Lydbøkene barna ❤️ nå! - Fabel

Lydbøkene barna ❤️ nå!

Høst betyr ny start, nye fargeblyanter i pennalet – og ikke minst: Nye bøker! Her er barnelydbøkene dere ikke må gå glipp av:

Det kan være lurt å lage en bokhylle i Fabel-appen for hvert barn i familien, der du lagrer barnas favorittlydbøker og tips til bøker du tror de vil like. Da er det alltid enkelt å finne noe å høre på!

Tor Åge Bringsværd: Tambar begynner på skolen

Passer for: Barn fra ca 4 år og oppover. Og kanskje aller mest for spente skolestartere!

Trollene Gurine og Tambar er spente før første skoledag, spesielt siden alle norske trollbarn går på pensjonatskole og bare får komme hjem i helgene. Men de gleder seg veldig også, så klart! Vil lærerne være greie? Får de sove på samme rom? Og finnes det – grøss og gru – store gutter som mobber der, sånn som i barnehagen?

«Tambar begynner på skolen» er den siste boken i serien om Tambar – lune hverdagsscenarier både barn og voksne kan kjenne seg igjen i!

Ole Andre Sivertsen: Skatten på Kokosøya

Passer for: Barn mellom ca 6 og 9 år.

Noras grand grand onkel ble kalt «lille Skrekk» som barn. Årsaken var at han var redd for alt og besvimte når han så blod. Han forsvant på mystisk vis i en kiste mens han lekte gjemsel og kom aldri tilbake.

Nora finner den samme kista på loftet til morfar, og når hun klatrer oppi den, havner hun i en sjørøververden. Der møter hun Skrekk, som nå har blitt en fryktet sjørøverkaptein. Nora og kaptein Skrekk blir bestevenner.

Kaptein Skrekk har alltid en skatt han jakter på, men han er langt fra den eneste som er glad i gull og diamanter. Nora og kaptein Skrekk må kjempe mot den ufyselige Bleiebanden, og ikke minst må de passe seg for den onde kong Aubergine av Rabarbria og hans soldater. Problemet er at Skrekk slett ikke er en så fryktløs sjørøver som han later som.

Skatten på Kokosøya er første bok i en ny serie med lydbøker om Nora og Kaptein Skrekk. Bøkene er både morsomme og spennende. Perfekte å høre på lydbok, med andre ord!

Unni Lindell: Kyssefabrikken

Passer for: Barn rundt 6 år og oppover. Og kanskje spesielt litt romantisk anlagte jenter.

Eno er mye større enn Ella som nå er blitt 8. Den nye nabogutten er veldig kul og pen, men Ella er litt redd ham, for sammen med to jenter og to gutter drar han hver ettermiddag til den nedlagte fabrikken etter skoletid. Hva gjør de der? En dag følger Ella og vennene hennes etter dem dit, og da får de se det. Men det blir farligere enn Ella hadde tenkt seg.

Kyssefabrikken er den nyeste lydboka i Unni Lindells populære barneserie om Ella – som ganske ofte blir forelsket.

Heidi Linde: Annenhver uke

Passer for: Barn rundt 10 år. En viktig og gjenkjennelig serie.

Olivia bor annenhver uke hos mamma og pappa. I leiligheten til mamma bor det fem barn, to voksne og seks dyr, og det er umulig å kjede seg. I huset til pappa er det kjempestor plass og alle har god tid. Så der er det også fint å bo! Olivia synes egentlig livet er perfekt. Men en dag begynner en ny jente i klassen. Og da pappa i tillegg avslører en «god nyhet», blir det perfekte livet til Olivia snudd helt på hodet.

Annenhver uke er første bok i serien Olivias liv. Det er en klok, morsom og spennende serie om å takle forandringer som ikke står på ønskelista.

Hanne Kristin Rohde: Blålys-serien

Passer for: Jenter og gutter fra ca 10-12 år og oppover som er glade i å høre skikkelig spennende lydbøker.

En ny spenningsserie for store barn av krimforfatter Hanne Kristin Rohde!

Astrid våkner av et blått blink i rommet. Det er midt på natten. Hun aner plutselig at noe er fryktelig galt med hesten Rocky, og tvinger pappaen til å kjøre henne til stallen i Maridalen. Astrid er 13 år og går i 8. klasse på Nordberg skole i Oslo. Hun bor alene sammen med pappaen sin, som jobber som advokat, mens mammaen er lege og på oppdrag i utlandet. På skolen har Astrid nettopp blitt kjent med Yusuf, en ny gutt i klassen, som hun liker veldig godt.

I stallen finner de Rocky dødssyk uten at dyrlegen forstår hva som egentlig feiler ham. Har noen skadet hesten? I så fall – hvorfor? Astrid og Yusuf begynner å undersøke hva har skjedd på gården og samler bevis. Snart er de på sporet av langt farligere kriminalitet enn de først hadde trodd. De to vennene tar store sjanser – alt for å oppklare mysteriet.

Du finner tusenvis av andre lydbøker, både for barn og voksne, i Fabel-appen. Og nye kunder prøver gratis! Klikk her for å starte din prøveperiode!