Smarte funksjoner i Fabel-appen - Lydbøker | Fabel

Visste du om disse smarte funksjonene i Fabel-appen?

Appen kan til og med hjelpe deg med å sovne om kvelden!

Slik laster du ned lydbøkene:

Hvis du lytter mye når du er ute på farten eller på steder der det er ustabilt nett, kan det være lurt å laste ned lydbøkene du skal høre i appen. Da sparer du mobildata, og unngår at lydboka stopper hvis nettet forsvinner.

For å laste ned klikker du enten på den svarte firkanten med pil gjennom som du ser nede til venstre i spilleren i appen, eller du klikker der det står “Last ned” på produktsiden til lydboka du vil laste ned.

Når du senere vil slette nedlastingen, klikker du på den samme firkanten, eller på “Fjern som nedlastet” på produktsiden, og da vil nedlastingen forsvinne fra telefonen din.

Lag bokhyller med lydbøkene du vil høre.

Kommer du over bøker i appen du har lyst til å huske på til senere, etter at du er ferdig med boka du hører nå? Da kan det være lurt å lagre den i en bokhylle.

I appen kan du lage så mange bokhyller du vil, og navngi dem etter innholdet. Kanskje vil du ha en egen bokhylle med krimbøker, eller bøker som egner seg for lytting på stranda til sommeren?

For å lagre bok i en bokhylle klikker du på “Legg til i bokhyller” på produktsiden i appen. Da åpnes en oversikt over bokhyllene dine. Om du vil lage en ny hylle, klikker du på +tegnet til høyre, og deretter skriver du inn navnet på bokhylla, slik at du husker hvorfor du lagret boka.

Du finner igjen alle bokhyllene dine ved å klikke på person-ikonet i midten helt nederst på app-skjermen.

Går det for sakte? Sett opp farten!

Hvis du synes lydboka blir lest akkurat litt for tregt, kan du prøve om du blir mer fornøyd ved å justere lese-tempoet.

Du justerer lesetempoet ved å klikke på ikonet der det står 1x nede i venstre hjørne av app-skjermen. Bruk fingeren for å scrolle opp og ned tempo til du finner en lesehastighet som passer for deg.

Slik hjelper Fabel deg å få sove om kvelden:

Synes du også det er behagelig å avslutte dagen med en rolig stund med lydbok etter at du har lagt deg? Men kanskje er du redd for å bli så avslappet av du sovner fra hele lydboka? Vi har løst det ved innsovningsfunksjonen i Fabel-appen.

For å benytte deg av sovefunksjonen klikker du på ikonet i midten av skjermen nede, der du ser en måne. Velg deretter hvor lenge du har lyst til at lydboka skal fortsette å lese for deg. Etter endt tid vil lydboka stoppe automatisk, og du kan slumre inn i søvnen.

Opprett flere profiler på samme bruker:

Du kan nå lage opptil 6 profiler på samme Fabel-konto. Det gjør det lettere å dele appen med en partner, barna dine eller andre. Når du oppretter en profil vil dine favoritter, bokhyller og nedlastede bøker kun gjelde den profilen som er i bruk. Du kan gå inn på innstillinger for å legge til profiler eller endre om du ønsker det.

 

Trenger du tips til gode lydbøker å starte med? Her kan du lese våre anbefalinger til deg, uansett om du liker krim, romaner eller dokumentarer!

Og hvis du ennå ikke er Fabel-abonnent, men har lyst til å prøve lydbok-appen, gir vi deg gratis og uforpliktende prøvetid. Klikk her for å prøve Fabel gratis!