Gode spenningsbøker, store romaner og interessante dokumentarer. Gled deg til lydbok-nyhetene i Fabel i oktober!
1.oktober:
A.M. Ollikainen: Kontainer. Krim. Første bok i serien om Paula Pihlaja.
Et kvinnelik blir funnet i en konteiner. Kvinnen er druknet, men ingen vet hvem hun er – eller hvorfor konteineren med den døde kroppen hennes dukket opp på eiendommen til en av Finlands mektigste forretningsfamilier.
I et stekende hett Midtsommer-Helsinki kaster politietterforsker Paula Pihlaja seg ut i jakten på en nådeløs morder. Snart befinner hun seg dypt inne i et nettverk av løgner, langt borte fra den nordiske idyllen. Hvem var kvinnen? Hvem gav henne smykket hun hadde rundt halsen da hun døde? Og hva med Paulas egne, mørke hemmeligheter?
- Jen Kwok: Cruiseskipet Jade Empress. Krim. Episode nr 7 i Marple-serien.
- Dreda Say Mitchell: Dødelig bryllupsdag. Krim. Episode 8 i Marple-serien.
- Cormac McCarthy: Over grensen. Roman
Bjørn Gabrielsen: Det utrolige døgnet. Niende april fra time til time. Historie
Det utrolige døgnet er boken om invasjonsdøgnet 9. april 1940. Lydboka skildrer begivenhetene blant politikere, offiserer, soldater og sivile fra time til time.
Vi følger utviklingen gjennom enkeltskjebner, troppeforflytninger, små og store trefninger mellom norske og tyske styrker, politiske overlegninger, tilløp til mobilisering og en gryende motstandsvilje, og ender opp ved kongens og regjeringens avvisning av tyskernes krav. Det var et døgn preget av sjokk og forvirring på alle hold, et døgn fullt av groteske situasjoner da ryktene fløy over et land på randen av kaos, det viktigste døgnet i norsk historie.
2.oktober:
Ingar Sletten Kolloen: Under krigen 3: Hvis vi overlever. Historie
Motstandsbevegelsen preges av bitre maktkamper. Gestapo-opprullingene fortsetter og tusenvis av nordmenn kjemper som Hitlers leiesoldater. Familier og vennskap brytes opp av svik og angiveri, andre styrkes av heltemot og offervilje. Hungersnød truer. Og hva vil skje om Stalins soldater går inn i Finnmark og marsjerer sørover?
Hvis vi overlever er en frittstående bok om krigstidens siste fase, og avslutter storverket Under krigen. Ingar Sletten Kolloen tar oss med inn på møterommene og i hjemmene, ut på slagmarkene og tett på menneskene som levde under krigen. Alt som fortelles er sant. Alt har skjedd. Og det samme skjer igjen og igjen – og nå også på ny i Europa.
- Marianne Fastvold: Cocktaileffekten. Underholdningsroman
3.oktober:
Clémence Michallon: Den stille leieboeren. Krim
Aidan er en stødig og tiltrekkende far og enkemann som bortfører og dreper kvinner. Bortsett fra Rachel, som han har holdt fanget i et skjul i hagen i fem år.
Når huset må selges, vet Rachel at den eneste måten å redde livet er å overbevise Aidan om at han kan ta henne med seg videre til den nye boligen. Det gjør han, og presenterer henne for datteren Cecilia som en fåmælt, perifer bekjent som stort sett holder seg på rommet. Det siste stemmer, Rachel er stort sett lenket fast og vet at det minste provokasjon eller feilgrep kan koste henne alt. Hun vet også at hun kanskje er den eneste som kan stoppe Aidan fra å drepe igjen.
Den stille leieboeren er en smart, uhyggelig og knallsterk psykologisk krim om en nesten lydløs, men dirrende intens kamp på liv og død.
- Tore Aune: Oppdrag: Epsiolon + Oppdrag Midnatt. Barn 9-12 år. Første og andre bok i serien om Tobias og Marius
4.oktober:
Jørgen Gunnerud: Mistanken. Krim. Bok nr 3 om Magnus Akselsen.
Lensmann Magnus Akselsen blir utkalt til et hus i ei lita fjordbygd i Korsfjord kommune i Finnmark. I trappa står betjentene hans bøyd over Akselsens søster, som ligger livløs etter et stygt fall.
Den avdøde søsterens ektemann blir funnet døddrukken på naborommet,nettopp løslatt fra fengsel hvor han har sonet en dom for drap og brannstiftelse. Det tar ikke lang tid før det brenner igjen, og brannen er den første i en rekke av hendelser, tilsynelatende uten sammenheng, som truer hjem, familier, eiendom og infrastruktur i det lille samfunnet. Folkemeningen i bygda peker raskt ut Akselsens svoger som syndebukk, men etterforskningen leder lensmannen på andre veier som fører rakt inn i en labyrint av slektskapsbånd, vennskap, fortielser, rivalisering og sjalusi. Veien ut skal koste mange dyrt.
- Odd Eirik Færevåg: Den vesle jenta og havet. Roman
- Ingunn Norheim: Vendepunkt. Familie/samliv.
Jonas Hassen Khemiri: Et øye rødt. Roman
Han går på skolen, hjelper faren i butikken og vrenger både hjernen og språket for å finne sin plass i verden. Han har gjennomskuet alt.
Han har gjennomskuet Integreringsplanen, han har gjennomskuet hvorfor svenskene sier de skal slå ham «gul og blå» og han har gjennomskuet faren, som bare prater om hvor viktig det er å snakke godt svensk.
«Veldreid, vittig og vindskeiv roman.»
Aftenposten
7.oktober:
Anne Hilde Hagen og Jan-Reidar Stiegler: De seks store følelsene. Populærvitenskap
Følelsene styrer deg mye mer enn du tror – lær deg å tolke hva du egentlig føler. Hvorfor blir jeg rød når jeg dummer meg ut, hvorfor blir jeg så sint når jeg mislykkes og hvorfor ler jeg så tårene triller?
Dette er en bok om dine seks grunnleggende følelser: glede, iver, tristhet, redsel, sinne og skam. Vi har mange flere følelser, for eksempel stolthet, uro eller irritasjon, men de kan være vikarierende for andre følelser. Boka forteller om hvordan følelsene virker, og om hvordan de kan være en enorm ressurs for deg.
Forfatterne hjelper deg til å finne frem til hvorfor du reagerer med de følelsene du gjør, og hva det egentlig handler om når du for eksempel blir sint. Når du forstår hvorfor du reagerer følelsesmessig som du gjør i ulike situasjoner, blir du bedre til å håndtere situasjonene du står i, og også bedre til å tolke hvorfor andre oppfører seg som de gjør.
- Marthe Bleu: Dykkerklokken. Roman
- Tony Fischer: I mesterens skygge. Krim.
- Alex Dahl: Liv, levende, død. Krim
- Jarle Sten Olsen: Svarte engler. Krim
8.oktober:
Håvard Haftor Arntzen: Åsted – På innsiden av Kripos. True crime
Hva skjer på innsiden av politisperringene på åstedene i de verste drapssakene og ulykkene i Norge?
Håvard Haftor Arntzen har vært politi i over 30 år, 24 av dem som åstedsgransker i KRIPOS. Her forteller han den spennende historien om hvordan de jobber for å oppdage de mikroskopiske sporene mordere etterlater seg. Det minste lille hårstrå eller fiber kan være avgjørende for å skjønne hva som har skjedd og for å få forbrytere dømt, og ikke en millimeter av et åsted kan overses. Tålmodighet er det viktigste våpenet for den som søker sannheten de døde ikke kan fortelle selv.
- Elly Griffiths: Drap i Villa Rosa. Krim. Episode 9 i Marple-serien.
- Karen M. McManus: Den som har det i seg. Krim. Episode 10 i Marple-serien.
- Ferdinand von Schirach: Ettermiddager. Roman
- Lill Heidi Opsahl: Glassdronningen. Historisk roman
- Thomas Bagger: Stamina. Krim
- Thure Erik Lund: Vertebrae. Roman
9.oktober:
Heidi Marie Kriznik: Applaus. Roman
Far og sønn bor sammen i en leilighet i Oslo. Mor har flyttet ut. Far har fått kreft. «Faren min kom til Norge på grunn av Cirkus Arnardo. Det er rart å tenke på at han aldri ville ha kommet, eller truffet mor, hvis ikke det hadde vært for det sirkuset».
Sønnen vokste opp i en sirkusvogn, da han måtte begynne på skolen, og de skulle bo i blokk og være normale, ble livet mer komplisert, særlig for far. Sønnen får nå endelig vite hvorfor far forlot Polen, og hva som egentlig skjedde da far haiket til Norge for å jobbe som sjauer for Cirkus Arnardo, der han traff mor.
- Kristin S. Ålovsrud: Løfterike dager. Serieroman. Bok nr 39 i Fredsår-serien.
- Arthur Omre: Smuglere. Roman
Ingrid Berglund: Lykkeformelen. Krim. Bok nr 2 om Iselin Norman.
Elanor Vinje blir funnet død i sitt eget hjem. Psykolog Iselin Norman, som hadde Elanor som pasient, kan ikke forsone seg med politiets konklusjon om at det er selvmord. Én ting står nemlig klart for psykologen, og det er at Elanor bar på en dyster hemmelighet.
Snart viser det seg at bånd fra fortiden knytter de to kvinnene sammen. Det driver Iselin til å ville løse opp i de mange trådene, og snart blir hun dratt inn i en sak som blir livsfarlig for henne selv. Og alle spor av drapsmannen leder tilbake til henne.
10.oktober:
Hege Duckert: Katti Anker Møller. Biografi.
Katti Anker Møller (1868-1945) var overklassedatteren og godseierfruen som ble utskjelt, latterliggjort og skandalisert for sin kamp for kvinners rett til prevensjon og abort, i tillegg til å gi barn retten til fars navn og arv.
Gjennom ukjente dagboksnotater og brev følger vi den unge skjønnheten inn i den politiske oppvåkningen. Tankene hennes om prevensjon og abort skaper voldsomme reaksjoner, og er så kontroversielle at selv søsteren bryter kontakten med henne.
Hun dør i 1945, men i løpet av de tretti neste årene, endrer det norske samfunnet seg og følger i sporene hun gikk opp. Med utgangspunkt i et stort og overraskende kildemateriale kommer Hege Duckert tett inn på livet til Møller. Med suverent blikk for detaljer og sin enestående evne til å se sammenhengen mellom det politiske og det personlige skriver hun frem den medrivende historien om en av den norske historiens aller viktigste kvinner.
- Margit Sandemo: Så dyp en lengsel. Serieroman. Bok nr 18 i Sagnet om Lysets rike.
- Bror Hagemann: Ved elva. Roman
- Siri Erika Gullestad: Å begjære den du elsker. Selvutvikling.
11.oktober:
Ashley Audrain: Hviskende stemmer. Krim.
Ashley Audrain’s roman Hviskende stemmer utforsker spekteret av morsrollen og hvor langt man er villig til å strekke seg for å beskytte barnet sitt. Spesielt skildres påkjenningen av hvordan det er når morskjærligheten utfordres ikke bare utenfra, men også innenfra.
På en hagefest en sensommerkveld i Harlow Street møter gatens nykommer Rebecca sine nye naboer. Blant disse er Blair – den dedikerte hjemmeværende husmoren som ofrer alt for datteren sin – og Whitney. Whitney Loverly har det perfekte liv. Hun er vakker med en god karriere, er gift med en dedikert ektemann og er mor til tre veloppdragne barn. Hadde det ikke vært for et åpent vindu ville alle i Harlow Street fortsatt å tro dette. Mødrene i nabolagets lojalitet for hverandre utfordres når en ulykke fører til at et av barna havner på sykehus. Tvil sås om det ligger noe skyld bak ulykken, og mødrene blir tvunget til å se de rundt seg i et nytt lys. I desperate forsøk på å holde én hemmelighet røpes andre på veien.
- Chris Whitaker: Alle de slemme jentene. Krim
- Heine Vestvik: Den lille redselsboka. Barn/oppdragelse.
- Tore Aune: Mørk himmel over Humleveien. Barn 9-12 år.
Ian McEwan: Ved Chesil Beach. Roman.
En roman om møtet mellom to unge mennesker og om hvordan uuttalte ord og ikke-realiserte handlinger kan forandre to liv i løpet av uendelig kort tid.
Året er 1962. Florence er datter av en forretningsmann og en Oxford-akademiker og er en meget talentfull fiolinist. Hun er full av drømmer: om den karrieren hun skal gjøre som konsertpianist, og om det perfekte livet hun og Edward skal skape.
Edward er en ung og flink historiestudent. De møtte hverandre tilfeldig, og han overrasket henne da han faktisk fridde. Edward er vokst opp på landet utenfor Oxford. Moren hans har fått en hjerneskade etter en ulykke, og faren har strevd med å holde hverdagen sammen. Edward har lengtet etter å komme vekk og inn i større sammenhenger. I London har han funnet det spennende livet, og der har han truffet og forelsket seg i den følsomme og sjenerte Florence. Som elsker ham tilbake. Livet hans er helt forandret. Ekteskapet deres skal bli lykkelig, det er de enige om. Men først er det bryllup, og så kommer bryllupsnatten.
14.oktober:
Lina Bengtsdotter: Flammene. Krim.
Etter en desperat telefonsamtale fra barndomsvenninnen reiser Vega tilbake til hjembygda Silverbro for å prøve å bistå henne. Vega flyttet til London for to år siden, og har ikke vært hjemme siden. Under oppveksten var de to uatskillelige.
Venninnen Katja med sin bedrøvelige barndom og Vega med savnet etter en mor. Sammen bærer de på en mørk hemmelighet. Men da Vega ankommer Silverbro, er Katja sporløst forsvunnet. Tankene går umiddelbart til Katjas tante Sofia, som forsvant for mer enn tretti år siden. Hva har skjedd med Katja? Har de to forsvinningene noe med hverandre å gjøre? Klarer Vega å finne Katja før hemmeligheten deres avsløres? Den gamle hemmeligheten ulmer i skyggene.
- Ruben Eliassen: Den sovende byen. Barn 9-12 år. Bok nr 4 i Mare-serien.
- Jan-Erik Vik: Døde øyne ser ikke. Krim.
- Ferdinand von Schirach: Forbrytelser. Krim
- Geir Stian Ulstein: Grev Jakob: kongemorderen som bygget Norges grenser i stein. Historie
15.oktober:
Cormac McCarthy: Alle de vakre hestene. Roman
Alle de vakre hestene en roman hvor svært forskjellige tradisjoner møtes:
16-årige John Grady Coles historie rommer en kjærlighetsfortelling av nesten klassisk tilsnitt, det er en dannelsesroman og en western. Men fremfor alt minner den oss om hvor skjebnesvanger ungdomstiden er for retningen livet tar.
- Alfred Hauge: Ankerfeste + Hundevakt + Landkjenning. Tre romaner om Cleng Peerson
- Kristin S. Ålovsrud: Store avgjørelser. Serieroman. Bok nr 44 i serien Sagmesterens barn.
- Kate Mosse: Den siste jords mysterium. Episode 11 i Marple-serien.
- Leigh Bardugo: Forsvinningen. Tolvte og siste episode i Marple-serien.
16.oktober:
Claire Douglas: Ikke forstyrr. Krim.
Etter en traumatisk hendelse i London, flytter Kirsty Woodhouse med familien sin tilbake til hjemtraktene i Wales. Her slår hun seg ned med mann og to unge døtre, og går i gang med å drive et pensjonat sammen med moren.
Men så dukker det opp en person som er den Kirsty minst forventer å se igjen: kusine Selena. Det har gått sytten år siden de snakket sammen sist – da Selena ødela alt mellom dem. Hvorfor har kusinen valgt å komme inn i livet hennes nå? Flykter også Selena fra noe? Eller er det en enda mørkere grunn? Mens Kirstys utrygghet for de to døtrene øker, begynner samtidig drømmehjemmet å føles som hennes verste maretitt.
- Anita Andersen Strøm: Isroser. Serieroman. Bok nr 18 i Jordmor i Nidaros-serien.
- Marianne Fastvold: Kjærlighet for viderekomne. Underholdningsroman.
Sofi Oksanen: Stalins kyr. Roman
I Sofi Oksanens imponerende debut følger vi livene til tre kvinner fra ulike generasjoner og samfunn – bestemor, mor og datter – som danner den samlende kraften i en høyst uvanlig og mektig episk fortelling.
Ved å skildre livene til Sofia, Katariina og Anna, hvis historier utspiller seg i det kommunistiske Estland, det kapitalistiske Finland eller begge deler, lar Oksanen hele det 20. århundret passere i revy foran øynene våre. Samtidig beholder hun et kjærlig, men fast grep om karakterene sine og båndet mellom dem. Stalins kyr er Oksanens ubønnhørlige oppgjør med hykleriet, skammens makt og følelsen av å være annenrangs, det harde skillet mellom øst og vest og det umulige i å være kvinne. Denne romanen er første bok i Estlandskvartetten – en serie som skildrer splittelsen og annekteringen av Europa gjennom øynene til kvinnene som så det skje.
17.oktober:
Rachael Lucas: Vinter i Applemore. Underholdningsroman.
Velkommen til Applemore! En liten by med et stort hjerte, der familie, vennskap og kjærlighet venter på deg.
Da Rilla Clark kommer tilbake til barndomshjemmet sitt i Skottland, er hun sikker på én ting: Hun skal ikke bli lenge, men bare rydde opp i farens dødsbo. Men har hun glemt hvordan det føles å være tilbake i den lille byen Applemore om vinteren, og hvordan det er å gå nedover gaten der alle vet hvem du er?
Småbyen tar imot henne med åpne armer. På Applemore hotell er det fyr i peisen og varm sjokolade med krem. Rilla gjenoppdager skjønnheten ved havet, og møter barndomsvenner hun aldri hadde trodd hun skulle se igjen. Og så er det dette med ungdomskjærligheten hennes – Lachlan Fraser, som har arvet godset Applemore House. Det er et vakkert slott, der det rager med alle sine tårn over den hvite sandstranden og de fjerne øyene. Men taket lekker, og vintervinden pisker inn gjennom sprekker i vinduene. Lachlan vurderer å selge hele herligheten, da han har et firma å drive inne i byen. Og inntil Rilla dukket opp, virket løsningen klar – men nå har alt plutselig blitt litt mer komplisert.
Oppdag Applemore – en serie på fem bøker med hjertevarmende småbyhistorier om vennskap og et søtt dryss av romantikk, alt i vakre omgivelser som får deg til å føle at du er på ferie i det skotske høylandet.
- Jeffrey Masson: Hunder lyver ikke om kjærlighet. Hundebok
- Cora Sandel: Kranes konditori. Roman
- Jonas Hassen Khemiri: Monecore – en unik tiger. Roman
18.oktober:
Wenche Mühleisen: Jeg skulle ha løftet deg varsomt over. Roman
Jeg skulle ha løftet deg varsomt over er Wencke Mühleisens historie om sin egen mors død.
Mor og datter har levd sine liv under helt ulike betingelser. Dette er en bok om å forsøke å forstå, om utilstrekkelighet, avstand og nærhet. Om å ønske at moren skal få beholde en siste rest av verdighet, men ikke klare å oppfylle det.
Legerapport, 2006: «Hun møter i dag til en avtalt poliklinisk samtale sammen med sin datter. Hun bor altså hjemme i egen leilighet, daglig tilsyn av hjemmesykepleier, når ikke noen i familien er der. Hun har mistet litt matlyst sier hun, nesten daglig kvalm, og kan kjenne litt press under høyre costalbue av og til. Har ikke noe behov for å snakke med prest, men ønsker å se havet fra Jærstrendene en gang til før hun dør.»
- Sturla Ellingsvåg og Wolfgang Wee: 12000 år med norsk historie. Dokumentar
Jenny Fagerlund: Mens du venter på livet. Underholdningsroman.
Julia elsker jobben i PR-byrået, og det ligger i kortene at hun skal ta over når sjefen går av med pensjon. Men da hun havner i en sykkelulykke, snus livet på hodet.
Kollegaene, som hun har regnet som nære venner, tar ikke kontakt. Snart får hun en mistanke om at noen ikke ønsker at hun kommer tilbake i det hele tatt. Med ett er det som om hun står helt alene. Så dukker Agnes opp, en energisk og smått enerverende nabo som røsker opp i Julias tilværelse. Og den kjekke Sam, som får hjertet hennes til å slå ekstra raskt. Kan de hjelpe Julia med å rydde opp i rotet hun har havnet i, og samtidig gi henne mot til å åpne seg for andre?
21.oktober:
- Jan Chr. Næss: Vampyr – en fortelling om blod, små piker og andre fæle ting. Barn 9-12 år.
- Ferdinand von Schirach: Skyld. Roman.
- Taran L. Bjørnstad: Uke 40. Ungdom.
22.oktober:
Cormac McCarthy: Byene på høysletten. Roman
I dette siste bindet av Cormac McCarthys Grensetrilogi møtes John Grady og Billy Parham på en kvegfarm i New Mexico i 1952.
John Grady, 19 år, forelsker seg i en 16 år gammel meksikansk jente som jobber på en bordell over grensen. Kjærligheten er gjengjeldt, men utsiktene dårlige. Som i en gresk tragedie utvikler historien seg mot en uunngåelig slutt. Billy Parham er bror og støttespiller, kvegfarmeren spiller farens rolle. Under overflaten i McCarthys tilsynelatende enkle fortelling vokser det fram en historie om landskap, om kjærlighet og om barske livsvilkår som minst er på høyde med de to første i trilogien.
- Arne Svingen: Utstoppet. Barn 9-12 år.
- Audun Myskja: Kunsten å dø. Selvutvikling.
23.oktober:
Ingrid Berglund: Hun som ingen unnslipper. Krim. Bok nr 3 om Iselin Norman.
I Oslo blir liket av en kvinne funnet i grunnmuren til en gammel bygård. Psykolog Iselin Norman blir involvert i drapssaken fordi hun nylig arvet ti prosent av aksjene i selskapet som eier bygården.
Med sin eierandel blir hun en viktig faktor i maktkampen i selskapet, en konflikt mellom gammel og ny kapital, tradisjon og innovasjon. Og i bakgrunnen ligger kampen om en kvinne.
- Philip Newth: Ettersøkt: Roboten Matilda + Matilda, litt av en robot + Roboten er løs! + Roboten i rommet. Fire bøker for barn 9-12 år.
24.oktober:
Ian McEwan: Barneloven. Roman
Fionas yrkesmessige suksess er en av årsakene til at forholdet mellom henne og mannen, Jack, er turbulent. Samtidig bærer hun på en sorg over barna hun aldri fikk.
I desperasjon ber Jack henne om å vurdere åpent ekteskap, og etter en heftig krangel flytter han ut. Bruddet skaper et tomrom i henne: Er det kjærlighet hun har mistet, eller er det en moderne form for ære? Er det ikke forakt eller utfrysning hun egentlig frykter?
På flukt fra disse spørsmålene graver hun seg ned i jobben. Hun fatter spesielt interesse for en svært kompleks sak der en 17-årig gutts liv står i fare da foreldrene nekter ham å motta blodoverføring. Familien som er medlemmer av Jehovas vitner, har vansker med å akseptere denne livreddende behandlingen fordi den strider mot deres tro. Utfallet av saken blir skjebnesvanger, både for gutten og for Fiona. I kulissene står Jack og et havarert kjærlighetsliv. Jaget etter å løse saken – og ikke minst redde ekteskapet – setter Fiona på en nervepirrende prøve som holder leserne fengslet helt til siste side.
- Margit Sandemo: Drepende uskyld. Serieroman. Bok nr 19 i Sagnet om Lysets rike.
Ben Macintyre: Fangeslottet Colditz. Dokumentar
En dramatisk fortelling fra fangeleiren nazistene ikke klarte å holde styr på!
Les om tyskernes store flause: Fangeslottet Colditz og krigsfangene som nektet å forbli innesperret. Den globale sensasjonen Ben Macintyre, forfatter av Spion og forræder, er tilbake med en helt annerledes fortelling fra andre verdenskrig: I Fangeslottet Colditz blir de tyske fangemesterne rundlurt. Fluktforsøk, spionasje, galskap og kjærlighet: Pat Reid og hans medfangers påfunn er en uforglemmelig historie!
25.oktober:
André Bjerke: Døde menn går i land. Krim.
En skikkelig spenningsklassiker!
- Heine Vestvik: Den lille foreldretrøsteboka. Barn/oppdragelse.
- Vilde Fastvold: Felt. Roman
- Sturla Pilskog: Penis. Populærvitenskap
28.oktober:
Laure Van Rensburg: Bare du og jeg. Krim
Steven Harding er en kjekk, velrespektert lærer på universitetet. Ellie Masterson er ung student. For første gang drar de på en ferie sammen.
Tre dager på en hytte, langt utenfor New York. Foran dem ligger tre uforstyrrede dager der de skal nyte god mat, vin og hverandre foran peisen uten at andre kan dømme forholdet deres. En romantisk ferie for to. Men alt går ikke som planlagt, han er ikke den han han påstår å være. Men, det er ikke hun heller …
- A.N.P: Chicks O’hoi. Ungdom
- Ferdinand von Schirach: Straff. Krim
29.oktober:
- Einar Stenseng: Ute. Roman
- Yngve Frøen: All makt til mumien + Boka som lo + Den store tullingtesten + Gal manns kakao. Fire bøker for barn 9-12
30.oktober:
Rachael Lucas: Vår i Applemore. Underholdningsroman. Bok nr 2 i Applemore-serien
Beth Fraser er et rivjern av en kvinne. Hun er i full gang med å transformere den gamle hagen ved Applemore House til en spirende blomsterfarm. I tillegg er hun alene med tvillinger, mens eksmannen bare dukker opp når han har dårlige nyheter.
Selv om Beth innimellom savner noen å dele hverdagen med, faller det ikke i god jord da tilflytteren Jack McDonald bokstavelig talt lander midt i blomsterbedet hennes. Til tross for det uheldige møtet er Jack fast bestemt på å bli en del av landsbyen og å lære Beth bedre å kjenne. Men Jack bærer på en hemmelighet som er i ferd med å avsløres … Mens våren skyter opp rundt dem, blomstrer også følelsene mellom Beth og Jack. Kan disse følelsene gro og vokse seg sterke nok til å motstå livets utfordringer?
- Emily Dickinson: Skitne lille hjerte. Lyrikk
- Sofi Oksanen: Utrenskning. Roman
31.oktober:
Knut Høibraaten: Fotballagenten. Dokumentar.
Knut Høibraaten har i flere år jobbet som fotballagent, og har nå skrevet en underholdende bok om den lurvebusinessen som fotballagentvirksomheten er.
Helt uten blygsel byr han på de villeste historiene om useriøse spilleroverganger, treningsopphold på La Manga som utvikler seg til fylleslag og ellevill festing i store og små norske byer. Når norske fotballedere står i dress og presenterer nye spillere, gir de inntrykk av veloverveide, strategiske beslutninger. Det er det ofte lite grunn til. Knut Høibraaten gir et usedvanlig ærlig innblikk i hva som egentlig skjer. Med breial kjeft og en unik evne til å fortelle gode historier har han skrevet en bok som innbyr til både hakeslepp og gapskratt.
- Geir Pollen: Armfeldts armé. Historie
- Tore Aursad: UFO! Barn 6-9 år.
Du finner alle disse og tusenvis av andre lydbøker i Fabel-appen. Og du? Som ny kunde prøver du Fabel gratis og helt uforpliktende. Klikk her for å starte din prøveperiode!