Spent på en ny lydbokmåned? Her er lydbøkene du kan glede deg til i oktober!
1. oktober:
Ørjan Karlsson: Blå storm. Krim. Bok nr 2 om Gruppe Alpha.
Ida Vinterdal, lagfører i spesialstyrken Gruppe Alpha, sendes ut på et umulig oppdrag.
De må ta seg usett inn i den russiske enklaven Kaliningrad for å frigjøre informanten sin, som har advart om russisk anslag på norsk jord, og nå er pågrepet av den russiske militæretterretningen. Samtidig pågår forberedelsene til NATO- toppmøtet i Oslo for fullt. Det begynner å haste, og for Ida virker det som om russerne hele tiden forutser nordmennenes neste trekk. Er det en sammenheng hun ikke ser?Hva om hun og Gruppe Alpha bare er en brikke i et velregissert, russisk spill?
- Mahmona Khan: Når du minst venter det. Ungdomsroman. Tredje bok i serien om venninnene Ambar, Anila, Sumera og Charlotte.
- Svein Tindberg: Fangene på Adnafjell. Barnebok
- Eystein Hanssen: Åsteldyr. Krim. Bok nr 4 i ELLI-serien
- Astrid Lindgren: Nye spell fra Emil i Lønneberget. Barn
- Margit Sandemo: Engel med svarte vinger. Serieroman. Bok nr 25 i Sagaen om Isfolket
Dora Thorhallsdottir: Bente blir BENTE. Roman
Bente Knightley er 49 år, i overgangsalderen og har jobbet i samme barnehage hele arbeidslivet. Da hun vinner ukens vinlotteri og oppfører seg som om hun skulle fått parkeringsbot, sender sjefen henne i terapi.
Bente er skeptisk til terapeut Edel J. Fredheim og synes det er pinlig å bli en del av statistikken over damer som går i terapi fordi livet er «litt vanskelig». Samtidig er hun drittlei jobben, mannen, sønnene, livet og seg selv. Motvillig legger hun ut på en reise for å finne seg selv og gjenoppdage gleden i livet.
“Bente blir BENTE” er en roman om å være til stede i eget liv, om å tørre å gjøre det man selv har lyst til og å ta vare på seg selv. Boken er full av herlige betraktninger og morsomme hendelser, men er også preget av dypt alvor og en stor, grunnleggende kjærlighet til hverdagsmennesket.
4. oktober:
- Arne Dahl: Elleve. Krim. Bok nr 11 i A-gruppen-serien
- Sarah Lark: Maorienes sang. Roman. Bok nr 2 i New Zealand-serien
- Dag Otto Lauritzen: Tåkedis. Barn.
- Ingrid Melfald Hafredal: Ragnas hemmelighet. Barn
- Karin Slaughter: Den siste enken. Krim
Tore Aurstad og Carina Westberg: Stråmann. Krim
Giftig avfall i jorda, likfunn og en karriere i grus. Og dette var sommeren Robert Vinters liv skulle få et løft.
Akkurat da Robert Vinter trodde at livet nådde nye høyder, smeller det, både bokstavelig og i overført betydning. Robert blir avslørt som en fusker i bokfaget, og familien blir mistenkt for å stå bak en eksplosjon på et gjenvinningsanlegg. Robert må ta et tvilsomt skribentoppdrag, og snart er han truet fra flere hold. I møtet med en avdanket suksessforfatter, en sleip søppelbaron og en grisk bokbransje må Robert Vinter være tøffere enn han trodde var mulig – for å redde seg selv og familien sin fra gribbene.
5. oktober:
- Britt Bildøen: Sju dagar i august. Roman
- Jojo Moyes: Den ene pluss en. Roman
- Gert Nygårdshaug: Den balsamerte ulven. Krim. Bok nr 7 i Drum-serien
- Dag Otto Lauritzen: Fullmåne. Barn
- Aud Midtsund: Avslørt. Serieroman. Bok nr 18 i Karoline-serien
6. oktober:
Halvor Johansson: Ta deg sammen. Sakprosa
Folk bruker ikke blinklys. Folk slenger veska ved siden av seg i setet på bussen. Folk kjøper tusenwatts stereoanlegg, selv om de bor i blokk. Folk, ass.
Halvor Johansson går løs på alle som fortjener å få høre det – fra træge trøndere og bortskjemte bærumskids til folk som tror at en neve polerte steiner kan kurere kreft. Han elsker å la seg irritere, enten det er snakk om religion, politikk eller dustete påfunn i hverdagen. Halvor har også vært ute og reist. Han er ikke imponert, verken av flypassasjerer som presser seg fram i midtgangen på andres bekostning når de skal av, eller av alt det lugubre som skjer på spa- hotell. Og maten rundt om i landet? Blodpudding og mølje – er det virkelig nødvendig å by folk mat ingen liker? Heldigvis raljerer Halvor med glimt i øyet, så her er det bare å slå opp latterdøra og håpe at folk tar seg kraftig samme
- Astrid Lindgren: Pippi Langstrømpe + Pippi går om bord + Pippi til sjøs. Barn.
- Olav Ottersen: Mistenkt. Serieroman. Bok nr 15 i Tidevann-serien
- Dag Otto Lauritzen: Tidevann. Barn
7. oktober:
Håkon Bohne: Pizzaboyz. Barn
Jakob er en pusling. Han stikker seg aldri fram, hever aldri stemmen. Men når Steffen og gjengen hans tar seg til rette på skolen og stenger de andre elevene ute av kantina, uten at rektor tør å gjøre noe, da våkner tigeren i Jakob.
Han tar affære. Hvorfor griper ikke rektor inn? Og hva er det som foregår i kantina? Greier Jakob å smiske seg innpå skumle Helene? I Pizzaboyz finner du herlige overdrivelser, barnlig humor og en deilig straff til de slemme.
- Rune Angell-Jacobsen: Hjemkomsten. Serieroman. Bok nr 8 i Sara Vakker-serien
- Khaled Hosseini: Drageløperen. Roman
- Jan Guillou: I Hennes Majestets tjeneste. Krim. Bok nr 9 i Historien om Carl Hamilton
- Ida S. Skjebakken: Fredløs. Serieroman. Bok nr 12 i Krøniken om Ylva Alm
8. oktober:
Vidar Sundstøl: Djevelens giftering. Krim.
Privatetterforskeren Max Fjellanger vender tilbake til Norge etter et halvt liv i USA for å gå i en venns begravelse.
Det blir snart åpenbart at vennens død henger sammen med en forsvinningssak som for nesten tretti år siden drev Max fra Norge og ødela vennens liv. Sammen med den unge bibliotekaren Tirill Vesterli fra Bø suges Max inn i en sak der de ikke kan stole på noen, der regelen om taushet er like sterk som i mafiaen, og der sporene må finnes i gammel folketro og et uhyggelig djevelsagn.
- Camilla Läckbeg: Super-Charlie og løvejakten + Super-Charlie og nissen som forsvant. Barn. Bok nr 5 + 6 i Super-Charlie-serien
- Astrid Lindgren: Emil fra Lønneberget gir seg ikke. Barn.
- Ellen Fjestad: Den som vokter lyset. Ungdom
11. oktober:
B.A. Paris: Ta meg tilbake. Krim
Endelig kan du høre de vanvittig spennende thrillerne til B.A. Paris i Fabel!
Finn og Layla er et lykkelig ungt par med hele fremtiden foran seg. De har vært på bilferie i Frankrike og er på vei hjem til England. Det er midt på natten da Finn må stoppe på en bensinstasjon, så han lar Layla fortsette å sove i passasjersetet. Da han kommer tilbake et par minutter senere, er Layla borte, hun blir aldri funnet. Det er slik Finn forteller det til politiet. Det er sannheten – men ikke hele sannheten. Tolv år senere har Finn etablert seg på nytt, med Ellen, Laylas søster. Det var ikke planlagt, de fant hverandre i sorgen. Plutselig blir han oppringt. Noen tror de har sett Layla. Er det henne? I så fall, hvorfor er hun tilbake?
- May Grethe Lerum: Vardene tennes. Serieroman. Bok nr 27 i Livets døtre-serien
- Tove Braathen: Effekten av måneskinn på nyfallen sne. Roman
Ørjan Karlsson: Dragedalen. Barn. Bok nr 3 i Bifrost-serien
Spennende og magisk fantasy om kampen for naturen!
Drager finnes. Ikke på jorda, men i Bifrost. Imre tror selvsagt ikke på drager. Eller at det finnes andre verdener. Så da en ukjent jente ved navn Vertigo dukker opp og ber om hans hjelp til å stoppe ødeleggelsen av Dragedalen, det siste tilholdsstedet for Bifrosts drager, tenker han bare at hun er helt sprø. Men snart forstår Imre at Vertigo snakker sant, og at ødeleggelsene i Dragedalen også kan ramme jorda.
Dette er den tredje frittstående fortellingen fra fantasilandet Bifrost. En vakker og underlig verden, men også et farlig sted. “Nattspeilet” var første bok, “Ylva og Myldermørket” den andre.
12. oktober:
- Erlend Loe: Muleum. Roman
- Kristin S. Ålovsrud: Ved en korsvei. Serieroman. Bok nr 10 om Sagmesterens barn
- Britt Bildøen: Alt som er. Roman
- Natalie Normann: Svart samvittighet. Serieroman. Bok nr 8 i Skjebnesøsteren-serien
- Maren Ørstavik: Den hvite hestens hemmelighet. Barn
Kathryn Nicolai: Ut og telle sauer. Søvndyssende historier for deg som ikke får sove. Sakprosa
Denne boken kommer du til å sovne av!
Aktive hjerner trenger hvile. Strever du med å sovne om kvelden, eller våkner du kanskje midt på natten? Denne boken byr på beroligende fortellinger som gjør at du lettere faller i søvn. Å plukke syriner på en forlatt bondegård om våren. Å observere summende sommerinsekter på verandaen. Å hvile i en myk sofa sammen med katten i ettermiddagssolen. Gjennom enkle historier formidler forfatteren ro, harmoni som fyller hodet ditt og frir deg fra kvernende tanker. Fortellingene er som små meditasjoner som du trekkes uanstrengt inn i – små, sanselige pustehull av ro og selvomsorg. Kathryn Nicolai har lang erfaring med å hjelpe folk med å finne ro og få sove. Hun har bakgrunn som meditasjons- og yogalærer og har hatt enorm suksess med podkasten Nothing Much Happens, der hun leser søvndyssende fortellinger for voksne.
13. oktober:
Frits de Bourg: Dykket. Krim. Bok nr 5 om Nicolay Wolff
Nicolay Wolff er i Holmestrand for å hjelpe Jenny Borgelin med å få broren ut av et skipsvrak på bunnen av Oslofjorden. Broren omkom i et dykkeroppdrag i vraket, som har en eksplosiv last.
Det er få dager igjen til det hele skal dekkes med fyllmasse. Men hvorfor etterlot broren et notat med navnene på kommunens rike og mektige? Hva har det å gjøre med to døde tenåringsjenter og en populær ordførers avgang, og hvorfor begynner også Wolff å motta bibelsitater i posten? I Dykket må journalist Nicolay Wolff gå dypt, både i fjorden, i seg selv og i en kystbys mørke hemmeligheter.
- Jeffrey Archer: Ønsk deg ikke for mye. Roman. Bok nr 4 i Clifton-krøniken
- Sally Rooney: Samtale med venner. Roman
- Rune Angell-Jacobsen: Villdyr i natten. Serieroman. Bok nr 30 i Amerika-serien
14. oktober:
Dolly Alderton: Alt jeg vet om kjærlighet. Biografi
Å bli voksen i medgang og motgang – det er noe Dolly Alderton vet alt om.
Selv kom hun seg bare så vidt gjennom tyveårene med sine altfor mange nachspiel og en endeløs rekke med dårlige dater, kjærlighetssorg og ydmykelser. Uten en venninnegjeng som aldri ga hverandre opp hadde det sett enda verre ut. I denne boken får du være med på den humpete reisen. Alt jeg vet om kjærlighet rommer store mengder hjerte og humor – og litt mørke. Akkurat som livet. Dolly Aldertons hysteriske selvbiografi er blitt kalt alt fra ‘Sex and the city for milleniumsgenerasjonen’ til ‘virkelighetens Bridget Jones’. Dette er boken du skal lese selv og deretter gi til alle som noen gang har vært i Dollys sko og strevd med å finne ut av alt sammen eller som er i ferd med å trå ut i voksenlivet og trenger en å holde i hånden på veien.
- Hogne Hongset: Dem femte dykkeren. Krim
- Lucinda Riley: Orkideens hemmelighet. Roman
- Jonas Jonasson: Hevnen er søt AS. Roman
Annie Ernaux: Årene. Sakprosa
Banebrytende «kollektiv selvbiografi» fra en av Frankrikes aller største forfattere
Annie Ernaux regnes som en av Frankrikes aller største forfattere – prisbelønt, bredt lest og høyt verdsatt. I Årene forteller hun om en kvinnes liv og om Frankrike i perioden 1941 til 2006. Hun reflekterer over kvinnens erfaringer som mor, datter, hustru og ikke minst som skrivende. Samtidig tar hun oss med på innsiden av de store samfunnsendringene, fra klassekamp og kjønnskamp til studentopprør og forbrukskultur. Fotografier og minner danner utgangspunkt for teksten, der forfatterens egen stemme nærmest slynger seg inn og ut av leserens bevissthet. Men teksten fortelles fra et kollektivt ståsted, fra et «vi» som inkluderer leseren. Slik blir selve tiden en fortellerstemme i boka.
Med Årene skaper Ernaux en helt ny form for selvbiografisk tekst, en «kollektiv selvbiografi», som er både subjektiv og upersonlig, privat og felles.
15. oktober:
Anniken Jørgensen: Og så kom regnet. Roman
Jeg husker jeg likte hvordan madrassen sank idet han satte seg på sengekanten og sa at jeg var vakker mens jeg plasserte en kaffekapsel i Nespresso-maskinen.
Han lurte på hvorfor jeg ikke kjøpte kapsler som faktisk var ment for min maskin, men da sa jeg bare at ingen er ment for noen. Han forsto ikke hva jeg mente med det. Ikke jeg heller. Da han reiste seg, fløt madrassen opp igjen, i en seig, men jevn bevegelse, som om den ikke husket han lenger. Jeg skulle ønske jeg var sånn, jeg også.
Og så kom regnet er en roman om lengsel og ensomhet, om poengsummen på en depresjonstest, og om hvor usannsynlig vakre gutter er når de har kjærlighetssorg. Om å snakke om seg selv, selv om man ikke vet hvem man er, og om å huske å puste når kroppen har glemt hvordan.
- Joseph Knox: Søvngjengeren. KrimBok nr 3 om Aidan Waits
- Eystein Hanssen: Brennemerket. Krim. Bok nr 5 i ELLI-serien
- Astrid Lindgren: Ida og Emil fra Lønneberget. Barn
- Rune Angell-Jacobsen: Forfalskningen. Serieroman. Bok nr 8 om Folket på Lindstad
18. oktober:
Anders Hansen: Skjermhjernen. Sakprosa
Et høyt tempo, konstant stress og en digital livsstil begynner å påvirke utviklingen av hjernen vår og mental dårlig helse tar over som den viktigste helsetrusselen i vår tid.
Uansett hvor mye du liker å se på bilder på instagram, nyhetene på mobilen eller filmer og TV-serier, er ikke hjernen din tilpasset dette tempoet samfunnet i dag har. Men det betyr ikke at vi er maktesløse – med litt mer kunnskap om hvordan hjernen fungerer, innser vi snart at det egentlig handler om enkle og grunnleggende ting. Den menneskelige hjernen er skapt i en helt annen tid, og kanskje vi burde vise det litt mer hensyn.
Anders Hansens Skjermhjernen hjelper deg til å få et helt nytt bilde av hva som skjer i hodet ditt og hvordan du kan ta mere hensyn til ditt eget hode.
- Egil Foss Iversen: Dødelig dans. Krim. Bok nr 12 om Theodor Salomonsen
- Hedvig Montgomery: Ungdomsårene. Sakprosa
Bernard Minier: Natt. Krim. Bok nr 4 om Martin Servaz
En mørk og gripende reise til nattens ende. En kriminalroman du ikke legger fra deg.
Det er natt og storm i Nordsjøen. Helikopteret som frakter kriminalbetjent Kirsten Nygaard til oljeplattformen, ristes av de harde vindkastene. Den norske betjenten etterforsker mordet på en av offshorebasens teknikere. Under oppropet om bord mangler én mann. I kahytten hans oppdager Kirsten Nygaard en bunke fotografier og noen dager senere har disse bildene brakt henne til Frankrike og Martin Servaz. Den savnede heter Julian Hirtmann, en seriemorder Servaz har jaktet i en årrekke og det underlige er at Servaz selv er avbildet på flere av fotografiene man har funnet. Det kan se ut som om noen følger etter ham. Så viser den norske kriminalinspektøren han et fotografi av en ung gutt. Bakpå står navnet GUSTAV. Fra nå av er de to etterforskerne innblandet i en katt og mus-jakt, der ingen vet hvem som vil seire.
«Den franske suksessforfatteren har lagt plottet til en stormfylt oljeplattform i Norge i denne dystre pageturneren …»
Cathrine Krøger, Dagbladet (Terningkast 5)
19. oktober:
- Jojo Moyes: Paris for én. Roman.
- Gro Nylander: Lille venn, hva nå? Sakprosa
- Gert Nygårdshaug: Liljer fra Jerusalem. Krim. Bok nr 8 i Drum-serien
- Magne Helander: Englepappa. Biografi
Tone Ingebrigtsen: Alltid mamma. Sakprosa
Hver morgen før hun drar på jobb setter Tone Ingebrigtsen på én av dagens tre klesvasker. På en vanlig hverdag er de fjorten personer rundt middagsbordet hjemme. Drømmen hennes er å sove helt til klokka sju.
Team Ingebrigtsen er en kjempesuksess på TV, og Gjert Ingebrigtsens bok “Kunsten å oppdra en verdensmester” toppet bestselgerlistene i 2018. Nå kommer vi på innsiden av livet i familien – og blir med inn på hotellrommet rett før et løp, der vinnerskallene får en hårklipp av mamma så de blir fine på TV. Det siste hun sier til dem før de går til konkurranse, er alltid: «Gjør så godt du kan.» Tone Ingebrigtsen åpner opp om kjærligheten til Gjert og den uvanlige starten på samlivet deres, barneoppdragelsen av de sju helt forskjellige barna og prestasjonspresset på dem som team – i det som både er en helt vanlig og en ekstremt uvanlig familie.
20. oktober:
- Olav Ottersen: Skjebnenes makt. Serieroman. Bok nr 16 i Tidevann-serien
- John M. Gottman: Hjerteforeldre. Sakprosa
21. oktober:
Line Marie Warholm: Kule kids: og foreldre som strever med å slippe taket. Sakprosa
Foreldrenes vennskap med dagens tenåringer har gått for langt, hevder psykolog Line Marie Warholm. Vi strekker oss alt vi kan for å hjelpe dem med hverdagssysler og vil gjerne skåne dem for alt livets hindringer. Men er det lurt å være så nær og så beskyttende?
Når grensene viskes ut mellom barn og voksne kan det i ytterste konsekvens gjøre dem psykisk syke og helt ute av stand til å løse livets utfordringer. Livredde for å skuffe mamma og pappa vender de i stedet sinnet sitt innover, og blir deprimerte. Er det kanskje på tide å slippe taket? I denne boken viser Warholm en middelvei: Hun deler råd fra psykologens sofa om hvordan vi kan styrke tenåringens selvbilde uten å være for involvert. Gi dem en frihet som forbereder dem på livet, men samtidig være tilgjengelig på den beste måten.
- Jan Guillou: Hevet over enhver mistanke. Krim. Bok nr 10 i Historien om Carl Hamilton
- Lars Mæhle: Død eller levande. Ungdom
- Rune Angell-Jacobsen: På krigsstien. Serieroman. Bok nr 9 i Sara Vakker-serien
22. oktober:
Siri Gjelsvik og Øystein Østraat: Livet i en bonusfamilie. Om å legge kabaler og svelge kameler. Sakprosa
Hvert år opplever omtrent 20 000 barn at foreldrene går fra hverandre. Nye familier blir til. Mellom 2004 og 2012 vokste for eksempel andelen som velger delt bosted som samværsform, fra 10 til 26 prosent. Med andre ord, mange av oss er nå en del av ikke bare én, men to familier, kanskje til og med tre.
Nye konstellasjoner skaper også nye ord: bonusbarn, bonusbestemor, byttedag, lekelandspappa, kalenderkabal og selvfølgelig alle de som begynner på ste-. Bonusfamilien kan være uoversiktlig og skjev, og både foreldre og barn møter mange utfordringer i denne nye situasjonen. De utfordringene har Siri Gjelsvik og Øystein Østraat kjent på kroppen, og med “Livet i en bonusfamilie” har de skrevet en morsom, nådeløs, informativ og tåredryppende bok om det å skille seg, det å finne ny grunn, og, ikke minst, det å møte en annen med barn. At det er utfordrende, finnes det ingen tvil om. Nesten helt umulig. Og samtidig ganske så fantastisk.
- Kaja Nylund: Glasshimmel. Serieroman. Bok nr 14 i Perlemor-serien
- Aud Midtsund: Frostrøyk. Serieroman. Bok nr 15 i Malmbyen-serien
- Aleksander Kirkwood Brown: Edward Rubikons mysterier: Kong Grimms hevn. Barn
- Camilla Läckberg: Super-Charlie og rampesøsteren + Super-Charlie og spøkelsesfellen
- Astrid Lindgren: Marikken + Marikken og Junibakken Pims + Marikken og Lisabet. Barn
- Peter James: Levende begravet. Krim. Bok nr 1 i serien om Roy Grace.
Helene Sandvig: Et langsomt farvel. Årene med pappas demens og alt vi skulle ha snakket om. Sakprosa
Sterkt og gripende om demens.
Helene Sandvig mistet faren sin i 2015. Gjennom fem år hadde han langsomt forsvunnet inn i demens. Hvilke dilemmaer og utfordringer dukket opp da hun og søsknene skjønte at den aktive og flotte faren ikke lenger klarte seg alene, men nektet å flytte på sykehjem? Helene Sandvig har lang erfaring som helsejournalist, men følte seg likevel alene og avmektig i møtet med sykdommen, og med systemet som skulle hjelpe til, men som ikke alltid maktet det. Hun forteller sin egen historie for å dele erfaringer med andre i liknende situasjon, og for å gi et språk til sykdom, tap og død. Og for å minne oss på hvilke samtaler det er viktig å ta før det er for sent.
25. oktober:
B.A. Paris: Bak lukkede dører. Krim
Noen ganger er det perfekte ekteskapet bare en perfekt løgn.
Grace og Jack er tilsynelatende det perfekte ektepar. Jack er en flott, rik og vellykket advokat. Grace er vakker og ofrer sin egen karriere for å stelle hjemme i et nydelig, stort hus. De er paret som har alt og som man elsker å hate. Det er bare ett problem, Jack og Grace er sammen hele tiden. Noen kaller det ekte kjærlighet, men enkelte av damene i nabolaget synes det er merkelig at Jack alltid er med når de inviterer Grace til lunsj eller andre ting. Bak lukkede dører er en psykologisk krim om et forhold der ikke alt er slik det ser ut på overflaten.
«Det tok meg bare en ettermiddag å lese denne boken, og på slutten hadde jeg hjerteklapp. Hvis du liker en intens krim vil du elske denne.»
The Sun
- Robin Stevens: Et høyst upassende mord. Barn. Bok nr 1 om Wells og Wong-mysteriene
- Aleksander Kirkwood Brown: Edward Rubikons mysterier: Mørkets bok. Barn
- Bente Pedersen: Under en fremmed himmel. Serieroman. Bok nr 11 i Raija-serien
- Laura Djupvik: Den andre søstera. Ungdom
- Jessica Townsend: Hulfeber. Barn. Bok nr 3 i Ingenlund-serien
Ole Jacob Madsen: Generasjon prestasjon. Hva er det som feiler oss? Sakprosa.
Unge i dag føler at de tidlig må planlegge og disiplinere seg for framtiden, prestere optimalt på skolen, på treningssenteret og på sosiale medier som Snapchat, Instagram og Facebook. For mange unge, spesielt jenter, resulterer dette i økte psykiske helseplager, stress og press. Hva må gjøres?
Til stadighet blir det gjentatt at vi må snakke mer om hvordan unge egentlig har det, og livsmestring er på full vei inn i skolen for å lære elever følelsenes ABC, men kanskje er tiden moden for også å spørre om de terapeutiske løsningene og det forskende blikket egentlig er så sunt. Vi ser ikke ut til å gjøre annet enn å snakke om det, uten at det ser ut til å dempe uroen verken hos de unge eller de voksne. Boken er interessant for alle som er i kontakt med ungdom, og som samtidig ønsker å forstå tiden vi lever i, litt bedre.
«Denne boka om de unges psyke bør – nei MÅ – du lese.»
Cathrine Krøger, Dagbladet
26. oktober:
- Erlend Loe: Stille dager i Mixing Part. Roman
- A. Audhild Solberg: Den svartkledde jenta. Ungdom
- Aleksander Kirkwood Brown: Edward Rubikons mysterier: Den siste halloween
- Britt Bildøen: Adam Hiorths veg. Roman
- Robin Stevens: Arsenikken er servert. BarnBok nr 2 om Wells og Wong-mysteriene
- Rune Angell-Jacobsen: Edderkoppkvinnen. Krim. Bok nr 7 i Abel Eik-serien
Tor Arve Røssland: Kodeord Overlord. Barn
Spiondrama fra spenningsmester – inspirert av en sann historie fra andre verdenskrig
Henry drømmer om å bli pilot og kjempe mot tyskerne i luften. Men han er for ung, og da bombene faller over London, blir han evakuert til småbyen Effingham. En stor militærleir bygges opp utenfor byen, og Henry og kameratene blir kjent med sersjant Jimmy og mannskapet hans. Guttene føler seg som ekte soldater når de får høre om hemmelige planer og kodeord. Men en morgen arresteres Henry av MI5 – mistenkt for spionasje. Kodeord Overlord er en actionfylt historie om en ung gutts liv under andre verdenskrig, om soldater, spionasje og hvordan lekkede kodeord kunne endret verdenshistorien.
27. oktober:
- Tor Arve Røssland: Svarte-Mathilda I. Ungdom
- Anne Mette Hancock: Likblomsten. Krim
- Anna Holmström Degerman: Vampyrvarsel. Barn
- Robin Sevens: Mord på første klasse. Bok nr 3 om Wells og Wong-mysteriene
- Jeffrey Archer: Mektigere enn sverdet. Roman. Bok nr 5 i Clifton-krøniken
- Rune Angell-Jacobsen: El Rubio. Serieroman. BOk nr 31 i Amerika-serien
28. oktober:
Joralf Gjerstad og Anne Karen Holstad: Evig håp. Sakprosa
94 år gammel sitter Snåsamannen Joralf Gjerstad på sykehjemmet og tenker på det han har opplevd, på hva som skal komme og hva som utgjør et godt liv. Joralf har levd et liv i tjeneste for folket, her forteller han hva han har lært.
Gjerstad snakker om de store spørsmålene i livet – kjærlighet og død, tro og tvil, livskraft og alderdom. Her er det mye livsvisdom og mange kloke ord til trøst og oppmuntring. Joralf er åpen om opp- og nedturer i eget liv, om sorgen etter at kona Signe døde og om hva som venter når livet tar slutt. Han snakker også om koronakrisen og mener den kan bidra til at vi endrer kurs og får et bedre samfunn i framtida. Dette er en oppmuntrende hilsen fra en hedersmann som har betydd veldig mye for veldig mange.
- Hogne Hongset: Mafiela. Krim
- Tor Arve Røssland: Svarte-Mathilda II. Ungdom
- Robin Stevens: En hemmelighet for mye. Barn. Bok nr 4 om Wells og Wong-mysteriene
29. oktober:
Andrzej Sapkowski: Det siste ønsket. Roman
Velkommen inn i en magisk univers, gjort verdenskjent gjennom TV-serien THE WITCHER:
Geralt er en volver, en mann som gjennom hard trening, magiske drikker og mutering er blitt en monsterjeger og kaldblodig kriger. Han rir fra landsby til landsby for å drepe monstre og demoner som herjer rundt om i landet. Men ikke alt som ser uhyggelig ut er ondt – og ikke alt som ser harmløst ut er godt. Geralt er heldigvis i besittelse av overnaturlige krefter som gjør han til en imponerende og ubarmhjertig jeger.
Med sin blanding av western, middelalderens ridderromaner og slavisk mytologi er Witcher-serien en forfriskende fantasylesning, altoppslukende, humoristisk og voldelig. Det er som å dykke inn i et alternativt univers skapt av en ukjent Grimm-bror.
- Tor Arve Røssland: Svarte- Mathilda III. Ungdom
- Eystein Hanssen: Jaget. Krim. Bok nr 6 i ELLI-serien
- Anna Holmström Degerman: Stopp den svarte madammen. Barn
- Rune Angell-Jacobsen: Syndenes forlatelse. Serieroman. Bok nr 9 i serien om Folket på Lindstad