Gled deg til lydbok-november! - Fabel

Gled deg til lydbok-november!

Neida, det er ikke jul ennå. Men hva er vel koseligere enn å synke ned i sofaen med en skikkelig koselig jule-feelgood i ørene? Du finner mange gode jule-lydbøker og mye mer blant våre novembernyheter i appen. 

1.november:

Amanda Hellberg: Jul i krinoline. Roman. Første bok i Ulltuna-suiten

Jane Eyre møter Chocolate i denne uimotståelige kjærlighetshistorien som gnistrer av julestemning, godsaker og glød!

Desember 1870: Den unge og fattige Lovisa Lind skal snart emigrere til Amerika, men først skal hun lage konfekt til baron von Drevers spektakulære vinterball. Til sin forferdelse oppdager hun at baronen får blodet hennes til å bruse, og selv om hun bare er en konfektmakerske, virker det som om følelsene er gjensidige. Over godsets mørke korridorer svever både noe romantisk og sorgfullt, og mens snøflakene daler og kulden fester et jerngrep om bygda, dras Lovisa inn i en karusell av mystiske hemmeligheter og umulig kjærlighet.

Dette er første del av Ulltuna-suiten, og er perfekt for deg som elsker serier som Bridgerton eller Downton Abbey og alt det overdådige med julen.

 • Kristin S. Ålovsrud: En uhyggelig hendelse. Serieroman. Bok nr 27 i Fredsår-serien
 • Anna Keller: Kjærestekontrakten. Roman

2.november:

Lars Petter Sveen: Køyre frå Fræna. Roman

Sveens debutbok, som han blant annet ble tildelt Tarjei Vesaas Debutantpris for. 

Nytt står mot gamalt i den vesle bygda Fræna, og vi møter politisk svært ukorrekte menneske: lokalpolitikaren som juksar seg til valsiger, mobben som marsjerar mot ordføraren sitt hus, og guten som mistenkjer at foreldra puttar sovemedisin i maten hans. Møt unge menn som prøver å køyre vekk frå Fræna, køyrer andre i hel og freistar leva med det, eller som jagar asylsøkarar gjennom skogen.
I Lars Petter Sveen sitt Fræna reisar døde seg midt på lyse dagen, og innbyggjarane ber på mørke løyndomar. Politikk, eventyr og grøsser glir over i kvarandre. Det er ikkje godt å seie kva som er mest uhyggeleg.

 • Margit Sandemo: Den blå jorden. Serieroman. Bok nr 7 i Trollruner-serien
 • Egil Foss Iversen: Dødelig hemmelighet. Krim. Bok nr 21 om Theodor Salomonsen
 • Erik Engblad: Situasjoner. Roman

3.november:

Lucy Diamond: Gavedryss over Strandkaféen. Roman. Tredje bok om Strandkaféen

Strandkafeen er stengt for vinteren, og for Evie burde det være duket for rolige dager og harmonisk førjulsstemning. Hennes største utfordring burde vært tidspunkt for neste måltid.

Så kommer søsteren Ruth og hennes tre barn på besøk. Hennes ekteskap er i ferd med å bryte sammen og hun er helt utslitt av frustrasjon og sort. Evie må trå til. Så kommer Evies kjæreste Ed og sier at han har tenkt på at han bør feire jul med moren sin – i London! Førjulegleden er som blåst bort.
Men, akkurat når alt føles helt overveldende, kommer det også en annen nyhet – som snur alt opp ned – på en veldig fin måte og som gjør dette til en virkelig minneverdig jul.

6.november:

Gudrun Skretting: Din Vilma. Roman. Bok nr 2 om Vilma

Vilma Veierød er tilbake, og hun forsøker så godt hun kan å åpne seg for livet. Og kanskje for kjærligheten.

Men hun åpner også døra for den klarsynte Rune Eilertsen, som bak en vegg har funnet et bilde av den strenge grandtanten Vilma vokste opp hos. Et bilde det står «Din Ruth» bakpå – fra den gang tanten var ung.
Vilma vil helst la fortid være fortid. Hun har jo mer enn nok med sitt, utrent som hun er i det virkelige livet. For hvis man finner kjærligheten – hvordan kan man være sikker på ikke å miste den igjen? Hvordan kan man vite at ikke ekskjærester fra føkkings Lommedalen stikker kjepper i hjulene?
Din Vilma er en ny roman vår alles Vilma. Den handler mest om kjærlighet, og en god del om frykten for å miste.

 • Sigmund Løvåsen: Brakk. Roman. Oppfølgaren til Nyryddinga.
 • Kaja Nylund: Samklang: Serieroman. Bok nr 26 i Perlemor-serien

7.november:

Robert Dugoni: Min søsters grav. Krim.

I tjue år har Tracy Crosswhite stilt spørsmål ved etterforskningen av søsteren Sarahs forsvinning og den påfølgende rettssaken.

Hun tror ikke at Edmund House – en tidligere straffet voldtektsmann og mannen som ble dømt for drapet på Sarah – er den skyldige. Saken motiverer Tracy til å jobbe for å opprettholde lov og rettferdighet, og hun blir etterforsker i Seattle-politiet og vier livet til å oppklare drapssaker.

Da Sarahs levninger til slutt blir funnet i nærheten av hjembyen deres, nord i Cascade-fjellene i delstaten Washington, er Tracy fast bestemt på å finne svarene hun har lett etter. Men i letingen etter den virkelige drapsmannen avdekker hun mørke, gamle hemmeligheter som kommer til å forandre hennes forhold til fortiden for alltid – og åpne døren til en dødelig fare.

8.november:

Jenny Colgan: Jul på øyas hotell. Roman. Bok nr 5 i Mure-serien

En koselig julebok om Flora MacKenzie og innbyggerne på den skotske øya Mure.

På den lille skotske øya Mure er juleforberedelsene godt i gang. Flora MacKenzie bekymrer seg for broren, som fortsatt sørger over tapet av kjæresten, Coltan. Det hjemsøkte gamle hotellet på øya var Coltans hjertebarn før han gikk bort, og med Floras innsats forvandles hotellet til en atmosfærisk oase med knitrende flammer på peisen og deilig mat, alt i tide til jul.

Men det å drive et hotell er en krevende affære, særlig siden Flora er nybakt mor. De eneste som er interessert i å arbeide på hotellet, er en fransk kokk med et temperament som skremmer bort de fleste, en bortskjemt, norsk kjøkkenhjelp som ikke er den han utgir seg for å være, og en sky kjøkkenassistent som rødmer straks noen snakker til henne. Greier denne brokete gjengen å gjøre det som må til før den store åpningen?

9.november:

Atle Næss: Det glemte århundre. Historie

Fortellinger fra en fascinerende historisk epoke, preget av krig, epidemier, heksebrenning og stadig lengre sjøreiser.

En kvinne dreper sin ektemann med øks, blir beskyldt for å tilbe djevelen og trekker andre kvinner med seg inn i heksebålenes flammer.
En landsens prest må begrave så mange av sognets døde at han ikke rekker å føre dem inn i kirkeboka.
En pengelens student legger bøkene vekk og verver seg til tjeneste i Østen, men etter en eventyrlig reise kommer han like fattig tilbake til Norge.
Disse og andre skjebner gir liv til denne fortellingen om 1600-tallet, «det glemte århundre». Men Atle Næss beskriver også de større sammenhengene som former og bestemmer menneskenes tilværelse: kongene som jager etter ære og makt, de nye handelsveiene som skaper store formuer og dype tragedier, kirken som ønsker kontroll med moral og oppførsel, men samtidig tilbyr trøst og håp i en brutal verden. Enkeltmenneskenes historier flettes sammen med den store historien slik at 1600-tallet står levende og tydelig frem for den moderne leseren.

10.november:

Ulrika Rolfsdotter: Rovhjerte. Krim

Rovhjerte er første del i en drivende spenningsserie som finner sted i Ångermanland i Nord-Sverige – inspirert av folketro, historiske drap og hekseprosesser fra 1600-tallet.

Annie Ljung har skapt et nytt liv som sosionom i Stockholm, langt fra hjembyen Lockne. Når hennes demente mor rømmer fra sykehjemmet, blir Annie tvunget til å dra tilbake til stedet hun både elsker og hater. Samtidig forsvinner hennes slektning Saga sporløst, og Annie blir overtalt til å bli. Hva slags hemmeligheter har egentlig 17 år gamle Saga? Har hun rømt, vært i en ulykke eller blitt myrdet? Annie blir stadig mer involvert i søket og blir tvunget til å møte demonene fra fortiden.

 • Anne Bitsch: Den norske skyld – En beretning om rettssaken mot Philip Manshaus
 • Liv Margareth Alver: Drømmer av ild. Serieroman. Bok nr 23 om Hanseatene.

13.november:

Lizzie Byron: En dag ved juletider. Roman

Shell Smith jobber i kosmetikkavdelingen i et gammelt og klassisk varehus, hvor folk kommer for å se årets juleutstilling og å møte julenissen. Stilig og fint, men litt for dyrt for folk flest, så derfor går det dårlig med butikken.

Grunnleggerens barnebarn Callum dukker opp for å få varehuset på fote igjen. Det blir ingen enkel jobb ettersom de fleste foretrekker at ting forblir som før – særlig når det er jul.
Shell derimot, blir ganske sjarmert av Callum. Men, så dukker ungdomskjæresten hennes, Nick, opp. På tross av at han knuste hjertet hennes når han sist dro sin kos, merker Shell at gamle følelser vekkes til live. Det blir misforståelser og forviklinger, og massevis av julestemning. Men, hvem kaprer Shells hjerte til slutt?

 • Dag Öhrlund: Rettferdigheten. Krim
 • Christina Larsson: Seksjon M 3. Krim. Tredje bok i serien om Seksjon M

14.november:

Colson Whitehead: Harlem Shuffle. Roman

En kompleks krønike som utspiller seg i det tidlige 60-tallets New York. Det er en familiehistorie maskert som en kriminalfortelling, men også en samfunnsroman om rasisme og makt – og til syvende og sist, et kjærlighetsbrev til Harlem.

For kundene og naboene på 125th Street i Harlem i New York, framstår Ray Carney som en hederlig møbelhandler. Han gjør sitt beste for å forsørge seg selv og familien sin, og kona Elizabeth venter deres andre barn. Hennes foreldre liker verken Carney eller den trange leiligheten deres ved T-banelinja, men det føles i hvert fall som et hjem. Få mennesker kjenner til Carneys bånd til den mer lurvete delen av øvre Manhattan, og at hans fasade av normalitet har skjulte sprekker. Sprekker som stadig blir større.

 • Vigdis Kroken: Død manns kiste. Krim. Tredje bok om Sylfest Seljestad og Jørgen Vold.
 • Kristin S. Ålovsrud: En uventet alliert. Serieroman. Bok nr 36 om Sagmesterens barn
 • Lee Child: Under radaren. Krim. Bok nr 21 om Jack Reacher.

15.november:

Amanda Hellberg: Jul i rubinrødt. Roman. Bok nr 2 i Ulltuna-suiten

Sett utenfra har Nina Swartensköld alt: en velhavende mann, barn og en behagelig tilværelse på Dackesta herregård. Men bak stengte dører lever hun et ulykkelig ekteskap, og hun drømmer om et annet liv.

Da den frisinnede privatlæreren John Mahler bosetter seg på herregården for å undervise sønnen, skjer det utenkelige – Nina forelsker seg og følelsene er gjensidige. Mens vintermørket senker seg, brenner forelskelsens bål stadig sterkere. Men det forelskede paret setter mye på spill. Om greven får vite om forholdet, mister Nina alt.
Julen 1888 nærmer seg, huset pyntes for det kommende til Luciaballet, og snart skal det vise seg at flere på herregården bærer på forbudte lengsler…

 • Anita Andersen Strøm: Forløsning. Serieroman. Bok nr 6 i Jordmor i Nidaros-serien

16.november:

Vidar Sundstøl: En hellig lund. Roman

En hellig lund er en meditasjon over forbindelsene mellom trær og mennesker. Det er også en elegi for en tapt verden, en verden det ennå er mulig å gjøre noe for.

Noen få tiår frem i tid: En kollaps i naturen har fått alle trærne til å dø. En gammel mann skriver om moren og slekten hennes som levde i og av skogen, hvis historie lå lagret og lesbar i myrene. Og så skriver han om Yggdrasil, selve livstreet, som en gang bandt hele det norrøne kosmos sammen.

Ved en tidligere skole deles det daglig ut litt vann og noe kjøtt av ukjent opphav. En siste rest av samfunn. Men langsomt tømmes byen for folk og forsyningene minker. Rekker han å skrive ferdig før alle er borte? Vil han klare å komme seg vekk i tide? Og finnes det noe sted igjen å dra?

 • Margit Sandemo: Steinulven. Serieroman. Bok nr 8 i Trollruner-serien

17.november:

Lucy Diamond: Baby på Strandkaféen. Roman. Bok nr 4 om Strandkaféen

Evie elsker å drive strandkafeen sin i Cornwall. Men, med en baby på vei har hun blitt fortalt at det er på tide å trappe ned og la noen andre ta over. Særlig.

Helen kommer til Cornwall for å unnslipp storbylivets stress, og finne ro. Hun håper at sjølufta vil gjøre henne godt. Når hun ser de søker etter hjelp på strandkafeen ser det helt perfekt ut!
Men, de to finner ikke helt tonen. Så havner de i en veldig dramatisk situasjon, og spørsmålet bli: Kan de to sette ulikhetene til side og takle krisen sammen?

20.november:

Joanna Bolouri: En kjæreste til jul. Roman

Jul med familien – hva kan vel gå galt?

38 år gamle Emily har en jobb hun elsker, gode venner, en fantastisk kjæreste og ikke minst, en flott leilighet som befinner seg langt borte fra den sprø, ukonvensjonelle og invaderende familien hennes. Men da det blir slutt med kjæresten Robert en uke før jul, blir Emily desperat. Hva skal hun si til familien? Dette var året hun definitivt skulle få slippe utidige spørsmål fra foreldrene. For ikke å nevne de medlidende blikkene fra de yngre, godt gifte søsknene sine.

Emily er fast bestemt på å ta med Robert hjem til jul, koste hva det koste vil, også selv om han ikke er den ekte Robert. Så hun søker hjelp hos party-naboen Evan, som stiller opp på kort varsel. Kan Emily håndtere Evan og familien, eller blir julen en katastrofe?

 • Gaute Brochmann og Ole Jacob Madsen: Skolevegringsmysteriet – Historien om hvorfor barn og unge sitter alene hjemme i stedet for å gå på skolen. Dokumentar
 • Bente Pedersen: Trekkfugl. Serieroman. Bok nr 38 om Raija

21.november:

Bill Clegg: Slutten av dagen. Roman

Slutten av dagen er en rørende og følelsesladd roman, hvor Bill Clegg tar for seg de kompliserte båndene som holder familie og vennskap sammen.

Det er en roman om bristepunktene som finnes i ethvert vennskap, den nedbrytende effekten av å holde på hemmeligheter, om lengselens hjerteslag og forløsningen som kommer ved å bli tilgitt.

I Slutten av dagen sammenveves fire ulike liv på én skjebnesvanger dag, idet hemmeligheter fra et halvt århundre siden kommer til overflaten.

22.november:

Mariann Vikås: Martine – jakten på rettferdighet. Dokumentar

Opprørende om drapet på en ung norsk student.

Fredag 14. mars 2008 går alarmen i et studentkollektiv i London. Den 23 år gamle Martine Vik Magnussen gir ikke lyd fra seg, og stadig mer desperate venninner sender henne meldinger på Facebook: «Hvor er du? Kommer du hjem?» Meldingene blir aldri lest, for Martine ligger voldtatt og kvalt i en kjeller midt i byen. Inntullet i Farouk Abdulhaks laken.

I Martine. Jakten på rettferdighet kaster journalist Marianne Vikås nytt lys over saken. Hun følger den livsglade Martines siste dramatiske timer, oppveksten på Nesøya i Asker og familiens sorg over å miste en datter og søster på verst tenkelig vis.

Vikås beskriver også Odd Petter Magnussens utrettelige kamp for rettferdighet for sin datter og for at myndighetene i Jemen skal utlevere rikmannssønnen Farouk Abdulhak, foreløpig beskyttet av en mektig far og manglende utleveringsavtaler.

 • Dorthe Erichsen: Hete følelser. Serieroman. Bok nr 25 i Seterliv-serien

23.november:

Inger Merete Hobbelstad: Krigen om Troja. Gresk mytologi

Den ni år lange krigen i Troja har blitt fortalt, og gjenfortalt et uendelig antall ganger. Det er den ultimate historien om krig, ære og kjærlighet som har fascinert lesere i tusener av år, og fått nytt liv i en rekke ulike filmatiseringer.

Med inngående kunnskap og enestående formidlingsevne har Inger Merete Hobbelstad nyskrevet fortellingene om Akillevs, Paris, Helena, Odyssevs og den trojanske hesten.

 • Caz Frear: Små, hvite løgner. Krim
 • Majken van Bruggen: Utskudd. Noveller. 

24.november:

Katrine Wessel-Aas: Jul i Nyhavn. Roman

En sjarmerende og morsom feelgood-roman, full av forviklinger, romantikk, nøtteknekkere, krydderduftende gløgg, snøfnugg og varme.

Søstrene Hedvig og Hanne reiser til København på førjulstur, en kombinert business & pleasure-weekend. Den suksessfulle psykologen Hedvig skal besøke sitt danske forlag og motta en pris for sin bestselgende samlivsbok. Men hun angrer på reisen allerede før de har ankommet Gardermoen. Hun har kranglet med mannen og frykter for ekteskapet sitt. Dessuten kan hun ikke fordra den bortskjemte, bohemske lillesøsteren.

Hanne, derimot, gleder seg over en gratis tur og håper å få en fot innenfor i Københavns nisjeforretninger med sine hjemmestrikkede julesokker. Men turen går ikke som planlagt. Midt i de julepyntede gatene får Hedvig sammenbrudd, og Jesper Skovgaard – Hedvigs kjekke, unge forlegger – og Hanne må ordne opp …

 • Ulla Svelheim: Til troende. Roman

27.november:

Tove Braathen: Jul for nybegynnere. Roman

Forventninger, forviklinger og fandenivoldske venninner.

Lillian har flyttet fra Kolbjørn. Alt ligger til rette for en ny start, alder ingen hindring! Kolbjørn har beholdt huset, det er helt greit – for Kolbjørn kommer ikke til å forandre på noe. Han er stødig som grunnfjellet. Det vil si: kjedelig som gråstein. En som ikke er kjedelig, er Lillians venninne Rose. Hun er tvert imot litt for mye. Alle venninnene er enige om at det har vært deilig at Rose har bodd i Spania, men hun er tross alt med i firkløveret. Og nå kommer hun hjem til jul. Før Lillian vet ordet av det, har hun sagt ja til at Rose kan bo hos henne, i den nye toromsen, og sannelig finner ikke Rose veien til Kolbjørn også.

Christina Larsson: Seksjon M 4. Krim. Bok nr 4 i Seksjon M-serien

Nora Feller har gjennomskuet det mørke spillet bak Seksjon M og vil aldri mer ha noe med dem å gjøre. I stedet har hun begynt i ny stilling i politiet i Halmstad, ved avdelingen for grove forbrytelser. 

Det som til å begynne med ser ut som en enkel spaningsjobb mot en narkotikakurer, viser seg å være begynnelsen på et sjokkerende virvar av ydmykelse og bestialsk oppførsel. Etterforskningen skyter for alvor fart når en villa i det fasjonable Frösakull-området eksploderer. Samtidig får Nora følelsen av å være under oppsikt, som om noen forfølger henne.

28.november:

Vigdis Kroken: Frosten og døden. Krim. Bok nr 4 om Sylfest Seljestad og Jørgen Vold.

Ein krim om einsemda på bygda, der alle trur dei kjenner alle.

Det er den kaldaste Lom-vinteren på mange år, med sprengkulde og stillstand, folk held seg stort sett inne ved omnane. Berre frå eitt hus stig det ikkje røyk frå pipa: heime hos Agnes Skarstulen.

I den fjerde kriminalromanen frå forfattarduoen Kroken og Kolden får etterforskarane Seljestad og Vold igjen ei mordgåte å løyse, parallelt med at dei har sine eigne kompliserte flokar å løyse i privatlivet. Frosten og døden handlar om einsemda på bygda, om korleis eit menneske kan forsvinne inn i isolasjon sjølv om grannane bur berre nokre titals meter unna, i ei bygd der alle trur dei kjenner alle.

 • Tarjei Vesaas: Is-slottet. Roman
 • Lee Child: En mann går inn på en bar. Krim. Bok nr 22 om Jack Reacher.,

29.november:

Amanda Hellberg: Jul i rampelyset. Roman. Tredje og siste bok i Ulltuna-suiten

Koselig historisk juleromanse for de som elsker Bridgerton og Downton Abbey

Vinteren 1902: Harriet Hjort er en begavet ung sangerske som opptrer i folkelige ølbuler sammen med pianisten Isak. Ingen av dem våger å innrømme at vennskapet deres er gått over i kjærlighet. Isak er blind og delvis avhengig av Harriet, og hun synger aldri like bra med noen andre.

Når den mektige teaterdirektøren Josef Ståhl utlyser en konkurranse om å få hovedrollen som Snøprinsessen på den store scenen has i Göteborg, trosser Harriet rampefeberen og deltar. Både penger og framtid står på spill. Men mens julesnøen faller over den glitrende byen, innser Harriet at hun er havnet i en teaterverden fylt av harde krav, uønskede tilnærmelser og farlige forlokkelser.

 • Kristin S. Ålovsrud: En gledens dag. Serieroman. Bok nr 28 i Fredsår-serien
 • Kristine S. Henningsen: Et siste, trassig forsøk. Roman
 • Gjøran Engen: Ulykke. Krim

30.november:

Rebecca Wexelsen: Jeg er ingen. Roman

En mann går av toget på et lite sted på Østlandet. Han flytter inn i et leid hus, får seg jobb på gamlehjemmet og prøver ellers å gjøre minst mulig av seg.

Det er ikke lett på et sted der alle kjenner alle, men etter hvert rusler dagene avgårde, et vanlig liv i en vanlig jobb på et vanlig sted. Og snart får bygda uansett andre ting enn nykommeren å tenke på. En kvinne forsvinner, og alle engasjerer seg i letingen. Samtidig får den anonyme innflytteren stadig hyppigere flashbacks fra livet han har forlatt, og spørsmålet stiger stadig tydeligere frem: Er det mulig å flykte fra seg selv?

 • Margit Sandemo: Den de glemte. Serieroman. Bok nr 9 i Trollruner-serien

Du finner alle disse og tusenvis av andre lydbøker i Fabel-appen. Og du? Som ny kunde prøver du Fabel gratis og helt uforpliktende.

 Klikk her for å starte din prøveperiode!