Vil du høre "Å vanne blomster om kvelden" på lydbok? - Fabel

Vil du høre “Å vanne blomster om kvelden” på lydbok?

Nå kan du det! Og den er bare én av mange spennende lydbok-nyheter du finner i Fabel i september. Gled deg også til spennende lytting fra Kepler, Lucinda Riely, B.A. Paris og mange flere!

1.september:

Mattias Edvardsson: En familietragedie. Krim

Tre unge mennesker. To drap. Men finnes det mer enn én sannhet?

Bill Olsson er i et økonomisk uføre. Han er alene med datteren sin og kjemper for å klare å forsørge henne. Han går til det skrittet at han leier ut et rom i leiligheten til en student, Karla. For å finansiere jusstudiene tar Karla vaskejobb hos barnelegen Steven og hans kone Regina. De bor i en stor, flott villa. Men Karla skjønner snart at noe er galt – hvorfor ligger Regina nesten hele tiden i et mørkt soverom?

Samtidig møter vi Jennica, som har trettiårskrise. Via Tinder møter hun Steven og blir stormforelsket. Når Steven og Regina blir funnet drept i villaen, blir Bill mistenkt. Det vokser frem en historie om en desperat og fortvilet pappa, og et legepar som ikke er hva de utgir seg for å være.

 • Aage Georg Sivertsen: Rinnanbanden. Dokumentar

4.september:

Annie Ernaux: Den unge mannen. Roman

På slutten av 1990-tallet hadde Annie Ernaux et forhold til en tretti år yngre mann. I noen måneder levde hun som den lidenskapelige kvinnen hun var som ung.  

Den unge mannen er fortellingen om dette forholdet, og en nøkkel til å forstå Annie Ernaux’ verk, hennes forhold til tid, minner og skriving.

 • Rachel Jeffs: Min far sektlederen. Biografi
 • Hanne Gellein: Døden skal du lide. Krim. Bok nr 2 om patolog Silje Andersen

5.september:

 • Thor Gotaas: Brødrene Kvalheim: To løperliv. Biografi
 • Lee Child: En hemmelig affære. Krim. Bok nr 16 om Jack Reacher
 • Axel Frønes: Hilsen pappa. Lyrikk

6.september:

Veronica Henry: Drømmehuset. Roman

Vidunderlig virkelighetsflukt fra en av Englands fremste feelgood-forfattere.

Villa Høstmåne er det perfekte drømmehuset. Det ligger i den lille engelske landsbyen Peasebrook og har vært i familien Willoughbys eie i mer enn femti år. Nå må eierne selge det elskede huset, og til det får de hjelp av eiendomsmegler Belinda Baxter.

For Belinda er det å selge hus som å selge drømmer, og nå er det hennes oppgave å finne en familie som igjen kan fylle huset med kjærlighet, vennskap og barnelatter. Men salget av Villa Høstmåne avdekker en rekke familiehemmeligheter, og samtidig som Belinda blir kjent med en fargerik og hjertevarm familie, må hun også ta oppgjør med sin egen vanskelige fortid.

Drømmehuset er en rørende fortelling om kjærlighet og familiehemmeligheter, gamle minner og store drømmer i en sjarmerende sør-engelsk landsby.

 • Kristin S. Ålovsrud: Livets spill. Serieroman. Bok nr 25 i Fredsår-serien
 • Kaja Nylund: Nærmere deg. Roman. Bok nr 3 om Madame Blonde
 • Halvard Hølleland: Veien videre. Roman

7.september:

 • Alexander Kielland: Garman & Worse. Roman
 • Alexander Kielland: Gift. Roman
 • Alexander Kielland: Skipper Worse. Roman
 • Margit Sandemo: Der vinden får hvile. Serieroman. Bok nr 3 i Trollruner-serien

8.september:

Gill Paul: Lady Evelyns hemmelighet. Roman

Den unge lady Evelyn Herbert vokste opp på det flotte Highclere Castle. Evelyn var populær og vakker, og alle muligheter lå åpne for henne – også når det gjaldt ekteskap. Evelyn hadde imidlertid andre planer og allerede en mann i sikte.

Hun forlot sosietetslivet i London og dro til Egypt. Sammen med faren, jarlen av Carnarvorn og arkeologen Howard Carter var hun på jakt etter et urørt gravkammer.

I november 1922 blir drømmen oppfylt, da de oppdager gravstedet til Tutankhamon, fullpakket med gull og utrolige skatter. Evelyn er den første som kryper inn i graven på tre tusen år. Men ganske snart etterpå forandrer alt seg, og en lang rekke tragiske hendelser snur opp ned på livet hennes.
50 år senere skjuler Evelyn fortsatt den mørke hemmeligheten om hva som egentlig skjedde i Egypt. Og når en ung kvinne begynner å stille nærgående spørsmål, er Evelyns lykke truet på nytt.

Runar Dahle: Tom. Roman

Christine, ei seks år gammal jente, endrar gradvis åtferd. Ho blir taus, inneslutta og skyr andre barn. Ein dag begynner ho å snakke til ein imaginær leikekamerat. Ho kallar han for Tom.

Hos BUP blir foreldra fortalde at fantasivennen er eit positivt teikn, men dei er likevel urolege. Tom opptrer aggressivt og skremmande, og bestemmer stadig meir over Christine. Snart blir familien dregne mot ei verd tom for alt anna enn redsler.

11.september:

Hanna Bervoets: Det vi så. Roman

Hvor mye vold og fortvilelse kan man være vitne til før man blir kynisk og forherdet?

Da Kayleigh får økonomiske problemer, søker hun på en jobb som innholdsmoderator for en nettbasert plattform hun ikke har lov til å nevne ved navn. Jobben består i å vurdere hvilke støtende videoer og bilder som bør fjernes. Det er en tøff jobb, Kayleigh og kollegene må se fryktelige ting, samtidig som de er underlagt et strengt regime for pauser og tidsbruk per posting. Dessuten er plattformens retningslinjer ofte vanskelige å forstå. Men Kayleigh trives, blant moderatorene finner hun både venner og en kjæreste. Alt er bra. Eller virker det bare sånn?

Det vi så er en usedvanlig berørende liten roman om et ekstremt relevant tema. Det er en bok man vil diskutere så snart den er ferdiglest.

 • Frank Herbert: Dune. Fantasy
 • Audun Myskja: Meditasjon. Selvhjelp
 • Kaja Nylund: Sjelens speil. Serieroman. Bok nr 24 i Perlemor-serien

Eva Fretheim: Dronningland. Krim

En bil har kjørt inn i en fjellvegg. Bak rattet sitter en 42 år gammel kvinne. Død. Etter hvert som nyheten om dødsfallet sprer seg i bygda, blir det klart for politietterforsker Vigdis Malmstrøm at noe ikke stemmer.
Skadene på bilen burde ha vært større. Det er ingen bremsespor på veien. Og veska, den ligger i baksetet – som om det har vært en passasjer med i ulykkesbilen. Samtidig brer uroen seg på gården til brødrene Jonny og Jarle Svartskog. Hvordan skal det gå med bilene de kjøper og selger når politiet banker på? Hvem er egentlig Unn Hansen, som holder til på gården, som driver birøkt i skogen, og som ingen vet hvor kommer fra? Og hva skjedde egentlig den sommerdagen for to år siden, da ei nitten år gammel jente forsvant sporløst fra bygda?
Mens Vigdis gjør det hun kan for å nøste opp i de stadig mer innviklede trådene, glir våren over i trykkende sommervarme. Og i skogen summer biene, på oppdrag for dronningen. Uten henne har de ingen sjanse.

12.september:

Mazdak Shafieian: Skinnende døde. Roman

Det er år 1366 etter den iranske solkalenderen, og 1987 etter den gregorianske, og jeg er syv år, like gammel som krigen mot Irak, på flukt i en liten landsby uten strøm, i nærheten av Khorramabad. 

Skinnende døde tar utgangspunkt i forfatterens egne opplevelser fra den åtte år lange krigen mellom Iran og Irak, samt samfunnsendringene i Iran i tiden etter den islamske revolusjonen i 1979. I et sansevart og billedrikt språk skriver Shafieian fram en dramatisk barndom hvor krigen mot nabolandet avløses av krigen mot egne myndigheter: Her er detaljerte, levende beskrivelser av stemningen i byene, også i kjølvannet av de kjemiske bombingene, side om side med beretninger om hendelser i de venstreradikale miljøene, med arrestasjoner og henrettelser av intellektuelle og opposisjonelle, slik de ble opplevd av et barn. Skinnende døde er en roman om minner, om tilhørighet, et barndomshjem og en dyp kjærlighet til familie og venner.

 • Leif Ekle: Olgas bok – Et stille liv i arbeiderklassen. Biografi.
 • Bjørn Olav Jahr: Penger i arbeid. Historen om Finance Credit. Samfunn/debatt
 • Liane Moriarty: Den siste festen. Krim

13.september:

Peter May: Jeg svikter deg aldri. Krim

Niamh og Ruaridh Macfarlane fra Lewis i Ytre Hebridene driver sammen veveriet Ranish Tweed. På en internasjonal tekstilmesse i Paris, der ekteparet deltar for å promotere sine luksuriøse stoffer, får Niamh vite at Ruaridh har et forhold til den russiske motedesigneren Irina Vetrov.

Bare timer senere blir hun vitne til at de to blir drept av en bilbombe. Med restene av Ruaridh i en liten kiste reiser Niamh tilbake til Lewis for å begrave sin mann. Alene i huset deres på en forblåst klippe utenfor Ness, leter Niamh etter en forklaring på Ruaridhs død i det livet de har delt helt siden han reddet hennes da hun var sju og han ni år gammel. Kan morderen finnes i deres felles fortid?

I mellomtiden har det franske politiet utelukket terrorisme. De mistenker nå Niamh for drapene og sender Sylvie Braque til Isle of Lewis for at hun med bistand fra kriminalbetjent George Gunn skal etterforske saken. Mens Niamh leter blant sine egne minner og Sylvie prøver å avsløre henne, nærmer de seg begge en morder som venter på sitt neste offer.

 • Per Eftang: Blindsonen. Sakprosa
 • Bjørn Bakken: Forklarelsens øyeblikk. Krim
 • Mina Edvardsen: Jeg håper du er død. Fakta

14.september:

Kjartan Fløgstad: Habeas Corpus. Roman

Korleis leva anstendig i ein verden der individualismen er einerådande, der samhald og kollektivt ansvar er i vanry, og pengar og makt dei einaste måla på framgang og lykke?

Gjennom eit tjuetals ulike livshistorier frå vår samtid og nære fortid fortel Habeas Corpus om kvinner og menn som prøver å leva så sant og rett dei kan, ut frå dei lover og reglar som gjeld i samfunnet. Liva deira blir vikla inn i kvarandre, vikla inn i den store historia og inn i krefter som er sterkare enn dei sjølve. Vi er i Norge, i Europa, i Nord- og Sør-Amerika.

Når andre gjer urett, kan vi straffa og boikotta dei, korleis boikottar vi oss sjølve? Kva med den lovlydige, når lov blir urett?

 • Øystein Morten: Eirik Raude. Fakta
 • Lars Ivar Hansen og Bjørnar Olsen: Samenes historie frem til 1750. Historie

15.september:

B.A. Paris: Terapeuten. Krim

Da Alice og Leo flytter inn i et nyrenovert hus i et fint strøk av London, har de oppnådd alt de har drømt om. Men da Alice gjør en innsats for å bli kjent med de nye naboene, oppdager hun noe ubehagelig om det nye huset deres, og hun begynner å kjenne på en forbindelse til Nina, terapeuten som bodde der før.

Alice blir besatt av å finne ut hva som skjedde for to år siden, men ingen vil snakke om det. Naboene holder på hemmeligheter, og ting er ikke så perfekte som det synes på overflaten.

 • Liv Margareth Alver: Smak av hevn. Serieroman. Bok nr 21 om Hanseatene.

18.september:

Line Holm og Stine Bolther: Lovløs. Krim. Bok nr 2 om Maria Just

Lovløs er en kriminalroman om hevn og om å ta loven i egne hender.

I et øde område på Vestjylland finner noen arbeidere et gammelt skjelett av en ung kvinne. Den døde viser seg å være drept med et nakkeskudd, men ingen vet hvem kvinnen er. Det overarbeidede lokale politiet sender saken videre til Politimuseet, der historiker Maria Just arbeider.

Blant politiet i København er det bekymring knyttet til de politiske forhandlingene om politiets fremtid. Drapssjefen blir påkjørt av en bil, og det ser ut som et bevisst attentat. Hundrevis av politifolk forlater jobben sin i frustrasjon over dårlige arbeidsvilkår. Politietterforsker Mikael Dirk går motvillig med på å overta sjefsstillingen og begynner å etterforske drapet på den tidligere sjefen sin.   Danmark kastes ut i en tilstand av lovløshet og frykt. Etterforskningen av attentatet og nasjonens sikkerhet hviler på Mikaels skuldre. Da enda et attentat rammer politiet, får Mikael uventet hjelp fra Maria Just, og de må konfrontere fortidens og nåtidens mørkemenn.

 • Kjell Ola Dahl: Miniatyren. Krim.
 • Antony Beevor: Russland – revolusjon og borgerkrig, 1917-1921. Historie

Vigdis Hjorth: Femten år. Den revolusjonære våren. Roman

Vigdis Hjorth skriver og leser lysende og innsiktsfullt om et ungt liv, om å oppdage løgn og velge å leve sant.

Det er en rytme i unge Paulas liv som gir barndommen en klarhet – måltidene ved bordet hjemme, skiturene i marka, somrene på hytta, besøkene hos mormor på øya. Mor, far, søster og bror er de viktigste menneskene i livet hennes. Og så har hun Karen, som er bestevenn. Roen brytes den sommeren Paula oppdager en bunke med brev som moren har skrevet til mormor. Familielivet som beskrives i dem er ikke til å kjenne igjen, det er fullt av løgn. Morens forstillelse blir et sjokk for Paula. Hvordan skal hun bære det hun plutselig vet? Hun står på terskelen til å bli voksen, og verden åpner seg for henne som et forferdelig og et vidunderlig sted. Hun vil ikke begynne å lyve om livet sitt.

19.september:

Gaute Heivoll: Dine ord. Roman

Han er blind, men også forfatter av tolv bøker. Det er hans kone som til nå har lyttet til ham og skrevet fortellingene ned, men ikke denne gangen.

Han har leid en gammel gård og hyret en sekretær, en ung kvinne, og med hennes hjelp skal han skrive en ny bok. Men den unge kvinnen har også sin historie. Og snart vil fortiden ta henne igjen. Snart vil livet hennes gripe inn i arbeidet og forholdet til den blinde forfatteren. Snart vil de stå ved en grense ingen kan krysse uten store konsekvenser.

Dine ord er et intenst og sanselig kammerdrama. Det er en roman om å gjøre det umulige, om å lytte seg fram til smertepunktet i sitt eget liv. Men fremfor alt handler den om selve fortellingens foruroligende makt.

 • Lee Child: Etterlyst. Krim. Bok nr 17 om Jack Reacher
 • Kristin S. Ålovsrud: Nettet snører seg sammen. Serieroman. Bok nr 34 i Sagmesterens barn-serien

20.september:

Jon Gangdal: Kidnappet: Osen-saken fra innsiden. True crime

Den 9. desember 2015 ble kunsthandler og mangemillionær Reidar Osen bortført av tre maskerte menn utenfor galleriet sitt i Bergen, utsatt for tortur og nesten drept. Saken ble ikke prioritert av politiledelsen, som nærmest saboterte etterforskningen. Kidnapperne etterlot seg mange spor som ble oversett eller surret bort.

Uten innsatsen til Reidar Osen selv og politioverbetjent Kenneth Berg, som her forteller historien fra innsiden, ville den grove kidnappingssaken ha blitt henlagt. Men Berg greide aldri å slippe den, og endte med å varsle om det mangelfulle politiarbeidet. Den prosessen skulle bli enda mer krevende for ham personlig enn å få oppklart selve saken.

Kidnappet avslører justissektorens mest dysfunksjonelle sider: dårlig organisering, svak ledelse, kameraderi og maktmisbruk. Først i 2022 ble dommene mot kidnapperne rettskraftige.

 • Anita Andersen Strøm: Fortielser. Serieroman. Bok nr 4 i Jordmor i Nidaros-serien
 • Trine-Lise Rygh: Du er min historie. Roman

21.september:

Lucinda Riley: Mordene på Fleat House. Krim

Lucinda Rileys fascinerende kriminalroman Mordene på Fleat House åpner med det plutselige dødsfallet til en elev ved Fleat House på St. Stephen’s, en privat internatskole i det dypeste Norfolk, nordøst for London.

Det er en sjokkerende hendelse som skolens rektor helst vil kalle «en tragisk ulykke». Det lokale politiet kan likevel ikke utelukke at noe mistenkelig har skjedd, og saken fører til at den anerkjente etterforskeren Jazmine ‘Jazz’ Hunter kommer tilbake til politiet. Noe motvillig går Jazz med på å lede etterforskningen som en tjeneste for sin gamle sjef. Et makabert funn på skolens område gjør saken til den vanskeligste drapsetterforskningen i hennes karriere. For Fleat House skjuler hemmeligheter som er mørkere enn Jazz og hennes team kunne ha forestilt seg.

 • Margit Sandemo: Blind måne. Serieroman. Bok nr 4 i Trollruner-serien
 • Levi Henriksen: La meg få vandre i min sannhet. Noveller. 

Guro Hoftun: Vesle voksen. Om å slippe tak og finne retning. Personlig utvikling

Den definitive boka om unge voksne: Hvordan skal foreldre slippe tak når tjueåringene flytter hjemmefra og skaper seg et eget liv? Hvordan etablere et voksenliv? Hva kjennetegner unge voksne i dag – hva er deres ønsker og utfordringer, gleder og problemer?

Med denne boka åpner Guro Hoftun for en større og betimelig samtale om de unge voksne som skal finne sin egen vei, og de engasjerte foreldrene som skal få til en god relasjon til sine voksne barn.

22.september:

Frida Skybäck: Bokhandelen ved bredden av Themsen. Roman

En sjarmerende feelgood-roman for deg som elsker gamle, overfylte bokhandler, et godt mysterium og en dose kjærlighet.

Charlottes liv endres brått da mannen hennes plutselig dør. Midt i sorgen får hun en uventet beskjed om at hun har arvet et hus i London av en tante hun aldri har møtt. Huset rommer også en gammel bokhandel som raskt viser seg å være både falleferdig og nærmest konkurs. Charlotte aner ikke hvordan man driver en bokhandel, men med hjelp av de lett eksentriske medarbeiderne fylles hun med mot og håp. Kan de lykkes om de gjør dette sammen?

Samtidig som Charlotte jobber iherdig med å redde bokhandelen, finner hun noen gamle brev blant tantes eiendeler, og gradvis kommer skjulte familiehemmeligheter til overflaten.

Bokhandelen ved bredden av Themsen er en varm og sjarmerende fortelling om hvordan et hus fylt med bøker, en uventet forelskelse og en sta, gammel hannkatt kan bli begynnelsen på noe nytt.

 • Yrsa Sigurdardottir: Byttedyr. Krim
 • Aina Skoland: Solgt. Biografi

Valerie Perrin: Å vanne blomster om kvelden. Roman

En fransk boksensasjon – en vakker, livsbejaende roman om livets små og store spørsmål, og om å våge å tro på lykken!

Violette lever et stille liv som gravlundsvokter i en liten by i Bourgogne. Hun steller alle gravene og vet nøyaktig hvem som ligger begravet hvor. Til hverdags er Violette omgitt av gravstøtter, blomster, katter og sørgende, men hun omgås også den lokale sognepresten og gravlundens tre gravere. Flere ganger om dagen kommer folk innom innom Violettes kjøkken for å få en kopp kaffe, litt portvin eller noen oppmuntrende ord. Men hva som har fått en elegant kvinne i sin beste alder til å bosette seg på landet og arbeide på en gravlund, er det ingen som snakker om…

En dag blir hennes faste rutiner brutt da en mann ved navn Julien banker på døren. Han har med seg en urne med sin mors aske og et helt spesielt ønske. Dette møtet vil endre Violettes liv for alltid.

25.september:

Lars Kepler: Edderkoppen. Krim. Bok nr 9 om Joona Linna

For tre år siden mottok Saga Bauer et postkort med en truende tekst om en pistol med ni hvite kuler – hvorav en ligger og venter på Joona Linna. Det sto at hun var den eneste som kunne redde ham.

Hun viste kortet til Joona, men tiden gikk og trusselen bleknet som en meningsløs provokasjon. Helt til nå. En sekk med nesten helt oppløst kropp blir funnet fastspent til et tre i Kapellskär. En melkehvit patronhylse er funnet på drapsstedet. Gjennom kompliserte gåter begynner en bestialsk gjerningsmann å gi politiet muligheten til å stoppe drapsserien. Joona Linna og Saga Bauer kjemper side om side for å sette sammen puslespillet og redde de utpekte ofrene før det er for sent. Den voldelige jakten blir stadig mer desperat. Kanskje denne seriemorderen er umulig å stoppe, kanskje de allerede sitter fast i spindelvevet.

 • Bente Pedersen: Gjennom tårer. Serieroman. Bok nr 36 i Raija-serien
 • Bhulam Abbas og Kjetil Sensvik: Gudfaren. BIografi
 • Jan Guillou: Den som drepte helvetes engler. Krim.
 • Elena Ferrante: Innanfor margane: om gleda ved å lese og skrive. Essays
 • Rebekka Thorlacius Egeland: Mindfulness i hverdagen. Selvutvikling.

Jan Mehlum: Ut av tiden. Krim. Bok nr 20 om Svend Foyn.

En trang bygate i Tønsberg. Et gammelt hus under restaurering. Tomme leiligheter og en liten kjellerhybel. Der møter advokat Svend Foyn et brutalt og trist syn.

En av hans nære forbindelser, så nær at han nesten kan kalles en venn, ligger badet i blod på gulvet med en kniv i halsen, som om det var en rituell henrettelse. Den drepte har oppført seg uvanlig den siste tiden. Hvorfor har han søkt kontakt med ekstremister i begge ytterkanter av den politiske skalaen? Og skiftet livsstil, oppsøkt familien som han ikke har hatt kontakt med på årevis, skaffet seg et nytt sted å bo? Det lokale politiet knytter drapet til en uryddig livsførsel med fyll og krangel. Men bak det tilsynelatende opplagte finnes en annen virkelighet. Svend Foyn må ut på en reise i et landskap der det er lett å trå feil. Og som alltid i tønsbergadvokatens univers kommer vi ubehagelig tett innpå en virkelighet vi helst skulle ønske bare var fiksjon.

26.september:

Ingeborg Arvola: Kniven i ilden. Roman

Kniven i ilden er en fengslende historisk roman om arbeid og kjærlighet, sterkt samhold og fri erotikk, enkeltmennesket og øvrigheten.

Året er 1859. Brita Caisa Seipajærvi spenner på seg skiene og går den lange veien fra Finland til Norge med de to sønnene sine. Brita Caisa har stått i kirketukt for omgang med en gift mann. Hun kan helbrede dyr og mennesker. Målet for reisen er Bugøynes, der det sies at havet koker av torsk.

Kniven i ilden er første lydbok i serien Ruijan rannalla/Sanger fra ishavet, om kvener og landskapet de lever i. Brita Caisa var Ingeborg Arvolas tipp-tipp-tipp-oldemor. Ingeborg Arvola skriver så en kan lukte blodet etter reinslakten, kjenne smaken av multene, føle kulda fra snøen og varmen fra bålet.

 • Roskva Koritzinsky: Ingen helig. Noveller
 • Kjersti Bergersen: Palliasjon. Noveller

Leila Mottley: Nattvesener. Roman

Tidenes yngste Bookerpris-nominerte forfatter!

Kiara og broren Marcus bor alene i et slitent leilighetskompleks i East Oakland. Begge har droppet ut av videregående, og mens broren dagdrømmer om en rapkarriere, leter Kiara etter en jobb. Husleia er fordoblet, og i tillegg tar hun seg av den ni år gamle nabogutten.

En kveld blir hun feilaktig tatt for å være prostituert, og snart er hun yndlingsjenta til en gruppe korrupte politimenn. Hun blir et nøkkelvitne i den største skandalen i Oakland-politiet noensinne, og begynner å øyne håp om en lysere framtid.

Leila Mottley var bare atten år da hun skrev Nattvesener, og med den ble hun tidenes yngste nominerte til Bookerprisen. New York Times har utropt henne til et av årets største litterære talenter, og boka er plukket av Oprah’s Book Club. Nattvesener er en stilsikker, vakker og gripende fortelling om et liv på ville veier. Om styrken og omsorgsevnen som kan bo i et ungt menneske med alle odds mot seg.

27.september:

S.Kirk Walsh: Elefantpasseren i Belfast. Feelgood

Inspirert av en sann men ukjent del av krigshistorien. 

Belfast, oktober 1940: Den unge dyrepasseren Hettie får ansvaret for en foreldreløs elefant ved navn Violet. Sammen legger Hettie og Violet ut på en ferd som viser hvor sterke bånd som kan oppstå mellom mennesker og dyr. Etter hvert som Violet begynner å venne seg til livet i fangenskap, dukker det opp mørke skyer på himmelen. En verdenskrig truer en by som allerede er splittet mellom de britiske lojalistene og de som kjemper for et fritt og forent Irland. Skjærtorsdag 1941 faller hundrevis av tyske bomber over Belfast. Nesten tusen mennesker omkommer og store deler av byen legges i ruiner. Hettie løper til dyreparken for å forsikre seg om at Violet er uskadd.

 • Dorthe Erichsen: Vår i vente. Serieroman Bok nr 23 i Seterliv-serien

28.september:

Carl Frode Tiller: Det framande landet. Langdikt

Det framande landet er Carl Frode Tillers første diktsamling. Han kallar det eit langdikt om kreativitet, skaping og overleving.

Diktet tar seg alle friheter, og beveger seg gjennom tider og hendingar nærmast som ein slange. Gjennom verdas tilverting, fram og tilbake i menneskets historie. Med Elvis og neandertalarar, utan kronologiske og logiske grenser. Du’ets utallige metamorfoser glir saman i ein kaskade av verdsdetaljar – historiske og notidige. Alt krasjar med alt. Dei tidligaste jegarane skyt piler i Louvres montre, og verda må stadig skapast på nytt. For det går eit spøkelse over verda – og gjennom Europa.

 • Egil Foss Iversen: Dødelig vennskap. Krim. Bok nr 18 om Theodor Salomonsen
 • Sunniva Lye Axelsen: Invictus. Roman
 • Helge Torvund: Liljevilje. Lyrikk

B.A. Paris: Dilemma. Spenning

Det er Livias 40-års dag, og hun planlegger en stor fest som erstatning for bryllupsfesten hun aldri fikk. Hennes nærmeste familie og venner kommer til å være der, unntatt datteren Marnie, som studerer i utlandet.

Livia elsker datteren sin, men er i hemmelighet glad for at hun ikke kan komme hjem til festen. Livia må nemlig fortelle mannen sin, Adam, noe om datteren som han ikke vet.

Adam ønsker at Livia skal få den perfekte festen hun drømmer om, så i hemmelighet har han arrangert det slik at Marnie kan fly hjem. Men i løpet av dagen, før festen begynner, hører han noe forferdelig på nyhetene. Han burde fortelle det til sin kone, men da blir festen ødelagt. Og gjestene er på vei.

Dilemma er en hjerteskjærende spenningsroman om en dag som for alltid vil forandre livet til en familie.

29.september:

Caroline Grimwalker: Bølgebryterne. Krim. Første bok i Bølgebryterne-serien

Bølgebryterne er første del i Caroline Grimwalkers serie med samme navn – en åndeløst spennende serie med feministisk slagkraft. Tre kvinner knyttes sammen i et uventet vennskap ved at de alle er ofre for voldelige menn. Hva skjer når kvinnene til slutt får nok og i fellesskap bestemmer seg for å ta igjen?

Linn Walter, jusstudent og forfatter, har gjort seg bemerket som debattant når det gjelder feministiske spørsmål. Faren hennes, Carl Walter, har i flere år vært på Säters rettspsykiatriske klinikk, dømt for grov kvinnemishandling og drapsforsøk på Linns mor. En dag får hun beskjed om at Carl anses som frisk og skal løslates. Samtidig flommer det over av trusler og hat mot Linn på nettet. Når noen tar steget og begynner å nærme seg henne i det virkelige liv, kjenner hun stadig mer på frykten. Er det bare et vanlig nettroll, eller er det faren hennes som på en eller annen måte er ute etter hevn? Det var jo hun som ringte 112 den kvelden for så mange år siden da moren nesten døde.

 • Kristian Hall: Farvel, depresjon. Personlig utvikling
 • Arne Henning Årskaug: Skap & sørg. Roman

Du finner alle disse og tusenvis av andre lydbøker i Fabel-appen. Og du? Som ny kunde prøver du Fabel gratis og helt uforpliktende.

 Klikk her for å starte din prøveperiode!