Dennis Storhøi: - Forestiller meg alltid et spesielt menneske som jeg leser til - Fabel

Dennis Storhøi: – Forestiller meg alltid et spesielt menneske som jeg leser til

Mannen bak Harry Holes stemme leser inn lydbok med dyne i fanget og en kaffekopp i hånda. Bli med Dennis Storhøi inn i studio! 

Dennis Storhøi er skuespiller og lydbokinnleser. Her er han i studio mens han leser inn en lydbok. Kanskje Blodmåne av Jo Nesbø?
Med raslende manus i papirform er Dennis Storhøi klar for en ny leseøkt i studio. Gjerne 8 timer i strekk, om han får velge selv. Foto: Marte Beck

Har du noen spesielle ritualer, rutiner eller vaner når du er i studio for å lese lydbok?

Jada! Vanligvis vil jeg ha alt på papir, til stor fortvilelse for både tekniker, produsent og økonomiansvarlig. Det er spesielt grusomt for tekniker, siden arkene bråker, og må klippes bort fra opptaket.

Når jeg leser fra iPad på en 8 timers økt (som jeg liker veldig godt), så har jeg dobbeltsyn i et par dager etterpå. Derfor er papir best. Da kan jeg også notere i arkene under forarbeidet.

Dessuten drikker jeg koppevis med kaffe i studio, og jeg drikker nesten aldri eller sjeldent vann til. Det gjør at magen begynner å rumle, og det forstyrrer rytmen i innlesingen voldsomt. Så da må vi inn med puter og dyner i studio, som ligger over magen og demper lydene.

Hvordan klarer du å gi de forskjellige personene unike og gjenkjennbare stemmer når du leser?

Jeg forestiller meg alltid et spesielt menneske som jeg leser boken til.

Og så prøver jeg å finne pusten i boken, som avslører styrker og svakheter hos karakterene i boka, som jeg kan videreformidle.

Har du en bok du drømmer om å lese inn?

Den kommer, den kommer 😉

En liten funfact: 

Jeg har en tendens til å improvisere i teksten, til stor fortvilelse for tekniker, som leter febrilsk etter riktig sted i teksten i sitt eget manus. Faktisk laget teknikeren under Harry Hole-innlesningene en hel samling med bloopers i løpet av den produksjonen. Hysj hysj!

Dennis Storhøi

DENNIS STORHØI:

  • Norsk skuespiller og lydbokinnleser
  • Født 1960
  • Har gitt lydbokstemme til blant annet Harry Hole-bøkene av Jo Nesbø.
  • Har medvirket i mange filmer og tv-produksjoner, og var i en årrekke fast ansatt ved Oslo Nye Teater. 

Visste du at…

Da alle Harry Hole-lydbøkene skulle leses inn på nytt, med samme stemme i alle bøkene, var ikke Jo Nesbø i tvil. Dennis Storhøi var hans førstevalg. 

Vil du høre lydbøkene Dennis Storhøi har gitt stemme til? Som Fabel-abonnent lytter du ubegrenset til lydbøker i Fabel-appen.

Og du? Som ny kunde prøver du Fabel gratis og helt uforpliktende.

 Klikk her for å starte din prøveperiode!