Fabels lydboktips: Barnas sommerfavoritter - Fabel

Fabels lydboktips: Barnas sommerfavoritter

Sommerferien er full av muligheter til å høre på morsomme og spennende lydbøker. Vi har både lydboktips for de minste og de litt større barna.

Mange av lydbøkene passer ekstra godt å høre når hele familien er samlet – for eksempel på sommerens bilturer. 

Ikke Fabel-abonnent? Prøv Fabel gratis og helt uforpliktende i sommer!

Serien som redder bilturen med barna i sommerferien!

Barnas true crime av Mariangela Di Fiore

Passer for: Barn mellom ca 7 og 12 år.

Serien er spesielt godt egnet for å høre sammen hele familien, og de korte episodene passer godt på biltur eller lignende. 

Ta frem detektiven i deg!  Barnas true crime dykker ned i ti mystiske saker, der vi møter på skumle skikkelser og utspekulerte planer.  Hvem stjal Sinnataggen? Hvorfor prøvde noen å forgifte Julius i Dyreparken? Og hva skjedde da pingvinbabyer på mystisk vis forsvant midt på natten fra Akvariet i Ålesund?

 

Barna DIGGER lydbøkene til David Walliams. Han er en mester i å skrive fengende og spennende historier med cliffhangere som gjør at man bare MÅ høre videre.

Kodenavn Bananas av David Walliams

Passer for: Barn mellom ca 9 og 12 år

Vi er i året 1940, og Storbritannia er i krig med Nazi-Tyskland. Her møter vi foreldreløse Erik på 11 år og hans helt spesielle venn: Gorillaen Gjertrud i London Zoo. Når nazistene bomber London blir det for farlig å oppholde seg i dyrehagen. Dermed legger Erik, Gjertrud og onkel Sid, som er dyrepasser i dyrehagen, ut på en ellevill flukt.

 

Brillebjørn er småbarnas favoritt – og lydbøkene om den lille bjørnen og familien hans byr på gjenkjennelige og koselige historier, som gjerne høres om igjen og om igjen.

Brillebjørn i svømmehallen av Ida Jackson

Passer for: Barn mellom ca 2 og 4 år

Brillebjørn og mamma skal i svømmehallen. Brillebjørn har så lyst til å hoppe uti det store bassenget, sånn som de store barna, men det er kjempeskummelt å få vann i øynene. Kanskje det er best å bare være i det lille bassenget? Men det er jo et babybasseng.

 

I Lindegård dyrehage skjer det mye mystisk. Heldigvis har de to dyrehagedetektiver som ordner opp!

Gepardgåten av Mona Grivi Norman

Passer for: Barn mellom ca 6 og 9 år.

Tante Jenny trenger hjelp. Noen har tagget ned huset hennes. Og for to dager siden brøt noen seg inn og stjal kameraet. Nå må Hanna og Theo reise til Namibia, der Jenny driver en dyrevern-blogg om de utrydningstruede gepardene. Hvem er det som prøver å stanse dyrevernerne? Hvorfor har den eldste geparden forsvunnet? Og hva gjør dyrehagedetektivene når noen forsøker å tenne på huset til Jenny?

 

Masse humor og en hverdag som sjelden går helt på skinner, gjør Verdens verste-bøkene til en underholdende, lettlest og hysterisk morsom leseropplevelse for både barn og voksne.

Verdens verste kjæledyr av Marius Horn Molaug

Passer for: Barn mellom ca 9 og 12 år.

Ruben og kompisen henter inn alskens ville dyr for å prøve å få soverommet sitt tilbake. Lillesøster Ragnhild har sett en film med aldersgrense hundre-og-sju år og er nå blitt LIVREDD for tyver. Hun tør ikke være alene og vil bare sove hos Ruben. Hun lenker seg fast til senga hans og tisser madrassen våt hver kveld. Ruben og Kent må legge en plan for å komme seg ut av knipa. De får en genial idé: Skaffe et kjæledyr som kan passe på Ragnhild! Da tør hun vel å sove alene?

 

En sår og varm fortelling om alt som kan skje i løpet av en sommer, og om usikkerheten og forelskelsen som kan prege barn i overgangen fra barn til tenåring. 

Sommeren alt skjedde av Iben Akerlie

Passer for: Barn mellom ca 9 og 12 år.

Nora skal på verdens kjedeligste sommerferie til mormor på landet. Så møter hun Abbas, som har de grønneste øynene og som gjør henne helt most banan i kroppen. Men hvorfor er Abbas redd for Dorrit i kafeen, og hvorfor finnes det ett sett med regler for Nora og ett for Abbas?

 

Du finner alle disse og tusenvis av andre lydbøker i Fabel-appen. Og du? Som ny kunde prøver du Fabel gratis og helt uforpliktende.

 Klikk her for å starte din prøveperiode!