Krimlydbøkene som gjør påsken ekstra spennende | Fabel

Krimmen som gjør påska ekstra spennende

Disse lydbøkene kommer til å få opp pulsen din i påska!

 

Oxen hengte hunder forside - lydbok skrevet av Jen Henrik JensenJens Henrik Jensen: Hengte hunder

Vil du høre en spenningsbok som både er hardbarka, samfunnsaktuell og ytterst interessant? Da er Hengte hunder din bok!

Nils Oxen er Danmarks høyest dekorerte soldat noensinne. Men krigsveteranen er traumatisert og lever av å samle flasker og spise matavfall fra supermarkeder. I håp om å unnslippe sine indre demoner drar det tidligere medlemmet av Jægerkorpset sammen med hunden sin til Nordjylland. Der slår han leir dypt inne i skogen for å leve et rolig og enkelt liv. Men drømmen blir snart til et mareritt.

Etter et nattlig besøk på et middelalderslott i skogens utkant blir han mistenkt for drapet på slottsherren, en tidligere ambassadør og grunnleggeren av en innflytelsesrik tankesmie. Politiets etterretningstjeneste dukker påfallende raskt opp, og før den pressede krigsveteranen vet ordet av det, er han virvlet inn i etterforskningen av en rekke gåtefulle drapssaker, som tilsynelatende kun har én ting til felles: hengte hunder.

Lydboka passer for deg som:

 • Vil binge en spennende krimserie i påska
 • Synes det er interessant når samfunnsrelevante temaer danner bakteppe for en spenningsbok

Og liker du Hengte hunder, kan du allerede nå binge de neste bøkene i serien:

Merket for livet forside - lydbok skrevet av Emelie ScheppEmelie Schepp: Merket for livet

Møt Jana Berzelius. På overflaten en plettfri jurist fra et velstående og plettfritt hjem. Men Jana husker ingenting fra barndommen, og i nakken har hun en tatovering hun ikke aner hvordan hun fikk.

Sommeren 1991 våkner den ni år gamle Jana Berzelius opp på et sykehus. Hun husker ikke hvem hun er, eller hvor hun kommer fra.

Tjueen år senere er Jana en vellykket jurist og arbeider som statsadvokat. Sammen med politiet skal hun etterforske drapet på avdelingslederen for Migrationsverket, Hans Juhlén. På drapsstedet finner de flere fingeravtrykk  som er så små at de må tilhøre et barn. Etterforskningen tar en uventet vending da det dukker opp et nytt lik, denne gangen en ung gutt. Jo mer Jana graver i guttens bakgrunn, desto nærmere kommer hun sannheten om sin egen fortid.

Lydboka passer for deg som:

 • Gjerne vil høre en spenningsserie som ikke følger den vanlige standardoppbygningen,
 • …. men som likevel kommer med spenningsgaranti!

Og heldigvis er det mange flere bøker i serien du kan kose deg med når du er ferdig med førsteboka:

Storebjørn forside - lydbok skrevet av Odd Harald HaugeOdd Harald Hauge: Storebjørn

Mange drømmer om Svalbard. Men drømmen kan fort bli et mareritt. 

Den berømte eventyreren Martin Moltzau guider en amerikansk kjernefamilie med snøscooter på Svalbard. Samtidig går et russisk par om bord på en cruisebåt i Kiel. Alle har samme mål: den forlatte russiske gruvebyen Pyramiden. Der finnes en hemmelighet som kan forandre Svalbards fremtid.

“Storebjørn” er en historie om bedrag, forræderi og storpolitikkens nådeløse logikk, som gjør alle til brikker, styrt av en usynlig hånd. Men først og fremst er boka en åndeløs thriller gjennom et hvitt og fremmed landskap. Den ultimate thrilleren fra et Svalbard vi tror er norsk.

Lydboka passer for deg som:

 • Er fascinert av Svalbard
 • Synes det er interessant når storpolitikken brukes som bakteppe i thrillere
 • Vil ha en iskald thriller som kan underholde deg i påska

Springflo forside - lydbok skrevet av Cilla og Rolf BörjlindCilla og Rolf Börjlind: Springflo

Har du hørt litt for mange bloddryppende krimbøker? Dette er et sympatisk, men minst like spennende alternativ!

En sen kveld i 1987 begås et mord på en ung gravid kvinne. Hun graves ned i en grop på en strand på Nord-Koster rett før springfloen kommer. Bare hodet er synlig, og vannet stiger raskt. De skyldige blir sett av en liten gutt som varsler foreldrene sine. Men kvinnens liv lar seg ikke redde, og politiet lykkes ikke med å identifisere henne. Saken forblir uløst.

Mye senere, i 2011, får politistudent Olivia Rönning i oppgave å skrive om saken. Hun prøver å finne Tom Stilton, som den gang ledet etterforskningen, men han er som sunket i jorden. Samtidig blir en gruppe hjemløse i Stockholm utsatt for blind vold som filmes og legges ut på nett. Mange tråder samles i en forrykende fortelling som byr på overraskelser og en uventet slutt.

Lydboka passer for deg som: 

 • Vil høre krim med et tydelig moralsk kompass
 • … der du virkelig heier på at skurkene skal bli tatt!

Liker du Springflo? Kos deg med resten av serien i Fabel:

Myrkongens datter forside - lydbok skrevet av Karen DionneKaren Dionne: Myrkongens datter 

Den er ikke en klassisk krim, snarere en katt-og-mus-lek der lytteren spent følger time for time av en intens menneskejakt. Anbefales!

Da mannen kjent som Myrkongen rømmer fra fengselet, mistenker Helena umiddelbart at hun og hennes to døtre er i fare. Ingen, ikke engang Helenas mann, kjenner fortiden hennes. De vet ikke at hun ble født i fangenskap, at hun ikke hadde kontakt med omverdenen før hun fylte 12 år. Eller at hennes far oppdro henne til å drepe. De vet ikke at Myrkongen kan jakte og overleve i villmarken bedre enn noen. Med ett unntak – hans egen datter.

Lydboka anbefales for deg som:

 • Vil høre et spennende menneskeportrett av et uvanlig far-datter-forhold 
 • Vil høre en spenningsroman som ikke er en krim, men som likevel spiller på alle spenningens triks for å holde deg på tå hev!

Syntes du noen av disse hørtes spennende ut? Eller vil du høre noen av de mange andre krim- og spenningsbøkene som finnes i Fabel-appen? Nye kunder prøver Fabel gratis og helt uforpliktende. Klikk her for å starte din prøveperiode!