Julebøker på lydbok - Lydbøker | Fabel

Kos deg med julelydbøker i advent

Hvert år i desember får vi mange henvendelser om akkurat det samme: Har dere noen gode tips til koselige julelydbøker? Og svaret er selvsagt ja! Her finner du oversikten over lydbøkene som gir deg julestemning.

Kvinne som koser seg med å høre lydbok på en hyggelig kafe
For mange er julelydbøker like viktige som julefilmer for at julestemningen skal komme snikende.

 

Stargate av Ingvild H. Rishøi

Stargate er en julefortelling for vår tid: magisk realisme i et juletreutsalg på Tøyen.

«Jeg kalte deg ikke Ronja for at du skulle vokse opp på Tøyen», sier Ronjas far. Men det er Tøyen de bor på, Ronja, faren og storesøsteren Melissa. Det nærmer seg jul. Faren har mistet enda en jobb. Derfor må Melissa ut og lempe juletrær, Ronja må selge kranser og nek, faren må på puben Stargate, og desember handler om våte votter, provisjon og øl. Men også om tre vise menn, en stjerne og en skog.

«Leverer rein julemagi»

VG

 

 

Småting som dette av Claire Keegan

En tidløs julefortelling om menneskelighet og mot.
 
Det er jul i den lille irske byen New Ross, og kullhandleren Bill Furlong har det travelt med årets siste leveranser. Hjemme forbereder han høytiden med kona og de fem døtrene. Aller siste tur, på selve julaften, går til byens nonnekloster. Her møter Bill et menneske som virvler opp hans egen fortid, og som stiller ham overfor et moralsk dilemma. Skal han sikre seg og familien, eller lytte til sin egen samvittighet? 
 
«Bejublet julefortelling om skrekkelige hendelser. Småting som dette er en fortelling som fortsetter å virke i leseren etter at boka er lukket.» 
Dagbladet

 

 

En dag ved juletider av Lizzie Byron

Er du også en av oss som bare  se to-tre romantiske julefilmer hver jul? Her har du lyboka som gir deg det samme. Hva med å ta med denne i ørene når du skal på julehandel?

Shell Smith jobber i kosmetikkavdelingen i et gammelt og klassisk varehus, hvor folk kommer for å se årets juleutstilling og å møte julenissen. Stilig og fint, men litt for dyrt for folk flest, så derfor går det dårlig med butikken. Grunnleggerens barnebarn Callum dukker opp for å få varehuset på fote igjen. Det blir ingen enkel jobb ettersom de fleste foretrekker at ting forblir som før – særlig når det er jul. Shell derimot, blir ganske sjarmert av Callum. Men, så dukker ungdomskjæresten hennes, Nick, opp. På tross av at han knuste hjertet hennes når han sist dro sin kos, merker Shell at gamle følelser vekkes til live. Det blir misforståelser og forviklinger, og massevis av julestemning. Men, hvem kaprer Shells hjerte til slutt?

 

 

Jul på øyas hotell av Jenny Colgan

Flora MacKenzie og innbyggerne på den skotske øya Mure har tatt Fabel-lytterne med storm, og nå kan du glede deg til julestemning på den forblåste øya. 

På den lille skotske øya Mure er juleforberedelsene godt i gang. Flora MacKenzie bekymrer seg for broren, som fortsatt sørger over tapet av kjæresten, Coltan. Det hjemsøkte gamle hotellet på øya var Coltans hjertebarn før han gikk bort, og med Floras innsats forvandles hotellet til en atmosfærisk oase med knitrende flammer på peisen og deilig mat, alt i tide til jul. Men det å drive et hotell er en krevende affære, særlig siden Flora er nybakt mor. De eneste som er interessert i å arbeide på hotellet, er en fransk kokk med et temperament som skremmer bort de fleste, en bortskjemt, norsk kjøkkenhjelp som ikke er den han utgir seg for å være, og en sky kjøkkenassistent som rødmer straks noen snakker til henne. Greier denne brokete gjengen å gjøre det som må til før den store åpningen?

 

 

Tre menn til Vilma av Gudrun Skretting

En eldre herre med løsbart og bratsj blir like før jul funnet død på flyet fra London til Oslo. Hans navn var Fredrik Mozart Sandvik, og i bratsjkassen ligger en bunke brev adressert til hans datter, Vilma Veierød.

Den 35 år gamle Vilma lever alene, og har ingen kjennskap til faren. Forøvrig har hun mer enn nok med å unngå døden – lagre hermetikk i kjelleren, for eksempel, og holde seg unna radioaktive bananer.
Når hun da ikke er på jobb med de brysomme pianoelevene i kulturskolen.
 
Men da en kjekk prest og en patolog med verbal tourettes plutselig står på døren hennes med brev fra den døde faren, blir alt forandret.
Det har nemlig ikke vrimlet av menn i Vilmas Veierøds liv. Så langt i fra. Men plutselig må hun forholde seg til to stykker. Tre – hvis man regner med den døde faren.
 
Liker du denne? Da må du ikke gå glipp av bok nr 2, som du nå kan strømme i Fabel. Din Vilma av Gudrun Skretting finner du i Fabel-appen.

 

Du finner alle disse lydbøkene, og mange flere i Fabel-appen. Og du? Som ny kunde kan du prøve Fabel gratis og helt uforpliktende.Klikk her for å starte din prøveperiode!