Dennis Storhøi er Harry Hole - Nyinnspilling av serien til Jo Nesbø | Fabel

Dennis Storhøi er Harry Hole

Etter 11 lydbøker med ulike innlesere ønsket Jo Nesbø at Harry Hole skulle få en fast stemme. En som kunne være Harry Hole. Nå har hele serien blitt spilt inn i en helt ny, forseggjort og mer dramatisert utgave – lest av Dennis Storøi. 

– Han kan bære hele universet med alle karakterene som dukker opp i hver bok, og bringe den riktige energien til historien, sier forfatter Jo Nesbø.

Forfatter Jo Nesbø og skuespiller Dennis Storhøi
Jo Nesbø (t.v) var ikke i tvil om hvem som skulle bli den nye stemmen til Harry Hole. Dennis Storhøi (t.h) takket heldigvis ja. Foto: Ingvild Grane.

Storsatsning med ny stemme

– Det var viktig for meg å finne riktig stemme til Harry Hole, sier forfatter Jo Nesbø.

Valget falt på skuespiller Dennis Storhøi, som ble håndplukket av Nesbø selv. Heldigvis tente Dennis Storhøi umiddelbart på ideen.

Blant samtidslitteraturens mest kjente figurer

– Jeg kunne jo aldri spilt Harry Hole fordi jeg er for lav, men håper stemmen min kan dekke opp for de 193 centimeterne.

Dét sier Dennis Storhøi, som tar det som et stort kompliment at Nesbø ville ha nettopp hans stemme i alle bøkene.

Storhøi forteller at han har lest alle Harry Hole-bøkene fra før, og at han fikk sjansen til å gå dypere inn i Harrys univers da han leste inn lydboka Snømannen i 2007.

– Det er en ære å få lov til å gi stemme til en av samtidslitteraturens mest kjente figurer, forteller han.

Over 400 timer i studio

Innlesingen av de 11 Harry Hole-bøkene har foregått over et halvt år, med lange studioøkter hver dag.

Lydbokprodusent Stig Slettvold forteller at det vanligvis tar dobbelt så lang tid å spille inn en lydbok som varigheten på den ferdige lydboka. En lydbok med spilletid på 15 timer vil med andre ord ta ca 30 timer å lese inn. Totalt vil Storhøi ha lagt ned mer enn 400 lesetimer med Harry Hole når siste side er innlest.

Drømmer om Harry Hole om natta

Selv om du kan begynne å høre starten av serien i Fabel nå, er Dennis Storhøi fortsatt i gang med innlesningen, og regner ikke med å være ferdig før i juni. Nå i innspurten leser han i opptil 8 timer om dagen.

– Det er jo en krevende oppgave, ikke bare for meg, men for hele teamet som har jobbet med prosjektet.

Jeg har vært såpass dypt inn i dette universet at jeg til og med har begynt å lage egne Harry Hole-plott i søvne, avslører Storhøi.

Slippes hver uke i mai

Relanseringen av Harry Hole-serien skjer i forkant med at Nesbøs nye bok, Kniv, kommer i salg 6.juni. Fra 10.mai kan du høre de to første bøkene, Flaggermusmannen og Kakerlakkene, og deretter slippes det nye bøker i kronologisk rekkefølge hver uke frem mot Kniv. Dennis Storhøi har gitt stemme til alle bøkene – også Kniv, som først kommer i Fabel-abonnementet fra 2020.

Fabelsjef Ann-Kristin Vasseljen er blant de mange som gleder seg til å høre Storhøi lese Harry Hole:

– Vi vet at innleserne er viktige for lytterne våre. Vi er stolte av å ha fått Dennis Storhøi som stemme til Harry Hole, og vi tror resultatet vil være til glede for både nye og gamle lyttere, sier hun.