Lydbok-nyhetene i august - Fabel

Lydbok-nyhetene i august

I august skal vi tilbake til hverdagen. Heldigvis er Fabel-appen proppfull av gode lydbøker.

Uansett om du skal trene, kjøre bil til jobb eller fikse litt i huset etter sommerferien: Fabel-appen er full av lydbøker du kan høre imens.

2. august:

Arne Dahl: Ondt blod. Krim. Bok nr 2 i serien om A-gruppen

En mann blir bestialsk myrdet på Newark-flyplassen utenfor New York. Morderen booker seg inn på SK 904 til Stockholm.

Alt det svenske politiet vet, er at det sitter en usedvanlig brutal seriemorder på flyet, men de aner ikke hvilken av passasjerene det er. En spesialenhet rykker ut til Arlanda. Det haster. Sverige er i ferd med å importere sin første amerikanske seriemorder. Dette er opptakten til en oppsiktsvekkende og grusom kjede av hendelser som fører Paul Hjelm og hans kolleger i A-gruppen, spesialenheten for “forbrytelser av internasjonal karakter”, stadig nærmere ondskapens kjerne.

 • Hans Olav Lahlum: Haimennesket. Krim. Bok nr 6 om K2 og Patricia.
 • Tore Rem: Olav V – Den fremmede. Biografi
 • Agnes Ravatn: Verda er ei skandale. Sakprosa
 • Marius Horn Molaug: Verdens verste virus. Barn. Ny lydhistorie i den populære Verdens verste-serien. Kun hos Fabel!
 • Hanne Gellein: Alle fugler små. Krim.
 • Jan Mehlum: Den siste dansen. Krim. Bok nr 6 i Svend Foyn-serien
 • Mette Barfelt: Bakeriet søte fristelser. Serieroman. Bok nr 2 i Solvik-serien.
 • Bente Pedersen: Trollkvinne. Serieroman. Bok nr 8 i Raija-serien

3.august:

Erlend Frafjord: Ta Tina ble drept: en kriminaldokumentar. True crime.

Kan drapet på Tina Jørgensen endelig gå mot sin oppklaring?

Søndag 24. september 2000 ble 20 år gamle Tina Jørgensen meldt savnet i Stavanger. Hun ble funnet drept i en dreneringskum ved Bore kirke en måned senere, den 26. oktober. Saken er aldri blitt oppklart.

Erlend Frafjord fulgte saken som journalist i Stavanger Aftenblad. I årevis har han samlet biter til puslespillet. Hvem drepte Tina? Hva var kjærestens rolle? Hvem var de to mennene som sto ved en BMW og sa «ta det rolig, hun er godt gjemt»? Hvem var forretningsmannen som voldtok og banket opp prostituerte i leiligheten sin, og som bodde i Tinas nabolag? I denne boken kommer vi tettere på Tina og hennes mulige drapsmenn enn noen andre tidligere har gjort.

 • Tracy Rees: Et nytt liv for Florence Grace. Roman.
 • Kiera Cass: The Selection 1 + The Selection 2. Ungdom
 • Erlend Loe: Doppler. Roman. Bok nr 1 om Andreas Doppler.

 

4. august:

Øystein Milli: Orderud: avhørene, løgnene, de nye sporene. True crime.

Trippeldrapene på Orderud gård er en av norgeshistoriens mest omtalte drapssaker. Likevel har det aldri vært skrevet en samlet framstilling av saken. Før nå.

Som profilert krimekspert i VG og programleder for NRK-serien «Gåten Orderud» har Øystein Milli unike forutsetninger for å fortelle historien. I «Orderud» tar han oss med inn i en sak vi tror vi kjenner. Her er gårdsstriden, familiekonstellasjonene, alibiene og det berømmelige juleselskapet. Milli har tilgang til hittil ukjente avhør og politirapporter, og kaster nytt lys over sakens helt sentrale spørsmål: Hvem var den mystiske mannen som ringte 180-sentralen i Lærdal en uke før drapet? Hvem var skytteren? Detaljert, lærerikt og spennende som en krimroman: «Orderud» er true crime på sitt beste.

 • Olaug Nilssen: Vi har så korte armar. Roman
 • Christopher Pahle: Fantomplaneten. Barn. Bok nr 2 om Kass g Tycho
 • Rune Angell-Jacobsen: Bakhold. Serieroman. Amerika-serien nr 25

 

5.august: 

Mark Manson: Alt går til h*lvete: en bok om håp. Sakprosa. 

Endelig en ny bok fra forfatteren av den internasjonale bestselgeren “Den edle kunsten å gi f**n”.

Materielt sett har vi aldri hatt det så godt som nå, og vi er rikere, friskere og friere enn noe folkeslag har vært på noe tidspunkt i historien. Men det er mørke skyer i horisonten med tanke på fremtiden: Klimaet er i ferd med å bryte sammen. Regjeringer mislykkes. Økonomier kollapser. Selv om vi har tilgang på teknologi, utdanning og kommunikasjonsmuligheter våre forfedre bare kunne drømme om, føler mange i dagens samfunn likevel på en stor håpløshet.

I “Alt går til h*lvete” vender Mark Manson oppmerksomheten mot all den ufattelige elendigheten som foregår i verden rundt oss. Ved hjelp av et vell av psykologisk forskning på disse temaene, så vel som tidløs visdom fra filosofer som Platon, Nietzsche og Tom Waits, dissekerer han religion og politikk, ser på vårt forhold til penger, underholdning og Internett, og på hvordan for mye av det gode ikke nødvendigvis er bra for oss. Manson utfordrer oss til å være ærligere mot oss selv og få kontakt med verden på nye måter. Han utfordrer også definisjonene våre av lykke, tro og frihet – og håp.

 • Jørn Lier Horst: Jakten på trollmannens bok. Barn. Detektivbyrå nr 2
 • Erica James: Alt i et øyeblikk. Roman
 • Lucinda Riley: Helenas hemmelighet. Roman

Geir Tangen og Ørjan Karlsson: Bygda episode 1+2

Bli med til neste nivå av «Nordic Noir» i Geir Tangen og Ørjan N. Karlssons spennende lydserie Bygda!

Tyra Nordland våkner forslått og blodig i et fraflyttet hus. Hun aner ikke hvor hun er eller hva som har skjedd, men oppdager snart at hun er sperret inne. Det er med nød og neppe hun slipper unna flammenes rov da en fremmed ungdom setter fyr på huset.

Det skal vise seg at Tyra befinner seg i den gudsforlatte bygda Gudheim, som ved første øyekast framstår idyllisk og fredelig, men som snart avslører seg som alt annet. Dette er starten på en nervepirrende og heseblesende jakt på sannheten – sannheten om Gudheim, men også om Tyra selv.

Lydserien Bygda består av 8 helt nye episoder skrevet spesielt for Fabel av krimforfatterne Geir Tangen og Ørjan Karlsson, og det kommer to nye episoder hver uke i august. 

6.august:

 • Margit Sandemo: Våroffer. Serieroman. Sagaen om Isfolket nr 23
 • Bjørn Ingvaldsen: Nudistene. Barn
 • Anna Fiske: Hvordan begynner man på skolen?  Barn
 • Håkan Nesser: Halvmorderen. Krim
 • Frode Grytten: Rom ved havet, rom i byen. Noveller
 • Karin Smirnoff: Jeg dro ned til bror. Roman

Vigdis Hjorth: Er mor død. Roman

Johanna er kunstner og har tilbrakt de siste tre tiårene i USA sammen med mannen sin og sønnen deres. Etter at mannen dør, vender Johanna tilbake til hjemlandet. Hva gjenstår av livet Johanna etterlot seg i Norge for flere tiår siden?

Hva forventer hun å finne når hun kommer tilbake? Hvordan skal hun greie å bygge bro mellom fortid og nåtid? I romanen følger vi Johannas selvransakelse, men også hennes forsøk på å forstå og nærme seg sin mor. Igjen skriver Vigdis Hjort medrivende og dyptloddende om tidløs tematikk.

«Det er dypt rystende, brutalt ærlig, og klokt tenkt.»

Dagbladet, terningkast 6

9. august: 

Hadia Tajik: Frihet. En politisk og personlig historie. Biografi.

Norge er et av verdens beste land å bo i, sies det gjerne, og undersøkelsene er mange som bekrefter akkurat det. Men hvilke forutsetninger må ligge til grunn for et godt samfunn? Hva skal til for å få muligheten til å ta frie og selvstendige valg for sine liv? Og av hvilke krefter er denne muligheten truet?

Med disse spørsmålene har Hadia Tajik reist landet rundt og snakket med arbeidere og gründere, elever og skoleledere, pensjonister og ungdommer. Og de har alle svar på hva slags samfunn Norge bør være. Temaene er mange, som helse, utdanning og arbeid, men også om hvilke vilkår ytringsfriheten har i den digitale tidsalderen, eller hvor frie norske kvinner og menn er i valget av kjærlighet. Samtidig deler Hadia Tajik av sin egen historie, som datter av pakistanske innvandrere, født inn i en norsk arbeiderklasse, med en far i olja og en mor på butikken.

 • Arne Dahl: Blind jakt. Krim. Bok nr 3 om A-gruppen
 • Claire McGowan: Det du gjorde. Krim
 • Hans Olav Lahlum: Oppdraget. Krim
 • Ingeborg Arvola: Buffy By er inspireret. Barn
 • Trine Skei Grande: Oppreist. Biografi
 • Elias Våhlund: Håndboka. Barn. Håndbok for superhelter nr 1

Jan Mehlum: Lang tids reise. Krim. Bok nr 19 om Svend Foyn.

Et stort hurra for alle oss som digger krim-serien om Svend Foyn! Nå kommer endelig den siste boka om Tønsberg-advokaten!

En dag i august 2009 forsvinner den halvannet år gamle Felicia Nilsson fra en leilighet i Tønsberg. Familien har lenge vært i barnevernets søkelys uten at effektive tiltak er blitt iverksatt. Spørsmålet om hva som har skjedd med barnet, rir både etterforskerne og lokalsamfunnet som en mare. Mange teorier blir lansert, men først da politiet finner blodspor etter barnet, både på badet og i farens båt, og vitner melder seg, blir både far og mor tiltalt for drap, og faren dømmes. Men noe lik blir ikke funnet.

Som familiens nabo greide advokat Svend Foyn aldri å glemme saken, selv om han ikke var direkte involvert. Ti år senere har VG en artikkel om det uløste mysteriet: Hva skjedde med Felicia Nilsson? Oppslaget i avisen bringer Foyn inn i en lang og uforutsigbar reise, tilbake i tid. “Lang tids reise” er en historie om moral og svik, om liv og død. Og om hunder. En virkelighetsnær fortelling. Og som alltid i Mehlums krimromaner, skremmende aktuell.

10.august:

Helene Uri: Katalog over mine menn. Roman

Margrete Ecker har en sterk vilje, men et svakt hjerte. Hun vil komme til å trenge et nytt. Det får hun da en ung mann kjører utfor veien en oktoberdag med lav sol. Hans hjerte blir hennes.

Hva gjør det med et menneske å få hjertet til en som skulle ha hatt livet foran seg? Og hva med dem som mistet sønnen sin, men gav bort hjertet hans? Hva har de rett til å forvente, eller til og med kreve, av henne som har sønnens hjerte i brystet? Katalog over mine menn er historien om Margrete fortalt av seks menn.

 • Gert Nygårdshaug: Dødens codex. Krim. Bok nr 3 i Drum-serien
 • Kristin Ålovsrud: Det nye landet. SErieroman. Bok nr 8 om Sagmesterens barn.
 • Tove Jansson: Mummitrollene og hattifnattenes øy + Mummitrollet og den usynlige gjesten. Barn.
 • Aud Midtsund: Oppgjørets time. Serieroman. Karoline-serien nr 16

11.august:

 • Olav Ottersen: Vinhandlerens døtre. Serieroman. Tidevann-serien nr 11
 • Maren Uthaug: Der det finst fuglar. Roman
 • Yuval Noah Harari: Sapiens – en kort historie om menneskeheten. Historie

Stine Trygg-Hauger: Når timene flyr: tips og triks for å få det gøy på jobben. Sakprosa.

Stine Trygg-Hauger begynte å jobbe i butikk da hun var 15 år gammel, og elsket det. I dag er hun administrerende direktør for Clas Ohlson og sjef for 1700 ansatte i Norge. Hun elsker fortsatt å jobbe med butikk, og hun spør alle hun møter om de har det gøy på jobb.

I denne boken gir hun deg tips og triks for glede og trivsel på arbeidsplassen: Hun deler råd og inspirasjon fra kloke Clas Ohlson-kollegaer, programledere, en kreativ lærer, Aftenpodden, toppledere og mange flere! Overlevelsesguide til åpent landskap Suksessoppskriften for å holde ut lange møter Spørsmålene du bør stille når sjefen er en tåkefyrste Vi er på jobb over 200 dager i året – da er det viktig å trives! Når timene flyr – tips og triks for å få det gøy på jobben er en lettlest og morsom bok om å finne glede på jobb.

12.august:

David Walliams: Verdens verste lærere. Barn.

Tidligere har vi kunnet lese om de slemmeste, ekleste og mest ondskapsfulle barna i verden. Nå er det lærernes tur!

Voksne er ikke like vemmelige, tåpelige og heslige som barn, tenker du kanskje? Det er FEIL! I Verdens verste lærere møter du 10 skrekkeksemplarer, lærere så fæle at alle historier du tidligere har hørt om skrekkelige lærere vil blekne. Stålsett deg for et møte med en lærer som gir grusomme straffer til barn som våger seg til å leke med ball, en annen som tvinger elevene til å sitte i en lenestol han har prompa så mye i at den kalles for tusenfistronen, og åtte andre helt fryktelige lærere du sent vil glemme.

 • Jan Guillou: Den aktverdige morderen. Krim. Bok nr 5 i serien om Carl Hamilton.
 • Signy Fardal og Line L. Uppard: Helt sjef: Om kvinner og ledelse o veien mot toppen. Sakprosa.
 • Ida S. Skjebakken: Følgesvennen. Serieroman. Bok nr 10 i Krøniken om Ylva Alm.

 

13.august:

Ingar Johnsrud: Gudmoren. Krim

Ingar Johnsrud har siden debuten med Wienerbrorskapet vært en stor favoritt blant norske krimforfattere. Nå er han endelig ute med en ny, skikkelig medrivende spenningsbok! 

Som barn opplevde Stella at faren hennes, Ringo, ble dømt for å stå bak brannen som drepte mora. Tjuefem år senere har Stella akkurat sonet ferdig en narkodom og drar tilbake til vestlandsbygda Vike for å begrave sin far. Samtidig vil hun begrave et liv med rusmisbruk og kriminalitet. Hun er endelig sterk nok til å stable et eget liv på beina. Wiike-slekten har alltid styrt over stort og smått i Vike. Matriarken Esther Wiike tok seg av Stella etter brannen, og senere ga hun Ringo en ny sjanse. Stella arver en andel av Wiike-slektens selskap, men arven utløser sterke krefter. Snart innser Stella at Ringo betalte en pris for å komme Wiike- slekten nær. Nå må hun bestemme hvor høy pris hun selv er villig til å betale.

 • Astrid Lindgren: Lillebror og Karlson på taket. Barn
 • Erika Fatland: Sovjetistan. Dokumentar.
 • Kaja Nylund: Våghals. Serieroman. Bok nr 12 i Perlemorserien
 • Agnes Ravatn: Operasjon sjølvdisiplin. Sakprosa

 

16.august:

 • Arne Dahl: Europa blues. Krim. Bok nr 4 i serien om A-gruppen.
 • Hans Olav Lahlum. Sporvekslingsmordet. Krim. Bok nr 7 om K2 og Patricia.
 • Elias Våhlund: Røde maske. Barn. Håndbok for superhelter nr 2
 • May Grethe Lerum: Malstrøm. Serieroman. Bok nr 25 i serien om Livets døtre.

Edvard Hoem: Felemakaren. Roman

Ei ung tenestejente som skal ha barn med Pe, bror til Lars Olsen, som er hovudperson i romanen, blir borte ein kveld, og bygda går manngard i ei veke utan å finne henne. Pe blir mistenkt for drapet, og så frifunnen av retten, men ikkje av folkesnakket og ikkje av Lars. Brørne snakkar ikkje til kvarandre på meir enn femti år.

Lars drøymer om å bli skipper på eiga skute, men krigen og samfunnstilstanden stenger alle utvegar for han. Han blir utskriven til å vera med i slaget på Københavns Red i 1801, og sidan er han krigsfange på eit britisk fangeskip i fem år. Under dette miserable opphaldet møter han ein franskmann som lærer han å bygge fiolinar. Dermed snur alt. Da han endeleg kjem heim igjen, slår han seg ned som felemakar i Kristiansund, der han lever eit lykkeleg liv i 25 år, med kona Gunnhild og sju døtrer.

“Felemakaren” er romanen om korleis alt blir annleis enn tenkt, om ulykke og broderstrid, men der livet likevel til slutt framstår som ei ufortent gåve.

 

17.august:

Katrine Engberg: Vådeskudd. Krim. Bok nr 4 i København-serien

Endelig kommer fjerde bok i serien med etterforskerne Jeppe Kørner og Anette Werner. Og ikke minst Esther de Laurenti, en nysgjerrig og handlekraftig pensjonist.

Kirsebærtrærne blomstrer den dagen Oscar forsvinner. Han tilhører den velstående og fargerike Dreyer Hofffamilien og det eneste sporet som fins etter tenåringen er et gåtefullt brev som ingen riktig kan forstå meningen med. To dager senere dukker liket av en ung mann opp i grabben på en av løftekranene på Amagerforbrenningen, Københavns nye og ultramoderne forbrenningsanlegg. Er det Oscar som har havnet der?

 • Camara Lundestad Joof: Eg snakkar om det heile tida. Sakprosa.
 • Erlend Loe: Volvo lastvagnar. Roman. Bok nr 2 om Andreas Doppler.
 • Sarah Jio: Den siste kamelia. Roman
 • Natalia Normann: Jomfrusalget. Serieroman. Bok nr 6 i Skjebnesøstre-serien
 • Kiera Cass: The Selection 3 + The Selection 4. Ungdom

18.august:

Maria Kjos Fonn: Heroin Chic. Roman.

Elise kommer fra et musikalsk hjem på Uranienborg. Alt er tilsynelatende trygt, likevel vil hun bort hjemmefra. Hun vil være vektløs, ikke sette spor. Hun prøver alt.

Askese, overskridelser, for lite for mye. Så sitter det. Rusen som gir henne alt hun har ønsket seg – nemlig ingenting. Å fade ut, bli nummen. “Heroin chic” er en roman om et sosialt fall uten noen klar årsak. Om en lidelse som ikke er skitnet til av ytre omstendigheter. Den er nok i seg selv.

«Helt unik.»

VG, terningkast 5

 • Jeff Kinney: Rowley Jeffersons superkule eventyr. Barn
 • Marit Eikemo: Gratis og uforpliktande verdivurdering. Roman
 • Rune Angell-Jacobsen: Ensom ulv. Serieroman. Amerika-serien nr 26

19.august:

Kari F. Brænne: Perleporten. Roman

Hvordan gikk det med den russiske tsardatteren Maria, etter at hun overlevde massakren i Jekaterinburg i juli 1918? Kom hun seg ut av kaotiske Russland? Og hvor ble det av hennes elskede Ivan, soldaten som reddet henne fra å bli levende begravet sammen med sin døde familie?

I “Perleporten” møter vi Maria fra “Himmelfall” på båten fra Vladivostok til USA. Hun er gravid med Ivans barn og føder en liten pike om bord. Hun har mistet alt; rikdom, adelstittel, familien, landet sitt. Hva vil møte henne på den andre siden av havet?

 • Lene Laurtisen Kjølner: Sort gryte. Krim. Olivia Henriksen-serien nr 7
 • Åsa Linderborg: Året med 13 måneder. En dagbok. Sakprosa.
 • Lucinda Riley: Jenta på klippen. Roman

20.august:

Ronny Brede Aase: Lukk auga og tenk på taco. Sakprosa

Ronny Brede Aase elskar det gode liv! Han meiner at det beste du kan gjere for deg sjølv, er det som gjer deg lukkeleg. Sjølv kjenner han på lukka når ei gryte putrar på ovnen, når han høyrer lyden av ein leskande boks som blir opna og gode venner som ler, eller når favorittlåta blir spela på maks volum. Difor elskar han helg!

Men kvifor skal toppen av lukke vere øyremerkt 2/7-delar av livet? I denne boka finn du alt du treng for å kjenne den herlege, kitlande følelsen av helg heile veka! Ein opposisjon til det rådande perfeksjonsjaget, proppfull av inspirasjon, morsomme anekdotar og sjølvlaga, bunnsolide teoriar om korleis ein kan ha litt helg kvar dag. Din eigen guide til å leve det gode liv – heile veka! Ronny lærer deg korleis: Berre Lukk auga og tenk på taco!

 • Eystein Hanssen: De ingen savner. Krim. Bok nr 1 i ELLI-serien
 • Rune Angell-Jacobsen: Stevnemøte. Serieroman. Bok nr 4 omFolket på Lindstad
 • Agnes Ravatn: Folkelesnad. Sakprosa

23.august:

 • Arne Dahl: Skjulte dyp. Krim. Bok nr 5 om A-gruppen
 • Elias Våhlund: Alene. Barn. Håndbok for superhelter nr 3
 • Egil Foss Iversen: Dødelige synder. Krim. Bok nr 10 om Theodor Salomonsen.

Jan Ove Ekeberg: Den siste vikingkongen: Frendens fiende. Roman. Bok nr 4 om Den siste vikingkongen

I “Fredens fiende”, den fjerde romanen i serien «Den siste vikingkongen», møter vi Harald som høvding for den legendariske Væringgarden i Bysants. Da en ny keiser bestiger tronen, står Harald utsatt til og må flykte.

Han setter kurs for Kiev, hovedstaden i det mektige Gardarriket, dit han har sendt store rikdommer. Der gifter han seg med fyrstedatteren Jelisaveta, som han tar med på en dramatisk ferd mot Norge. Under hjemferden tenker Harald på dette ene: Hvordan vinne sin rettmessige kongemakt i Norge? Landet har allerede tatt den unge og viltre Olavsønnen Magnus som konge, og over ham våker den mektige trønderhøvdingen, Einar Tambarskjelve, som ikke ser med blide øyne på Haralds hjemkomst. Harald flykter fra én blodig maktkamp mot en ny. Men han har ikke noe valg. Det er tid for å oppfylle et løfte han ga broren, Hellig Olav på Stiklestad.

 

24.august:

Holly Ringland: Alice Harts fortapte blomster. Roman

Dette er den dramatiske og medrivende historien om ni år gamle Alice Hart som vokser opp på en avsondret gård ved Australias kyst.

Alice mister foreldrene sine under grusomme omstendigheter der hun selv nesten setter livet til. Dette fører til at hun slutter å snakke, blir skilt fra lillebroren og sendt for å bo hos farmoren, June. June driver en blomstergård hvor det jobber en rekke kvinner med ulike og vanskelige historier bak seg. Det er disse, sammen med June, som skal lære Alice blomsterspråket som gjør det mulig å si noe om det det er umulig å snakke om. Men Alice skjønner etterhvert at det er ting i fortiden som hun ikke får vite noe om, og at hun blir nødt til å finne ut av hemmelighetene om henne selv.

 • Tore Kvæven: Når landet mørknar. Roman
 • Gert Nygårdshaug: Det niende prinsipp. Krim. Bok nr 4 i Drum-serien
 • Bergsveinn Birgisson: Den svarte vikingen. Sakprosa
 • Øystein Dolmen: Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin. Barn.

 

25.august:

Trygve Skaug: Hjemmekamp. Lyrikk

I denne boken serverer poeten og musikeren Trygve Skaug både nye og trofaste lesere sine greatest hits, det vil si et utvalg av dikt fra de tidligere samlingene 50 kubikks hjerte og Den siste.

I tillegg har boken flere nyskrevne perler. Som alltid formidler Trygve Skaug sin lune dikt om kjærlighet, trøst og lengsel på en måte som treffer bredt.

 • Olav Ottersen: Tronfølgeren. Serieroman. Tidevann-serien nr 12
 • Tonny Gulløv: Tusenårsriket. Roman.

 

26.august:

 • Jan Guillou: Vendetta. Krim. Bok nr 6 i serien om Carl Hamilton

Øystein Morten: Jakten på Olav Tryggvason. Sakprosa

Olav Tryggvason var oldebarnet til Harald Hårfagre, vokste opp i Russland, innførte kristendommen i Norge og grunnla Trondheim før han døde i slaget ved Svolder i år 1000. Slik har historien blitt fortalt i 800 år. Men hva om ingenting av dette stemmer?

Historikeren Øystein Morten har reist i Olav Tryggvasons fotspor og funnet en helt annen historie om Olav og hans tid. Dette er fortellingen om en brutal maktkamp mellom danske kongearvinger, sammenstøt ved Londons murer, bestialske seksuelle ritualer og menneskeofringer. Velkommen til en av de mest ekstreme reiseskildringene i Nord- Europas historie rundt år 1000!

27.august:

 • Atle Nielsen: Vikinger 1: Hedenske menn + Vikinger 2: Ropene fra Valhall + Vikinger 3: Røverne fra nord. Barn.
 • Agnes Ravatn: Stillstand. Sakprosa.
 • Astrid Lindgren: Karlson på taket flyr igjen. Barn.
 • Aud Midtsund: Skjebnens luner. Serieroman. Bok nr 13 i Malmbyen-serien.

Angie Thomas: På vei mot toppen. Ungdom

Den andre boka fra bestselgerforfatteren bak The hate u give.

16 år gamle Bri drømmer om å bli tidenes største rapper. Som datter av en legendarisk undergrunnsrapper, som døde før gjennombruddet, har hun store sko å fylle. Men det er vanskelig å nå toppen når man blir stemplet som gangster på skolen, og kjøleskapet hjemme er tomt etter at moren ble arbeidsløs. Det går opp for Bri at hun ikke bare kan gå og drømme om å nå toppen, hun SKAL slå gjennom og bli størst. På vei mot toppen er en historie om å kjempe for sine drømmer – mot alle odds. Det er en historie om den desperate virkelighet som mange fattige, svarte familier opplever i dagens USA.

30.august:

 • Arne Dahl: En midtsommernattsdrøm. Krim. Bok nr 6 i serien om A-gruppen.
 • Hans Olav Lahlum: Isbjørngåten. Krim. Bok nr 8 i serien om K2 og Patricia
 • Kirsten Sonne Harild: Lises forvandling. Barn. Bok nr 4 i serien Ponni & gjengen
 • Elias Våhlund: Ulvene kommer. Barn. Håndbok for superhelter nr 4
 • Bente Pedersen: Rotløs. Serieroman. Raija-serien nr 9
 • Yrsa Sigurdardottir: Dukken. Krim. Bok nr 5 om Huldar og Freyja

 

31.august:

Erlend Loe: Dyrene i Afrika. Roman

Dyrene i Afrika er en historie om avmakt, aktivisme, avvik og tøylesløst begjær.

Fem enkeltpersoner – en tannlege, en biolog, en filmklipper, en forfatter og en politietterforsker – kjenner dragninger og tilbøyeligheter de ikke forstår hvor kommer fra. De gjennomgår en radikaliseringsprosess og forstår etter hvert at dersom verden skal overleve, må noen gå i bresjen.

 • Marit Eikemo: Alt inkludert. Roman
 • Torkil Damhaug: Flykt, måne. Krim
 • Kiera Cass: The Selection 5. Ungdom
 • Mikael Bergstrand: Ingemar Modigs oppvåkning. Roman.

 

Fant du noe du fikk lyst til å høre? Alt dette og tusenvis av andre bøker i alle sjangre hører du i Fabel-appen, og alle nye kunder kan prøve Fabel helt gratis og uforpliktende. Klikk her for å starte din prøveperiode!