Lydbøkene som kommer i juli - Fabel

Lydbøkene som kommer i juli

Feelgood, spenning, true crime og dokumentarer som gir innsikt. Her er lydbøkene du kan glede deg til å høre i Fabel i juli. 

Det er ikke uten grunn at juli er måneden da flest hører lydbøker. I Fabel finner du underholdning, uansett om du er på stranda, i bilen eller mens du maler hytteveggen.

3.juli:

Jens Henrik Jensen: Gladiator. Krim. Bok nr 5 i Oxen-serien

Endelig ny krim i den populære, danske serien om NIels Oxen!

Fire menn er funnet skutt og drept ved en rasteplass i et øde skogsområde, og likheten med en uløst drapssak er åpenbar. Alle ofrene er krigsveteraner.
Politiets etterretningstjeneste ber den tidligere jeger og krigsveteran Niels Oxen om hjelp. Han sier ja til å assistere sin gamle makker og venn Margrethe Franck fra PET, men etterforskningen viser seg å være ytterst vanskelig.

Drapsmannen har nok mye mer på samvittigheten, og en ung, kvinnelig betjent krysser stadig sporene deres på en mystisk måte. I tillegg har PET – uvisst av hvilken grunn – tilslørt deler av saken. Og da Oxen selv, helt uten forvarsel, blir sporløst borte, tar etterforskningen med ett en dramatisk vending.

 • Santa Montefiore: En ny nabo. Feelgood. Bok nr 2 i Flappy Scott-Booth-serien
 • Bente Pedersen: Drømmestier. Serieroman. Bok nr 33 i Raija-serien

4.juli:

Cormac McCarthy: Passasjeren. Roman. Første bok om Bobby og Alicia Western

Etterlengtet ny bok fra USAs viktigste nålevende forfatter.

Mississippi, 1980: Klokken tre om natten ikler Bobby Western seg våtdrakt og dykker ned i et mørkt hav. I et styrtet fly på havbunnen ser han ni døde passasjerer fastspent i setene, med flytende hår og tomme blikk. Den tiende passasjeren og flyets svarte boks er borte. Etter dette hjemsøkes Bobby Western av politimenn og myndigheter, av spøkelset etter faren som var med på oppfinnelsen av atombomben, og ikke minst av kjærligheten til søsteren som mistet forstanden.

En av de største amerikanske forfatterne i vår tid, Cormac McCarthy, er endelig tilbake med en kompleks, dyp og elegant roman. Med Passasjeren leverer han nok et slagferdig epos om maskulinitet, krig, død, tap og skjønnhet.

«Rystende mørkt fra mesteren»

Dagbladet

«En litterær begivenhet av de sjeldne.»

VG

 • Hans D. Høeg: Vår mann i Washington. Historie
 • Sara Medberg: Kammerpiken. Roman
 • Jonas Moström: Mørke skygger. Krim
 • Eli Åhman Owetz: Anna-LisasAntikk. Roman. Bok nr 2 i Söderbergsviten

5.juli:

Jenny Colgan: Den lille bokhandelen på hjørnet. Roman. Første bok i serien om Den lille bokhandelen

Er det mulig å leve lykkelig i alle sine dager?

Nina Redmond elsker bøker, og hun elsker å finne rett bok til rett leser – til nå har dette vært jobben hennes. Men da byens bibliotek legges ned, står hun uten jobb eller framtidsutsikter. Så får hun en idé. Hun flytter til en søvnig landsby i det skotske høylandet og kjøper en buss som hun bygger om til en omreisende bokhandel. Med den tar hun bøkene med seg fra det ene nabolaget til det andre, og med fortellingens kraft endrer hun livet til menneskene hun møter på sin vei. Snart oppdager hun at disse menneskene endrer hennes liv også.

«En fullendt glede.»

Sophie Kinsella

 • Dorthe Erichsen: Tro og ære. Serieroman. Bok nr 20 i Seterliv-serien

6.juli:

Jenny Fagerlund: Begynnelsen på noe nytt. Roman

Hjertevarm feelgood om verdien av vennskap og nære relasjoner. 

Johanna har akkurat flyttet med familien til den svenske småbyen Båstad. Endelig skal hun realisere seg selv og skrive en roman. Men hun finner seg ikke til rette, romanen er vanskeligere å skrive enn først antatt, og snart begynner hun å lure på om hele flytteprosessen var et feiltrinn.

Samtidig som vennene har slått seg til ro og fått barn, har Alex gjort karriere som influencer. Etter et brått samlivsbrudd, flykter hun til familiens sommerhus i Båstad. Langt unna den sedvanlige støyen hun er omgitt av, innser hun hvor ensom hun er. Hvem skal hun lene seg mot når det stormer som verst?

Mona har motvillig gått av med pensjon etter førti år som flyvertinne. Det som burde blitt en herlig tid, føles tvert om som et fengsel. Hun aner ikke hva hun skal gjøre med all tiden hun har fått til rådighet. Og hvordan kan hun håndtere sorg og smerte når hun ikke har en jobb å gå til?

På slump møtes disse tre kvinnene og bestemmer seg for å delta i en konkurranse sammen. Og det som først fremstår som et flyktig møte, viser seg å bli begynnelsen på noe nytt.

 • Jacob Trumpy og Bernt Gran: Turbulens. Samfunn/debatt

7.juli:

Andrea Abreu: Skydekke. Roman

Andrea Abreus rå skildring av vennskap, begjær og vold er et knyttneveslag av en bok. Romanen utgis i over 20 land og sammenlignes med Elena Ferrantes Napoli-bøker – men utspiller seg i løpet av en eneste sommer da alt blir ugjenkallelig forandret.

Tenerife, 2005: Omgitt av løshunder, gamle damer og solbrente turister lengter to landsbyjenter etter å være voksne og tynne og barbere beina. Aller mest lengter de ned til stranda, som de nesten aldri har sett. I fjellsida der de bor, under den evig truende vulkanen Teide, slipper sola sjelden gjennom skyene.

Men ingen har tid til å ta dem med ut av nabolaget; foreldrene er opptatt med å jobbe for turistene, og bestemødrene er for gamle. Jentene er overlatt til seg selv – i en alder der de ikke vet om de skal onanere eller leke med barbie. Eller begge deler.

«Lattertårene spruter og slutten gir frysninger. Ei liknende bok skal du lete lenge etter.»

Dagbladet

 • Cynthia Harrod-Eagles: Den sorte perlen. Underholdning. Femte bok i Morland-serien
 • Pamela Terry: Under vinrankene. Roman

10.juli:

Claire Keegan: Tre lys. Roman

En liten jente blir sendt til et barnløst par på den irske landsbygda, uten å vite når hun skal hjem igjen til sin egen familie.

Hos de fremmede møter jenta denne sommeren en varme og en omsorg hun aldri har opplevd før, og begynner forsiktig å blomstre. Så avsløres en hemmelighet som viser henne hvor skjør idyllen er.

«Tre lys er en rørende og nydelig utformet fortelling om å tie og tale, om omsorg og sorg. Liten i omfang, men stor og berikende litteratur.»

Dagbladet

 • Butler og Grimwalker: Kastevinder. Krim. Bok nr 2 om Alex Storm

11.juli:

Veronica Henry: Impulskjøpet. Roman

Drøm deg vekk med en hjertevarm fortelling om familie, håp og kjærlighet, fra den bestselgende feelgoodforfatteren Veronica Henry.

Cherry, Maggie og Rose er mor, datter og barnebarn, og hver av dem bærer på sine håp, drømmer og sorger. De har alltid stått hverandre nær, så da Cherry på ren impuls kjøper en koselig, men nedslitt pub i småbyen hun vokste opp i, tar det ikke lang tid før de starter en familiebedrift. De tre kvinnene kaster om på alt og flytter til Rushbrook for å gjenreise puben til sin fordums prakt. Cherry har full kontroll ved roret, Maggie styrer kjøkkenet, og Rose håndterer grønnsakhagen.

Ganske snart fylles puben med begeistrede gjester og lokal mat – byens hjerte banker på nytt, til alles begeistring. Samtidig er det noen som blir stående i skyggen av suksessen. Cherrys impulskjøp skaper store endringer i livet til kvinnene – men er det nok til å bli lykkelig?

 • Lee Child: Ingenting å tape. Krim. Bok nr 12 om Jack Reacher
 • Jon Fosse: Det er Ales. Roman.
 • Bente Pedersen: Voksne valg. Serieroman. Bok nr 17 om Aurora

Amanda Prowse: Drømmen om deg. Underholding.

Førtiårsdagen nærmer seg, og Lucy Carpenter er veldig fornøyd med tilværelsen. Hun har en herlig mann hun er glad i, en flott karriere, og de er klare for å stifte familie. Livet kunne ikke vært bedre.

Men å bli foreldre viser seg å være mye vanskeligere enn de forestilte seg. Lucy sliter med å bli gravid. Når mannens tenåringsdatter Camille i tillegg kommer for å bo hos dem, blir hun en konstant påminnelse om hva Lucy selv ønsker seg – et eget barn. Til tross for ektemannens kjærlighet og støtte, strever Lucy. Jobben blir krevende og privatlivet tærer på henne. Hun føler at alt rakner. Men så overrasker Camille dem alle, og Lucy må igjen tenke over hva hun egentlig ønsker seg.

12.juli:

Ole Petter Hjelle: Det digitale dopet. Dokumentar/selvhjelp

Visste du at vi, i snitt, plukker opp mobilen vår 150 ganger i løpet av en dag? Og at når du som gammel ser tilbake på livet ditt vil du ha brukt over 11 år på mobilen din? Fri deg fra skjermavhengigheten med hjerneforsker Ole Petter Hjelle!

Når noen liker innlegget ditt i sosiale medier påvirker det hjernen din. For hver eneste «like» blir du belønnet med dopamin, noe som fører til at du blir hektet og som gjør det ekstremt vanskelig å legge bort telefonen. Forskning viser at det er en sammenheng mellom mobilbruk og depresjon, ensomhet, angst og søvnlidelser, spesielt hos barn og unge. I Det digitale dopet forteller dr. Hjelle på engasjerende vis hva som skjer i hjernen vår når vi scroller, spiller og bruker sosiale medier. Og ikke minst: hvordan små justeringer kan føre til store endringer og fri deg fra det digitale dopet.

 • Mathilda Hofling: Sier du noe, dreper jeg deg. Biografi
 • J.P. O’connell: Hotell Protofino. Roman
 • Svein Tore Bergestuen: Halvor Bakke: Mitt rom. Biografi
 • Kristin S. Ålovsrud: Gjenforeningen. Serieroman. Bok nr 23 i Fredsår-serien

Liane Moriarty: Ni vilt fremmede. Krim

Et spahotell. Ti dager. 

Ni mennesker reiser til et avsidesliggende spahotell. Noen er der for å gå ned i vekt, noen for å finne ny livsgnist, andre av årsaker de ikke engang klarer å innrømme for seg selv. Tross all luksus, velvære og meditering vet gjestene at disse ti dagene kommer til å bli krevende for dem alle. Men ingen av dem kunne ha forestilt seg hvor utfordrende det faktisk kommer til å bli.
Frances Welthy, en tidligere bestselgerforfatter, kommer til «Villa Ro» med vond rygg og knust hjerte. Hun blir umiddelbart fascinert av de andre gjestene: De fleste av dem ser overhodet ikke ut som de trenger å jobbe med helsen sin. Men den personen som fascinerer henne mest, er den karismatiske eieren av kurstedet. Kan hun virkelig ha svarene Frances ikke engang visste at hun søkte? Skal Frances legge tvilen til side og kaste seg inn i alt spahotellet har å tilby – eller skal hun dra mens hun fortsatt har muligheten? Det tar ikke lang tid før hver eneste gjest på «Villa Ro» stiller seg selv nøyaktig det samme spørsmålet …

13.juli:

Trude Lorentzen: Quislings koffert. Dokumentar

Med en brun lærkoffert i hånden dro Vidkun Quisling til Ukraina for å redde menneskeliv – og siden til Adolf Hitler i Berlin, inn i forræderiet.

Da Trude Lorentzen får kjøpt landssvikerens koffert starter en medrivende detektivjakt gjennom tiden. Hvem var mannen som ville være Norges egen nazidiktator? Hvorfor reiste han inn i landssviket? Alt, har kofferten hans sett. Kannibalisme. Flerkoneri. Til sammen elleve besøk hos Der Führer. Og hvem har båret videre på den tunge, brune bagasjen etter ham, helt frem til våre dager?

Quislings koffert er en uhyggelig aktuell fortelling om å foreta avgjørende valg i historiens veikryss. Boka bygger på podkastsuksessen med samme navn og inneholder hemmeligheter som aldri før er blitt fortalt.

14.juli:

Min Jin Lee: Pachinko. Roman

En rik familiesaga om koreanske immigranter i Japan

Korea på begynnelsen av 1900-tallet. Japanerne har kolonialisert landet. Hoonie kjemper for tilværelsen, men har en sterk indre styrke og er full av omsorg for familien sin. Når Hoonies elskede datter, Sunja, blir gravid og sveket av elskeren sin, reiser hun til Japan for å føde barnet hun venter. Men tilværelsen i det nye landet byr på store utfordringer – diskriminering, fattigdom og katastrofer. Dette er bare starten på Sunja og hennes families utrolige historie gjennom fire generasjoner – fra den store depresjonen til 2. verdenskrig og frem til 1980-tallet.

Julia Quinn: Et lidenskapelig seilas. Roman. Bok nr 3 om Familien Rokesby

En lidenskapelig seilas er tredje bok i romansemesteren Julia Quinns serie om familien Rokesby. Tre inn i deres fortryllende verden og nyt fortellingen om generasjonen før familien Bridgerton. Vittig, herlig og svært, svært romantisk.

Poppy Bridgerton er fryktløs, selvstendig og eventyrlysten og ser etter de samme egenskapene hos en kommende ektemann. Men ingen av denne sesongens ungkarer treffer beskrivelsen. På en utflukt ved kysten av Dorset kommer hun over et skjulested for tyvegods, og før hun vet ordet av det, blir hun kidnappet, bastet og bundet og ført om bord i et skip.

Kaptein Andrew James Rokesby er viden kjent som en rakker og hensynsløs kaper, men er egentlig sønn av en jarl og frakter viktige varer og dokumenter for den britiske regjeringen. Etter å ha satt seil mot Portugal oppdager han til sin overraskelse at det befinner seg en kvinne i kahytten. Og han har ikke tid til å snu.

Mens bølgene slår mot veggene, byttes skarpe ord ut med glohett begjær. Men når Poppy og Andrew får vite sannheten om hverandre, vil det utløse en romanse eller en skandale? Og når Poppy får vite hvem Andrew egentlig er, er han da spennende nok til å kapre hjertet hennes?

17.juli:

Lauren Groff: Matrix. Roman

Inspirert av to virkelige kvinner, begge så godt som oversett av historikerne, har Groff skrevet en av årets mest kritikerroste, sanselige og originale romaner.

Året er 1158 og 17 år gamle Marie de France blir kastet ut av hoffet til sin slektning, dronning Eleonore av Aquitania, og sendt til England hvor hun skal stues bort som priorinne i et stort kloster herjet av sult og sykdom.

Som den siste i en lang rekke krigere og korsfarere, kjennes klosterlivet som å begraves levende for Marie. Men etter hvert vekkes stridslysten i henne, også innenfor de tunge steinveggene, og hun innser at rollen hun er tvunget inn i, kan romme både store kamper og stor makt.

Ettersom årene går, blomstrer det isolerte og skakkjørte klostret under Maries styre. Og i et kvinnesamfunn preget av hardt kroppsarbeid og religiøs overgivelse, vokser det fram både sterke viljer, vilt begjær og høyst verdslig ekstase.

«et herlig bilde av en sterk kvinne som nekter å bøye hodet verken for skjebnen eller kongelig og keiserlig overmakt. Det hele er så uanstrengt at det rett og slett er imponerende.»

Stavanger Aftenblad

 • Karin Brunk Holmqvist: Kyss Karlsson i nakken. Roman
 • Lars Helle: Når stormen aldri løyer. Krim
 • Malin Persson Giolito: I dine hender. Krim
 • Kaja Nylund: Bølgeslag. Serieroman. Bok nr 22 i Perlemor-serien

Kapka Kassabova: Grensen – En reise til Europas utkant. Historie

I denne ekstraordinære reportasjelydboken, vender Kapka Kassabova tilbake til Bulgaria, landet hun emigrerte fra tjuefem år tidligere.

Hun er der for å utforske grensen landet deler med Tyrkia og Hellas. Da hun var barn var det enklere å komme seg inn i Vesten her enn over Berlinmuren der det myldret av soldater og spioner. Kassabova kommer tilbake til en grense som har blitt formet av historiekreftene. Boken hennes består av utsøkte portretter av smuglere, skattejegere, botanikere og grensevakter. Det er også de fillete menn og kvinner som har vandret over Tyrkia fra Syria og Irak. Men det ser ut til å være ikke-menneskelige krefter i arbeid også her: Dette tett skogkledde landskapet er rikt på helbredende kilder og tragiske gravlunder, og den antikke verdens fortid er aldri langt unna. 

Grensen er en glimrende, oppslukende reisefortelling som også viser frem skyggesiden av den kalde krigen og et skråblikk på migrasjonskrisen som plager Europa.

18.juli:

Cormac McCarthy: Stella Maris. Roman. Bok nr 2 om Bobby og Alicia Western

Etterlengtet ny bok fra USAs største nålevende forfatter. 

Wisconsin, 1972: Tjue år gammel og med førti tusen dollar i en plastpose legger matematikeren Alicia Western seg inn på et psykiatrisk sykehus. Hun har skremmende hallusinasjoner – men etter hvert blir de en slags trygghet for henne. Alicia er en briljant matematiker og har lange, utfordrende samtaler med terapeuten sin om vitenskap, filosofi, erkjennelse og mening. Men broren Bobby Western nekter hun å snakke om.

Stella Maris er en utfordrende og tankevekkende samtaleroman om forholdet mellom bevissthet og virkelighet, tanker og språk, fornuft og galskap.

 • Jon Fosse: Naustet. Roman
 • Ulf Kvensler: Sarek. Krim
 • Eli Åhman Owetz: Jentene i kolonien. Roman. Bok nr 3 i Söderbergsviten

19.juli:

Linda Klakken: Jakten. Dokumentar

Kan en amatør løse Norges største uoppklarte drapssak? Dette er fortellingen om hvordan en journalist og småbarnsmor kommer på sporet av mannen som drepte Trude Espås i Geiranger i 1996 – en intens jakt som raskt blir en personlig besettelse.
Hvem drepte Trude Espås i Geiranger i 1996? I fem år leter journalist og småbarnsmor Linda Klakken etter den ukjente mannen som står bak et av Norges mest brutale og rystende drap. Undersøkelsene leder henne til opplysninger om tilsvarende saker i andre deler av Europa. Men hvordan bevise det? Da Klakken er nær ved å gi opp, finner hun et sensasjonelt spor i en gammel, kriminalteknisk etterforskningsrapport. Et spor som kan være nøkkelen til å finne svaret hun har jaktet på.
 • Jenny Colgan: Den lille bokhandelen på stranden. Roman. Bok nr 2 i Den lille bokhandelen-serien
 • Martin Eia-Revheim: Å sette sammen bitene. Biografi
 • Håkon Opdal: Den ellevte mann: en fortelling om keeperen, spillet og livet. Fakta

Kurt Aust: Rødt kort. Krim

Zac Utheim – en temperamentsfull norsk fotballspiller – flytter fra toppklubben Lazio i Roma, til lille Exeter United i England. Klubben som spiller på nivå to, har våte drømmer om å rykke opp i Premier League.

Våren 2022 ankommer Zac byen Exeter i Devon i folkevognbussen sin og slår seg ned ved elva litt utenfor byen. Under bordet har sportsdirektør Matt Reed betalt Zac for å stanse den av spillerne som fôrer journalisten i lokalavisen med ondsinnete rykter om klubben. Men Zac har også sine helt private grunner for å komme til Exeter. Han vil finne ut hva som skjedde da den unge, italienske fotballspilleren Luca to år tidligere druknet i elva Exe som renner stri gjennom byen. En ulykke? Neppe.
Rødt kort er en thriller om kjærlighet, hat og penger i fotball.

20.juli:

Siri Helle: Trollefossvegen 23: tilbake til heimbygda. Fakta

Ei bygd, eit hus, ein mann og ein draum. Kva for nye sjansar kan opna seg om ein lukkar alle dører, bortsett frå ei?

Siri Helle hadde lenge drøymt om eigne poteter og grønsaker, tuntre og dyr, men kjøpekontrakt, bustadlån og same utsikt kvar dag skremde henne. Som vaksen har ho flytta over tretti gonger. Ein dag tek Siri Helle det store steget og flyttar heim til Holmedal i Sunnfjord. Saman med sambuaren og snikkaren Asle kjøper ho eit hus, eit uthus og nesten to mål jord i eit klyngetun. Her vil dei bu for alltid. Men klarar ho å finne ro? Siri Helle gjev seg sjølv eitt år. Eitt år på å finne ut om ho passar til dette livet, om ho kan seia seg nøgd med å ha flytta attende til heimbygda. Ho snikrar, dyrkar, jaktar, fiskar og skaffar seg to- og firbeinte venner. Og kjenslene spenner frå mørk fortviling til glimt av ekstatisk lukke. Dette er ei forteljing om ein heim og om arbeidsglede, men er også ei kjærleikshistorie. Det handlar om å vera to om det store prosjektet. Kva nye sjansar opnar seg når ein lukkar alle dører bortsett frå ei? Bli med til Trollefossvegen 23.

 • Mette Barfelt: Lettlurt er ikke lurt. Serieroman. Bok nr 8 i Solvik-serien
 • Anders Jacobsen: Hjelp, jeg har blitt fotballtrener! Ballsport

21.juli:

Simon Frammarsvik Solheim: Livvakt: på innsida av PST. Politikk/samfunn

Enkelte norske politikarar kan ikkje bevege seg utanfor døra utan å ha væpna livvakter frå PST i hælane. Her blir vi med på innsida av eit av dei mest lukka miljøa i landet.

Vi følgjer livvakt Svein Arne og fleire av kollegaene hans på oppdrag i Noreg og i utlandet. Vi blir med i kvardagen deira, følgjer livvaktene under Nobelpris-utdelinga og blir med statsministeren til Irak og på juleferie heime i Bergen. Vi kjem tett på statsminister Erna Solberg og andre sentrale politikarar som har livvakter rundt seg til alle døgnets tider. Livvaktene hastar etter Jens Stoltenberg i skiløypene, dei posisjonerer seg mellom reolane når Abid Raja er i daglegvarebutikken, og dei er med statsministeren på ferie i utlandet.

Korleis er det å leve med livvakter døgnet rundt? Historia til den moderne livvakttenesta starta i 1945, få dagar etter at andre verdskrigen tok slutt. Dei kongelege hadde behov for vern etter at tyskarane hadde kapitulert. Det er heilt andre truslar i dag. For kvar dag det går bra, kjem ein nærare dagen det ikkje går bra. Slik tenkjer livvaktene i PST. Og slik må dei tenkje. Det er jobben deira.

 • Liv Margareth Alver: Mysteriespillet. Serieroman. Bok nr 19 om Haseatene
 • Oda Weider-Krog: Å bli mamma. Personlig utvikling

24.juli:

Ada Martini Strøm: Green glam: kunsten å leve grønt og beholde stilen samtidig. Samfunn/debatt

Alle kan gjøre litt for å legge om til et mer klimavennlig liv. Toppmodellen Ada Martini Strøm skriver morsomt og personlig om hvordan de små og store valgene kan bli til vaner i hverdagen, slik at det blir lett å leve litt grønnere.

Sommeren 2020 lanserte hun et sett med klimakrav til klesmerkene hun tar oppdrag for. Nå profilerer hun bare bærekraftige merker, og engasjerer seg i en grønnere klesindustri.Nå snakker hun om shopping, matvaner, scrolling, følelser, personlig økonomi og reising – og viser hvordan det som kan bli gode vaner for deg, også er  godt for klimaet. Her får du sammenhengene, svarene og de praktiske tipsene du trenger! Her får du informasjon som motiverer, helt uten pekefinger.

 • Lina Areklew: Av asken. Krim
 • Tina Frennstedt: Skjærsild.Krim. Bok nr 3 i Cold case-serien

25.juli:

Rune Berg: Nesten sanne historier om Rune Lisbeth Berg. Roman

Rune forsøker så godt han kan. Noe må han da kunne gjøre for å bli lagt merke til?

Øya i havgapet er liten, men stor nok for en ung gutt, og fylt av de merkeligste karakterer: Det er Roy-Helge og Kim Lennart, det er Dass-Elvis og Bassenbuda-Bassen. Kanskje Rune bør skaffe seg et kallenavn? Hvilken dåd må i så fall til? Eller er det fordi han ikke har et mellomnavn at han har så få venner? Ingen forsøk er for små. Ingen innfall skal være uprøvde. Å kaste seg ut fra øyas høyeste gran. Å legge hodet i Roy sin bursdagskake. Å stjele på butikken sammen med Glenn. Resultatet er både et halvt antropologisk studium av et merkelig folkeslag, og et portrett av en gutt hvis verden kanskje er begrenset av menneskene og ferga, men likevel er fylt av galskap og eventyr. For når et lite sted er alt du har, så kan det være mer enn nok.

 • Lee Child: Det øyet ikke ser. Krim. Bok nr 13 om Jack Reacher
 • Bente Pedersen: Arvinger. Serieroman. Bok nr 18 om Aurora
 • Therese Lund Stathatos: Min ulydige mor. Roman. 
 • Kristin S. Ålovsrud: Forandringer. Serieroman. Bok nr 32 om Sagmesterens barn

26.juli:

Håkan Nesser: Sjakk under vulkanen. Krim. Bok nr 7 om Gunnar Barbarotti

Sjakk under vulkanen er den syvende boken om politietterforsker Gunnar Barbarotti – en stemningsfull spenningsroman.

«Herr Franzén, jeg har nettopp lest en bok der De beskriver et perfekt drap. Og vet De hva, jeg fikk nesten en følelse av at De har utført det. Er det en riktig antagelse?» Slik begynner forfatter John Leander Franzéns verste mareritt. Han er invitert til bokkveld på et bibliotek på et lite sted i Midt-Sverige, da en kvinne reiser seg og stiller nettopp dette spørsmålet. Etter nok et bibliotekbesøk, i Kymlinge, forsvinner forfatteren sporløst. Et par dager i forveien har han sendt et uferdig manus til forleggeren sin i Stockholm, En litterats siste dager og død. Ettersom forsvinningen skjer i Kymlinge, er det Gunnar Barbarotti som får i oppdrag å samarbeide med Stockholmspolitiet om å oppklare saken.

 • Alf Marius Opsahl: Kråkemannen – En historie om liv og død. Biografi
 • Maria Bokneberg: Vindu mot skogen. Roman
 • Emma M. Garlant: Hund. Alt du må vite om din beste venn. Fakta
 • Liane Moriarty: Store hvite løgner. Krim
 • Anita Andersen Strøm. Svik. Serieroman. Bok nr 2 i serien Jordmor i Nidaros

27.juli:

Lars Ove Seljestad: Eitranes. Roman

Halvard Bergstø veks opp som eldste son av ein smelteverksarbeidar, men snur ryggen til farsarven og flyktar til ein akademisk karriere.

Som stipendiat er Halvard besett av tanken på å komma seg vekk frå heimstaden Eitranes og smelteverket. Frigjeringa er alt anna enn enkel, til slutt bryt han saman under tyngda av sine eigne ambisjonar og vender heim for å finna nytt fotfeste. Med broren Vidar som vegvisar finn han vegen inn til ein arbeidarkultur som han ikkje visste fanst. Gjensynet med broren, heimbygda og smelteverket blir eit gjensyn med eiga historie. Tydelegare enn nokon gong ser han verdiane, haldningane og kunnskapane som blei skrive inn i han då han voks opp.

Eitranes er ein drivande eksistensiell roman om klasse, seksualitet, reiser, flukt, sosiologi og raseri. Ikkje minst er det ein roman om den lange vegen heim. Den gjer synleg og anerkjenner dei som bygger den grunnmuren som samfunnet vårt kviler på.

 • Adam Rutherford: En kort historie om alle som noen gang har levd. Historie
 • Eli Strand: Eg er her enno: livet med kreft. Biografi

28.juli:

Julia Quinn: Et uventet begjær. Roman. Bok nr 4 i Familien Rokesby. 

Fjerde og siste bok i romansemesteren Julia Quinns serie om familien Rokesby, generasjonen før Bridgerton.

Georgiana Bridgerton er slett ikke imot ekteskap. Hun hadde bare forestilt seg at hun fikk lov til å velge partner selv. Men etter at hun har blitt frarøvet medgiften, henger ryktet hennes i en tynn tråd. Georgie har nå bare to valg: å leve resten av livet som peppermø eller gifte seg med røveren som ødela livet hennes.

Som den fjerde sønnen av en jarl er Nicholas Rokesby forberedt på å bane sin egen vei i livet. Han er bosatt i Edinburgh og i innspurten av medisinstudiene, og har verken tid eller lyst til å finne seg en hustru. Men da han oppdager at Georgie Bridgerton – nabojenta fra barndommen – står i fare for å miste alt, vet han hva han må gjøre.

Frieriet går kanskje ikke inn i historien som det mest romantiske, men Nicholas hadde aldri forestilt seg at hun ville takke nei. Samtidig blusser en hittil fremmed lidenskap opp mellom dem. De kan da umulig utvikle seg til noe mer enn barndomssvenner … eller?

 • Erik Eikehaug: Skatten og tyven. Roman
 • Erik Alfred Tesager: Gjenfortrylle verden. Biografi.

31.juli:

Lars Helle: En sult som ikke kan stilles. Krim. 

Spennende krim i sommervarmen

Stavanger høsten 2014. Rogaland Teater skal sette opp “Gift” av Kielland. Den kvinnelige hovedrollen skal spilles av Kjersti Knarre. Dette er første gang hun står på en teaterscene siden hun tidligere – uten forklaring – hoppet av Ibsens Hedda Gabler. Kjersti oppsøker krimforfatter Kurt Stille for å få ham til å finne en stalker som har fulgt etter henne i flere år. I jakten på forfølgeren trekker Kurt fram fortidens hemmeligheter én etter én. Svik, begjær, løgn og utroskap. Stalkeren viser seg å være langt farligere enn Kurt hadde forestilt seg. I kjølvannet ligget en rekke lik, alle drept på grunn av en sult som ikke kan stilles.

 • Eli Åhman Owetz: Anna-Lisas valg. Roman. Bok nr 4 i Söderbergsviten.
 • Bente Pedersen: I vesterled. Serieroman. Bok nr 34 i Raija-serien

Du finner alle disse og tusenvis av andre lydbøker i Fabel-appen. Og du? Som ny kunde prøver du Fabel gratis og helt uforpliktende. Klikk her for å starte din prøveperiode!