Hør hele serien om Varg Veum av Gunnar Staalesen | Fabel

Nå kan du høre hele Varg Veum-serien i Fabel!

Er du glad i krim, men har fortsatt til gode å høre Gunnar Staalesens lydbøker om Varg Veum? Da er dette nyheten for deg!

Gunnar Staalesen har skrevet hele 19 bøker om privatetterforskeren Varg Veum. Foto: Helge Skodvin, Gyldendal

Nå har nemlig Fabel spilt inn alle lydbøkene som tidligere har manglet i serien om den populære privatdetektiven fra Bergen, noe som vil si at du kan begynne på bok nr 1, og deretter binge alle de totalt 19 bøkene i serien!

Populær krimhelt

Dersom Varg Veum ikke umiddelbart lyder kjent for deg, kan vi fortelle at han er privatdetektiv og hovedperson i Gunnar Staalesens kriminalromaner. Han er skilt og har en sønn som etter hvert er blitt voksen. Noe utradisjonelt til krimhelt å være, har Varg Veum bakgrunn som sosionom, og han har jobbet i barnevernet i Bergen, men måtte slutte etter en episode der han gikk til fysisk angrep på en som hadde misbrukt en mindreårig. Gjennom bøkene får vi som lyttere stadig innblikk i en mann som har hjerte for mennesker som uforvarende har havnet på samfunnets skyggeside, og som lar kampen for det gode og rettferdige trumfe behovet for penger, gang etter gang. 

I 2004 ble Varg Veum kåret til den mest populære krimhelt gjennom tidene i Dagbladet. Og i 2008 fikk privatdetektiven sin egen statue ved Strandkaien 2 i Bergen, stedet hvor han har kontoret sitt i bøkene.

Et langt forfatterliv

Og Varg Veum har vært en trofast gjenganger i norsk kriminallitteratur i lang tid. Allerede i 1977 kom den første boka om Varg Veum ut, nemlig Bukken til havresekken. For krimserien om Varg Veum har Gunnar Staalesen blant annet mottatt hele to Rivertonpriser, samt en rekke internasjonale priser og utmerkelser. Den foreløpig siste boka, Utenfor er hundene, kom i 2018, og forhåpentligvis blir det mange flere bøker om publikumsfavoritten fra Bergen i årene som kommer.

Her er alle lydbøkene i Varg Veum-serien i riktig rekkefølge:

 1. Bukken til havresekken
 2. Din, til døden
 3. Tornerose sov i hundre år
 4. Kvinnen i kjøleskapet
 5. I mørket er alle ulver grå
 6. Svarte får
 7. Falne engler
 8. Bitre blomster
 9. Begravde hunder biter ikke
 10. Skriften på veggen
 11. Som i et speil
 12. Ansikt til ansikt
 13. Dødens drabanter
 14. Kalde hjerter
 15. Vi skal arve vinden
 16. Der hvor roser aldri dør
 17. Ingen er så trygg i fare
 18. Storesøster
 19. Utenfor er hundene

Syntes du Varg Veum-serien hørtes spennende ut? Eller vil du høre noen av de mange andre krim- og spenningsbøkene som finnes i Fabel-appen? Nye kunder prøver Fabel gratis og helt uforpliktende. Klikk her for å starte din prøveperiode!