Lydbøkene som kommer i mai - Anbefalte lydbøker | Fabel

Lydbøkene som kommer i Fabel i mai

Mai er en måned vi har gleda oss lenge til. Da starter vi nemlig å slippe bøkene som ble utgitt i fjor! Og vi sparer ikke på kruttet, for i mai gir vi dere bøker av Camilla Läckberg, Camilla Grebe, Jens Henrik Jensen, Elena Ferrante, Heidi Linde, Lars Mytting, Peter May, Maja Lunde, Peder Kjøs og mange mange flere! 

Skjebnesteinen forside - lydbok skrevet av Sven Petter Næss

1. mai

Sven Petter Næss: Skjebnesteinen (krim)

En norsk student blir bortført i Edinburgh, og et døgn senere blir hun funnet nesten livløs i elva. Den unge kvinnen, Amandeep Kaur, er niesen til politietterforsker Harinder Singh, og han flyr over for å bistå. Selv om han bare er der som privatperson, blir han blandet inn i etterforskningen. Litt vel mye, synes de skotske politimennene. Harinder prøver å rekonstruere hva som skjedde det døgnet Amandeep var borte, og å finne ut av hvem som kunne ønske å skade henne.

Gjennom undersøkelsene til Harinders kollega Rachel Hauge i Norge, viser det seg å være en sammenheng mellom bortføringen av Amandeep og drapet på en tyster i narkomiljøet i Oslo et halvt år tidligere. Det fører både henne og Harinder på kollisjonskurs med to beryktede tvillingbrødre som styrer mye av narkotikatrafikken i byen.

Vinger av sølv forside - Lydbok skrevet av Camilla Läckberg

3. mai

 • Marius Horn Molaug: Verdens verste miljøsvin. Barn
 • May Grethe Lerum: Veiskille. Serieroman, Livets døtre
 • Camilla Läckberg: Vinger av sølv. Krim

Endelig er oppfølgeren til Gullburet her: En besettende spenningsroman om svik, hevn, sterke kvinner og søsterskap.

Faye hadde alt. En perfekt ektemann, en høyt elsket datter og en luksuriøs leilighet i den fineste delen av Stockholm. Så mistet hun alt. I løpet av noen korte måneder med dramatiske hendelser var alt borte – med unntaket av ønsket om hevn.
Nå har Faye skilt seg fra ektemannen og etablert seg i et nytt land. Hun har bygget opp et eget firma, Revenge, og høster stor suksess. Men når Revenge skal lanseres i USA, dukker det plutselig opp en alvorlig trussel mot selskapet og hun tvinges til å returnere til Stockholm der alt startet.
Ved hjelp av en gruppe betrodde kvinner tar hun opp kampen for å redde det som tilhører henne, seg selv – og dem hun elsker.

Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet forside4. mai

 • Randi Fuglehaug og Anne Gunn Halvorsen: Arvingen. Ungdom
 • Peter May: Lockdown i London. Krim
 • Heidi Linde: Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet. Roman

Om troskap og utroskap, morskap og seksualitet – og om kunsten i å finne veien tilbake til seg selv.

Vigdis har vært gift i tjue år, men ønsker ikke annet enn å bryte ut av ekteskapet. Men hvordan kan hun rettferdiggjøre å forlate en mann som ikke slår, som ikke drikker eller ligger rundt, som er en god far? Kanskje handler det bare om forventninger, og om å legge lista lavere. Men hvor lavt kan en list legges, før selvforakten tar overhånd, før man kveles, før man dør?

Linn har bestandig vært den pene. Nå oppdager hun at menn ikke lenger snur seg etter henne på gata. Hvis tiltrekningskraften er tapt, hvem skal hun nå være?

Historiene til Vigdis og Linn flettes inn i hverandre av tilfeldigheter. Av nødvendighet ender begge på et ganske annet sted enn der de startet.

5. mai

 • Olav Ottersen: Den enøyde gudinnen. Serieroman, Tidevann
 • Maja Lunde: Solvokteren. Barn

Alle utlendinger har lukka gardiner forside6. mai

 • Stina Jackson: Ødemark. Krim
 • Maria Navarro Skaranger: Alle utlendinger har lukka gardiner. Roman

En litterær debut med stor kraft!

“Hjemveiene, de sitter klistra på hjernen. Hver dag det var samme greia. Mamma sa han skulle hente meg, og broren min protesterte, alltid, men likevel kom til skolen min, hilsa på de voksne og tok med meg hjem. Jeg gikk bak, han først, og foran oss Røverkollen lå som fredeligste borettslaget, med blå himmel og fremdeles med julepynten blinkende som diskokule i høyeste blokka, for chipperne ennå ikke hadde erna. En gang broren min peka på vindua i tredje etasje utafor blokka til Julia og bare: se, alle utlendinger har lukka gardiner. “

Alle som bor på Romsås, er egentlig fra et annet sted. Mariana går på ungdomsskolen og er forelska i Mu2. Storebroren hennes sitter i fengsel, lillebroren sitter bak gardinene. Faren deres tar fram en grønn Bibel og ber når han tror ingen ser ham.

7. mai

 • Aud Midtsun: Sviket. Serieroman, Malmbyen
 • Camilla Grebe og Åsa Träff: Bitrere enn døden. Krim, Bok nr 2 i Siri Bergman-serien.
 • Margit Sandemo: Ravnens vinger. Serieroman, Sagaen om Isfolket

De første dagene forside - lydbok skrevet av Maja Lunde10. mai

 • Inger Merete Hobbelstad: Årene med Elizabeth. Biografi
 • Bente Pedersen: Huset ved havet. Serieroman, Raija
 • Sandra Lillebø: Tingenes tilstand. Roman
 • Maja Lunde: De første dagene. Roman

Husker du 12. mars, husker du fredag den 13.? Dagene da Norge og verden endret seg fullstendig? Husker du hva du tenkte i tiden da alt var akutt forvirrende og veldig, veldig skremmende? Det er allerede så lenge siden.

De er en familie på fem. De voksne har nettopp kranglet da meldingen kommer: fra nå skal de være hjemme. Alle sammen. Forfatter Maja Lunde er vant til det. Hun er vant til hjemmekontor. Men ikke hjemmeskole. Hun er vant til å skrive store dystopiske romaner, ikke til å leve i en dystopi. Men pandemien er her, og familien må finne en ny måte å leve på. Hvordan gjør man det?

11. mai

 • Debora MacKenzie: Covid-19: Pandemien som ikke skulle ha inntruffet og hvordan vi kan stoppe den neste. Sakprosa
 • Oskar Källner: Bortført. Barn

Herr Stink forside - lydbok skrevet av David Walliams12. mai

 • Elena Ferrante: Historia om det nye namnet. Serieoman, Napoli-kvartetten
 • Susan Abulhawa: Nahrs siste dans. Roman
 • Rune Angell-Jacobsen: Hevnens flammer. Serieroman, Amerika
 • David Williams: Herr Stink. Barn

Det er ikke tilfeldig at Herr Stink har fått kallenavnet sitt. Han stinker. Skikkelig!

Varmt og humoristisk om at alle mennesker har hemmeligheter, og om at ingen er bare det som syns (eller lukter).
Herr Stink pleier å sitte helt alene på en benk i byen. Ingen bryr seg om ham, før han møter Smilla. De to blir gode venner, og da Smilla skjønner at herr Stink ikke har noe sted å bo, tilbyr hun ham å bo i redskapsskjulet i hagen. Det skal være deres hemmelighet.
Men hemmeligheter har det med å bli avslørt. En dag banker herr Stink på vinduet akkurat da mammaen til Smilla blir intervjuet av en Times-journalist fordi hun vil bli statsminister. Når den første forskrekkelsen har lagt seg, skjønner mamma at dette er en historie hun kan bruke til sin fordel, og sier at det var hennes idé å gi Herr Stink et hjem.
Ikke verdens beste beslutning, viser det seg. For hvem er egentlig herr Stink?

Oxen Lupus forside - lydbok skrevet av Jens Henrik Jensen14. mai

 • Kaja Nylund: Høyvann. Serieroman, Perlemor
 • Jens Henrik Jensen: Lupus. Krim, Oxen-serien

Ulver i mosen. Åndeløs spenning, politikk og moralske dilemmaer.

Krigsveteranen Niels Oxen lever et stille liv i sin leilighet i Vangede. Hver fjortende dag ser han fram til å få besøk av sønnen – på tross av at de har et problemfylt forhold. Når Oxen får spørsmål om å reise til Jylland og lete etter en forsvunnet gårdeier og tidligere departementssjef, sier han først nei. Når han finner ut at han kan kombinere dette med en vinterferie med sønnen, sier han ja likevel.
Gården ligger ved Harrild Hede, et sted hvor det er observert ulv. Dette blir veien inn i ukjent terreng, hvor flere ulver krysser Oxens spor. Han ledes tilbake til sin gamle makker Margrethe Francks fortid – en fortid som er langt mer hemmelighetsfull og farlig enn noen aner.

Velkommen til Floras Kafé forside - lydbok skrevet av Jenny Colgan18. mai

 • Peder Kjøs: Alene. Sakprosa
 • Kristin Ålovsrud: I stormens øye. Serieroman, Sagmesterens barn
 • Jenny Colgan: Velkommen til Floras kafe. Roman

Første bok i ny serie fra bestselgerforfatteren Jenny Colgan!

Flora MacKenzie har aldri sett seg tilbake etter at hun forlot den lille, stille byen hun vokste opp i. Der vet alle hvem hun er, og ingen ser ut til å ville la fortiden være fortid. I det pulserende bylivet i London kan hun derimot være helt anonym – og gi etter for den håpløse forelskelsen i den kjekke, men arrogante sjefen Joel. Da en viktig arbeidsoppgave likevel tvinger Flora tilbake til øya, innser hun at hun må ta et oppgjør med fortidens feil før hun kan finne ut hvor fremtiden finnes.

«Den søteste, skjønneste boken. Nydelig, strålende, oppløftende!» Marian Keyes

Kohts bok forside - lydbok skrevet av Koht19. mai

 • Olav Ottersen: Solens øy. Serieroman, Tidevann
 • Joachim Førsund: Khots bok. Sakprosa

Christine Kohts historie, skrevet av Joachim Førsund.

«Jeg hadde egentlig ikke tenkt at jeg skulle fortelle om alt sammen. Mye av det jeg skal fortelle er flaut, jeg har skammet meg noe helt forferdelig. Og noe er hemmeligheter. Hemmeligheter vår familie ikke har snakket om. Men nå tenker jeg: Søren heller. Fasaden min er borte.
Hvis det skal være noen vits med denne boken, nå, etter alt jeg har vært igjennom, og mens jeg ennå lever, så kan jeg like gjerne fortelle alt. Alt jeg har vært redd for, alt jeg har skammet meg over, alt jeg har angret på, alt jeg har villet skjule for andre; det blir så smått i møtet med døden.»

20. mai

 • Harald Stanghelle: Kongen forteller. Biografi
 • Jesmyn Ward: Menn vi høstet. Roman
 • Ida S. Skjelbakken: Skjebnemøtet. Serieroman, Ylva Alm
 • Anh Do: Ninjakid. barn

Våroffer forside - lydbok skrevet av anders de la motte21. mai

 • Oskar Källner: Jernrosen. Barn
 • Camilla Grebe og Åsa Träff: Før du døde. Krim
 • Anders de la Motte: Våroffer. Krim

Fjerde bok i Årstidskvartetten!

Valborgsnatten 1985 blir 16 år gamle Elita Swartling myrdet i skogen nær et slott i Österlen. Stebroren Ulf tilstår og like etterpå forsvinner resten av den merkelige familien Swartling – Elitas pappa og hans to kvinner – sporløst.
Våren 2019 flytter legen Thea Lind og mannen, kjendiskokken David Nordin, som er oppvokst i traktene, inn på slottet. Davids rykte har fått stygge striper i lakken og nå satser han på nytt sammen med to barndomsvenner. Thea sliter etter å ha mistet flere kolleger i tjeneste i Syria.
I et eldgammelt eiketre finner Thea en kapsel med en liten kvistfigur inni og et foto av Elita Swartling sammen med fire barn i uhyggelige dyremasker. Var det et ritualmord? Hvorfor finner Thea flere kvistfigurer? Hva er legenden om Bladmannen? Hvorfor begynner hjortene å dø? Hva skjedde egentlig med familien Swartling?
Den 35 år gamle gåten rundt Elitas tragiske død tærer både på lokalsamfunnet og forholdet mellom Thea og David

25. mai

 • Aud Midtsun: En ny tid. Serieroman, Karoline
 • Leigh Bardugo: I lysets makt. Ungdom
 • Jan Guillou: Slutten på historien. Serieroman, Det store århundret

Vinterland forside - lydbok skrevet av Faber og Pedersen26. mai

 • Rune Angell-Jacobsen: Menneskejakt. Serieroman, Amerika
 • Deborah Feldman: Unorthodox: Den skandaløse fornektelsen av min hasisiske bakgrunn. Sakprosa
 • Ida Jackson: Brillebjørn i bursdag. Barn
 • Elena Ferrante: Dei som flyktar og dei som blir. Serieroman, Napoli-kvartetten
 • Kim Faber og Janni Pedersen: Vinterland. Krim

Skarp kriminalroman om terror, ondskap og maktesløshet.

Det er lille julaften, Signe Kristiansen, etterforskningsleder ved Københavns drapsavsnitt, blir oppringt av sjefen. Ferien er avlyst: Det har vært en enorm eksplosjon ved julemarkedet på Kongens Nytorv. 19 personer er drept, mange flere skadd. Danmark er rystet, og alle kluter settes til for å finne ut hva som har skjedd og hvem som står bak.
Den tidligere stjernepolitimannen Martin Juncker, Signes gamle mentor, har etter en grov tjenestefeil blitt flyttet langt ut i provinsen. Her bor han hos sin stadig mer demente far, og fått ansvaret for å lede den nyopprettede lille politiavdelingen. Det burde være udramatisk, helt til en spektakulær drapssak havner på hans bord.
Etterforskningen i København står i stampe, og sporene endres stadig, inntil Signe får et tips som peker mot et sted hun ikke i sin villeste fantasi hadde forestilt seg.

27. mai

 • Kristina Ohlsson: Henrys hemmelighet. Krim
 • Anh Do: Flygende ninja!. Barn

28. mai

 • Jørgen Brekke: Andre guder. Krim
 • Nina Borge: Utbryterne. Ungdom
 • Ketil Bjørnstad: Verden som var min: Siste tiåret. Roman

Hekneveven forside - lydbok skrevet av Lars Mytting

31. mai

 • Lars Mytting: Hekneveven. Roman

Oppfølgeren til Søsterklokkene er endelig her: nok en storslått og bevegende historisk roman!

Året er 1903, og tjueto år har passert siden Astrid Hekne døde i barsel. Hennes sønn Jehans lever i små kår på en husmannsplass, utstøtt av sin egen slekt. Han holder seg helst i fjelltraktene i Gudbrandsdalen på fiske og reinsjakt.
Utenfor nykirken på Butangen steller fortsatt Kai Schweigaard på Astrids grav. Bygdas overarbeidede sogneprest nages av sitt gamle svik, som førte til dødsfall og at to mektige kirkeklokker ble skilt fra hverandre. Klokkene var støpt til minne om to søstre i Astrids slekt, og Kai blir besatt av å finne en eldgammel billedvev som de to lagde, Hekneveven, i håp om at den skal vise hvordan han kan bøte på sine misgjerninger.
En augustmorgen møter Jehans en gåtefull jeger og livet hans settes på ny kurs. Snart aner også Kai Schweigaard hvordan kirkeklokkene kan føres sammen igjen, men blir rystet når han oppdager hva som egentlig var Astrid Heknes siste ønske.

Fikk du lyst til å høre noen av disse? Som Fabel-abonnent har du tilgang til alle sammen, i tillegg til tusenvis av andre lydbøker innen alle sjangre, for både store og små. Nye abonnenter prøver gratis og helt uforpliktende. Klikk her for å starte din prøveperiode!