Lydboktips til deg som er ny lydboklytter - Blogg | Fabel

Er du ny lydboklytter?

Her er noen gode lydbøker du kan starte med som ny lydboklytter!


Uansett om du liker å høre på krim og spenning, medrivende romaner eller engasjerende dokumentarer, finner du mye å høre på i lydbok-appen Fabel.

SERIE:

 

Heine Bakkeid: Spenningsserien om den tidligere avhørslederen Thorkild Aske

Vinner av Rivertonprisen 2021!

Den tidligere avhørslederen Thorkild Aske har nettopp sluppet ut av fengsel da han overtales til å reise til et nedlagt fyr i det nordnorske havgapet, der en ung mann nettopp har forsvunnet. Høststormene herjer nordpå, og landsdelen er på full fart inn i en ny mørketid. Det blir snart klart for Aske at han ikke er alene på den forblåste fyrholmen.

Bøkene om Thorkild Aske anbefales for deg som liker litt mørke krimbøker. Hittil har det kommet fire lydbøker i serien.

Liker du Thorkild Aske-serien, kan du også prøve:

 

FEELGOOD:

 

Jenny Colgan: Romantikk, vennskap og forblåst, skotsk natur

Flora MacKenzie har aldri sett seg tilbake etter at hun forlot den lille, stille byen hun vokste opp i. Der vet alle hvem hun er, og ingen ser ut til å ville la fortiden være fortid.

I det pulserende bylivet i London kan hun derimot være helt anonym – og gi etter for den håpløse forelskelsen i den kjekke, men arrogante sjefen Joel. Da en viktig arbeidsoppgave likevel tvinger Flora tilbake til øya, innser hun at hun må ta et oppgjør med fortidens feil før hun kan finne ut hvor fremtiden finnes.

Ute etter mer lettbeint underholdning? Hva med disse?

 

MEDRIVENDE ROMAN:

 

Simon Stranger: 304 dager

I mars 2015 står Afghanistanveteranen Nicholas alene i skogen bak huset, klar til å ta sitt eget liv, da han innser at han er nødt til å varsle sine nærmeste. Han lover moren sin å holde seg i live til jul, som er 304 dager unna.

304 dager er en roman om krig og vennskap, kjærlighet og familie. Den handler om måten livene våre er vevet sammen på, til en fortelling som strekker seg tusenvis av år bakover i tid. Mest av alt handler den om kampen for å komme seg gjennom et krigstraume, og forsøke å overleve freden.

«Simon Stranger har skrevet en imponerende sterk roman om krigen i Afghanistan og en krigsveterans posttraumatiske opplevelser. Måten det fremstilles på gjør inntrykk og skaper innsikt.»

Adresseavisen

Hvis du ikke vil gå glipp av lydbøkene alle snakker om, kan du også prøve:

 

KRIM:

 

Aslak Nore: Havets kirkegård

Høsten 1940 går hurtigruteskipet D/S «Prinsesse Ragnhild» ned utenfor Bodø. Vera Lind og hennes nyfødte sønn Olav overlever, men ektemannen og hundrevis av andre omkommer.

Åtti år senere tar forfatteren Vera livet sitt. Sporene peker tilbake til forliset. Forfatterskapet fikk en brå slutt da hun forsøkte å fortelle sannheten om hva som egentlig skjedde den skjebnesvangre dagen under krigen. Hun ble tvunget til taushet. Olavs datter Sasha begynner å lete i farmorens historie. Hva skjedde egentlig på den fatale hurtigruteseilasen?

Havets kirkegård er en storslått roman om et norsk familiedynasti og maktkampen som oppstår i dødens kjølvann. Det er en romantisk og tragisk reise langs norskekysten i både fortid og nåtid, og en fortelling der sannhet står mot familielojalitet, med konsekvenser så store at de kan føre til familiens undergang.

“Aslak Nore har skrevet en heidundrende krimroman. Proppet med herlige karakterer og med en handling som drar deg med fra første til siste side.”

VG

Hvis du liker skikkelig spennende lydbøker, kan du også prøve:

 

FÅ INNSIKT:

 

Lara Rashid: Hold meg til jeg sovner. Et liv i skyggen av 22.juli

Hold meg til jeg sovner er en gripende familiehistorie, en håpefull fortelling om å finne seg selv i sorgen og en norgeshistorie vi aldri må glemme.

Fire år gammel flykter Lara Rashid og familien hennes fra irakisk Kurdistan. Familien blir bosatt på Nesodden, og føler at de har kommet til verdens fredeligste land. Men mørke skygger skal legge seg over det nye livet deres. 22. juli 2011 blir Bano, familiens eldste datter, drept på Utøya. Lillesøsteren Lara overlever. Lara overtar søsterens drømmer og ambisjoner. Hun gjør det søsteren ville gjort, og lever videre for henne. Dette er en historie om hvor lang tid det kan ta å komme ut av mørket, og hvor vanskelig det er å leve sitt eget liv.

Ute etter flere engasjerende lydbøker? Da anbefaler vi:

Er du fortsatt ikke Fabel-abonnent? Da kan du prøve Fabel gratis og uforpliktende*. Du klikker her for å få tilgang til tusenvis av lydbøker!

*Gjelder bare nye kunder