Har du hørt om Asle Skredderberget? Hvis ikke bør du lese dette! - Fabel

Har du hørt om Asle Skredderberget? Hvis ikke bør du lese dette!

Nå har vi sluppet tredje lydbok i serien om Milo Cavalli; Hevnen tilhører meg. Dette er virkelig en kriminalroman å se frem til!

Foto: Christian Andersen, Gyldendal

Asle Skredderberget kommer med ny kriminalroman om Milo Cavalli, Økokrim-etterforsker med lisens til å gå sine egne veier.

Asle Skredderberget (f. 1972) er utdannet siviløkonom og arbeidet i en årrekke som journalist i aviser og TV. Hans krimdebut var Metallmyk (2010), som ble nominert til Rivertonprisen for årets beste krim.

Bok nummer 1 i serien: Metallmyk

Aker Brygge, en sen fredag kveld. Det er tomt rundt meglerbordet i Optima Finans. På et kontor lyser en enslig skjerm. Håvard Gabrielsen, en tallknuser som jobber med fusjoner, oppkjøp og børsnoteringer, venter utålmodig på en avgjørende e-post. Søndag morgen blir han funnet av rengjøringspersonalet.

Han er drept, henrettet, av skudd til hodet og brystet. De spesielle omstendighetene gjør at Økokrim-etterforsker Milo Cavalli plutselig står overfor sitt første drap. Saken er også personlig:Håvard Gabrielsen er ikke bare et offer. Han var Milo Cavallis studiekamerat. Milos jakt på sannheten blant oppskrudde verdier og lyssky transaksjoner skal bli skjebnesvanger. Mektige krefter ønsker ikke saken oppklart.

Snart befinner både Milo selv og familien seg i livsfare.Er det organiserte kriminelle som nå for fullt har tatt steget inn i det norske aksjemarkedet? Eller handler dette om at Håvard jobbet tett på en av Norges største våpenprodusenter før han ble drept?

Bok nummer 2 i serien: Smertehimmel

En kriminalroman om familiehemmeligheter, makt og penger. Og om å miste den man elsker.

Ingrid Tollefsen, 31 år og forsker i legemiddelselskapet Forum Healthcare, blir funnet drept på et hotellrom i Roma. To år tidligere ble hennes bror regelrett henrettet av gjengmedlemmer i en skolegård på Kolbotn. Økokrim-etterforskeren Milo Cavalli blir sendt til Roma som norsk representant i etterforskningen. Og i jakten på en løsning på søskendrapene blir han viklet inn i en sak som tar ham fra organiserte kriminelle i Oslos underverden til hardkokte finanstopper på Wall Street i New York.

Bok nummer 3 i serien: Hevnen tilhører meg

Milo Cavalli tar saken i egne hender.

Harald Halvorsen, en av Norges rikeste menn, blir funnet drept i et nedlagt sykehjem i Oslo. Samme dag legges en video ut på nettet, som viser en iscenesatt rettssak der Halvorsen er den tiltalte. Bak filmen, som ender med tortur og henrettelse, står en gruppe inspirert av den norrøne hevnerguden Våle. De har til hensikt å straffe utpekte medlemmer av eliten både i Norge og ellers i Europa. Det er alle personer som bærer på mørke hemmeligheter, og som har bygget opp svarte formuer. Det viser seg raskt at Våle-gruppen har stor gjennomføringsevne og betydelige ressurser.

Økokrimetterforskeren Milo Cavalli blir satt på saken sammen med Oslo-politiet. Men siden han er arving av en stor familieformue, blir han etter hvert selv et mål for de norrøne hevnerne. Han må finne bakmennene før de finner ham.

Synes du denne krimserien høres interessant ut? Husk at alle nye lyttere kan prøve Fabel gratis og uforpliktende. Klikk her for å starte din prøveperiode!