Lydbøkene som kommer i Fabel i juni - Fabel

Lydbøkene som kommer i Fabel i juni

 

Lydboksommeren er rett rundt hjørnet og vi gleder oss! Har du kost deg masse med lydbøkene vi slapp i mai og trodde at toppen var nådd? Vel, tro om igjen! 

1. juni:

 • André Aciman: Og ditt navn er mitt (roman)
 • Silje O. Ulstein: Krypdyrmemoarer (krim)

En oppslukende, mørk og intens psykologisk thriller om ensomhet, sorg, skam og seksuell perversjon.

Det er få dager før første skoledag etter sommerferien. Elleve år gamle Iben forsvinner sporløst fra sin mor Mariam under en handletur. Mariams umiddelbare reaksjon er flukt. Hun setter seg i bilen og kjører. Langt.

Et kollektiv får en tigerpyton som kjæledyr. Da Liv møter slangen Nero første gang, overveldes hun. Hun vet ikke hva hun føler – Moderlighet? Forelskelse? – bare at hun ikke trodde det var mulig for henne å føle slik for et annet levende vesen.

Med dyp innsikt i menneskesinnet er “Krypdyrmemoarer” en oppslukende, mørk og intens psykologisk thriller om ensomhet, sorg, skam og seksuell perversjon. Det er en roman om indre identitetskamp og driften mot å forsvinne og bli en annen, men dypest sett er det en roman om å lære seg å elske.

2. juni

 • Olav Ottersen: Skytsengelen (serieroman, Tidevann)
 • Lars Mæhle og Odd Henning Skyllingstad: Hvem har tatt pølsene? (barn)
 • Lars Mæhle og Odd Henning Skyllingstad: Hvor er billetten? (barn)
 • Jørn Lier Horst: Sak 1569 (krim)

William Wisting er inne i sin andre ferieuke. Fra sidelinjen observerer han hvordan en lokal forsvinningssak utvikler seg til å bli en nasjonal nyhetssak. Agnete Roll har vært borte i tre dager, uten livstegn.
Mens forsvinningen fremdeles skaper overskrifter mottar han et brev som kun inneholder en spesiell tallkombinasjon. Det trekker ham inn i en gammel sak han ikke tidligere har hatt befatning med.

En sommerkveld i 1999 ble 17 år gamle Tone Vaterland drept på vei hjem fra jobb. Saken ble raskt oppklart. Skyld ble fordelt, straff utmålt og dommen er sonet. Glemselens slør har lagt seg over sak 1569, men hendelser i ettertiden gjør det mulig å se sammenhenger som ikke var synlige for tjue år siden.

Brevet er bare det første av flere hvor det pekes på andre løsninger enn den etablerte sannheten. Wisting leter etter både avsenderen og en ny løsning, men ikke alle er glade for at det rettes nytt lys på det som har passert.

Sak 1569 er den fjerde, frittstående boken i Cold Case-kvartetten, der Wisting gjenåpner saker som virker umulige å løse.

3. juni

 • Anh Do: Ninjabytte! (barn)
 • Christy Lefteri: Birøkteren fra Aleppo (roman)

En bestselgende og gripende beretning om et par som flukter fra Syria.

Birøkteren Nuri og kona hans, kunstneren Afra, har levd et lykkelig liv i den syriske byen Aleppo, men så endrer alt seg. Bombene treffer, vennene forlater landet, og de ser byen de elsker over alt falle i ruiner. Snart skjer det utenkelige, en tragedie så sterk at Afra mister synet. De ser ingen annen mulighet enn å flykte.
Nuri og Afra tar fatt på en farefylt reise gjennom Tyrkia og Hellas, gjennom en ødelagt verden, mot en høyst usikker framtid i Storbritannia. Samtidig bærer de på en sorg som virker umulig å leve med. Når de kommer fram, vil de få lov til å bli? Og, kanskje viktigst av alt, vil de finne tilbake til hverandre igjen?
“Birøkteren fra Aleppo” toppet bestselgerlistene i Storbritannia i ukevis og har solgt til mer enn 20 land verden over. En gripende beretning som er perfekt for lesere av “Der krepsene synger” og “Drageløperen”.

Lydbok - Kongeriket-Jo Nesbø

4. juni

 • Margit Sandemo: Djevlekløften (serieroman, Sagaen om Isfolket)
 • Knut Nærum: Sannheten (roman)
 • Aud Midtsund: Valgets kval (serieroman, Malmbyen)
 • Jo Nesbø: Kongeriket (krim)

En mørk og mektig spenningsroman fra bygde-Norge!

I en liten norsk bygd lever bilmekanikeren Roy et relativt fredelig og enkelt liv da lillebroren Carl vender hjem etter mange år i utlandet. Med Carl, hans nye kone Shannon og planene om et høyfjellshotell som kan skape nytt liv i den lille bygda, begynner mørke hemmeligheter fra guttenes barndom igjen å piple fram. Da de var små, forsvarte Roy broren mot mobbere og mørke rykter, men lojaliteten mellom brødrene settes på prøve når grådighet og svik kommer i veien for Carls planer. Når bygdas lensmann på nytt begynner å stille spørsmål ved det tragiske dødsfallet til guttenes foreldre, må Roy ta stilling til hvor langt han er villig til å gå for å beskytte broren. Og hvordan skal egentlig Roy forholde seg til at Shannon fanger hans oppmerksomhet?

“Kongeriket” er en mørk og mektig spenningsroman fra bygde-Norge – om ambisjoner, lojalitet og kjærlighet. Ikke minst er det en roman om hemmeligheter som truer med å kutte båndene mellom to brødre.Lydbok - Gul bok-

7. juni

 • Bente Pedersen: Frihetens lenker (serieroman Raija)
 • Zeshan Shakar: Gul bok (roman)

Etterlengtet ny roman fra forfatteren av «Tante Ulrikkes vei».

«Gul bok» er utkastet til statsbudsjett og resultatet av alle departementsansattes iherdige innsats i spennet mellom politikeres visjoner og virkelighetens begrensninger. Mani er nyutdannet økonom og har nettopp fått jobb i Oppvekstdepartementet. Han er en ung mann som bor sammen med faren sin i en leilighet på Haugenstua, og som har en kjæreste han tror han skal gifte seg med. Helst ville han ha brukt evnene sine i det private næringsliv, der prestisjen og pengene sitter, for han er smertelig klar over at både kjæresten og miljøet rundt ham bare ser med forakt på «offentlig sektor». Lavt lønnet er det også. Den nye jobbtilværelsen innebærer tilpasning til helt nye verdiskalaer, der en gammel leilighet i Gamlebyen er mer ettertraktet enn Manis nye, og dyre, leilighet på Skillebekk, og der Manis faste kebabsjappe er «genuin» og rangeres høyere enn Theatercaféen. Samtidig blir Mani også en stolt bidragsyter til det store felles prosjektet som kalles Staten.

«Gul bok» er en roman om klasse og tilhørighet, om livet vi lever og rammene rundt det. Det er også en fortelling om hvor man kommer fra og hvor man er på vei. Det er langt fra Haugenstua til Y-blokka.

8. juni

 • André Aciman: Finn meg (roman)
 • Helga Flatland: Et liv forbi (roman)

Sigrid er lege og bor i Oslo med barn og mann nummer to. Hun har reist fra bygda der hun vokste opp og har et anstrengt forhold til foreldrene sine, og til en oppvekst i skyggen av sin syke far. Anne, Sigrids mor, har investert mye av seg selv for å pleie sin syke mann. Da også hun blir alvorlig syk, må Sigrid ta stilling til roller som skifter, og til spørsmål om tilknytning, forpliktelse og forsømmelse. Hvem har ansvar for hvem i en omskiftelig verden?

Med sin sjette roman befester Helga Flatland sin posisjon som en av de skarpeste observatørene i vår samtid. I “Et liv forbi” maler hun presise og troverdige menneskelige portretter, med stor psykologisk innsikt. Utgangspunktet er én familie, men romanen gir et konsentrert uttrykk for hva tilværelsen innebærer av historier, liv og død.

9. juni

 • Rune Angell-Jacobsen: Generalens kurér (serieroman, Amerika)
 • Gill Paul: Tsarens datter (roman)
 • Mona Grivi Norman: Tigertrøbbel (barn)
 • Elena Ferrante: Historia om det tapte barnet (roman)
 • Jan-Erik Fjell: Gråsonen (krim)

10. juni

 • Jørn Lier Horst: Jakten på slottets hemmelighet (barn)
 • Sara Omar: Skyggedanseren (roman)

I “Skyggedanseren” følger vi Frmesk fra “Dødevaskeren” videre i livet.

Kurdistan 1994. Frmesk har sluttet å snakke, og spise. Hun tegner voldsomme tegninger og lemlester dukkene sine. Besteforeldrene Gawhar og Darwésh kjemper for å gi Frmesk livsgleden tilbake. Gawahr søker tilflukt i troen og sender Frmesk til koranundervisning i byens store moské, hvor Frmesks onkel Muhammad er imam, uten å ane noe om overgrepene som venter henne. Morfaren tar opp kampen mot kvinneundertrykkelsen, han åpner en hamam kun for kvinner og håper at den hjertevarme atmosfæren der kan få lyset tilbake i Frmesks liv.

Danmark 2007. Frmesk holder seg for seg selv på universitetet. Selv om hun nødig vil utløse farens vrede trosser hun ham ved å gå uten tørkle og å skrive kritiske artikler om kvinners rettigheter. Hjemme steller hun leiligheten, lager mat og passer de to småsøsknene. Moren tilbringer dagene på sofaen med endeløse tv-serier fra Midtøsten. Foreldrene er skilt, men faren kommer hjem til dem hver dag og styrer familien med jernhånd. Ifølge ham er dikt skrevet av kvinner vulgære, og når han oppdager at Frmesk skriver dikt i smug for å bearbeide sine dype arr på sjelen, eskalerer volden. Hun ser ingen annen utvei enn å søke frihet i enda et fremmed land.

“Skyggedanseren” er en roman om en utsatt jentes ensomme, harde kamp for å unnslippe barndommens mørke og finne frihet i et nytt liv langt mot nord.Lydbok - Alma Freng og solfangerne-

11. juni

 • Kaja Nylund: Prøvetid (serieroman, Perlemor)
 • Arne Svingen: Min sønn (roman)
 • Eve Chase: Glasshuset (roman)
 • Ida Tufte Michelsen: Alma Freng og solfangerne (barn)

Et magisk eventyr om heltemot, hevn, uvanlige vennskap og utrolige krefter.

Alma Freng gjør alt hun kan for å passe inn på den nye skolen, og vil aller helst være så vanlig som mulig. Det skal vise seg å bli vanskelig når hun en dag får vite at hun er solfanger, og at hun må hjelpe verden med å passe på alle tidstrådene.
Solfangerne planlegger et angrep på landets storminister Gabriella Grubel, som forsøker å utrydde dem. De trenger Almas hjelp, og dermed må Alma ikke bare lære seg å fly, men også å fange solstråler, og alt dette på bare noen uker.

“Alma Freng og solfangerne” er en enestående debut, og perfekt for alle som elsker Harry Potter og Ingenlund.Lydbok - Mandela-effekten-Anne Holt

14. juni

 • Beate Nossum og Kristine Hovda: Klimapraten. 25. spørsmål. To tenåringer. Én mor. (sakprosa)
 • Lars Mæhle: Skattejakten (barn)
 • Lars Mæhle: Bestevennen (barn)
 • Anne Holt: Mandela-effekten (krim)

En hevner med det norske samfunnet som skyteskive.

Under et venninnetreff på en fortausrestaurant i september 2019 faller ett enkelt skudd fra en snikskytter. Skuddet treffer Selma Falcks gamle håndballvenn Linda Bruseth i hodet, og skader Selma i armen. Linda er en anonym og ukjent stortingsrepresentant, og både pressen og politiet antar umiddelbart at Selma var det egentlige målet for attentatet. Hun ser ingen grunn til å tvile på dem.
Nærmere undersøkelser fra politiets side viser raskt at alle tar feil: Et parlamentsmedlem er altså likvidert på åpen gate. Når så en dommer i Høyesterett blir funnet hengt og et regjeringsmedlem dør under mystiske omstendigheter, aner Selma at det er et mønster i både valg av ofre og drapsmetoder. Mens hun leter etter svar, snubler hun inn i et tilsynelatende kaos av myndighetsmisbruk, konspirasjoner og personlige tragedier. Og et iskaldt, infamt hevntokt det ser ut til å være umulig å stanse.

15. juni

 • Kristin Ålovsrud: Sorg og savn (serieroman, Sagmesterens barn)
 • Suzanne Collins: En ballade om sangfugler og slanger (ungdom)
 • Aud Midtsun: Bedraget (serieroman, Karoline)
 • Tove Nilsen: Den eneste broren (roman)

“Det må være det eneste sikre i denne fortellingen, raseriet over ranene av livet til alle som står opp en morgen og har så mye ugjort, kanskje de vanlige oppgavene, eller høyst uvanlige, fordi historien skrur seg til, i form av et sleipt båtdekk eller en diktator med bart”.

Dette er romanen om Leif Jakobssønn, en av mange unge menn som ble frarøvet livet under 2. verdenskrig. Han frøs i hel på vei over fjellet til Sverige i 1942. Da var han bare 19 år.

Leif er dattersønn av en fisker og sønn av en matros, men har selv vannskrekk og har lovet seg selv å aldri forlate landjorda. Han bor sammen med mormoren, moren og tre søstre i Damegården i Trondheim. Det er så trangt i leiligheten at han må søke tilflukt i Nidarosdomen for å kunne tenke. Der tenker han på sjømannsfaren som synes at alle andre steder er bedre enn hjemme, han tenker på at han må få seg jobb i byens beste sykkelverksted og han bekymrer seg for hvem som skal hente ved, måke snø og jage rottene i kjøkkentrappa dersom han får penger nok til å flytte hjemmefra. Han sitter med et brev i hendene som sier at kontinentet er i ferd med å settes i brann, men hva kan han gjøre med det? Hva kreves av en ung mann i en mørk tid? Hva kreves av ham?

16. juni

 • Olav Ottersen: Nattens dronning (serieroman, Tidevann)

Lydbok - Hør´a dagbok!-

17. juni

 • Jo Nesbø: Rotteøya, episode 1 (lyddrama)
 • Jesmyn Ward: Syng, gravløse, syng (roman)
 • Ida S. Skjelbakken: Trollbundet (serieroman, Ylva Alm)
 • Amina Sewali: Hør`a, dagbok! (barn)

Hør’a!
Dette boka handle om meg, Nansi.
Et 12 år gammel ugandisk kvinne fra Tøyen, med plan om å Norges STORESTE RAPSTJERNE.
Men på vei til og bli Norges STORESTE RAPSTJERNE, det skje masse drama i min livet, ass.
Du vil vite mer? Ja, ass. Jeg kan se på din trynen at du vil vite mer om Nansi, ass.
Men da må du lese boka mi, skjønner? For boka mi er farlig, bror!

18. juni

 • Anne Sverdrup-Thygeson: Insektenes hemmeligheter (barn)
 • Nina Grünfeld: Frida: Min ukjente farmors krig (sakprosa)

21. juni

 • May Grethe Lerum: Fremmed måne (serieroman, Livets døtre)
 • Delia Owens: Der krepsene synger (roman)
 • Tina Frennstedt: Forsvunnet (krim)

22. juni

 • Jo Nesbø: Rotteøya, episode 2 (lyddrama)
 • Jenny Colgan: Den endeløse stranden (roman)
 • Terje Tvedt: Verdenshistorie: med fortiden som speil (sakprosa)
 • Natalie Normann: Tatt til fange (serieroman, Skjebnesøstre)

23. juni

 • Rune Angell-Jacobsen: Krigens ofre (serieroman, Amerika)
 • Linn Skåber: Til de voksne (roman)
 • Jonas Bonnier: Knutby (roman)

En rystende og virkelighetsnær roman om hendelsene i Knutby.

Sommeren 1997 flytter familien Forsman til Knutby i Uppland, klare til å begynne sine nye liv i Filadelfia menigheten som ledes av Eva Skoog. I de knappe syv årene som følger skal flere personer og familier veves sammen i et nett av erotiske maktrelasjoner, med tragiske utfall.

Jonas Bonnier har skrevet en virkelighetsnær roman om hendelsene i Knutby og om hvordan det er mulig å skape en parallell virkelighet basert på tro, håp og kjærlighet, som til slutt tjener helt andre formål.

24. juni

 • Jo Nesbø: Rotteøya, episode 3 (lyddrama)
 • Bobbie Peers: Sentrifugekatastrofen (barn)
 • Sara Paborn: Enkene i Österlen (roman)

25. juni

 • Mona Grivi Norman: Isbjørnmysteriet (barn)
 • Håkan Nesser: Den sørgmodige bussjåføren fra Alster (krim)

Gunnar Barbarotti blir privatdetektiv på Gotland.

Gunnar Barbarotti og Eva Backman er begge politietterforskere i Kymlinge. De er også blitt et par, noe de selv tror at ingen andre vet. En dag havner en merkelig sak på bordet deres. En tidligere bussjåfør mottar flere dødstrusler i etterkant av en alvorlig ulykke der mange omkom. Saken får ingen løsning.
Seks år senere, etter en skyteepisode i tjeneste, bestemmer Barbarotti og Backman seg for å ta permisjon et par måneder. De får låne et hus på Gotland og har en rolig og fin tid. Men en dag ute på tur møter de en mann på sykkel. Barbarotti synes det er noe kjent med mannen. Er det bussjåføren fra flere år tidligere? Hva skjedde egentlig med ham?

28. juni

 • Jørgen Jæger: Hjerteløs (krim)
 • Nikola Scott: Min mors hemmeligheter (roman)
 • Øystein Stene: Pustens lov (ungdom)

29. juni

 • Jo Nesbø: Rotteøya, episode 4 (lyddrama)
 • Magnus Helgerud: Knytta til hytta (sakprosa)

30. juni

 • Olav Ottersen: Den som kommer aller sist (serieroman, Tidevann)
 • Katrine Wessel Aas: Når alt kommer for en dag (serieroman, Familien Winter)

Fikk du lyst til å høre noen av disse? Som Fabel-abonnent har du tilgang til alle sammen, i tillegg til tusenvis av andre lydbøker innen alle sjangre, for både store og små. Nye abonnenter prøver gratis og helt uforpliktende. Klikk her for å starte din prøveperiode!