Den tredje boka i krimserien om Siri Bergman er ute! | Fabel

Hør Grebe og Träffs lydbøker om Siri Bergman i Fabel. Mesterlig svensk krim!

Både Camilla Grebe (bildet) og søsteren Åsa Träff debuterte som forfattere med Siri Bergman-serien. Senere har Grebe også gjort internasjonal krimforfatterkarriere med bøkene hun har skrevet på egenhånd. Foto: Ulrika Zwenger

Du har kanskje gått og ventet på at alle bøkene i den spennende krimserien om Siri Bergman av Camilla Grebe og Åsa Träff skal komme i strømming? Nå ligger alle fem lydbøkene Fabel-appen din!

Den populære krimserien er skrevet av søstrene Camilla Grebe (f. 1968) og Åsa Träff (f. 1970) og var faktisk begges debut som forfattere. Mens Träff selv har bakgrunn som psykolog, akkurat som hovedpersonen Siri Bergman, er Grebe utdannet siviløkonom.

Bok 1 i serien: En slags fred

Siri er psykolog. Til hennes kontor på Södermalm kommer alle slags mennesker og forteller om sine dypeste redsler og mørkeste hemmeligheter. Men Siri bærer også på en smerte: Hun har vært enke i ett år.

Etter at mannen hennes druknet, føler hun seg stadig mer ensom og redd i det vesle huset i skjærgården utenfor Stockholm, der hun sover med lyset på. Huset skulle bli drømmehjemmet deres, men ligger én kilometer fra nærmeste nabo.
En dag finner hun en av pasientene sine, en ung kvinne, i sjøen ved brygga. Politiet finner et selvmordsbrev der den døde takker Siri for at hun fikk henne til å innse hvor meningsløst livet er.
Siris verden raser sammen. Er hun virkelig så dårlig til å ta hånd om pasientene sine? Eller finnes det en annen forklaring? Hun begynner å få en ubehagelig, smygende følelse av at noen følger etter henne. At det finnes noen der ute i mørket som vokter på henne og vil henne vondt.

Boka er skrevet sammen med forfatter Åsa Träff. Camilla Grebe og Åsa Träff er søstre. Den ene er siviløkonom, den andre er psykolog. «En slags fred» er deres debut som kriminalforfattere.

Åsa Träff er psykolog, i likhet med hovedpersonen Siri Bergman, og driver privat psykologpraksis sammen med to kollegaer i Stockholm.

«…rått spennende, nervepirrende. Og meget velskrevet.»
Terje Stemland, Aftenposten

«…en solid komponert kriminalroman.»
Turid Larsen, Dagsavisen

Bok 2 i serien: Bitrere enn døden

Ble kåret til årets påskekrim av VG da den kom ut!

En kvinne blir brutalt sparket i hjel i sitt hjem. Gjemt under kjøkkenbordet sitter den femårige datteren Tilde.
Samtidig møter psykolog Siri Bergmann og hennes kollega Aina en helt ny gruppe pasienter: De skal lede en selvhjelpsgruppe for fem kvinnelige voldsofre. En av dem forfølges stadig av sin tidligere samboer. En kveld dukker han opp utenfor kontoret og vil snakke med Siri. Gradvis flettes vesle Tildes skjebne sammen med Siris og de fem kvinnenes.

 

Bok 3 i serien: Før du døde

Kjenner du virkelig den du elsker?

En tenåringsjente påvirket av narkotika er vitne til et brutalt mord i en park i et av Stockholms beste strøk.

Hun ser både offer og gjerningsmann, men hukommelsen klarer ikke å skille mellom faktiske hendelser og groteske hallusinasjoner og gjør henne uegnet som vitne. Fem år senere: Psykologen Siri Bergman har endelig fått balanse i livet sitt. Hun er nybakt mamma og har et flott forhold med samboeren Markus. Så går hun gjennom en kasse med gamle papirer som har tilhørt hennes første mann, Stefan, som tok livet av seg. Hun finner en usannsynlig kobling til mordet i parken, en kobling som er vanskelig å bortforklare.

Bok 4 i serien: Mannen uten hjerte

En varm sommerdag finner Miguel Alemany samboeren sin, antikvitetshandleren og medieprofilen Jussi Ståhl, brutalt myrdet i hjemmet sitt.

Jussi er skutt til døde, og deretter er hjertet skåret ut og plassert på en antikk sølvskål. Samtidig begynner psykolog Siri Bergman å arbeide i politiets gjerningsmannprofilgruppe. Hun havner midt i utredningen av det makabre mordet, som bare blir starten på en rekke brutale mord på menn i Stockholm. Snart viser det seg at ofrenes fellesnevner er deres seksuelle legning.

 

Bok 5 i serien: Ild og dype vann

To søsken forsvinner fra fosterhjemmene sine med bare et par ukers mellomrom. Forsvinningene er uforståelige, og snart kjører også etterforskningen seg fast.

Kort tid senere blir fotografier av barna sammen med en fremmed kvinne funnet. Mysteriet skrur seg til når kvinnen, identifisert som 29-åringen Kajsa Rantanen, blir funnet død. Sammen med kolleger i politiets gjerningsmannsprofilgruppe får psykolog Siri Bergman i oppdrag å se nærmere på saken.

Ble du fristet til å høre bøkene om Siri Bergman, eller andre spennende krimbøker i Fabel? Alle nye lyttere kan prøve Fabel gratis og uforpliktende. Klikk her for å starte din prøveperiode!