Lydbøkene du kan glede deg til i mars - Fabel

Lydbøkene du kan glede deg til i mars

På tide å lade opp til påske og påskekrim! Vi fyller appen med masse nytt, blant annet en hel krimserie av mesteren Robert Wilson. Gled deg!

Kvinne som er ute på tur og hører på lydbok

1.mars:

Lydbok Den blinde mannen i Sevilla Robert Wilson

Robert Wilson: Den blinde mannen i Sevilla. Krim. Første bok om Javier Falcon.

Tidligere kåret til årets påskekrim, så hvorfor ikke begynne å glede deg til påske med denne på øret?

En død restauranteier med avskårne øyelokk og et gammelt fotografi får politietterforsker Javier Falcón til å utforske sin egen fortid. Den blinde mannen i Sevilla er en forrykende og oppslukende thriller.

 

4. mars:

Lydbok De atten Anton Berg

Anton Berg: De atten. Krim. Første bok i serien om Axel Sköld.

Makt, hemmeligheter og konspirasjonsteorier.

Radiojournalisten Axel Sköld arbeider med en dokumentar da han tilfeldig kommer over en merkelig forbindelse. Det virker som om en og samme mann er innblandet i tre historiske dødsfall; mordet på Olof Palme, det påståtte selvmordet til våpeninspektøren Algernon og journalisten Cat Falcks bilulykke.

Alt begynner som en konspirasjonsteori, men når Axel graver videre, tydeliggjør det seg koblinger til et svensk kongemord og en skjult organisasjon med røtter tilbake til 1700-tallet. Organisasjonen/selskapet viser seg å fortsatt være aktiv i dag, i de høyeste posisjoner i samfunnet. Medlemmene er til og med rede til å drepe en minister for å få sin vilje til å skje og for å hindre sannheten å komme frem.

Lydbok Om muser og menn Marta Breen

Marta Breen: Om muser og menn. Debatt.

Hvor eksentrisk kan en kvinne være før hun avskrives som gal? Ikke så veldig, konkluderer Marta Breen.

Kvinnekampen har i stor grad handlet om å bryte seg inn i menns lukkede rom – enten det er arbeidslivet, politikken, utelivet, idretten eller kunsten. De kvinnene som har gått foran og sparket inn dørene, har ofte gjort det med store personlige omkostninger.

5. mars:

Lydbok Om muser og menn Marta Breen

Kristin Marja Baldursdottir: Karitas – kaos på lerret. Roman. Bok nr 2 om Karitas.

Gled deg til andre bok den tøffe islandske kvinnen Karitas!

Etter studier i København drar Karitas hjem til Island for å dyrke malerkunsten. Men mellom henne og staffeliet kommer den vakre fiskeren Sigmar og forventningene til hva det vil si å være kvinne og mor.
Kaos på lerret er Karitas Jónsdóttir blitt 39 år. Endelig har hun tiden, styrken og modenheten til å virkeliggjøre sine kunstneriske ambisjoner. Fra den lille byen Eyrarbakki på Islands sydkyst følger vi hennes dramatiske reise fra 1945 til 1999 – til Paris, New York, Roma og tilbake til Island, der hun søker hjem til sin barndoms vik.

6. mars:

Lydboka Kartografen Anette Hemming

Anette Hemming: Kartografen. Krim.

Skal du bare høre én påskekrim i år, kommer denne HØYT på listen blant de vi anbefaler mest! 

I et velstående nabolag i Bærum forbereder den nyskilte tobarnsmoren Lisbet en helt vanlig frokost da hun oppdager et håndtegnet kart festet på kjøkkenvinduet. Kartet viser rommet hun befinner seg i, og er markert med et rødt kryss. På baksiden er det størknet blod. Dagen etter blir hun funnet drept på sitt eget kjøkken.

Ikke lenge etter drapet mottar Lisbets eksmann og andre i hennes omgangskrets mystiske kart. Snart tikker det også inn tekstmeldinger til sønnen Mikkels telefon, signert hans avdøde mor.
Etterforsker John Persvik sliter med å finne et motiv og en mulig drapsmann, men så hevder en lokal dranker at han kan ha vært vitne til noe drapsnatten.

7. mars:

Lydbok Om muser og menn Marta Breen

Joachim Førsund: Ildverket. Roman.

Sandra er fjorten. Hun har mista mora si og skal plasseres i fosterfamilie, på en gård ved havet. Nå sitter hun i baksetet på en fremmed bil og prøver å memorere veien, sånn at hun skal kunne finne tilbake.

Ved vinduet på rommet sitt står Morten. Han har lengtet etter en å snakke med, og han ser bilen komme på veien som går gjennom aspargesåkeren. Jenta i baksetet er like gammel som ham, men hun er høy nok til å kikke inn i voksenverdenen. I en fortettet og jordnær prosa skriver Joachim Førsund om muligheten for å bli hverandres nærmeste, sjansen for å bli forlatt og om en øy som heter Ildverket.

8. mars:

Lydbok Glass og aske Tomasevic

Ann Syrehn Tomasevic: Glass og aske. Roman.

I Glass og aske vever Ann Syréhn Tomasevic nennsomt sammen nåtid og fortid, og skildrer Europas sammenbrudd og møte med den nye verden gjennom en uvanlig kvinnes skjebne.

Året er 1884. Lili blir født inn i en velstående familie i Alsace, som akkurat er gitt til Tyskland etter å ha vært under fransk styre i flere århundrer. Da hennes elskede far plutselig dør og første verdenskrig rykker stadig nærmere, blir livet snudd på hodet. Lili gifter seg med farens venn Ernst og flytter med ham til Wien, drevet av drømmen om et nytt liv. Men ekteskapet blir ikke som hun hadde tenkt, og etter en stor tragedie forlater Lili Ernst.

Nesten hundre år senere begir den svenske journalisten Amanda seg til Wien etter å ha mottatt en uventet arv etter Lili, en ring som kan spores tilbake til både den russiske revolusjon og til nazistenes arbeidsleire. Gjennom Amandas etterforskning vokser bildet av en uvanlig kvinnes skjebne frem.

11. mars:

Lydbok Sjelen har ingen rynker Eva Swedenmark

Eva Swedenmark: Sjelen har ingen rynker. Underholdningsroman. Første bok i serien Syster Yster.

I bydelen Aspudden i Stockholm driver de to pensjonerte enkesøstrene Vera og Mimmi sitt drømmeprosjekt: bruktbutikken Syster Yster.

Alt er likevel ikke bare fryd og gammen, noe den nyinnflyttede, tidligere danseren Petra oppdager. Den åttiårige stamkunden Viola oppfører seg stadig mer virrete, og fabler om et «barnebarn» hun må ta vare på. Dessuten stjeler folk donerte klær som har blitt satt utenfor butikken, og når Petra konfronterer en av gjerningsmennene, blir hun bryskt dyttet i bakken. Men ulykken viser seg å være Petras lykke.

12. mars:

Lydbok En shopoholikers hemmelige drømmeverden Sophie Kinsella

Sophie Kinsella: En shopoholikers hemmelige drømmeverden. Underholdningsroman. Første bok om Rebecca Bloomwood. 

Rebecca Bloomwood er journalist i tidsskriftet Vellykket sparing. Fritiden bruker hun på shopping. Hun vet hun ikke burde kaste varselbrevene fra banken og kredittkortselskapene. Hun vet hun burde spare. Men det er for mye som frister!

Vendepunktet kommer den dagen to venner taper stort etter å ha stolt på «finansielle rådgivere». Varmhjertede Rebecca gripes av ekte harme. Kan hun unnslippe gjeldsspøkelset, finne ekte kjærlighet og gjenvinne herredømmet over kredittkortene?

Lydbok Gjennom krisa Raymond Johansen

Anders Lundell og Raymond Johansen: Gjennom krisa. Dokumentar.

Raymond Johansen sto støtt gjennom den største krisa i moderne tid, og ble en av pandemiens mest markante norske politikere.

I denne lydboka forteller han historien om pandemiens mest dramatiske øyeblikk – om ledelse i krise, politisk strid og en by som over natten ble endret til det ugjenkjennelige. Hvordan har koronaen endret det norske samfunnet? Hvordan unngå at Norge etter pandemien blir preget av enda større ulikhet og avstand mellom folk? Raymond Johansen har skrevet – og leser – en dypt personlig og politisk bok, der han tar tak i de prinsipielle, etiske og menneskelige utfordringene som pandemien har vist oss.

13. mars:

FLukten fra Donbas Lydbok

Jacques Sandeulescu: Flukten fra Donbas – En sann beretning om en flukt tvers gjennom Russland. Dokumentar.

Den utrolige, men sanne historien om en ung manns overlevelse og triumf som slave i en russisk arbeidsleir.

Vi følger han gjennom sult, smerte, hjemlengsel, og kulde. Men sterkest av alt er ønsket om å overleve. Dette er en lydbok som setter deg i forfatterens fillete sko og vilje til å leve, og du spør deg selv: Ville jeg ha overlevd?

Lydbok Hjertet slår ennå Susanne Fellbrink

Susanne Fellbrink: Hjertet slår ennå. Krim. Bok nr 2 om Cilla Fallander.

Det er sommer i vakre Sundsvall, og snart er det tid for studentfeiring og sommerfester. Artisten Cilla Fallander har fått et nytt oppdrag etter vinterens dramatikk.

Hun skal være prosjektleder for nyåpningen av et kjøpesenter i byen, og hun har store planer. Men allerede den første kvelden går det fryktelig galt, og i løpet av den fire dager lange åpningen fortsetter problemene å hope seg opp. Cilla får til slutt en sterk følelse av at noen stikker kjepper i hjulene for henne, noe som får katastrofale følger. Men hvorfor?

Samtidig legger en mann i en annen del av landet skumle planer. Han har lenge lett etter kvinnen og barnet som en gang stakk fra ham, og nå har han endelig fått et tips. Og sporene fører ham til Sundsvall.

14. mars:

Lydbok 300 grader Pernilla Ericson

Pernilla Ericson: 300 grader. Krim. Første bok om Lilly Hed.

Nok en påskekrim-anbefaling for deg som ❤️ krim!

Det er 2023 og en brutal varmebølge herjer over hele verden. Det er dramatisk tørke flere steder og det har brutt ut en rekke branner. I Australia har flere byer blitt utslettet og det brenner over 50 steder bare i Sverige.
Politietterforsker Lilly Hed har nylig forlatt en strålende sjefsjobb i Stockholm for et roligere liv ved kysten. Idylliske Nynäshamn skal være hennes redning fra en mørk og destruktiv livssituasjon. Men selv her begynner det å brenne og brannkorpsets ressurser er svært begrensede. Lilly får større utfordringer enn hun hadde ventet seg når det som først ser ut som ulykkes branner viser seg å skjule noe mye verre, og når hun erfarer at ild ikke bare dreper nådeløst, men også effektivt skjuler bevis.

15. mars:

Lydbok De forsvunne hendene Robert Wilson

Robert Wilson: De forsvunne hendene. Krim. Andre bok om Javier Falcon.

Enda en kritikerbejublet krim om Javier Falcón fra Robert Wilsons hånd. To ganger terningkast 6 i pressen!

Rafael Vega blir funnet død på kjøkkengulvet. Tilsynelatende har han frivillig drukket kaustisk soda. I hånden har han en papirlapp med ordene «den tynne luften du puster i fra 11/9 til det hele er over». I etasjen over ligger også hans kone, kvalt.Drapsetterforsker Javier Falcón er overbevist om at det er mord. Hva var det som plaget Rafael Vega?

18. mars:

Lydbok Så forsvinner hun Claire Douglas

Claire Douglas: Så forsvinner hun. Krim.

En rystende spenningsroman full av oppsiktsvekkende avsløringer og hemmeligheter som involverer to søstre, en forsvinning, et dobbeltdrap og en reporter som er fast bestemt på å finne sannheten.

En sommerkveld i 1994 forsvinner 16 år gamle Flora Powell sporløst fra den søvnige og idylliske landsbyen hun vokser opp i. For Floras mor, hennes søster Heather og Heathers bestevenn Jess må livet gå videre, totalt uvitende om hva som har skjedd.

Tjue år senere inntreffer en ny tragedie, når Heather går inn i et fremmed hus og tar livet av to mennesker. Jess, som nå er journalist, blir sendt tilbake til hjembyen hun forlot for å dekke saken og undersøke hva som har skjedd.

Hva får en kjærlig og nybakt mor til å begå en så avskyelig forbrytelse? Hva skjedde med Jess’ gamle bestevenninne, og har dobbeltdrapet noen forbindelser til Floras forsvinning for tjue år siden? Spørsmålene hjemsøker Jess, som må bruke sine bånd til familien, hjembyen og sin journalistiske teft for å nøste opp i sannheten.

19. mars:

Lydbok Svart arv Magnhild Bruheim

Magnhild Bruheim: Svart arv. Krim. Bok nr 4 om Mons Strand.

Med vantru høyrer Sjur Tveit ei ukjent kvinne fortelje at ho er tanta hans, og at han har utsikter til ein større arv.

Tanta fortel at farmora hans nettopp er død, og at testamentet snart skal gjerast kjent. Sjur reiser til bygda og garden Mollerud, og dagen etter blir ein familiemedlem funnen drepen. Familieforholda er gjennomsyra av hat og ondskap, og det ligg mange løyndommer skjult i historia deira. Lensmann Mons Strand etterforskar saka.

20. mars:

Lydbok Balanse Thorvald Steen

Thorvald Steen: Balanse. Roman.

Han er den yngste på pleiehjemmet. Han skriver på et brev til datteren i Cape Town. Hun venter sitt første barn.

Forholdet mellom dem er blitt anstrengt etter at han ble enkemann. Muskelsykdommen gjør at han ikke lenger kan bære vekten av seg selv. Likevel gjør han et forsøk på å reise seg. Rommet deler han med en hostende og ytterst pratsom mann. Ute og innenfor vinduet saktner alt farten. Minner og drømmer manes fram sterkere enn noen gang. På stua føres samtaler om lunken fårikål, leggerutinene og om personalets forsøk på å skape hygge når noen dør. Han innser at han er heldig: Han deler bord med en krigsveteran og en danserinne. Helt uventet etterlater hans avdøde romkamerat en arv til de tre. De bestemmer seg for å bruke pengene på en spektakulær måte.

21. mars:

Lydbok Blå øyne og svart magi Mia Ahl

Mia Ahl: Blå øyne og svart magi. Underholdningsroman. Første bok i Norra Liden-serien.

En varm, sjarmerende og humoristisk bok! 

Annelies liv raser sammen når mannen hennes forlater henne for en yngre kvinne. Hun blir tvunget til å skape en ny hverdag for seg selv og barna. Selv om hun har venner som hjelper henne, blir det ikke lett.
Annelie er som de fleste av oss. Hun klager når hun møter vanskeligheter, men hun har også lært seg å glede seg over lyspunktene i livet. Hun er ikke spesielt vakker, og hun er ikke rik. Hun er heller ikke tvers igjennom god og selvoppofrende. Hun gråter, kjefter og bryter sammen. Tar nye grep og går videre. Som deg og meg. Men en dag da alt virker umulig, prøver hun seg på svart magi. Og det med overraskende stor suksess …

22. mars:

Lydbok Dalen Portland Kjartan Fløgstad

Kjartan Fløgstad: Dalen Portland. Roman.

Ein roman om vår nære fortid og vår enda nærare samtid, om bygda som møter industrialiseringa og går inn i den internasjonale kapitalismen.

Vi følgjer generasjonar og individ gjennom vårt hundreår, og det er særleg to personar som samlar interessa om seg. Rasmus Høysand er individualisten som hamnar mange stader rundt i verda og opplever underlege ting. Den andre er Arnold Høysand, han som utan motstand fell på plass i det sosialdemokratiske samfunnet som blir bygt opp rundt han.

25. mars:

Lydbok Kjærligheten har ingen alder Eva Swedenmark

Eva Swedenmark: Kjærligheten har ingen alder. Underholdningsroman. Andre bok om Syster Yster.

En nært forestående husleieøkning truer med å velte den sjarmerende bruktbutikken Syster Yster i Aspudden.

Men den tilsynelatende verdifulle dukken stamkunden Petra fant på en hylle, kan være lyset i enden av tunnelen, og et anerkjent auksjonsselskap vil sende butikkeierne Mimmi og Vera helt til New York i forbindelse med salget. Søstrene, som vanligvis er ganske kjedelige i tøyet, må derfor gjennomgå en skikkelig makeover. Dette får den noe nedstemte venninnen Margot til å våkne til liv, og hun lager noen beundringsverdige kreasjoner.
Som takk for Petras funn inviterer Syster Yster-søstrene henne med til New York. Og med tanke på hvor mye Petra savner datteren Amanda – som har fått en rolle i et off-Broadway-stykke der borte – kommer turen som en gave fra oven. Bosse, Petras nye kjærlighet, må derimot pent bli hjemme.

Kjærligheten har ingen alder er den andre delen og oppfølgeren til Sjelen har ingen rynker, hvor vi ble kjent med en broket gjeng med mennesker som alle på et eller annet vis kommer i kontakt med bruktbutikken Syster Yster, og som får livene sine endret på ulike måter.

26. mars:

Lydbok Kjærligheten har ingen alder Eva Swedmark

Louise Penny: Dødelig april. Krim. Tredje bok om Armand Gamache.

Det er vår i Three Pines. Bladene på trærne springer ut, og de første blomstene kjemper seg opp gjennom jorden. Men april er lunefull – og dødelig, skal det vise seg.

En gjeng ungdommer bestemmer seg for å markere påsken med en spirituell seanse i et forlatt hus. De vil befri stedet for ondskap. Plutselig blir rommet mørkt og et skrik skjærer gjennom luften. En av ungdommene er død. Førstebetjent Armand Gamache fra Sûreté du Québec tilkalles i en sak der han tvinges til å ta et oppgjør med både sine egne og landsbyens spøkelser.

 

27. mars:

Lydbok Å leve en drøm Barack Obama

Barack Obama: Å leve en drøm – min afrikanske arv. Biografi.

Å leve en drøm gir et enestående innblikk i hva som har formet Barack Obama. Han er en av USAs mest spennende politikere.

I denne usentimentale og gripende selvbiografien, skrevet før hans politiske karriere startet, følger vi en ung mann med svart afrikansk far og hvit amerikansk mor som prøver å finne røttene sine og stake ut en kurs for resten av livet. Obama byr på seg selv, og lydboka gir et enestående innblikk i hva som har preget denne viktige politikeren.

  • Kristin S Ålovsrud: Aftenstund. Serieroman. Bok nr 32 i Fredsår-serien

28. mars:

  • Margit Sandemo: Piken som ikke kunne si nei. Serieroman. Bok nr 3 i Sagnet om Lysets rike

29. mars:

Lydbok Blodets bånd Robert Wilosn

Robert Wilson: Blodets bånd. Krim. Bok nr 4 om Javier Falcon.

Den fjerde og siste boken i serien om drapsetterforskeren Javier Falcón kommer midt i påskekrim-høytiden, og handler om mafiakrig og terrorgrupper i Sevilla, og en kidnappet åtteårings skjebne.

To biler kolliderer utenfor Sevilla. I den ene finner politiet liket av et medlem av den russiske mafiaen, Lukjanov. I bagasjen har han nesten åtte millioner euro og en samling disketter. Lukjanov var i ferd med å gå over til en konkurrerende mafiagruppe da ulykken skjedde, og Javier Falcón etterforsker saken som drap. Samtidig fortsetter han arbeidet med å finne ut hvem som sto bak bomben som ødela en boligblokk i Sevilla i juni 2006. Men så blir den åtteårige Dario, sønnen til Consuelo Jiménez, kidnappet. Begge de russiske mafiagruppene hevder å ha gutten. Begge krever å få utlevert pengene og diskettene.

  • Ken Follett: Fluktens vinger. Krim
  • Jose Maria de Eca de Queiroz: Den gule sofaen. Roman
  • Rune Timberlid: Sanct Svithuns gåte. Krim. Bok nr 6 om Rolf Randen

Du finner alle disse og tusenvis av andre lydbøker i Fabel-appen. Og du? Som ny kunde prøver du Fabel gratis og helt uforpliktende. 

Klikk her for å starte din prøveperiode!