Romjulslydbøker for barna - Fabel

Romjulslydbøker for barna

En hyggelig stund sammen, eller en rolig stund alene? Lydbøker er et supert skjerm-alternativ for å underholde barna i romjula!

Kjennes romjula litt ekstra lang i år? Da er det godt vi har lydbøker! Her er våre tips til de beste romjulslydbøkene for barna, med bøker til alle aldersgrupper!

I Fabel finner du massevis av lydbøker til barna, og nye abonnenter prøver gratis. Interessert? Klikk her for å starte din prøveperiode!

Lydboktips for barn mellom 2 og 4 år:

Brillebjørn feirer jul av Ida Jackson

Det er første juledag, og Brillebjørn våkner tidlig. Gavepapiret fra kvelden før ligger fortsatt i stua, og Brillebjørn vekker mammaene sine. “Og nå er det gave til meg!”, seier han. “Men du fikk jo alle julegavene i går”, sier mor.

Det er ikke alltid så enkelt å være liten og feire jul, og ikke helt skjønne at julegavene bare åpnes på julaften, og at det ikke er mer julekalender etter julaften. Dette er en fin bok å høre sammen med de minste i romjula, og på en god måte forklarer den gjenkjennelige julesituasjoner for de minste.

Hvem er bolletyven av Lars Mæhle

Det er karneval i barnehagen, og full fest med boller og kostymer. Aksel er flink til å telle. Han teller ti boller, som blir akkurat en bolle til hver. Men så går brannalarmen, og når barna er tilbake, er det en bolle som har forsvunnet! Kråkeslottet barnehages egne detektiver, Leon og Live, tar saken!

Bøkene om barnehagedetektivene er akkurat spennende nok for små barnehagebarn – med barnehagesituasjoner de kjenner seg igjen i.

Besøk på brannstasjonen av Rikard B. Heimen

Har du også barn som er over gjennomsnittet interessert i brannmenn og brannstasjoner? Da er Bjørnis-bøkene gode å ty til!

På brannstasjonen er det både brannbiler og masse utstyr. Det er også noen kriker og kroker det går an å gjemme seg i. Valpen Salto har rømt. Kan han ha klart å snike seg inn på brannstasjonen? Bjørnis hjelper til å lete!

Lydboktips for barn mellom 4 og 6 år:

Bukkene bruse drar til Syden av Bjørn F. Rørvik

Bukkene bruse har spinket og spart hele vinteren, for i år skal de dra til Syden! De blir ikke noen luksustur, akkurat, men den største bukken har funnet et sted som er billig og bra. Så da er det bare å pakke badebukser, kosedyr og solbriller – og vannpistol – i tilfell det er troll i Syden. Men det er det vel ikke? For troll tåler jo ikke sol… Eller?

Superflygjengen og tretoppaksjonen av Rolf-Magne Golten Andersen

Har barn dine blitt hekta på Superflygjenges julekalender? Da er det godt å vite at dere har mange flere spennende episoder dere kan høre i romjula!

I Luftvik kan alle barn fly, men de voksne har bestemt at flyging er forbudt. Men hva skjer når Gamle-Nils, naboen til Lukas, Alma og Sofie sitter fast i et utrolig høyt tre? Og når antiflysjefen Margit slår leir ved treet, slik at barna ikke kan fly opp og redde ham?

Dinosaurgjengen: Egget av Lars Mæhle

Hvis dinosaur-feberen herjer hjemme hos dere, er bøkene om Dinosaurgjengen midt i blinken å høre i romjula.

Tidlig en morgen blir Rasmus Rex vekket av bestevennen sin, Trym Trodon. Trym har en stor nyhet: Egget til mammane hans klekker snart! Rasmus og Trym velger å ta snarveien gjennom sumpskogen for å rekkke frem i tide. Men er det egentlig så lurt?

Lydboktips for barn mellom 6 og 8 år:

Eline overnatter av Helga Flatland

Eline skal endelig få overnatte hos klassevenninnnen Maja. Det kribler i magen – det er rart og spennende å skulle sove i et annet hus!

Men før Eline rekker å sovne, forteller Maja henne at det spøker i huset.

Så hva skjer når Eline må opp og tisse om natta?

Kjempefesten av Iben Akerlie

Finn og Maja kjeder seg, og bestemmer seg for å holde en stor fest. Invitasjoner sendes ut, men en av dem flyr med vinden, langt inn i skogen, og lander ved føttene til kjempen Kim.

Og siden det på invitasjonen står “Velkommen til kjempefest”, forbereder Kim og kjempevennen Pandora seg på å endelig få vende tilbake til menneskene.

Min eventyrskatt av Hans Olav Brenner

Endelig kan vi høre Asbjørnsen og Moes eventyr i ny språkdrakt!

Hans Olav Brenner har oppdatert og tilpasset språket til høytlesning, slik at eventyrene vil treffe nok en generasjon eventyrelskere.

Lydboktips for barn mellom 8 og 10 år:

Finner du lydbøker du tror barna vil like å høre i romjula? Nye abonnenter prøver Fabel helt gratis. Klikk her for å lese mer, og starte din prøveperiode!

Pappa Skurk av David Walliams

Pappaen til Frank var kongen av racerbanen. Helt og superkjendis, og en alle ville være venn med.

Men det var før den fryktelige ulykken der pappa måtte amputere beinet, og før mamma fant seg en ny mann. Nå er Frank og pappa alene mot verden – men hvordan i all verden skal de klare seg? De nærmer seg avgrunnen i et forrykende tempo.

Skatten på kokosøya av Ole André Sivertsen

Noras grand grand onkel ble kalt «lille Skrekk» som barn. Årsaken var at han var redd for alt og besvimte når han så blod.

Han forsvant på mystisk vis i en kiste mens han lekte gjemsel og kom aldri tilbake. Nora finner den samme kista på loftet til morfar, og når hun klatrer oppi den, havner hun i en sjørøververden. Der møter hun Skrekk, som nå har blitt en fryktet sjørøverkaptein!

Verdens verste jul av Marius Horn Molaug

Det skal arrangeres juleskuespill på skolen. Ruben har fått rollen som jomfru Maria, mens Kent spiller jesusbarnet. Rektor har kapret rollen som Gud.

Ute laver snøen ned, og da Fete Frank som erkeengelen Gabriel skal heises oppunder taket i gymsalen, skjer det som må skje: Vekten av snøen på taket og Fete Frank i vaier får hele taket til å kollapse. Skuespillerne er fanget, og sammen med et esel faren til Kent har vunnet på pubquiz må de tilbringe julen i krybben. Når rektor truer med undervisning for å få tiden til å gå, og eselet begynner å bli dårlig i magen, er det duket for verdens verste jul.

Lydboktips for barn mellom 10 og 12 år:

Pyramidemysteriet av Hanne Kristin Rohde

Astrid våkner av et blått blink i rommet. Det er midt på natten. Hun aner plutselig at noe er fryktelig galt med hesten Rocky, og tvinger pappaen til å kjøre henne til stallen i Maridalen.

Astrid er 13 år og går i 8. klasse på Nordberg skole i Oslo. Hun bor alene sammen med pappaen sin, som jobber som advokat, mens mammaen er lege og på oppdrag i utlandet. På skolen har Astrid nettopp blitt kjent med Yusuf, en ny gutt i klassen, som hun liker veldig godt. I stallen finner de Rocky dødssyk uten at dyrlegen forstår hva som egentlig feiler ham. Har noen skadet hesten? I så fall – hvorfor?

Meningen med Leif av Lars Joachim Grimstad

Leif har lurt døden én gang. Kan han gjøre det igjen?

Leif har mistet både faren sin og hørselen på det ene øret. Derfor snakker han mer med seg selv enn de fleste. En fredag får han besøk av en rar, gammel mann på desperat jakt etter biene sine. Den gamle mannen heter Bopp og påstår at «Livet er en bløff. Trikset er å la seg lure.» Det blir starten på en helg som kan forandre livet til Leif. Så sant han overlever den.

Blyanthjerte av Elin Hansson

Den første store forelskelsen treffer Liv som en blyant i hjertet.

Liv er 12 år, men skulle ønske hun var en gammel dame. Ungdomsskolen frister ikke, aller helst vil hun sitte inne med farmor og spille kort eller tegne. Men farmor er ikke her lenger, og inn i Livs sommerferie suser Frans med skateboardet sitt og verdens grønneste øyne. Liv innser at hun må prøve å være litt mer på sin egen alder og bestemmer seg for å lære å skate.

Vi håper du fant lydbøker barna og familien kan høre i romjula. I appen finner du alle disse og tusenvis av andre lydbøker, både til barn og voksne. Og nye abonnenter prøver gratis! Klikk her for å starte din prøveperiode!