Vi elsker krimserien om Mette Minde, skrevet av Merete Junker!

Vi elsker krimbøkene om Mette Minde!

Visste du at den svenske krimdronningen Camilla Läckberg har en norsk krimserie blant favorittene sine? Det er på tide å oppdage serien til Merete Junker, om journalisten Mette Minde!

Merete Junker (født 1959) bor i Skien og utdannet journalist. Foto: Martin Fremstad, GyldendalMette Minde-serien er skrevet av forfatter Merete Junker, som i likhet med sin krimheltinnne har bakgrunn som journalist. I bøkene blir Mette Minde stilt overfor ulike typer dilemmaer i både jobb i privatliv. Og hvor går egentlig grensen mellom de to?

Pris for beste krimdebut

Merete Junker debuterte som forfatter i 2008 med romanen Jenta med ballongen. For den ble hun tildelt Maurits Hansen-prisen Nytt Blod for beste norske krimdebut. Og vi sier som Camilla Läckberg:

«Åh, vad jag tyckte om boken!!! Fantastiska personporträtt och en stark känsla for spänning.»
Camilla Läckberg om Jenta med ballongen

Bok 1: Jenta med ballongen

Mette Minde kjente den drepte. Hun må gjøre noe.

I skumringen beveger to skikkelser seg gjennom et skogholt i utkanten av Skien: en liten jente med en rød ballong, og en kvinne med en liten hund. Snart mottar alarmsentralen en melding fra kvinnen med hunden. Hun har falt stygt og trenger hjelp.

Da ambulansefolkene kommer frem, finner de henne kvalt med en punktert ballong plassert på magen. Hunden hennes er sporløst forsvunnet. NRK-journalisten Mette Minde får gjennom sin mann opplysninger om omstendighetene rundt likfunnet. Den dreptes søster viser seg å være en barndomsvenninne av henne. Da hun i jobben som journalist også begynner å motta anonyme brev som angår den døde kvinnens arbeidsplass, føler hun ansvar for å nøste i saken på egen hånd. Det viser seg at den fredelige småbyen ulmer av fordekte sannheter.

Mette Minde bestemmer seg for å trosse sin egen indre stemme og åpne dører som ingen vil hun skal åpne.

Bok 2: Tvillingen

«Tvillingen» er Merete Junkers andre bok om NRK-journalisten Mette Minde.

«Leppene hans dro seg ut i et lite smil, men han så henne ikke i øynene. Han stirret på et eller annet usynlig i lufta mellom dem, mens han førte pistolmunningen nedover tinningen hennes, som om han tegnet et riss av henne.»
Avgangsklassen ved medielinja på den videregående skolen rystes av voldsomme hendelser denne våren. Et selvmord, et drap og en ung jente som plutselig forsvinner fra hjemmet sitt. Mennesker med tette bånd til hverandre og ensomme mennesker uten nettverk knyttes sammen i en knute så stram at det kan koste liv å få trådene løsnet.

Bok 3: Pumasommer

Han kaller seg Felis. Han sitter i en høyblokk i Porsgrunn med en kraftig kikkert rettet mot vinduene til advokat Torkel Vaa på den andre siden av elva. Felis presser en amulett mot brystet, kjenner kraften fylle seg. Snart skal et nytt menneske dø.

I leiligheten over lever den fjorten år gamle Silje, i engstelse for at moren skal miste barnet hun bærer. Så oppdager hun morderen, og han henne.
Torkel Vaa har fram til nå levd et rolig liv, lange dager på advokatkontoret, lange turer med dachsen Aktor. Men de siste ukene har han mottatt mystiske brev i posten. Brev uten tekst, bare med en blå silhuett av et kattedyr, en puma. Noen ønsker å skremme ham.

NRK-journalist Mette Minde har lenge vært svak for Torkel. Jo nærmere hun kommer advokaten, dess mer oppmerksom blir Felis på henne. Flere mennesker i Porsgrunn lever nå i livsfare, og ingen av dem vet om det. Så skjer det første drapet.

Syntes du bøkene til Merete Junker hørtes spennende ut? Eller vil du høre noen av de mange andre krim- og spenningsbøkene som finnes i Fabel-appen? Nye kunder prøver Fabel gratis og helt uforpliktende. Klikk her for å starte din prøveperiode!