Klimakvartetten - Årets viktigste bokserie - Lydbøker | Fabel

Klimakvartetten – Maja Lunde har skrevet tiårets viktigste serie

Det er ikke mange år siden tanken om en bokserie om klima og miljø ville vært utenkelig på bestselgerlista. Maja Lundes bøker har åpnet opp for en helt ny måte å skrive om klima på. Nå ligger den komplette serien med alle fire lydbøkene i klimakvartetten, Bienes historie, Blå, Przewalskis hest og Drømmen om et tre klare til lytting i Fabel. 

– Klima er jo det eneste som virkelig betyr noe. Veldig mye annet blir smått når naturen ikke virker, sier forfatter Maja Lunde i et intervju med Plusstid.

Og det har vært utgangspunktet for bøkene som har gjort henne til en av Norges største internasjonale forfattere.

Maja Lunde har planlagt å skrive fire bøker i serien hun kaller Klimakvartetten. Nå er serien komplett, med fire bøker. Foto: Oda Berby

Bienes død

Det startet med Bienes historie, som gjennom handling fra flere tidsepoker forteller om hvor viktige biene er for oss mennesker, og hvordan fremtiden vår står i fare dersom biene fortsetter å dø.

“Skuespillerne som leste inn «Bienes historie» lagde magi. Innspillingen ble rett og slett utrolig fin! Jeg har sittet med tårer i øynene og hørt romanpersonene få liv.”

Maja Lunde om lydboka.

Bienes historie fikk raskt et enormt publikum over hele verden, og ble fulgt opp med romanen Blå, der vann – og mangelen på vann – er den røde tråden i historien.

Både Blå, Bienes historie, Przewalskis hest og Drømmen om et tre kan du høre i Fabel.

Frittstående – og sammenhengende

Selv om bøkene kan høres frittstående, henger de sammen ved at alle omhandler de viktigste klimaproblemene vi står ovenfor både nå og i tiden vi har foran oss. Og i tredjeboka Przewalskis hest – som handler om utrydningstruede dyrearter – møter vi igjen personer vi kjenner igjen fra de foregående bøkene. 

Den store finalen

Drømmen om et tre lydbok Maja LundeMed Drømmen om et tre avslutter Maja Lunde et av de store romanverkene i nyere norsk litteratur. Lunde skriver om foreldre og barn, om bånd mellom mennesker og ikke minst kjærligheten vi har til naturen. Fortid, nåtid og fremtid veves sammen, og fortellingene stiller spørsmål som vår samtid strever med å besvare: Hvordan ble mennesket den arten som endret alt? Fortjener vi å være herre over naturen? Og er vi selv en truet art?

Vil du høre de populære bøkene til Maja Lunde? Nå har vi gratis prøveperiode for nye kunder! Velg det abonnementet som passer for deg.