Lydbok-krim: Våre beste tips! - Fabel

Lydbok-krim: Våre beste tips!

Her finner du alle tipsene du trenger til sommerens mest spennende lydbøker!

PSYKOLOGISKE THRILLERE:

Helene Flood: Elskeren

Nyhet fra en av Norges ypperste spenningsforfattere!

«Den beste psykologiske thrilleren jeg har lest på mange år.» Dagbladet

B.A.Paris: Bak lukkede dører

Noen ganger er det perfekte ekteskapet bare en perfekt løgn.

Grace og Jack er rike og vellykkede. Han er advokat. Hun ofrer karrieren for å stelle hjemme. Men hvorfor er de sammen hele tiden? Er det ikke merkelig at Grace ikke får gå på lunsj med damene i nabolaget uten følge? Sannheten skal vise seg å være mørk. Veldig mørk.

Camilla Läckberg: Gullburet

Med denne boka startet krimdronning Läckberg en serie med bøker der kvinnelig hevn er et gjennomgående tema. Og du verden så spennende det er å lytte til!

En gang var Faye en sterk kvinne med ambisjoner, men for Jacks skyld har hun gitt opp alt. Da han sviker henne, blir hele Fayes verden rasert. Plutselig har hun ingenting i det hele tatt. Først er hun rådvill, men så bestemmer hun seg for å ta igjen og begynner å planlegge en grusom hevn.

Mattias Edvardsson: En helt vanlig familie

«Edvardsson er flink å skape spenning, og borer seg dypt inn i familiens indre liv. » Stavanger Aftenblad

Lucy Foley: Jaktselskapet

Ni venner møtes til romjul- og nyttårsfeiring på en avsidesliggende, men luksuriøs jakteiendom.

Snøen laver ned, og snart er selskapet stengt ute fra kontakt med omverden. Da kommer gamle hemmeligheter til overflaten.

 

SVENSKE TILSTANDER:

Hjorth & Rosenfeldt: Serien om psykolog Sebastian Bergman

Sebastian er kriminalpsykolog og profileringsekspert i politiet. Han er også sexmisbruker, og sliter med traumer etter å ha mistet familien sin under tsunamien i Thailand. 

Lydbøkene om den traumatiserte psykologen har på kort tid blitt en av Fabels mest hørte krimserier, og om du ikke har hørt den tidligere, har du MYE å glede deg til. Første bok i serien er Mannen som ikke var morder.

Kristina Ohlsson: Splitter ny serie fra en av Sveriges største krimforfattere

Vestkyst-idyllen i Sverige slår sprekker i førsteboka Stormvakt.

Samme stormfulle natt som August Strindberg kommer til Hovenäset i Bohuslän, forsvinner den populære læreren Agnes sporløst. August har lagt Stockholm og en fremgangsrik karriere i finansbransjen bak seg for å følge drømmen om å åpne bruktbutikk.Endelig skal han få drive med noe han elsker å gjøre – kjøpe og selge brukte ting – og dessuten på et sted som han har lengtet etter å dra tilbake til. Men hele vestkystidyllen rystes av Agnes’ forsvinning.

Stefan Ahnhem: Den nervepirrende Fabian Risk-serien

Intelligent og psykologisk interessant krim – som holder deg naglet av spenning.

Serien består av hele seks lydbøker, som er geniale å lytte til på ferie for deg som er glad i god spenningsunderholdning. Serien bør høres i riktig rekkefølge, og første bok i serien er Offer uten ansikt. 

Emelie Schepp: Statsadvokat Jana Berzelius har en mørk fortid

Jana Berzelius er en vellykket jurist. Men hun husker ingenting fra sin barndom.

Det vil få store konsekvenser for både hennes privatliv og yrkesliv, som ganske raskt tar en uventet vending etterhvet som hun kommer nærmere sannheten. om sin egen fortid. Serien består av seks lydbøker som bør høres i riktig rekkefølge. Første bok er Merket for livet.

Tina Frennstedt: Ny serie, inspirert av virkelige hendelser

I 1992 forsvinner en 19 år gammel jente på Österlen. Saken blir aldri løst, men 16 år senere herjer en voldtektsmann i Malmö, og DNA-spor peker mot den gamle forsvinningen.

Kriminalinspektør Tess Hjalmarsson havner midt i et grusomt katt-og-mus-spill som voldtektsmannen driver med poitet. Og han har Tess i siktet.

 

SERIER DU KAN BINGE:

Kajsa Coren-serien til Trude Teige

«Teige skriver svært troverdig, og man kan lure på om det det hun skriver om er noe hun har sett på nært hold under sin tid i mediebransjen.» Tvedestrandsposten

Det er seks bøker i serien om Kajsa Coren, og første bok er Noen vet.

Harry Hole-serien til Jo Nesbø: Et must for alle krim-lyttere

Få andre krimbøker har vært så viktige for norsk litteratur som Harry Hole-bøkene, som neppe trenger noen større introduksjon. Førsteboka er Flaggermusmannen, men lydbøkene trenger ikke nødvendigvis å høres i riktig rekkefølge – selv om du selvsagt får mer ut av dem på den måten.

Oxen-serien til Jens Henrik Jensen

Nils Oxen er Danmarks høyest dekorerte soldat noensinne. Men krigsveteranen er traumatisert og lever av å samle flasker og spise matavfall fra supermarkeder. I håp om å unnslippe sine indre demoner slår han leir dypt inne i skogen for å leve et rolig og enkelt liv. Men drømmen blir snart til et mareritt.

Serien består av fire bøker. Start med førsteboka Hengte hunder!

 

William Wisting-serien til Jørn Lier Horst

Hvem skulle tro at lille, idylliske Stavern kunne være åsted for så mange drap og forsvinningssaker som de vi møter i Horsts serie om etterforsker Wisting?

Serien består av hele 16 bøker, så her har du plenty underholdning i sommer!

Avdeling Q-bøkene: Gjør deg klar til å bli hekta på Danmarks mest populære krimserie!

Forfatter Jussi Adler-Olsen har én hovedregel: Hver historie skal være ny og annerledes. Og om du hører bøkene vil du nok raskt være enig i at dét har han fått til.

Serien består av åtte bøker, og Kvinnen i buret er den første.

 

KORTE SPENNINGSSERIER I EPISODER:

Sjalusimannen: Nervepirrende om et sjalusidrapi den greske fjellsiden i et spenningsdrama på fire episoder fra Jo Nesbø

Klatreren Franz Schmid er mistenkt for drapet på sin egen tvillingbror. Førstebetjent Nikos Balli er spesialist på sjalusidrap, og flys inn fra Athen for å etterforske saken. Franz hevder broren forsvant under en svømmetur, men et vitne har sett brødrene sloss.

Bygda:Hva gjør du når du våkner uten minne innelåst i et ukjent hus, og du oppdager at huset står i brann?

Gjennom åtte episoder av krimdramaet Bygda, skrevet av de erfarne krimforfatterne Ørjan Karlsson og Geir Tangen, får du være med til en idyllisk liten bygd, som snart viser seg å være alt annet.

Rotteøya: I et post-pandemisk USA venter de rikeste av de rike på å bli evakuert til et hangarskip med alt som trengs for å overleve i fire år.

Jo Nesbøs Rotteøya er en skremmende aktuell fortelling. I gatene kriger massene for å overleve, mens borgervernet har overtatt politiets rolle. I denne nådeløse verdenen forsøker juristen Will å gjenopprette en liten flik av lov og orden, ved å jakte på den mannen som skadet familien og drepte datteren hans.

 

FRITTSTÅENDE KRIMLYDBØKER VI ANBEFALER:

Ruth Ware: I en mørk, mørk skog

Nora har ikke sett Clare på ti år. Så blir hun uventet invitert i Clares utdrikningslag.

En helg på et avsidesliggende sted i skogen må være den perfekte anledning for Nora til å ta opp igjen kontakten med sin gamle bestevenninne og legge fortiden bak seg. Kontakten med omverdenen er minimal. Mobildekningen er nesten fraværende. Og så går noe galt. Veldig galt.

Agnes Ravatn: Dei sju dørene

Urovekkande om mørke løyndommar og farleg nysgjerrigheit. 

Litteraturprofessor Nina Wisløff slit med motivasjonen på jobb. Huset hennar skal rivast for å gjere plass til bybanen i Bergen. Då leigebuaren Mari forsvinn sporlaust, går det ikkje lang tid før politiets etterforsking stansar opp. I det stille begynner Nina å nøste opp i kva som kan ha skjedd, og det ho finn, får store ringverknader.

Torkil Damhaug: En femte årstid

Ann, Victor, Helene, Nicolai. Fire ungdommer som henger sammen. De prøver ut ting, og alt er ikke like smart.
En av de tingene de ikke burde gjort, var å stenge en klassekamerat inne i kjelleren på den nedlagte fabrikken nede ved elva, der det en gang skjedde en grusom ulykke. Kort tid senere er to av de fire ungdommene funnet døde, og den tredje er forsvunnet.

Unni Lindell: Nabovarsel

Er det noen inne i naboens ferietomme hus?

Sonja Jansen er alene hjemme for å lese til ny matteeksamen. Hun vanner for naboen. Mens hun ordner med vannsprederen, hører hun en lyd fra huset og ser en skygge bak kjøkkenvinduet. Hun ringer politiet. Politibetjent Lydia Winther får sin første utrykning. Hun og makkeren finner ikke noe mistenkelig i det stille nabolaget og drar igjen. Men Lydia føler en uhygge og kjører tilbake. Da er Sonja borte

Shari Lapena: En fremmed i huset

Hvor godt kjenner du den du bor med?

Karen og Tom er lykkelig nygift. Men en dag er ikke Karen der da Tom kommer hjem fra jobb. Bilen hennes er borte, men døren er ulåst og både lommebok og mobil ligger igjen. Etter en stund kommer politiet på døren og forteller at hans kone er på sykehus. Hun har vært med i en trafikkulykke, og selv om hun har sluppet unna med noen få skrammer, husker hun ingenting. Da hun kommer hjem, merker hun at ikke alt er som det skal være. Noen har vært i huset deres. Politiet tror ikke på henne, de tror hun prøver å skjule noe.

 

RIVERTON-VINNERE:

Heine Bakkeid: St. Avenger

Vinner av Rivertonprisen i 2021

«dette er bra saker, der vi får empati med denne etterforskeren som også er et offer, og der handlingen snor seg fram og tilbake uten for mye action, men med menneskelig klokskap, sterk stil og et forblåst Stavanger som en særdeles passende bakgrunn.» Stavanger Aftenblad

Sven Petter Næss: Skjebnesteinen.

Vinner av Rivertonprisen i 2000

En norsk student blir bortført i Edinburgh, og et døgn senere blir hun funnet nesten livløs i elva. Den unge kvinnen, Amandeep Kaur, er niesen til politietterforsker Harinder Singh, og han flyr over for å bistå. Selv om han bare er der som privatperson, blir han blandet inn i etterforskningen. Litt vel mye, synes de skotske politimennene.

Jo Nesbø: Kniv

Vinner av Rivertonprisen 2019

Harry Hole har mistet alt. Han har begynt å drikke igjen, Rakel har kastet ham ut, han har mistet jobben på Politihøgskolen, men får, som avdanket legende, aller nådigst jobbe som papirflytter på Politihuset. Når han tror det ikke er mer å tape, starter han en ensom jakt på en gammel fiende. Harry stilles overfor to valg: å gå under med en gang. Eller å reise seg og gå under senere. Kan hevntørsten redde Harry?

Unni Lindell: Dronen

Vinner av Rivertonprisen 2018

«Dronen byr på alt det som har gjort Unni Lindell til Norges krimdronning. Her er krypende uhygge, skumle scener, en spennende krimgåte og godt utviklede karakterer som er mer enn det fasaden viser.» VG

Aslak Nore: Ulvefellen

Vinner av Rivertonprisen 2017

«I sin nyeste, og beste roman til nå, viser Aslak Nore at han mestrer den klassiske spionsjangeren på imponerende vis. Et av høydepunktene i det norske krimbokåret så langt.» VG

Har du lyst til å binge spennende lydbøker i sommer? Du finner alle disse og mange flere krimanbefalinger i Fabel-appen! Og du? Som ny kunde prøver du Fabel gratis og helt uforpliktende. Klikk her for å starte din prøveperiode!