Lydbøkene som kommer i Fabel i januar - Fabel

Lydbøkene som kommer i Fabel i januar

Hele to nye bøker i  den utrolige krimserien til Johan Theorin, en storslått roman fra Isabel Allende og en helt fantastisk roman fra Matias Faldbakken! Lydbokåret starter med mange lydbøker du kan glede deg til. 

Lydbøkene kan være fine turvenner når samfunnet er stengt ned. Derfor er det ekstra fint å kunne tilby så mange gode nyheter til deg på nyåret!

3. januar

Matias Faldbakken: The Hills. Roman

Gled deg til en overraskende, skarp og underholdende roman, full av både komikk, ubehag og alvor! 

Handlingen foregår i restauranten The Hills i Oslo sentrum,  hvor vi. møter servitører, stamgjester, garderobevakten, barsjefen og huspianisten. Han som fører ordet har vært stedets kelner i 13 år. Med diskresjon og full oversikt over alt som foregår i lokalet er han romanens øyne og ører. I restauranten hersker en velprøvd orden, hvor alt har sin plass og lite eller ingenting trenger inn utenfra. Trusselen om uro og forandring kommer likevel, først i form av en pur ung kvinne som presser seg inn blant det faste klientellet på The Hills.

 • Jujja Wieslader: Mamma Mø fisker. Barn
 • Endre Lund Eriksen: Dyrenes Detektivbyrå: Kattenapperen. Barn
 • Kristian Hall: Handlekraft. Personlig utvikling.
 • May Grethe Lerum: Savnets stemme. Serieroman. Bok nr 30 i Livets døtre-serien
 • Tove Taalesen: Dronnningen. Krim
 • Jon Fosse: Nokon kjem til å komme. Drama

4. januar

Joyce Carol Oates: Mitt liv som rotte. Roman

Hva veier tyngst: Å være lojal mot familien eller å gjøre det som er moralsk riktig?

I “Mitt liv som rotte” følger vi Violet Rue Kerrigan, en ung kvinne som ser tilbake på et liv i eksil fra familien. Da hun i en alder av tolv oppdager at brødrene har begått en alvorlig forbrytelse, dras hun mellom sin rettferdighetssans og lojaliteten mot familien. Avgjørelsen hun tar, forandrer livet hennes for alltid.

 • Torkil Damhaug: Sikre tegn på din død. Krim
 • Antoy Beevor: Ardenne 1944. Historie.
 • Natalie Normann: Fortapt. Serieroman. Bok nr 11 om Skjebnesøstre

Jared Diamond: Kollaps: hvordan samfunn går under eller overlever. Sakprosa

Hvorfor blomstrer enkelte samfunn, mens andre kollapser? Hva skjedde med menneskene som skapte statuene på Påskeøya, eller med arkitektene bak Maya-pyramidene? Og hva kommer til å skje med oss?

Jared Diamond utforsker hvordan menneskehetens bruk og misbruk av miljøet kan avsløre sannheten om verdenshistoriens største kollapser, fra Anasazi-indianerne i Nord-Amerika til vikingene på Grønland og vår tids Montana. I Kollaps setter Jared Diamond siste nytt på forskningsfronten i et bredt historisk perspektiv. Resultatet er en pageturner som forklarer fortidens dypeste mysterier samtidig som den gir oss håp for fremtiden.

5. januar

Arnaldur Indridason: Gravstille. Krim. Bok nr 2 om Erlendur Sveinsson

Erlendur får en ny gåte å nøste opp i da det blir oppdaget at en søt liten jente i et barneselskap sitter på gulvet og tygger på en menneskeknokkel.

Knokkelen stammer fra et byggefelt i nærheten der ungene pleier å leke. Man finner et gammelt skjelett, og alt tyder på at det skjedde en kriminell handling her for omkring femti år siden.

 • Carin Gerhardsen: Tampen brenner. Krim. Bok nr 2 i Hammarby-serien
 • Gert Nygårdshaug: Klokkemakeren. Roman. Første bok i serien om Melkior Mussenden
 • Rune Angell-Jacobsen: Bortført. Serieroman. Bok nr 36 i Amerika-serien

6. januar

Isabel Allende: Over havet. Roman

En storslagen roman ikke bare for dem som har vært Isabel Allende-fans i flere tiår, men også for lesere som nå får glede av å bli kjent med forfatteren for første gang.

Mot slutten av den spanske borgerkrigen, da general Franco og hans fascister seirer på alle fronter, blir to unge mennesker tvunget til å forlate det krigsherjede Barcelona. Gravide Roser og svogeren Víctor krysser Pyreneene til fots for å komme seg i trygghet. Rosers kjæreste og Victors bror, Guillem, er død, og omstendighetene tvinger Roser og Victor til å inngå et ekteskap som ingen av dem ønsker.

Fra Frankrike reiser de over havet med skipet «Winnipeg», som ble chartret av poeten Pablo Neruda og brakte mer enn to tusen spanjoler til Chile. De starter et nytt liv som byr på mange prøvelser, og det som gir dem mot til å fortsette er håpet om en dag å kunne reise tilbake til Spania. Men da sirkelen sluttes, viser det seg at noen ganger er det vanskeligste ikke å flykte, men å vende hjem.

«Isabel Allende på sitt aller beste»

Dagbladet, terningkast 5

 • Ralf Sundberg og Martina Johansson: Farvel til betennelser. Sakprosa
 • Daniel Silva: Den nye jenta. Thriller
 • René Rønshof: Døden til følge. Krim

7. januar

Martin Blystad: Avspenning. En håndbok. Sakprosa

Har du behov for å stresse ned i en travel hverdag? Lær deg avspenning – en suveren form for stressmestring som er lett å lære og tar lite tid å gjennomføre.

I denne praktiske lydboka lærer du hva avspenning er, i hvilke sammenhenger det kan brukes, og hvordan du kan finne tid til å praktisere avspenning i hverdagen. Boka gir en kortfattet og enkel oversikt over de vanligste avspenningsøvelsene, slik som pusteøvelser, progressiv avspenning, autogen trening, meditasjon og mindfulness. Uansett om du er nybegynner eller allerede har erfaring med avspenning, vil du finne en øvelse som passer for deg.

 • Rune Angell-Jacobsen: Maktkamp. Serieroman. Bok nr 14 om Folket på Lindstad
 • Robin Sharma: Morgenklubben: Stå opp tidlig! – vinn dagen
 • Lars Mæhle: Adromeda. Ungdom
 • Margit Sandemo: Is og ild. Serieroman. Bok nr 28 om Sagen om Isfolket
 • Martin Widmark: Nelly Rapp – Varulvene

Fredrik Backman: Vi mot dere. Roman. 

Oppfølgeren til Bjørnstad! Etter de fryktelige hendelsene som rystet Bjørnstad i den første boken, forteller Vi mot dere om månedene etterpå.

Bestevenninnene Maya og Ana tilbringer sommeren på en bortgjemt øy og forsøker å glemme verden rundt seg. Men ingenting blir sånn som de håper. Rivaliseringen mellom Bjørnstad og Hed vokser til en kamp om penger, makt og overlevelse som eksploderer når de to hockeylagene møtes. Samtidig avsløres en ung spillers innerste hemmelighet, og et helt samfunn tvinges til å vise hva det egentlig står for. En fortelling om lojalitet, vennskap og kjærligheten som utfordrer alt.

10. januar

Pascal Engman: Ildlandet. Krim. Bok nr 1 om Vanessa Frank

Et MUST for deg som er glad i krim!

En eksklusiv urmaker i Stockholm blir ranet, men ingen klokker blir stjålet. Kort tid etter blir noen av Sveriges rikeste menn kidnappet, og familiene deres blir presset for penger.

I Chile søker et privat sykehus etter friske organer. I Sverige, der 500 barn forsvinner hvert år, står de kriminelle bandene klare til å bistå.

Førstebetjent Vanessa Frank har en mistanke om at sakene har noe med hverandre å gjøre, men har problemer med å finne sammenhengen. Hun er ufrivillig permittert fra sin stilling på grunn av en opprivende skilsmisse, men driver etterforskning på egen hånd, og møter tøffe, organiserte kriminelle med forgreininger til det svenske politiet.

 • Arne Dahl: Innland. Krim. Bok nr 2 om Berger og Blom
 • Anne Wolland og Mona Skard Heier: Søvn og døgnrytme. Fakta
 • Anette Moe: Mørke svik. Krim
 • Jon Fosse: Morgon og kveld. Roman.

Katharina Vestre: Det første mysteriet. Historien om deg – før du ble født. Sakprosa

I begynnelsen er du bare en knøttliten celle. Så deler den seg i to. To celler blir til fire. Åtte. Seksten. Snart dukker konturene av et menneske opp.

En ryggmarg. Et hjerte som begynner å pulsere. Senere: lunger, øyne, munn. En hjerne. På noen magiske måneder blir en klump av celler forvandlet til en pustende, spisende og tenkende organisme. Hvordan er det egentlig mulig?

Siden oppdagelsen av DNA-molekylet har biologien utviklet seg i en rasende fart. Vi kan i dag finne svar på spørsmål som tidligere virket umulige. Hvordan vet cellene at de skal forme et hjerte, og ikke en hånd eller et øre? Hvordan kan eneggede tvillinger ha like gener, men ulike fingeravtrykk? Og hva har vi egentlig til felles med en bananflue?

11. januar

Kaveh Rashidi: Kanskje du er frisk? Sakprosa

En positiv og opplysende bok om alt du ikke trenger å bekymre deg for! Nordmenn har aldri vært friskere. Likevel bruker vi mer tid og penger enn noen gang på å bli enda sunnere.

Tenk på alt du gjør for å holde deg frisk. Fra kosthold og trening, til medisiner fra legen, eller naturlige kosttilskudd. For ikke å snakke om alt vi unngår for helsas skyld – en dag er det rødt kjøtt og poteter som er farlig, den neste er det strålingen fra høyspentmaster. Blir vi egentlig friskere av å følge alle rådene?

Media, blogger, reklame og Google bombarderer oss med helseinformasjon. Alternativ medisin tjener milliarder på vår frykt og dårlige samvittighet. Kaveh Rashidi skal lære deg å skille de gode rådene fra de dårlige. Dette er en skarp og viktig bok som viser at du kan bli friskere simpelthen ved å legge lista for hva som er «friskt nok» litt lavere.

«Nådeløst angrep på alternativbransjen.»

Dagbladet, terningkast 5

 • Gunnhild Øyehaug: Vonde blomar. Roman
 • Beate Grimsrud: Å smyge forbi en øks. Roman
 • Adam Kay: Dette kommer til å gjøre vondt. Sakprosa

12. januar

Johan Theorin: Nattefokk. Krim. Bok nr 2 i Ölandsserien

Endelig kommer bok nr 2 i den medrivende krimserien fra Öland!

Når den kraftige stormen som kalles fokk, feier inn over Öland, gjør man best i å holde seg innendørs. Fokket kommer fra nord med snø, is og kulde, og trekker alt med seg på sin vei.

Den tidligere fyrvokterboligen Åludden gård med sine to fyrtårn har stått tom i mange år da Katrine og Joakim Westin fra Stockholm kjøper eiendommen. Husene er bygd av tømmer fra et skip som forliste i 1846, og ryktet vil ha det til at det nordre fyret kun lyser natten før noen skal dø. Ekteparet Westin, som har to små barn, har pusset opp boliger før og er ikke det minste overtroiske. Men utpå høsten får de høre en gammel historie om at gården hver jul får besøk av de døde.

Nattefokk er en blanding av kriminalroman og spøkelsesfortelling, men også en beretning om sorg — med et like mørkt som spennende handlingsforløp, der trådene samles under et uvær på Åludden gård selveste julenatten.

 • Atle Hansen: Apetryne. Barn. 

Karl Ove Knausgård: Min kamp 1. Roman

Seksbindsverket Min kamp har blitt en internasjonal litterær sensasjon og regnes allerede som et vesentlig verk i nyere litteratur.

Min kamp 1 åpner med en svimlende beskrivelse av døden. Derfra fortelles det om forfatteren Karl Ove Knausgårds kamp for å mestre livet, seg selv og sine egne ambisjoner på skrivingens vegne, i en borende prosa som oppsøker det sårbare, det pinlige og det eksistensielt betydningsbærende.

13. januar

Tor Bomann-Larsen: Æresordet. Biografi. Bok nr 5 om Haakon og Maud. 

Den 9. april 1940 ble Norge angrepet. Nazi-Tyskland ble møtt med kanonild og politiske omfavnelser. Det ble en kamp om landets geografi og folkets sjel.

I dette spillet var kong Haakon en avgjørende brikke og en aktiv aktør. Dronning Maud døde ett år før krigen brøt ut i Europa. For første gang får vi innsyn i begivenhetene rundt sykeleiet på et bortgjemt hospital i London.

I Æresordet trer kronprins Olav frem i lyset. Ikke bare sikrer han arvefølgen sammen med kronprinsesse Märtha, han viser seg også som en mann med ambisjoner om å påvirke historien. Tronfølgeren blir like viktig som kongen den dagen de står overfor sin vanskeligste avgjørelse. Skal de satse alt og flykte landet. Eller bli hos folket under nazismens fane?

 • Rune Angell-Jacobsen: Lengselens tid. Serieroman. Bok nr 15 om Sara Vakker
 • Miguel Ruiz: De fire leveregler. Sakprosa
 • Ragnar Hovland: Sjølvmord i Skilpaddekafeen. Prosa
 • Dorthe Erichsen: Ingebjørg. Serieroman. Første bok i Seterliv-serien.

14. januar

Ellen Emmerentze Jervell: Fjellfolk. Roman

Det tar bare ti skritt å ødelegge en familie for alltid. Det var så enkelt å lage en familie, men hvorfor var det så enkelt å ødelegge den? Og er det sant at løsningen på alt som gjør vondt, finnes på vidda?

“Fjellfolk” er en bok om to generasjoner uønskede barn, om menneskene og naturen og det som binder dem sammen.

 • Aud Midtsund: Synnøves arv. Serieroman. Bok nr 18 i Malmbyen-serien
 • Astrid Lindgren: Mio, min Mio. Barn
 • Martin Widmark: Nelly Rapp – Trollmennene fra Wittenberg. Barn

Lars Saabye Christensen: Bly. Roman.

Kim Karlsen, hovedpersonen i romanen Beatles, kommer med danskeferga inn til Oslo. Han er på leting ettersammenhenger, etter noe å tro på. Han finner Vivi…

Med Bly samles tråder fra flere av Lars Saabye Christensen tidligere romaner.

17. januar

Julian Fellowes: Belgravia. Roman

«Belgravia» er en underholdningsroman av ypperste klasse fra forfatteren bak suksess-serien Downton Abbey!

Bare et steinkast fra Buckingham Palace, innenfor de lukkete dørene til noen av Londons mest storslåtte hjem, herjer intriger og skandaler. Belgravia begynner med et ball i Brussel kvelden før slaget ved Waterloo, og så forflytter vi oss til London i 1840-årene. Vi følger to familier i en tid med store sosiale omveltninger.

Familien Trenchard representerer de nye pengene, mens familien Brockenhurst tilhører den tradisjonelle overklassen. Innenfor denne historiske – og arkitektoniske – rammen utspiller det seg en gripende, spennende og intens historie med alle de elementene man kan ønske seg i en underholdningsroman: kjærlighet, svik, renkespill, gambling, sjalusi og lidenskap. Vi blir kjent med enkeltskjebner både upstairs og downstairs, samtidig som vi får et fascinerende innblikk i Londons byutvikling og historie.

 • Jujja Wieslander: Mamma Mø i mørket. Barn. 
 • Ragnar Hovland: Ein motorsykkel i natta. Ungdom
 • Jon Fosse: Sonen. Roman
 • Bente Pedersen: I skyggen av Raija. Serieroman. Bok nr 14 om Raija
 • Deepa Anappara: Djinn-patruljen på lilla linje. Roman
 • Ingelin Røssland: OMG. Ungdom

18. januar

Odd Karsten Tveit: Midtøsten på 200 sider: fra 1820 til i dag

Vil du forstå dagens konflikter i Midtøsten, må du kjenne regionens historie. Dette er en lettlest og spennende innføring i historien til et område som stadig stjeler verdenspressens oppmerksomhet, full av utrolige fortellinger og interessante fakta.

Krigen i Syria, fremveksten av IS, den arabiske våren, Israel-Palestina-konflikten – alt dette får ny dybde og mening med denne boken. Bli med bak nyhetene, til de bakenforliggende sammenhengene og maktstrukturene som forklarer mye av stormaktenes spill i Midtøsten den dag i dag. Journalist og forfatter Odd Karsten Tveit har dekket Midtøsten i over førti år og skrevet flere prisbelønte bøker om regionen.

 • Kristin S. Ålovsrud: Det hjertet forstår. Serieroman. Sagmesterens barn nr 13
 • Antony Beevor: Berlin – Nederlaget 1945. Historie
 • Aud Midtsund: Ved veis ende. Serieroman. Bok nr 22 i Karoline-serien
 • Stein Winther: Siste time. Krim.

19. januar

Ronny Berg: Den jævla naboen: om nabokrangler, tujahekker og norsk smålighet. Sakprosa

«Jeg hater den gale kjerringa», forteller sandefjordskvinnen Marina Enoksen om naboen sin. «Jeg kommer aldri til å tillate angrep på mine demokratiske rettigheter», mener milliardær Øystein Stray Spetalen. «Jeg er opptatt av estetikk», sier en mann fra Bergen som brant ned naboens hus.

Stadig flere har sluttet å hilse på naboen. De ringer heller advokaten, eller leser på nettet hvordan de kan drepe trær med gift. Noen tør ikke lenger å gå ut av sitt eget hus. På Nesøya kuttet finansmannen Arne Vigeland naboens uthus i to. Hvilke psykologiske mekanismer leder oss fra naboskap til fiendskap? Hva skiller nabokrangler fra andre krangler?

I den første boken som tar for seg fenomenet nabokrangel får du møte en mann som tagget ned sitt eget hus for å gi naboen noe stygt å se på. Vi treffer også sinte rikfolk, familien som tok grantreet sitt til Menneskerettighetsdomstolen i Haag – og mannen som blir kalt Norges verste nabo. I tillegg vil noen av landets ledende forskere, professorer, filosofer og eks-torpedo Espen Lie gi svar på hvorfor nordmannen er blitt så sint.

 • Gert Nygårdshaug: Nøkkelmakeren. Roman. Bok nr 2 om Melkior Mussenden
 • Arnaldur Indridason: Røsten. Krim. Bok nr 3 om Erlendur Sveinsson.
 • Rune Angell-Jacobsen: Høyt spill. Serieromaan. Bok nr 37 i Amerika-serien

20. januar

David Grann: En amerikansk forbrytelse. Drapene i Osage County og dannelsen av FBI. Krim

Indianerkrigene er for lengst over. De overlevende er stort sett parkert i reservater med dårlige kår. Det fins ett unntak. Osage- indianerne blir forflyttet til et område alle trodde skulle være uten interesse, et område i Oklahoma, som skulle vise seg å inneha de største oljeforekomstene i USA.

Osage-indianeren er plutselig millionærer, kjører luksusbiler og sender barna sine til prestisjetunge skoler i Europa.

En dag forsvinner to av stammens medlemmer. Den ene blir funnet med en kule i hodet, den andre er blitt forgiftet. Flere dør, og en bolig blir sprengt i lufta. Hvem står bak disse kriminelle handlingene?

Den første etterforskningen er svært overfladisk. Men etter en ny serie mord, blir BOI (Bureau of Investigation), det som skal bli FBI under unge Edgar J. Hoover, satt på saken. Og resultatet er sjokkerende.

«Suveren: David Granns bok om oljerikdom og overgrep mot indianere er rystende lesning. Det er en djevelsk historie der drivkraften er hvit rasisme og grådighet.»

Geir Pollen, Klassekampen

 • Jens M. Johansson: Bryllup og begravelser. Roman
 • Daniel Silva: Den andre kvinnen. Thriller
 • Ingvar Ambjørnsen: Ingen kan hjelpe meg. Roman. Bok nr 6 om Elling

21. januar

Per Olov Enquist: Kaptein Nemos bibliotek. Roman. 

To nyfødte guttebarn blir forvekslet på fødestuen. Først etter seks år blir feilen oppdaget.

Guttene, som begge har rukket å bli nært knyttet til sine respektive familier, blir nå plassert tilbake til sine «egentlige» foreldre. En sannhet som er grusom å fordøye for alle. Og alt dette skjer i en liten, svensk bygd, hvor det religiøse og moralske presset er sterkere enn nestekjærligheten.

«..vakrere og vondere går det ikke an å skrive.»

Tove Nilsen, Dagbladet

 • Rune Angell-Jacobsen: Mistanker. Serieroman. Bok nr 15 om Folket på Lindstad
 • Lars Mæhle: Jag är supermann. Ungdom
 • Martin Widmark: Nelly Rapp – Spøkelsesbutkken

24. januar

Karolina Ramquist: Bjørnekvinnen. Roman

En altoppslukende roman som gir et historisk perspektiv på hva det vil si å være kvinne, fra en av Sveriges ledende feminister og forfattere.

I 1542 reiser den unge, franske adelskvinnen Marguerite de la Rocque på en ekspedisjon til Nord-Amerika. Underveis oppstår en skandale, og som straff etterlater de henne på en øy. Hun overlever de mest krevende forhold, og omsider vender hun tilbake til Frankrike.

I vår egen tid hører en forfatter den spektakulære historien hennes, og blir som besatt. Noe i adelskvinnens historie minner om forfatterens eget liv, og snart veves fortellingene deres sammen til en beretning om å skrive, om kvinners rolle i sin egen fortelling, om den forfatteren en gang var og hvem hun nå er blitt.

 • Kjell Arvid Nilssen: Antatt skyldig. Krim
 • Ragnar Hovland: Fredlaus. Ungdom
 • Margit Sandemo: Trolldom. Serieroman. Første bok i serien om Heksemesteren.

Jakob Martin Strid: Lille Frosk. Barn

En kjempefin bok for de minste barna!

En vakker sommernatt faller en meteor plutselig gjennom taket hos en froskefamilie. Inni meteoren sitter en liten frosk. Familien tar seg av ham og kaller ham Lille Frosk. Lille Frosk gjør imidlertid så mange slemme ting at de til slutt ikke vet sine arme råd. Da begir han seg ut i verden. Han reiser over de øde slettene, han ruller ned fjellsiden og lander i den kalde snøen. Men familien har ikke glemt ham, og alt går bra til slutt.

25. januar

Beate. Grimsrud: En dåre fri. Roman

I En dåre fri åpner Beate Grimsrud døren til en verden som er ukjent for de fleste; en tung og til tider maktesløs tilværelse, men også til en fascinerende og gripende verden.

Eli bor alene i en leilighet, men deler like fullt sin tilværelse med Espen, Erik og Emil. Det er stemmer som har fulgt henne siden barndommen. Senere i livet kommer også Prins Eugen til. Periodevis er hun innlagt på psykiatrisk sykehus, og der møter hun både stor omsorg og grov uforstand i forhold til sine lidelser.

Elis vilje til å leve og skape er stor, men stemmene bråker og forstyrrer. Likevel skriver hun bøker som blir gitt ut og hun lager film. Hun vokser som forfatter, samtidig som hun stadig kjemper mot sykdommen og lever med sine psykoser.

 • Jakob Martin Strid: Lille Frosk i verdensrommet. Barn
 • Gunn Marit Nisja: Etter oss. Roman. 

Maj Sjöwall: Roseanna. Krim. Første bok i serien om Martin Beck

En mudderpram arbeider seg opp Gøta kanal. Gripeskovlen har glefset i seg en ny munnfull bunnslam. Men nå er det noe i skovlen. En hvit og naken arm. Det var en kvinne, hun var naken og hadde ingen smykker.

Hvem var hun? Hvor kom hun fra? Hvordan hadde hun havnet her? Dette er opptakten til romanen om en forbryter og en detektiv og hans omhyggelige, spennende og farlige arbeid frem mot oppklaringen av en mordsak som virker uløselig.

26. januar

Johan Theorin: Blodleie. Krim. Bok nr 3 i Ölandsserien

Gled deg til mer kvalitetskrim fra Öland!

Gjennom kalksteinen ved den ölandske kysten løper blodleiet, et mørkerødt sjikt som folk før i tiden trodde var forsteinet blod fra en kamp mellom trollene inne i berget og alvene ute på Alvaret. Ovenfor klippekanten ved det forlatte steinbruddet i Steinvik står nybygde luksusvillaer side om side med steinhoggernes små brakker. Men naboskapet fungerer ikke alltid slik man hadde tenkt seg, og sjalusi og mistenksomhet begynner å spire innenfor husveggene. Denne våren kommer livet til flere personer til å forandres for alltid.

 • Kristin S. Ålovsrud: Familiebånd. Serieroman. Bok nr 4 i Fredsår-serien
 • Monika Yndestad: Jentene fra balletten. Krim. Bok nr 1 i Alice Bratt-serien
 • Karl Ove Knausgård: Min kamp 2. Roman. 
 • Olav Brekke Mathisen: Den jævla arven: penger, porselen og norsk nedrighet. Sakprosa

Thor Gotaas: Løping. En verdenshistorie. Sakprosa

En morsom, nesten usannsynlig verdenshistorie om en grunnleggende menneskelig ferdighet; å sette ett bein foran det andre, og fortsette slik.

I det gamle Egypt løp faraoen for å bevise sin vitalitet og bevare makten. I antikkens Hellas løp jomfruer nakne over dyrket mark for å bli fruktbare. Norske vikinger trente ved å løpe om kapp med hester, og for å bekjempe alderdommen. Inkaene i Peru hadde en stall av løpere som brakte fersk fisk fra kysten inn til rikets øverste Inka.

Så lenge vi har vært mennesker, har vi løpt. Forfatteren viser i denne boka hva løping er og har vært. Her er blant annet horeløp, baklengsløp, munkeløp, veddeløp og kunstløp, i tillegg til moderne konkurranseløp.

27. januar

Jens M. Johansson: Et godt liv. Roman. 

Hva utgjør et godt liv? I løpet av et halvt år har Katja mistet både moren og faren sin. På kontoret i andre etasje plasserer hun restene fra foreldrenes liv, kasse på kasse med dagbøker og brev, almanakker og lister.

Katja er gift med Simon, som er forfatter. Sammen har de sønnen Leon, som helst unngår å være hjemme. Simon og Katjas krangler er mange og sårende. Ekteskapet har sett bedre dager.

Ved en tilfeldighet begynner Simon å lese i papirene på kontoret, og oppdager med forbløffelse hvor åpent svigermoren, Else, forteller om sitt eget liv. I dagbøkene skriver hun om nesten alt, hennes syn på seksualitet, hennes forhold til alkohol og medisiner, hennes brustne håp og drømmer. Det er en opprivende fortelling, og den setter både Katjas liv og deres eget ekteskap i nytt lys. Men hvilken tiltro skal man ha til dokumentene, det som står svart på hvitt? Forteller de hele historien?

 • Ida S. Skjelbakken: Ved himmelens alter. Serieroman. Bok nr 16 i Krøniken om Ylva Alm. 
 • Tor Bomann-Larsen: Svaret. Biografi. Bok nr 6 om Haakon og Maud
 • Rune Angell-Jacobsen: I krigens grep. Serieroman. Bok nr 16 i Sara Vakker-serien

28. januar

 • Lena M. Bakke: Sverdkvinnen. Serieroman. Bok nr 1 i serien Sverdkvinnens ætt. 
 • Unni Lindell: Knut: nobody’s baby. Biografi
 • Lars Saabye Christensen: Bisettelsen. Roman.
 • Sonja Holterman: Gå med meg. Krim. 
 • Martin Widmark: Nelly Rapp – De hvite fruene på Lovlunda slott. Barn

31. januar

 • Jujja Wieslander: Mamma Mø på biblioteket. Barn
 • May Grethe Lerum: Arvesynd. Serieroman. Bok nr 31 om Livets døtre
 • Don Winslow: Muren. Krim
 • Ragnar Hovland: Mercedes. Ungdom. 
 • Nicola Rayner: Etter Ruth. Krim

Har du lyst til å høre noen av disse bøkene? Du finner alle sammen, og tusenvis av andre lydbøker, i Fabel-appen. Og om du er ny kunde, prøver du Fabel gratis og helt uforpliktende. Klikk her for å starte din prøveperiode!