Gåter og mystikk, perfekt for høstkveldene! - Lydbøker | Fabel

Gåter og mystikk, perfekt for høstkveldene!

Koder. Gåter. Spenning. Mystikk. Kanskje er det noe med høsten som gjør at vi er ekstra klare for å lytte til mystiske og spennende bøker? Her er våre tre favoritter akkurat nå!

Tom Egeland: Codex

Et dramatisk mysterium der en to tusen år gammel kodeks, Jesu tornekrone, to døde arkeologer og en teologisk konflikt som vil rokke ved vår forståelse av kristendommen er noen av ingrediensene.

Bjørn Beltø er den utypiske spenningshelten vi ikke kan la være å elske. Codex er den åttende boka Tom Egeland skriver om ham, og her dukker det opp en mystisk kvinne som raskt får Bjørn Beltøs oppmerksomhet da hun kommer til ham for å få hjelp. Har hun en tilknytning til de uhyggelige hendelsene som funnet av kodeksen og tornekronen fører med seg? Det er tydelig at noen overvåker Beltø, og at de er villige til å gå svært langt for å sikre seg makten over avsløringene kodeksen kan bringe frem i lyset.

Dan Brown: Origin (engelsk versjon)

En ny roman om Robert Langdon, Harvard-professoren som ble verdenskjent fra Da Vinci-koden.

På en festaften i Guggenheim-museet i Bilbao skal det avdukes en oppdagelse som “vil forandre vitenskapen for all fremtid”. Kveldens vert er Langdons venn og tidligere student, Edmond Kirsch, en tech-magnat og kontroversiell vitenskapsmann. Men den velorkestrerte kvelden i museet går på ingen måte som planlagt. Med livet som innsats er Robert Langdon tvunget til å flykte sammen med museumsdirektør Ambra Vidal. Flukten går til Barcelona i jakten på et kryptisk passord som kan låse om Kirschs hemmelighet, men mørke krefter gjør alt for å stoppe dem.

Vidar Sundstøl: Besettelsen

En thriller i internasjonalt format fra prisvinnende og kritikerroste Vidar Sundstøl.

For å finne sannheten om sin far må han finne sannheten om Aleksander den stores grav. Reisejournalisten Clive Ohre blir brutalt overfalt i Alexandria av noen som er ute etter én ting: en romersk mynt Clive fikk av sin far mange år tidligere. Faren, en norsk arkeolog, forsvant sporløst i Pompeii da Clive var 14 år gammel, og ingen har kunnet forklare hva som skjedde.

Clive er i Alexandria for å lage en reportasje om jakten på Aleksander den stores grav for tidsskriftet «Lost Worlds». I Egypt møter Clive den vakre egyptisk-amerikanske arkeologen Aisha Badawi. Da en av kollegaene hennes blir funnet skutt og drept, og den siste samtalen registrert på offerets telefon er til Clive, befinner han seg med ett på vei til avhør, mistenkt for drap. Sterke krefter jobber for å løse mysteriet rundt Alexander den stores grav, men det er også dem som ønsker at hemmeligheten skal forbli bevart. For enhver pris.