, fargerike tulipaner lyser fra bedene og en mor med to små barn går mot minibanken. Men plutselig rives idyllen i filler av en kraftig eksplosjon.

 

 

I fritt fall av Anita Berglund

Første bok om Didrik Claussen – ny krimserie!

Didrik Claussen har arbeidet i mange år som profilerer i USA. Nå er han på besøk i hjemlandet, og på hans første dag hjemme blir ungdomskjæresten, den kjente forsvarsadvokaten Liv Hege Furuset, funnet drept. I arbeidet med å sette sammen gjerningspersonens profil, må han grave dypt i Liv Heges liv. Didrik finner ut at hun var en kvinne med mange hemmeligheter. Hvorfor var hun i ferd med å skifte karriere? Hvorfor hadde hun testamentert formuen sin til en person tilsynelatende helt uten forbindelse til henne selv? Og hva var grunnen til at hun virket så lykkelig i dagene før hun ble drept? I hennes etterlatte papirer blir det dessuten funnet et trusselbrev og en lapp med fire greske gudenavn. Navnene knyttes til et hemmelig brorskap av intelligente studenter hun en gang tilhørte. Så blir enda et av medlemmene i studentbrorskapet funnet drept …

 

Kniv av Jo Nesbø

Neste bok i Harry Hole-serien, Blodmåne, kommer i Fabel til sommeren! For å varme opp til den anbefaler vi hele serien, men spesielt den forrige boken: Kniv!

Harry Hole har mistet alt. Han har begynt å drikke igjen, Rakel har kastet ham ut, han har mistet jobben på Politihøgskolen, men får, som avdanket legende, aller nådigst jobbe som papirflytter på Politihuset. Når han tror det ikke er mer å tape, starter han en ensom jakt på en gammel fiende. Harry stilles overfor to valg: å gå under med en gang. Eller å reise seg og gå under senere. Kan hevntørsten redde Harry?

 

Alle lyver av Camilla Grebe

Unn deg selv solid krim til påsken med Camilla Grebe sine krimbøker! Til sommeren kommer hennes neste bok, Velkommen til evigheten, ut i Fabel.

Maria er heldig, og hun vet det. Hun trives i jobben som lærer, hun elsker sønnen sin, sin nye mann Samir og – som oftest – bonusdatteren Yasmin. Men når Yasmin sporløst forsvinner en desembernatt og Samir blir anklaget for å ha drept sin egen datter, raser Marias tilværelse sammen.

Ingen kan vel drepe sitt eget barn? I alle fall ikke mannen hun elsker og kjenner så godt?

Alle lyver handler om den fine linjen mellom løgn og sannhet som vi stadig balanserer på. En besettende kriminalroman og en skildring av en familie i fritt fall.

 

Stormvakt av Kristina Ohlsson

Neste bok i serien; Isbryteren, slippes i Fabel til sommeren.

Samme stormfulle natt som August Strindberg kommer til Hovenäset i Bohuslän, forsvinner den populære læreren Agnes sporløst. August har lagt Stockholm og en fremgangsrik karriere i finansbransjen bak seg for å følge drømmen om å åpne «Strindbergs second hand». Endelig skal han få drive med noe han elsker å gjøre – kjøpe og selge brukte ting – og dessuten på et sted som han har lengtet etter å dra tilbake til.
Men hele vestkystidyllen rystes av Agnes’ forsvinning. Politiet, med den empatiske og engasjerte Maria Martinsson i spissen, leter etter Agnes dag og natt. Håpet om å finne henne i live svinner. Hva er det som har skjedd? Og hvorfor får August Strindberg en ubehagelig følelse av at han sitter på en del av løsningen?

Kristina Ohlsson er en av Sveriges mest populære krimforfattere. Stormvakt er den første boken i en ny krimserie med handling fra Sveriges vestkyst, og med politietterforsker Maria Martinsson og brukthandler August Strindberg i hovedrollene.