Lydbokaktiviteter for barna - Lydbok-tips | Fabel

Supre lydbok-aktiviteter for barna

Nå som mange barn er hjemme fra skole og barnehage, har lydbøker blitt enda viktigere i mange familier. Her tipser vi deg om aktiviteter som passer godt for barn som hører på lydbøker!

Det er ikke rart at barnelydbøker er populært som aldri før.

Bygge lytte-hytte

Du husker helt sikkert at du bygde hytte av to stoler med et pledd over da du var liten. Plutselig hadde du et eget hus, der du kunne være helt alene.

Slik hyttebygging er så enkelt at barna klarer det helt selv, uten hjelp fra voksne. Og tenk så fint det blir å sitte der inne med en skål med druer og høre på spennende lydbøker etterpå!

Tegne noe fra lydboka

Tegning og lydbøker passer fint sammen, og er en hyggelig konsentrasjonsaktivitet for både skolebarn og barnehagebarn.

Sett på lydbok, finn fram ark og fargeblyanter, og gi barna i oppgave å tegne noe fra det de hører. Kanskje dukker det både brillebjørner og flyvende barn opp på arket?

Hvile-lydbok

Barnehagebarn er vant til rutiner. Frukten skal serveres på faste tidspunkt. Utetiden er hellig. Og det er hvilingen også. Som foreldre med hjemmebarnehage glemmer vi lett rutinene, men å adoptere barnehagens faste hviletid kan være godt både for barna og de voksne.

Legg noe mykt på gulvet i et skjermet hjørne av rommet: Sofaputer, en madrass eller kanskje en yogamatte? Finn fram headset eller en høyttaler, og la barna ligge og slappe av i lydbokverden i 20 minutt. Da rekker du å jobbe litt, og barna får roet ned med en god historie.

Trenger du tips til gode lydbøker til barna? Kanskje finner du familiens nye favorittlydbøker her?

Har du lyst til å prøve lydbøker selv eller sammen med barna? Alle nye kunder kan prøve Fabel gratis og uforpliktende. Klikk her for å starte ditt prøveabonnement!