April-lydbøkene som venter på deg - Fabel

April-lydbøkene som venter på deg

Gled deg til krim fra Robert Wilson og Rune Timberlid, massevis av gode romaner – og intet mindre enn en sex-podkast med Nina Brochmann!

Kvinne som er ute i skogen og høre lydbok mens hun trener
April kommer med lysere dager, og mer tid til å kose seg utendørs. Husk å ta med deg en underholdende lydbok!

2. april:

Lydbok Kari Bøge Om alt kunne slutte her

Kari Bøge: Om alt kunne slutte her. Roman.

Hva er et lykkelig liv? I hvert fall ikke det Sara levde inntil nylig.

En forelskelse gir henne mot til å bryte opp fra samboer, jobb og familie. Hun reiser tilbake til barndommens Danmark og slår seg ned i en by på Fyn. Litt etter litt får hun et nytt syn både på oppveksten og valgene hun har tatt. Den nye hverdagen består av de samme brikkene som før: tjene penger, finne et sted å bo og mennesker å omgås. Men måten hun plasserer brikkene på, er annerledes nå. I stedet for å stirre seg blind på det hun ønsker livet skal dreie seg om, griper hun det slik det er.

3. april:

Lydbok Veggen Marlen Haushofer

Marlen Haushofer: Veggen. Roman.

En kvinne befinner seg alene på en jakthytte i Alpene. En morgen oppdager hun at hun er fanget i et område omgitt av en glassvegg. På den andre siden av veggen ser menneskene ut til å være døde.

Sammen med noen få dyr skaper kvinnen seg et liv i fjellene, et liv som handler om å skaffe mat, hogge ved, vedlikeholde hytta og fôre dyra. Men mest av alt handler det om å holde angsten i sjakk og finne mening i en tilværelse avskåret fra menneskeheten.
Veggen er et moderne mesterverk med dype psykologiske og politiske undertoner.

4. april:

Lydbok Anne Øfsti Si at vi har hele dagen

Anne Øfsti: Si at vi har hele dagen. Roman.

Hvem kunne jeg ha blitt om alt hadde vært annerledes?

Rebekka sørger over søsteren Marions død – de er begge adoptert fra Korea, og vet ingenting om hvem mødrene deres var. Hun bestemmer seg for å lete etter røttene sine. I Korea møter hun I-Sook, som bærer på en mørk og uforløst historie. Og hun møter «komfort-kvinnene», unge jenter som ble holdt fanget og misbrukt av japanske soldater under krigen, og som ble utstøtt av sine egne da de senere kom tilbake til Korea.

Menneskene i denne romanen stiller seg selv spørsmålet: Hvem kunne jeg ha blitt om alt hadde vært annerledes? Det er en fortelling om hvordan minner blir glemt og hva som skjer når man velger å huske.

5. april:

Lydbok Ingvild Lothe Havfruehjerte

Ingvild Lothe: Havfruehjerte. Roman.

En poetisk punktroman om kjærlighet, vold og sorg, om et ufødt barn, om naturen, og om dyrenes eventuelle betydning for menneskene.

Ei navnløs jente leter etter kjærlighet eller noen å snakke med. Hun møter Nord, hun elsker ham med det samme, han forsvinner. Hun møter Faderen, hun elsker ham med det samme, hun forsvinner. Den navnløse jenta kan ikke elske.

I «Havfruehjerte» fremstår virkeligheten skeiv og skremmende, og relasjonene umulige. Språket veksler mellom lyrisk følsomhet og skarpt vidd, ømhet og et akutt nærvær. Samlet sett er «Havfruehjerte» en historie om å prøve å finne en måte å være i verden på, når verden er uutholdelig.

8. april:

Lydbok Lidenskapen kjenner ingen grenser Eva Swedenmark

Eva Swedenmark: Lidenskapen kjenner ingen grenser. Underholdningsroman. Bok nr 3 i Syster Yster-serien.

Lidenskapen kjenner ingen grenser er tredje del i Eva Swedenmarks uimotståelige serie om den litt rare, men akk så sjarmerende gjengen som samles rundt en bruktbutikk, og som er levende bevis på at livet ikke er over bare fordi man har nådd pensjonsalderen, snarere tvert imot. 

Etter den overveldende, men vellykkede auksjonsreisen til New York, er søstrene Vera og Mimmi tilbake i hverdagen i bydelen Aspudden i Stockholm og i bruktbutikken Syster Yster, men nå med penger i lommen og en helt annen selvtillit. Takket være Margots fantastiske kleskreasjoner gjorde søstrene suksess på den andre siden av Atlanteren, og nå lager hun nye klær av gamle, med nyvunnet entusiasme og livslyst!

Viola, som er i åttiårene, la ut på et helt eget amerikansk eventyr, og har klart å få med seg ungdomskjæresten Rick hjem til Sverige, og det etterlengtede bryllupet nærmer seg. Men Rick får en uønsket beskjed fra USA og blir tvunget til å dra tilbake. Betyr dette slutten på den spektakulære kjærlighetshistorien?

  • Joseph Conrad: Gaspar Ruiz: den sterke mannen. Roman.

9. april:

Lydbok Elvestengfolket Thure Erik Lund

Thure Erik Lund: Elvestengfolket. Roman. Bok nr 3 om Thomas Myrbråthen.

Tomas Myrbråten vokser opp i et østlandsk bygdesamfunn. Helene, som Tomas senere slår seg sammen med inne i byen, tilhører Elvestengfolket, en slekt som flytter ut på flåter om sommeren og produserer brasfett og andre østnorske delikatesser. Samtidig er boken en fortelling om hvordan Tomas og Helene takler livet inne i Oslo.

“Elvestengfolket” er tredje bok i romansyklusen om åndsmennesket Tomas Olsen Myrbråten og hans arbeid med å skrive sin egen verdensteori.

10. april:

Podkast Sex med Dr Brochmann av Nina Brochmann

Nina Brochmann: Sex med Dr. Brochmann. Podkast.

Sex er gøy, men også blodig alvor, sier lege Nina Brochmann.

I podkastserien Sex med Dr. Brochmann gir Nina Brochmann deg et unikt innblikk i seksualitetens lange og brokete historie, samtidig som hun dissekerer samtidens mest presserende sexproblemer. Her får du servert vitenskapens heteste tips og mest absurde studier. Bli med Dr. Brochmann, kjent fra de bestselgende bøkene Gleden med skjedenJenteboka og Gutteboka, på en odyssé gjennom underlivets fascinerende irrganger. Vi garanterer løs snipp, de smarteste gjestene og uvurderlige aha-opplevelser.

Lydbok Haugtussa Arne Garborg

Arne Garborg: Haugtussa. Roman.

Ein stor, norsk klassikar!

Haugtussa (1885) er eit diktverk om grunnkreftene i menneskelivet, om striden mellom godt og vondt, og samstundes ein fulltonande lovsong til naturen, sett gjennom augo til hovudpersonen Veslemøy. Ho er synsk og kan sjå både inn i huldreheimen og gjennom menneska. I sitt eige liv får ho røyne svik i kjærleik, og ho blir freista til å gå over til dei mørke maktene.

Lydbok Thorvald Steen Løvehjerte

Thorvald Steen: Løvehjerte. Roman.

Løvehjerte er en fortettet roman om en mann som lever i skyggen av sin egen myte, en fanatisk hærfører som skal erobre verdens største helligdom og en konge som brått blir sårbar.

Den 6. april 1199 dør Richard I av England. For ettertiden skal han bli kjent som Richard Løvehjerte. Femten år gammel leder han en hær mot sin far. Fjorten år senere er han pavens opplagte valg til å lede det tredje korstoget og erobre Jerusalem. Hans hovedfiende er muslimenes leder Saladin. Men er det sant at han er Guds utvalgte, slik moren sier? Og er virkelig Saladin Djevelen selv?

Romanen bygger på omfattende undersøkelser og tegner et overbevisende litterært portrett av et menneske som har opptatt historikere, diktere, romanforfattere og lesere i århundrer.

11. april:

Lydbok Odd W. Surén Den som skriver

Odd W. Surén: Den som skriver. Roman.

En av våre fremste litterære forfattere har skrevet en  usedvanlig roman – om språk, samfunn, skrift og virkelighet, og om menneskets lodd. Dette er både en framtidsfabel og en samtidsdiagnose.

Det er bare én av gangen som kan ha tittelen den som skriver. Slik har det vært siden den første Boken ble skrevet i Blokk, der Byggerne bor, mellom Mørket og de uutgrunnelige Bringernes steder.
Når er det Corr som er den som skriver, og alt han vet, har han lært fra Bøkene. Men hvordan ser Byggerne på ham? Hvordan kan han være den som skriver? Han, som har en skikkelse som gjør ord tvilsomme!
Fra Mørket kommer mange slags skapninger. Slik har det alltid vært. Men én dag kommer det en mann fra Mørket, og alt blir forandret.

  • Margit Sandemo: Mannen fra Tåkedalen. Serieroman. Bok nr 4 i Sagnet om Lysets rike.

12. april:

Lydbok Robert Wilson Et lite drap i Lisboa

Robert Wilson: Et lite drap i Lisboa. Krim.

Liket av en jente blir funnet på en strand utenfor Lisboa. Bak drapet skjuler det seg en større urett.

Catarina Oliveira er bare femten år da hun blir myrdet. Hun blir funnet naken på en strand i nærheten av Lisboa. Noen har slått henne i hodet med en stump gjenstand. Catarina Oliveira var i all sin ungdommelige selvsikkerhet ingen enkel person. Mange hadde motiv for å drepe henne.

Politietterforsker Zé Coelho innser snart at saken har røtter i Portugals historie. Sporene peker mot revolusjonsåret 1974 – det gamle fascistregimets forbrytelser ble aldri gjort opp, og noen kan ha søkt hevn. Men etterforskningen fører ham enda lenger bakover i tiden – til den andre verdenskrig.

15. april:

Lydbok Ragnhild Jølsen Rikka Gan

Ragnhild Jølsen: Rikka Gan. Roman.

En klassiker!

Den unge og vakre Rikka blir hold-dame for den rike eieren av gården som hennes bror og svigerinne forpakter. Slik kan familien trygt få bli sittende, selv om de ikke lenger eier Gan. Rikka ofrer alt for slekten – sine drømmer, sin sjel og sin kropp.

  • Arthur Arntzen: Å gjer mæ ikkje + Å lyg ikkje + Å sei ikkje meir. Humor. Oluf-serien.

16. april:

Lydbok Det er personlig

Lisa Esohel Knudsen: Det er personlig – Om rasisme og ytringsfrihet. Dokumentar. 

Drapet på George Floyd i 2020 utløste en voldsom bølge av Black Lives Matter-protester over store deler av verden.

Også her til lands var det demonstrasjoner og mye engasjement – men mange av dem som fortalte om sine negative erfaringer, fikk høre at rasisme ikke er et problem i Norge. Med denne lydboken ønsker forfatter Lisa Esohel Knudsen å få rasismedebatten tilbake på rett spor. Hun utfordrer våre blindsoner og viser hvordan identitetspolitikk kan være et nyttig verktøy i kampen mot diskriminering. Det holder ikke bare å være mot rasisme, vi må også være antirasister om vi skal bli et samfunn med like rettigheter og ytringsrom for alle.

17. april:

Lydbok Anne Oterholm Toget fra Ajiccio

Anne Oterholm: Toget fra Ajaccio. Roman.

Sindre er en mann på reise gjennom det sørlige Frankrike. Sammen med ham er sønnene hans; to barn han aldri skulle ha tatt med seg på en tur uten noe spesielt mål.

Han treffer mennesker som blir påvirket av sitt møte med ham, men uten at de selv har noen bestemt innvirkning på hans videre ferd. Hjemme i Norge sitter Sindres tremenning Nora og skriver historien hans. Iblant ønsker og forestiller hun seg at Sindre er broren hennes, men samtidig er hun tiltrukket av ham. Forelsket? Hvem er de, Sindre og Nora?

  • Josephine Tey: Brat Farrar. Roman.

18. april:

Lydbok Thorvald Steen Kamelskyer

Thorvald Steen: Kamelskyer. Roman.

Erik Lindholm er forfatter, med noen få diktsamlinger bak seg. Da han får et reisestipend, blir han overtalt av sin kone til å dra til Lisboa for å skrive.

Der forelsker han seg i Cecilia, en engelsk journalist. Samtidig er det noe som skjer hjemme, kona er rar i stemmen når han ringer. Parallelt fortelles historien om Saladin,en av de store forbildene i den islamske verden. Saladin kjempet mot kristendommen,og var lenge en grusom stridsherre. Plutselig vender han om, og blir en fortaler for tilgivelse og forståelse. Med suveren sans for dramaturgi og kontraster, veves historiene om den norske forfatteren og den islamske krigsherren sammen.

19. april:

Lydbok Kim Småge Nattdykk

Kim Småge: Nattdykk. Krim.

I et marerittlignende dykk ved Romsdalskysten blir Hilke Thorhus vitne til mord. Døde dykkere snakker ikke – men Hilke vil ikke dø.

Hun mobiliserer alle krefter og greier å smette ut av morderens hender. Desperate døgn på flukt følger. Hilke kjemper med kropp og sjel, og her er det bare vljen og troen på egen verdi som teller.

22. april:

23. april:

24. april:

Lydbok Jenny Hval Perlebryggeriet

Jenny Hval: Perlebryggeriet. Roman.

Den norske jenta Jo kommer til byen Aybourne for å studere biologi. Hun flytter inn til den merkelige Carral, som bor alene i et nedlagt bryggeri og leser kjærlighetsromaner.

Huset viser seg å leve sitt eget liv, preget av forråtnelse og gjæring, og umerkelig begynner de to kvinnenes liv å gli over i hverandre. Begge innleder også et forhold til naboen Pym. En dag går det for langt, og virkeligheten viskes ut og blandes med Jos biologipensum, Carrals romaner og bryggeriets historie.

  • Kristin S. Ålovsrud: Tilgivelsens kraft. Serieroman. Bok nr 33 i Fredsår-serien.

25. april:

  • Luis Sepúlveda: Den gamle mannen som leste kjærlighetsromaner. Roman.
  • Margit Sandemo: Johannesnatten. Serieroman. Bok nr 5 i serien Sagnet om lysets rike.

26. april:

Lydbok Rune Timberlid Blodhemn

Rune Timberlid: Blodhemn. Krim. Bok nr 8 om Rolf Randen.

Eit brutalt drap kjem for dagen då den svært omstridde gruva i Vevring blir opna. Samstundes blir det funne eit gammalt drapsoffer på botnen av Førdefjorden like ved gruveanlegget.

Politibetjent Rolf Randen står sentralt i etterforskinga av drapet i gruva. Journalisten Karianne Grinde grev i den gamle drapssaka, og her kjem ho på sporet av andre dødsfall i distriktet. Har dei ein samanheng med dei to drapa i Vevring? Arbeidet fører også Karianne tilbake til dramatiske hendingar under den bitre sjukehusstriden mellom byane Florø og Førde.

29. april:

  • Joseph Roth: Den stumme profet. Roman
  • Kaja Nylund: Livets seilas. Serieroman. Bok nr 32 i Perlemor-serien

30. april:

Lydbok Sophie Kinsella En shopoholiker kommer til unnsetning

Sophie Kinsella: En shopoholiker til unnsetning. Underholdningsroman. Bok nr 8 om Rebecca Bloomwood. 

Shopoholikeren Becky Brandon (født Bloomwood) drar på redningstokt til Las Vegas!

Hollywood har vært full av overraskelser, og Becky legger ut på biltur til Las Vegas for å hjelpe venner og familie. Hun er fast bestemt på at hun skal komme til bunns i farens mystiske forsvinning, og dessuten vil hun hjelpe bestevenninnen Suze og kanskje til og med forsones med Alicia Bitch Stankelbein (eller kanskje ikke). Becky må satse høyt for å sikre en lykkelig slutt på USA-eventyret som begynte med En shopoholiker i Hollywood.

  • Thure Erik Lund: Inn. Roman. 

 

Du finner alle disse og tusenvis av andre lydbøker i Fabel-appen. Og du? Som ny kunde prøver du Fabel gratis og helt uforpliktende. 

Klikk her for å starte din prøveperiode!