Lydboktips å drømme seg bort i - Fabel

En time i…

Sjelden har det vel passet så godt å drømme seg bort og reise i lydbøker som nå. Å ta en time på et hotell i Toscana, eller hos en glassblåser i Venezia. Her finner du våre tips til timer i drømmeland!

Tips: Hva med å lage en bokhylle i Fabel-appen der du samler alle bøkene du har lyst til å høre fremover?

En time i friluftsbadet i London:

Kunsten å holde seg flytende av Libby Page.

Her får du en oppløftende bok om vennskap, kampånd og kalde bad!

I arbeiderbydelen Brixton i London ligger det et friluftsbad. Der har Rosemary (86) svømt hele sitt liv. Men nå står badet i fare for å stenge, når utbyggere vil fylle igjen bassenget og lage privat tennisbane for strøkets nye luksusleiligheter der. Men friluftsbadet er ikke bare et sted å svømme – det er hjertet av lokalsamfunnet. Og sammen med den unge journalisten Kate bestemmer Rosemary seg for å kjempe.

 

En time i Toscana:

Hotellet med de tusen lys av Emylia Hall.

Sommeren startet på tradisjonelt vis – men endte ulikt alle andre somre.

På øya Elba utenfor Toscana, omgitt av olivenlunder og sitrontrær, ligger Hotel Mille Luci. Det er et sted folk vender tilbake til gang på gang, sjarmert som de blir av den avslappede atmosfæren, den herlige maten og ikke minst av den vennlige hotelleieren Valentino. På hotellet med de tusen lys kan man leve la dolce vita, det søte liv.

Så en dag ankommer reiseskribenten Kit det idylliske hotellet. Hun virker ved første øyekast som en helt vanlig gjest, men det er hun langt ifra. Kit bærer med seg en hemmelighet som kan ryste grunnen hotellet er bygget på, og endre livene til alle som er tilknyttet Mille Luci.

 

En time på Færøyene:

Buzz Aldrin hvor ble det av deg i alt mylderet av Johan Harstad.

Dette er en slik bok som alle som har lest den husker. Og følelsen av Færøyene slik Johan Harstad beskriver det, blir sittende lenge i magen. 

«Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?» er en roman om å være elsket og om å ville være usynlig. Om Færøyene, om romfart og månelandinger, om vanskelighetene ved å bygge en båt, om svensk popmusikk på nittitallet, om havet og dem som har krysset det.

 

En time i Hong Kong:

En ulastelig mann av Jane Gardam.

Første bok i en trilogi om kjærlighet, vennskap, sjalusi og lojalitet, med Det britiske imperiets glansdager som bakteppe.

I sin storhetstid var Edward Feathers en respektert advokat og dommer. Nå er det bare de eldste av hans prominente kollegaer som husker at kallenavnet hans, Filth, sto for Failed In London Try Hong Kong. For lenge siden var Filth et av de mange små barna som i Det britiske imperiets dager ble sendt «hjem» fra Østen for å bli fostret opp og gå på skole i England. Som ung, nyutdannet advokat flytter den forknytte og lynende intelligente Filth til Hong Kong, der han treffer sin store kjærlighet, Betty.

Under den dannete overflaten ulmer spørsmålet: Hvordan lever man med en fortid man gjør sitt ytterste for å fortrenge, men som likevel presser seg på? Og: Hva kan vi egentlig vite om andre, og oss selv?

 

En time i Venezia:

Glassblåseren fra Murano av Marina Fiorato

Hvis du virkelig vil drømme deg bort, er dette et godt valg av lydbok akkurat nå. Hva hva er vel lettere å flyte bort i enn venetiansk glassblåsing og dramatisk kjærlighet?

«…det er god underholdning. Den inneholder alt hva hjertet begjærer av historisk dramatikk og samtidsromantikk.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

 

En time på Kreta:

Himmelske tilstander av Tove Nilsen.

Med stor fortellerkraft har Tove Nilsen skrevet en reflekterende og rik roman om dødelighet og kjærlighet, om brudd og forandring – og om kronisk reiseglede.

Hun er tilbake på Kreta. Den varme øya er som et annet hjem for henne. Hun går turer i timianduft, og hun møter stadig den pur unge kattemoren med et kull på sju små. Denne reisen er ikke som de tidligere. Hun har nylig mistet sin far. Hun har brutt med han hun var sammen med i mange år. Hun har møtt en mann som hun er i ferd med å bli kjent med. Er det noe ved tanken på voksen kjærlighet som gjør henne ekstra sårbar? På Kreta er lyset og de klare fargene som før, men hun legger merke til at det fins færre jobber og mindre penger her nå. I havet omkring den vakre øya synker båter fullastet med flyktninger. Da hun møter sin gamle venn Manolis, ser hun at ansiktet hans er merket av sykdom.

 

En time på Fiji:

Biter av lykke av Anne Ch. Østby.

Ville du våge å forlate Norge for godt? Bytte ut isskrape og Fjordlandmiddag med asurblått hav og mat kokt i palmeblader?

Kat er blitt enke og eneeier av en kakaoplantasje på Fiji, og inviterer venninnene fra skoletiden til å bo der sammen med henne. Tør de følge drømmen?

 

Har du lyst til å bruke en time på en av disse bøkene, eller på de mange tusen andre lydbøkene i Fabel? Klikk her for å prøve Fabel gratis og uforpliktende!