Fem lydbøker til skolestart - Lydboktips | Fabel

Fem lydbøker til skolestart

Ingen grunn til å la barna starte skoleåret uten underholdende og spennende lydbøker. Her er bøkene vi anbefaler for skolebarna i høst:

Sverre Skrot og Ingenting av Harald Maxmillian Stoltenberg

Passer for 6-9 år

En varm og fin lydbok spekket med humor og påfunn.

Sverre Skrot bor på en gård sammen med moren sin. Hver dag drar Sverre rundt og samler skrot og sorterer alt sammen i riktige hauger. Det eneste moren er opptatt av er at Sverre skal bli kjæreste med en dame som kan lage mat, sy gardiner og danse flamenco.

Men Sverre finner ingen dame. Han har ingen venner heller. Men kanskje kan han lage en venn av noe han finner på skrothaugen?

Verdens verste rektor av Marius Horn Molaug.

Passer for 8-12 år

Morsom lydbok, perfekt for bokslukere!

Svømmedagen nærmer seg, og dette er Rubens siste sjanse for å ta svømmeknappen. Men det er et problem: Ruben kan ikke svømme.

For å få svømmeknappen, må man kunne svømme 25 meter og også kunne dykke ned til bunnen av bassenget. Og så må man redde rektor. Ja, du hørte riktig. I tillegg til å stå i fare for å drukne selv, må Ruben altså risikere å drukne rektor i samme slengen.

Ruben og bestevennen Kent må lage en plan!

Luridiumstyven av Bobbie Peers.

Passer for 9-12 år

En skikkelig spennende lydbok!

William Wenton oppdager at han ikke er som alle andre. Riktignok har han alltid lurt på hvorfor familien hans har dekknavn. Og hvorfor han er ualminnelig god til å knekke koder. Og hvorfor bestefaren forsvant sporløst i Londons undergrunn for åtte år siden.

Sakte men sikkert begynner han å avdekke familiens hemmeligheter. Og det han finner skal få store konsekvenser.

Syden av Marianne Kaurin

Passer for 9-12 år.

Forelskelse, intriger og sommerferie.

Ina skal ingenting i sommerferien. Plutselig hører hun seg selv lyve foran hele klassen, og si at hun skal tre uker til Syden. Hun vet ikke helt hvorfor hun gjør det, men løgnen vokser og vokser, og Markus smiler når hun forteller og ingenting er bedre enn når Markus smiler.

Det er bare det at den nye gutten i klassen har flyttet til borettslaget til Ina, og han kan se at hun ikke er i Syden.

Den nye gutten av Bjørn Ingvaldsen

Passer for 9-12 år

En helt ny serie for fotball-glade barn!

Det skal være gatecup i den lille drabantbyen. Alle kan melde seg på, men laget må ha sju spillere og en reserve. Da er det flaks at nyinnflyttede Ola møter Tim, Limbo, Sebastian, Mette, Viggo og Thea. Da er de sju, men hva med reserven? Det må bli Rebecca, selv om hun synes fotball er ekkelt og har brukket et bein etter et fall fra hesten sin.

Følg fotballaget Froskene som må takle alt fra bøllejenter til sin første treningskamp mot Skogveien Rovers!